Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 108213 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #1240 : Ekim 30, 2020, 15:04:36 »
Selamun Aleyküm hayırlı cumalar, uzun zamandır süren araç arayışım devam ediyor.  Dün yeni Corolla ve Civic'i detaylı inceleme fırsatı buldum. Evet yeni her zaman yenidir ama yeni Corolla'nın iç mekanı ve küçülen kasası  beni hayal kırıklığına uğrattı. Dış ve iç tasarımını daha çok beğendiğim bir önceki kasanın ferahlığı ve genişliği gitmiş yerine daracık, başınızın neredeyse tavana değdiği klostrofobik bir araç gelmiş. Toyota, aynı hatayı önceki aracım ch-r'de de yapmıştı maalesef. Oysaki önceki Corolla'lar iç hacim ferahlığı ve genişliği ile nam yapmıştı.  keza ön konsola emanet gibi oturtulmuş bilgi ekranı da maalesef beni yeni Corolla'dan iyice soğuttu.

Civic'e gelince içi Corolla'ya göre çok ferah, bagaj hacmi daha geniş, ön konsol ve bilgi ekranı harika konumlandırılmış, vites topuzuna uzanan ön kol dayama d sınıfı araçları anımsatıyor.  motor, şanzıman, donanım ve malzeme kalitesi benzer iki araçta da.

Nihayetinde iki araç arasında Corolla 50. yıl serisi ve yeni makyajlı Civic arasında bir karar vereceğim. 50. yıl serisinde tss güvenlik paketi var zaten. Kaldı ki yeni Corolla'nın en üst paketi passion x pack an itibariyle 313, bir alt paketi flame x pack 281 bin tl olmuş. Üstelik gelecek zamlar da teslim tarihine yansıtılacakmış. Corolla 50. yıl (2018) 200 bin civarında, makyajlı Civic'in en dolu  fabrika çıkışlı lpg'li executive paketin fiyatı ise 282 bin tl. Her halükarda 2018, 50. yıl Corolla ve makyajlı Civic daha mantıklı duruyor gibi. Siz ne dersiniz?

civic yanlış hatırlamıyorsam 2021 de yenileniyor

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1240 : Ekim 30, 2020, 15:04:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1241 : Ekim 30, 2020, 15:09:44 »
civic yanlış hatırlamıyorsam 2021 de yenileniyor

Barış Bey, benim incelediğim makyajlı Civic'ti zaten. Türkiye'ye yeni kasanın 2022'de geleceğini zannediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1242 : Ekim 30, 2020, 15:11:35 »
Merhabalar Kutay bey,
Yeni Corolla her yönden eski kasadan daha konforlu iç daralma o kadar kafaya takacak kadar değil yeni kasa bir öncekine göre daha iyi olmuş yakıt olarak daha düşük ve şanzıman da iyileştirilmiş,50.yıl navi paketi evet benimde beğendiğim bir araç Civic nedense üretildiği günden beri bana çok itici geliyor fb6 ve 7 kasa olarak yeni Civic ten daha güzel,bence nakit olarak alacaksanız gücünüz yetiyorsa Corolla flame x pack paket tavsiye ederim ama 200 bin + kredi olacaksa 50.yıl navi alın derim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1243 : Ekim 30, 2020, 15:20:56 »
Merhabalar Kutay bey,
Yeni Corolla her yönden eski kasadan daha konforlu iç daralma o kadar kafaya takacak kadar değil yeni kasa bir öncekine göre daha iyi olmuş yakıt olarak daha düşük ve şanzıman da iyileştirilmiş,50.yıl navi paketi evet benimde beğendiğim bir araç Civic nedense üretildiği günden beri bana çok itici geliyor fb6 ve 7 kasa olarak yeni Civic ten daha güzel,bence nakit olarak alacaksanız gücünüz yetiyorsa Corolla flame x pack paket tavsiye ederim ama 200 bin + kredi olacaksa 50.yıl navi alın derim.

