0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba. Bütçeme göre alabileceğim araçları belirledim ancak çıkmazdayım. Şu sıralar bölgemde gözü kapalı alınır diyebileceğim temizlikte araç yok gibi. Öyle gibi duranlar da haddinden fazla pahalı. Sizlere danışmak istedim. İki yılda bir araba alıp sıkıldım değiştiriyorum diyen biri değilim. Aldığım arabaya aksilik yaşamazsam uzun süre binmeyi düşünerek alıyorum. Otomatik alacağım. Toyota ve Honda bakıyorum. Sedan düşünmüyorum eşim de kullanacak. Sürekli uzun yol yapan biri değilim, yılda 2-3 kez memlekete giderim. B sınıfı C sınıfı farketmiyor tek derdim sağlamlık,güvenlik. 2011-2012 Auris bakarak başladım, istediğim temizlikte bulamadım. Yaris'e baktım küçük geldi. Jazz bakmaya başladım 2012 öncesi modellerde i-shift yarı otomatik denilen şanzıman bulunuyor, daha önce hiç otomatik kullanmadığım için ısınamadım. Cvt olanları 2012 den sonra ve ikinci elde haddinden fazla pahalı. Fiesta'ya bakayım dedim tip iyi motor hacmi iyi fiyat da diğerlerine göre daha uygun. Araştırma yaparken onun da powershift şanzıman yarı otomatik tarzı, fazla yakıt tüketimi, iç alanın darlığı, fren mesafesi gibi olumsuz yorumların fazla olması kafamı karıştırdı. Hyundai İ20 bakayım dedim kasa 2015 gibi yenilenmiş 2014 modeli bile arka kısım olarak 2010 modellerine benziyor. 4 ileri eski tip otomatik olması da düşündürdü. Uzunluklarını karşılaştırıyorum hepsi 4 metreye yakın aynı gibiler. Özellikle soracağım şey Jazz İ-shift deneyimi olanlar varsa anlatabilir mi? 2013 Yarislerin hepsi cvt şanzıman mı? 2013 Yaris-2014 Fiesta-2011 Jazz arasından hangisi daha mantıklı seçim olur. Bunlar neredeyse aynı fiyattan alıcı bekliyorlar. Yaris'in bagajı yok denecek gibi mi yoksa idare eder mi? Uzun yolda 1.33 Yaris çok bunaltır mı? Deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum, teşekkürler.
Mazda 3 2009 sonrası benim araçtan. Ya da corolla
Mazdalar da CVT mi Mutlu hocam ?
Arkadaslar KIA Sortage 1.6CRDI otomatik hakkinda tecrubesi olan varsa paylasabilir mi ? Ozellikle yakit tuketimi katalogda 5 lt. olarak gozukse bile realitede tuketimini test eden oldumu?
Sportage elegence 1.6 dizel otomatik suan 170 k civari satiliyor. Sifir arac olarak dusunursek cx5 veya rav4 bu fiyatlarda degil. Kadjar veya QQ tercih disi benim icin.
bu "k" nın açılımı nedir hocam.
Bence alınmaz çok pahalı. O fiyatlara çıkmadan qashqai kadjar dizel otomatik bulursunuz. İlle de japon derseniz rav4 2.0 mds ve mazda cx5 var. Benim tercihim qashqai veya kadjar arasında olurdu.
Araba yatırım değil. Almak da sıkıntı, satmak da sıkıntı. O nedenle alıp uzun süre bineceksin. Arabanın değeri her türlü düşüyor. Model yükseltmenin de sınırı yok. Yeni alınan araç 3-5 sene sonra yine eskimiş olacak ve yine model yükseltmek için yine para eklemek gerekecek. Yatırım olarak bu para değerlendirilse, eldeki aracın bakım masraflarını da çıkarır, yeni alınacak aracın 2. el değerinden daha fazla da getiri sağlar.Tabi elinde bir birikim olmayıp biriktiremeyenler için araba model yükseltmek de bir çözümdür. Özellikle şu sıfır faiz kampanyalarından faydalanılırsa.
Millet krediyle zar zor bir araba aliyor. Her şeyi düşünüyor. Aman satilmazsa satilmasin veya parca pahalı olsa da farketmez deme lüksü pek yok.. Bundan ötürü de belli sınıf araçlara yoneliniyor...
bizim millet arabayı almadan 2. elini,satışını düşündüğü sürece ve yedek parça ,servis yaygınlığı vb sıkıntılı olacağını tahmin ettiği sürece böyle kaliteli araçları alma ve kullanma oranı çok düşük olur,nissanın infinitisi,toyotanın lexusu,hondanın acurası gibi üst düzey araçları ancak hayranlıkla izliyor ama satın almaktan kaçınıyoruz.
Pazar payı çok düşük olması ve yeterince tanınmaması olabilirmi çok sağlam olabilirler ama yeterince servis ağı olmazsa ve parça fiyatları makul seviyelerde olmazsa piyasada tutunması çok zor olur,aslında ultra lüks araç modelleri üreten bir firma fiyat bandı normalde çok yüksek ülkemizde her insanın ulaşabileceği bir fiyat gamına sahip değil ve diğer lüks araçlarda olduğu gibi ikinci elleri çok zarar ettirir.