0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mutlu Bey sizin aklınız mazda'da kalmış galiba. japonlarda mazda üst segmentlere rahat oynar cidden kalitede.
Kalmaz mı kalır tabi. Ama Corolla'nın konforu, motor gücü, 2. eli, değerlenme oranı, sıfır fiyatının en uygun C segment araçlardan biri olması cezbetti. Sıfır araç alınabilecekken 2. el araç almadım durum bu. Önceki aracımı aldığımda uygundu 2. el fiyatı. Şimdi Corolla ile yarışıyor hatta daha fazla 2. el fiyatı. Şu anki piyasa şartlarında mantıklı değil bence. Model düşecek olursam sattığım kasayı düşünürüm cidden ama.
Mutlu, Turgut ve Selman Beyler, ilginize çok teşekkür ederim. Sizlerin de yeni araçlarınız hayırlı, uğurlu olsun, Rabbim kaza, bela vermesin inşAllah. ( darısı başıma inşAllah )Bu arada kendi araçlarınızın olumlu ve olumsuz özelliklerini yazarsanız,benim gibi kararsızlar için çok iyi olur. ( corolla, mazda 3, accord hakkında)Corolla ve Civic kıyaslaması insanı kararsız Kazım yapıyor maalesef.İkisinin de kendine göre olumlu ve olumsuz yönleri var elbette. Hangisi hayırlıysa Rabbim onu nasip etsin inşAllah. Allah'a emanet olun, iyi akşamlar.
@Kutay Asilbey (43052) hocam sen civic ve corollayı bir test et. Sende Samsundasın, müsait bir günde benim accordlada bir test sürüşü gerçekleştirebilirsin. Hem tanışmış oluruz hemde aklındaki soru işaretlerini kendin çözersin üzerine sohbette ederiz.
Valla hocam keşke gelebilme imkanımız olsa maalesef tam gaz çalışmaya devam. Gelsem ailem Malatyada zaten Aynen hocam accorddan sonrası kesmiyor ne yalan söyliyim. Nadir bulunan bir araçla yolculuk yapmak ayrı bir keyif veriyor. Zaten iç hacim ve kalite olarak farkı hissettin mi üstünden kalkasın gelmiyor
amin cümlemizin inşallah. Hocam açıkçası bir araca yatırım amacı dışında binmek için biniyorsan sıfır bir C segment araca binmek yerine modeli az düşük olsun ama D segment olsun masrafları aşağı yukarı aynı olur. Ben bu accordu 150bin TLye aldım 8 yaşında. 150bin liraya bu aracın sunmuş olduğu donanım, güvenlik ve konforu hiç bir sıfır C segment veremez. C segmenti küçümsediğimden değil, yıllarca bende bindim, Allah nasip etti Dye geçtik ama yeri gelir Byede geçeriz. Bende mevcut bulunan astranın az donanımlısına 150bin istiyor adamlar. Ama siz sıfır bir araç için en az 200binlirayı gözden çıkardığınızı varsayarak o fiyatlara çok güzel D segment konforunu yaşayabilirsiniz. Ben artık ulaşabileceğim en üst limitteki ve hayalimdeki araca kavuştum diyebilirim. Allahtan bir mani gelmezse bu araca 10 yıldan fazla binerim. Diğer accordu aldığımda 300 bin civarı satarım diyordum 310binde sattım. Bununla da bi 300bini devirir hatta geçeriz
Arkadaslar ilk defa toyota alicam sizden gercek binicilerden yardim istiyorum 3 araba var aklimda toyotanin bi fikir verirseniz cok mutlu olurum1. Corolla 2015 benzin lpg 1.6 advence 60 bin km2. Corolla 2014 model 1.4 d4 70 bin km advence3. Avensis 2013 model 1.6 benzin lpg 92 bin km deFiyatlar birbirine yakin sayilir sizce hangisi
Selman hoccam accordla avensisi nasıl kıyas ettiğinizde
2017 den beri 3 yıllık corolla sahipliğim bitmek üzere. 2013 düz vites advance lpg li aracımı 126 bine sattım. Salı günü satış olacak. Genellikle sorunsuz geçen günlerimiz atmosferik araca alışamamam nedeniyle bitti. Corolla sağlam oturaklı bir araç ancak özellikle inişli çıkışlı yollarda kamyon şöför modunda bırakıyor insanı. Vites değiştirmekten yoruldum. Ama buna rağmen sıfır dream mds corolla almak istedim en erken eylül ekim dediler. Bende 147 bin fiyat etiketiyle 1.4 turbo astra sedan alma yönünde karar kıldım. Araç manuel edition plus. Farklı fikirleriniz olursa öğrenmek isterim.
Sıkıntı otomatik vitesli araç almamanızdan olmuş. Tavsiyem sıfır dream çok güzel tercih olacaktır. Yeni şanzıman yazılımı ise harika olmuş.
Aslında almışken otomatik viteslisini alın. O kadar parayı verdikten sonra otomatik vites olmazsa olmaz bence. Eğer sıfır düşünüyorsanız şahsi fikrim ben olsam almam, yüzü çok eskimiş bir sedan. 140lı rakamlara çıktıktan sonra daha donanımlı modellerine bakabilirsiniz. Ayrıca1.4 T lerde yağa su karışma olayı var iyi araştırın