Ümit Bey, EyvAllah, yeni her zaman yenidir elbette ama ben  önceki kasa makyajlı 50. yıl Corolla'nın hem dış hem de iç tasarımını yeni kasadan daha çok beğeniyorum. TSS güvenlik paketi o kasada da mevcut zaten.  Büyük ihtimalle krediye bulaşmadan 50. yıl Corolla alacağım. Görece olmakla birlikte 50. yıl serisi bence daha yakışıklı ve şık ve de  en önemlisi geniş ve ferah. yine de hakkımızda hayırlısı neyse öyle olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1244 : Ekim 30, 2020, 16:31:27 »
Selamun Aleyküm hayırlı cumalar, uzun zamandır süren araç arayışım devam ediyor.  Dün yeni Corolla ve Civic'i detaylı inceleme fırsatı buldum. Evet yeni her zaman yenidir ama yeni Corolla'nın iç mekanı ve küçülen kasası  beni hayal kırıklığına uğrattı. Dış ve iç tasarımını daha çok beğendiğim bir önceki kasanın ferahlığı ve genişliği gitmiş yerine daracık, başınızın neredeyse tavana değdiği klostrofobik bir araç gelmiş. Toyota, aynı hatayı önceki aracım ch-r'de de yapmıştı maalesef. Oysaki önceki Corolla'lar iç hacim ferahlığı ve genişliği ile nam yapmıştı.  keza ön konsola emanet gibi oturtulmuş bilgi ekranı da maalesef beni yeni Corolla'dan iyice soğuttu.

Civic'e gelince içi Corolla'ya göre çok ferah, bagaj hacmi daha geniş, ön konsol ve bilgi ekranı harika konumlandırılmış, vites topuzuna uzanan ön kol dayama d sınıfı araçları anımsatıyor.  motor, şanzıman, donanım ve malzeme kalitesi benzer iki araçta da.

Nihayetinde iki araç arasında Corolla 50. yıl serisi ve yeni makyajlı Civic arasında bir karar vereceğim. 50. yıl serisinde tss güvenlik paketi var zaten. Kaldı ki yeni Corolla'nın en üst paketi passion x pack an itibariyle 313, bir alt paketi flame x pack 281 bin tl olmuş. Üstelik gelecek zamlar da teslim tarihine yansıtılacakmış. Corolla 50. yıl (2018) 200 bin civarında, makyajlı Civic'in en dolu  fabrika çıkışlı lpg'li executive paketin fiyatı ise 282 bin tl. Her halükarda 2018, 50. yıl Corolla ve makyajlı Civic daha mantıklı duruyor gibi. Siz ne dersiniz?

Aleyküm selam Kutay bey. Araç arayışınızı bu zamana kadar sonlandırmış olmanız lazımdı, çünkü her geçen gün fiyatlar artıyor. Şuan sıfır almak niyetinde olduğunuzda bayilerde sıfır araç yok, geçen gün arkadaşım flame x-pack için sıraya girmek istedi Şubat ayına kadar olan araçları sattıklarını ve sıraya isim yazamadıklarını söylemişler, zaten artan fiyattan dolayı kendiside vazgeçti. Civic içinde ne yazık ki liste fiyatından vermiyor bayi, arkadaşım Toyotadan sonra Hondaya geçmiş orada en dolusuna 300 küsür bin TL fiyat vermişler. Eğer hala satılmadıysa 3 adet bu ay sonunda teslimat yapabileceklerini söylemişler.

Öte yandan bir accord kullanıcısı olarak, iç hacimde corolla benide hayal kırıklığına uğratmıştı , corolladan sonra civic daha ferah ve premium hissettiren bir havası var. Daha önce de demiştim mantıken corolla duygusal olarak civic her zaman önde. 50. yıl özel seri corollayı bende arkadaşıma tavsiye ettim hatta 1 arabayı gösterdim 22bin kmde boyasız hatasız 205binlira fiyatı vardı acele et yoksa bu 2 güne ya satılır yada fiyatı artar demiştim. Arkadaşım akşam değerlendireyim demişti, ben akşam ilanı kontrol ettiğimde satıldığı için ilandan kaldırılmıştı :)

Sonuç olarak eğer borçlanmadan bir araç sahibi olmak istiyorsanız 50. yıl corolla mantıklı bir seçim olacaktır. Ama işin içine duygusallığı sokarsanız size daha önce tavsiyede bulunduğum gibi accordu kesinlikle listenize ekleyin derim :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1245 : Ekim 30, 2020, 16:43:45 »
Barış Bey, benim incelediğim makyajlı Civic'ti zaten. Türkiye'ye yeni kasanın 2022'de geleceğini zannediyorum.
Olabilir geçen gün fotoğrafları paylaşılmıştı sanırım internette.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1246 : Ekim 30, 2020, 17:09:02 »
Aleyküm selam Kutay bey. Araç arayışınızı bu zamana kadar sonlandırmış olmanız lazımdı, çünkü her geçen gün fiyatlar artıyor. Şuan sıfır almak niyetinde olduğunuzda bayilerde sıfır araç yok, geçen gün arkadaşım flame x-pack için sıraya girmek istedi Şubat ayına kadar olan araçları sattıklarını ve sıraya isim yazamadıklarını söylemişler, zaten artan fiyattan dolayı kendiside vazgeçti. Civic içinde ne yazık ki liste fiyatından vermiyor bayi, arkadaşım Toyotadan sonra Hondaya geçmiş orada en dolusuna 300 küsür bin TL fiyat vermişler. Eğer hala satılmadıysa 3 adet bu ay sonunda teslimat yapabileceklerini söylemişler.

Öte yandan bir accord kullanıcısı olarak, iç hacimde corolla benide hayal kırıklığına uğratmıştı , corolladan sonra civic daha ferah ve premium hissettiren bir havası var. Daha önce de demiştim mantıken corolla duygusal olarak civic her zaman önde. 50. yıl özel seri corollayı bende arkadaşıma tavsiye ettim hatta 1 arabayı gösterdim 22bin kmde boyasız hatasız 205binlira fiyatı vardı acele et yoksa bu 2 güne ya satılır yada fiyatı artar demiştim. Arkadaşım akşam değerlendireyim demişti, ben akşam ilanı kontrol ettiğimde satıldığı için ilandan kaldırılmıştı :)

Sonuç olarak eğer borçlanmadan bir araç sahibi olmak istiyorsanız 50. yıl corolla mantıklı bir seçim olacaktır. Ama işin içine duygusallığı sokarsanız size daha önce tavsiyede bulunduğum gibi accordu kesinlikle listenize ekleyin derim :)

Selman Hocam çok haklısın, zaten sıfır almamaya karar verdim. 2. el ya makyajlı  Civic ya da  50. yıl Corolla alacağım inşAllah.  Bu aralar   Accord'u satmak gibi bir niyetin olursa haberim olsun :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1247 : Ekim 30, 2020, 17:15:51 »
Kutay bey hakkınızda hayırlısı.. Zevkler ve renkler tabi ki tartışılır ancak benim de en beğenmediğim kasa 50.yıl kasası..  Civic'te premium algısı daha yüksek ben olsam tercihimi civic'ten yana kullanırdım..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1248 : Ekim 30, 2020, 17:35:20 »
Kutay bey hakkınızda hayırlısı.. Zevkler ve renkler tabi ki tartışılır ancak benim de en beğenmediğim kasa 50.yıl kasası..  Civic'te premium algısı daha yüksek ben olsam tercihimi civic'ten yana kullanırdım..

Fehmi Bey, çok haklısınız son kasa  Corolla ve Civic'i detaylı inceledim.  Corolla c, Civic d sınıfı gibi geldi bana. Civic'in ihtişamlı kasası, ferah,  geniş  iç hacmi,  d sınıfa göz kırpan ön konsolu ve ön kol dayaması  ile Corolla'dan daha lüks hissettirdiği kesin ama makyajlı 50. yıl Corolla  göreceli olmakla birlikte  bence Corolla'nın en güzel ve şık kasası özellikle ön farlar ve tampon  çok şık duruyor keza ağzına kadar dolu donanımı, Tss güvenlik paketi, geniş ve ferah iç hacmi de cabası. Civic'de  güvenlik paketi sadece 2020 turbo pakette var, fiyatı da çok uçuk 330 bin tl maalesef. İnşAllah dediğiniz gibi hakkımızda ne hayırlıysa Rabbim cümlemize onu  nasip etin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 37000
  • Model Yılı: '16
« Yanıtla #1249 : Ekim 30, 2020, 20:26:07 »
Merhaba arkadaşlar, 2013 üzeri Auris almayı düşünüyorum ancak çok fazla bilgi kirliliğine maruz kaldım. Bütçem 170.000-180.000 civarı Auris II lerin kronik arızası varmı trim sesi demişler çözümü var mı? yardımlarınızı bekliyorum
stanatar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1250 : Ekim 30, 2020, 22:42:18 »
Merhaba arkadaşlar, 2013 üzeri Auris almayı düşünüyorum ancak çok fazla bilgi kirliliğine maruz kaldım. Bütçem 170.000-180.000 civarı Auris II lerin kronik arızası varmı trim sesi demişler çözümü var mı? yardımlarınızı bekliyorum
Trim sesi hepsinde var çözümü bez bant ile izole ediyorlar bir miktar faydası olmakta.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 30, 2020, 22:44:12

Mesaj Birleştirildi: Ekim 30, 2020, 22:46:10
Ümit Bey, EyvAllah, yeni her zaman yenidir elbette ama ben  önceki kasa makyajlı 50. yıl Corolla'nın hem dış hem de iç tasarımını yeni kasadan daha çok beğeniyorum. TSS güvenlik paketi o kasada da mevcut zaten.  Büyük ihtimalle krediye bulaşmadan 50. yıl Corolla alacağım. Görece olmakla birlikte 50. yıl serisi bence daha yakışıklı ve şık ve de  en önemlisi geniş ve ferah. yine de hakkımızda hayırlısı neyse öyle olsun.
Kutay bey krediye bulaşmadan nakit olarak alacaksanız ilk msj'da yazdığım gibi kesinlikle Corolla 50.yıl navi paketini önerireim benim hâlâ favorimdir kendileri en önemlisi TSS güvenlik paketi barındırıyor olması herşeyin üstünde.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1251 : Ekim 31, 2020, 09:12:42 »
Trim sesi hepsinde var çözümü bez bant ile izole ediyorlar bir miktar faydası olmakta.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 30, 2020, 22:44:12

Mesaj Birleştirildi: Ekim 30, 2020, 22:46:10
Kutay bey krediye bulaşmadan nakit olarak alacaksanız ilk msj'da yazdığım gibi kesinlikle Corolla 50.yıl navi paketini önerireim benim hâlâ favorimdir kendileri en önemlisi TSS güvenlik paketi barındırıyor olması herşeyin üstünde.

Ben de öyle düşünüyorum Ümit Bey. Önceliğim 50. yıl Corolla serisi o olmasa 2. el makyajlı Civic olacak inşAllah. Hakkımızda hayırlısı neyse  olsun. Bu arada değerli fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara ve Toyotaclub ailesine şükranlarımı sunarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1252 : Ekim 31, 2020, 10:57:55 »
Ben de öyle düşünüyorum Ümit Bey. Önceliğim 50. yıl Corolla serisi o olmasa 2. el makyajlı Civic olacak inşAllah. Hakkımızda hayırlısı neyse  olsun. Bu arada değerli fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara ve Toyotaclub ailesine şükranlarımı sunarım.

Valla benim gördüğüm corollada deli bir piyasa var. Honda fiyatları uygun olmadığından Corolla özellikle vision donanım çok iyi gidiyor. Ben de yeni yenidir diye düşünüyorum. Yeni kasada şasi, süspansiyon bir sürü geliştirme var. Ben 200 civarına 50. yıl yerine aynı fiyatlara 2. el Vision otomatik öneririm yatırım amaçlı.
Yeni kasada 183cm boyla her yerine sığıyorum, Mazda sonrası salon salomanje gibi geldi bana. Sunroof olan modellerde tavan sıkıntı. Ama arkada oturmuyoruz ki iç hacmi dert ediyoruz o kadar. Arkada oturanlar düşünsün.
Civic güzel olsa da motor şanzıman corollaya göre daha yavaş ve daha fazla yakıyor. Sırf bu bile bence yeterli sebep. sahibindendeki 2. el sıfır vision mds fiyatına 2017-18 model 40-50bin km.de civic bulunabiliyor. Bu nedenle takip ettiğim civicler corollaya göre baya geç satılıyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1253 : Ekim 31, 2020, 11:26:58 »
Valla benim gördüğüm corollada deli bir piyasa var. Honda fiyatları uygun olmadığından Corolla özellikle vision donanım çok iyi gidiyor. Ben de yeni yenidir diye düşünüyorum. Yeni kasada şasi, süspansiyon bir sürü geliştirme var. Ben 200 civarına 50. yıl yerine aynı fiyatlara 2. el Vision otomatik öneririm yatırım amaçlı.
Yeni kasada 183cm boyla her yerine sığıyorum, Mazda sonrası salon salomanje gibi geldi bana. Sunroof olan modellerde tavan sıkıntı. Ama arkada oturmuyoruz ki iç hacmi dert ediyoruz o kadar. Arkada oturanlar düşünsün.
Civic güzel olsa da motor şanzıman corollaya göre daha yavaş ve daha fazla yakıyor. Sırf bu bile bence yeterli sebep. sahibindendeki 2. el sıfır vision mds fiyatına 2017-18 model 40-50bin km.de civic bulunabiliyor. Bu nedenle takip ettiğim civicler corollaya göre baya geç satılıyor.

Mutlu Bey, yatırım amaçlı düşünüldüğünde dediğiniz çok mantıklı vision paket şu an f/p kıyasında alınabilecek en mantıklı sıfır ve ikinci el  araba ama ben yatırımdan ziyade alıp en az 3-4 yıl binmek istiyorum. Elbette her zaman yeni yenidir, elbette yeni Corolla'nın önceki kasaya göre artıları var bunu kabul ediyorum ama dediğim gibi göreceli olmakla beraber ben bir önceki makyajlı 50. yıl Corolla'yı iç, dış tasarım, genişlik ve ferahlık olarak daha çok beğeniyorum kaldı ki tss güvenlik paketi o kasada da mevcut zaten. Civic'e gelince Corolla'dan sonra içine oturunca Accord gibi geldi bana. Yiğidi öldürelim ama hakkını yemeyelim içi, dışı ve boyutları gerçekten d sınıfı gibi. Bakalım hakkımızda hayırlısı neyse Rabbim onu nasip etsin cümlemize.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 31, 2020, 18:10:23
Tam da tevafuk  Oğuzhan gardaş,  bugün 2020 Corolla vision paketin ayrıntılı incelemesini samimi üslubuyla anlatmış. Almayı düşünenlere çok faydalı bir inceleme.

Kaynak: Otomobil Günlüklerim

Mesaj Birleştirildi: Ekim 31, 2020, 18:22:05
Bu da 50. yıl Corolla incelemesi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1254 : Kasım 02, 2020, 14:58:55 »
Selman Hocam çok haklısın, zaten sıfır almamaya karar verdim. 2. el ya makyajlı  Civic ya da  50. yıl Corolla alacağım inşAllah.  Bu aralar   Accord'u satmak gibi bir niyetin olursa haberim olsun :lol:

Şuan öyle bir düşüncem yok hocam yardımcı olamayacağım  :D Accord bende bağımlılık yaptı, ev almak amacıyla satarsam yine alacağım arac eski kasa accord olur. O derece bağlandım bu araca. Hatta eski kasanın 2.4 ünü bulabilirsem ondan alırım. :)

Sizin yerinizde olsam bütçeyi çok sarsmadan, faize bulaşmadan paramın yettiği en güzel aracı alırdım. Anladığım kadarıyla corolla yada civic dışında başka bir marka düşünmüyorsunuz. 3-4 yıllık kullanımda hangisini alırsanız alın ikisi de sizi üzmeyecek ve satarken ikisini de kolaylıkla satacaksınız. Ama rotayı D segment bir araca yönlendirdiğinizde 3-4 yıllık plan proje iki katına çıkabilir. Çünkü C ve D segment arasında ciddi manada farklar var. Denk getirebilseniz 2012-2013 1.8 avensislerde sizi ziyadesiyle memnun edecektir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1255 : Kasım 08, 2020, 16:22:12 »
Merhaba arkadaşlar, nihayet alacağım araç konusunda karar aşamasına geldim ve bu iki araç arasında kaldım, sizce neden ve hangisini alınmalı? Değerli

görüşlerinizi bekliyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-boyasiz-16.000-km-honda-civic-1.6i-vtec-executive-plushayalet-plusderi-876631650/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-auto-ayar-2018-toyota-corolla-1.6-premium-tam-dolu-hatasiz-866583509/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1256 : Kasım 08, 2020, 17:00:21 »
Pehlivanlar çıktı meydane,ikiside birbirinden merdane gibi deyişimiz var ,sanki bu iki araba için söylenmiş gibi, 1+ yaş,20.000 km,deri koltuk,hayalet(çok konuşuluyor ama ben bilmiyorum )ekran mıdır? faydası nedir?  gibi farklılıklar ile 40.000 tl farka göre karar verebilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1257 : Kasım 08, 2020, 17:00:30 »
Kutay bey merhabalar,
Her nekadar gönlüm Toyota desede verdiğiniz iki araç örneği arasında segment farkı var,eğer gücünüz kredisiz faize girmeden yetecekse tabiki Honda derim,ama hondanın fiyat aralığının üstlerde olmasından ötürü piyasası Toyota'ya göre daha zayıf ve servis bakım fiyatları yine Toyota dan pahalı ama diğer yandanda görsellik farkı var Honda diğerine göre kasa olarak daha yeni karar sizin artık hangisi hakkınızda hayırlıysa o olsun.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1258 : Kasım 08, 2020, 18:27:28 »
Pehlivanlar çıktı meydane,ikiside birbirinden merdane gibi deyişimiz var ,sanki bu iki araba için söylenmiş gibi, 1+ yaş,20.000 km,deri koltuk,hayalet(çok konuşuluyor ama ben bilmiyorum )ekran mıdır? faydası nedir?  gibi farklılıklar ile 40.000 tl farka göre karar verebilirsiniz.

Ayrıca LPG var Honda da..

Merhaba arkadaşlar, nihayet alacağım araç konusunda karar aşamasına geldim ve bu iki araç arasında kaldım, sizce neden ve hangisini alınmalı? Değerli

görüşlerinizi bekliyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-boyasiz-16.000-km-honda-civic-1.6i-vtec-executive-plushayalet-plusderi-876631650/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-auto-ayar-2018-toyota-corolla-1.6-premium-tam-dolu-hatasiz-866583509/detay

Kutay bey karar vermememişsiniz ki, yine biri civic, biri corolla.. :) Civic'e hiç binmediğim için karşılaştırma yapamıyorum ama daha önce de dediğim gibi civic premium algısı biraz daha yüksek..  Ama ben alacakmışım gibi düşünüyorum, Tokay beyin belirttiği farklar ve  fiyat farkını, ayrıca Toyota markasına yakınlığımız da göz önüne alındığında ben tercihimi Corolla'dan yana kullanırdım..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1259 : Kasım 08, 2020, 19:11:55 »
Kutay bey merhaba, arabamı alırken bende sizin gibi civic ve corolla arasında kararsız kaldım, ancak Corolla dream mds de karar kıldım. turbo 1.5 motor civic gerçekten çok güzel, ancak fiatı el yakıyor, 125 beygir eco tercihiniz olursa Corollaya yazık edersiniz. Bence imkanınız elveriyorsa flame xpack mds tavsiye ederim. Hayırlısı olsun