Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 108213 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #1220 : Temmuz 13, 2020, 00:27:26 »
Arada olan 30 bin TL farka rağmen dream mds almak istediğimde yerli üretim olan araca 3 ay sonraya gün verip fiyat sabitlememek sanırım Toyota kültürüne yakışmıyor. Astra ya kapora verdim. Araç bu ay sonu geliyor. Üstelik polonya dan. İnşallah pişman olmam.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2020, 12:09:49
Ufak ilçede yaşıyorum. Otomatik vites elzem değil. Zaten turbolu olduğu için bayılmadan yol alınabilir. Ayrıca otomatiğinin fiyatı daha fazla ve yakıt konusunda 1-2 litre fazla yaktığı söyleniyor. Malesef ki 140 li rakamlara artık araç yok. Sıfırı geçtim 2. El bile doğru düzgün araç yok. Ya egea ya da sembol var sıfır olarak. Astranın yüzü eski kabul ancak bunca yıl üretilen araçta kronik sorun kalmamıştır. Amacım alıp satmak veya gösteriş değil. Konforlu sorunsuz bir araç sahip olmak. Nasipse göreceğiz ama dediğim gibi Toyota nın hadi erken teslimatı geçtim fiyat garantisi verememesi Toyotanında vag gibi olduğunu gösteriyor.

Hayırlı olsun o zaman ne diyelim :) Astra kasa olarak Toyota dan daha tok ve sağlam hissiyatı veriyor. Bende şuan 2016 dizel otm. astrada var satılık. Kalite olarak eyvallah güzel araç ama konfor olarak biraz sert bir yapısı var. Uzun yolda bozuk satıhta çok sarsıyor,  koltuklarda çok sert onun dışında sizi ziyadesiyle memnun eder. Lpgye de uyumlu diyolarlat ama iyi bir lpg ustası bulmanız lazım. Güzel günlerde kullanın inşallah
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1220 : Temmuz 13, 2020, 00:27:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1221 : Temmuz 13, 2020, 05:44:24 »
Arada olan 30 bin TL farka rağmen dream mds almak istediğimde yerli üretim olan araca 3 ay sonraya gün verip fiyat sabitlememek sanırım Toyota kültürüne yakışmıyor. Astra ya kapora verdim. Araç bu ay sonu geliyor. Üstelik polonya dan. İnşallah pişman olmam.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 12, 2020, 12:09:49
Ufak ilçede yaşıyorum. Otomatik vites elzem değil. Zaten turbolu olduğu için bayılmadan yol alınabilir. Ayrıca otomatiğinin fiyatı daha fazla ve yakıt konusunda 1-2 litre fazla yaktığı söyleniyor. Malesef ki 140 li rakamlara artık araç yok. Sıfırı geçtim 2. El bile doğru düzgün araç yok. Ya egea ya da sembol var sıfır olarak. Astranın yüzü eski kabul ancak bunca yıl üretilen araçta kronik sorun kalmamıştır. Amacım alıp satmak veya gösteriş değil. Konforlu sorunsuz bir araç sahip olmak. Nasipse göreceğiz ama dediğim gibi Toyota nın hadi erken teslimatı geçtim fiyat garantisi verememesi Toyotanında vag gibi olduğunu gösteriyor.
Fiyat sabitleme yapıyorlar daha 1 ay olmadı flame x pack paket aldık 8000 kapora verdik 1 hafta sonra 5 bin TL zam geldi ama biz etkilenmedik ve aracı Haziran 22de teslim ettiler,hayırlısı artık karar vermişsiniz güle güle kullanın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1222 : Temmuz 13, 2020, 07:27:18 »
Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. Flame  x-pack ne kadara aldınız otomatik benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1223 : Temmuz 13, 2020, 08:33:01 »
Fiyat sabitleme yapıyorlar daha 1 ay olmadı flame x pack paket aldık 8000 kapora verdik 1 hafta sonra 5 bin TL zam geldi ama biz etkilenmedik ve aracı Haziran 22de teslim ettiler,hayırlısı artık karar vermişsiniz güle güle kullanın.

Ümit hocam Haziran Temmuz teslimatlarında fiyatı sabit tuttular, ama bu aydan sonrasını tutmuyorlar. Bir arkadaşımda sizin gibi fiyatı sabitledi, Toyotada tanıdığı vardı dedim bende sıfır araç için isim yazdırayım hatta yarı parasını peşin vereyim dedim ama eylül ayına sıra vereceklerini, ve eylül ayındaki zamdan etkileneceğimi söylediler bende vazgeçtim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1224 : Temmuz 13, 2020, 23:59:56 »
Hayırlı olsun o zaman ne diyelim :) Astra kasa olarak Toyota dan daha tok ve sağlam hissiyatı veriyor. Bende şuan 2016 dizel otm. astrada var satılık. Kalite olarak eyvallah güzel araç ama konfor olarak biraz sert bir yapısı var. Uzun yolda bozuk satıhta çok sarsıyor,  koltuklarda çok sert onun dışında sizi ziyadesiyle memnun eder. Lpgye de uyumlu diyolarlat ama iyi bir lpg ustası bulmanız lazım. Güzel günlerde kullanın inşallah

Sağol Selman bey. Astra yol tutuşu olarak daha iyi bir araç. Yol konforunun corolla nın altında olduğunu düşünmüyorum. Tek çekincem yakıt ve sorunsuzluk. Deneyip görecez. İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Fiyat sabitleme konusunda 2 toyota bayisini aradım aynı şeyi söylediler. Sabitleme yapan bayiler var mı bilemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1225 : Temmuz 14, 2020, 08:55:51 »
Sağol Selman bey. Astra yol tutuşu olarak daha iyi bir araç. Yol konforunun corolla nın altında olduğunu düşünmüyorum. Tek çekincem yakıt ve sorunsuzluk. Deneyip görecez. İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Fiyat sabitleme konusunda 2 toyota bayisini aradım aynı şeyi söylediler. Sabitleme yapan bayiler var mı bilemem.

Yol konforunu eğer uzun yol yapıyorsanız hissedeceksiniz. Ama ses yalıtımı lastik sesi konusunda astra daha sessiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1226 : Temmuz 14, 2020, 19:57:53 »
Yol konforunu eğer uzun yol yapıyorsanız hissedeceksiniz. Ama ses yalıtımı lastik sesi konusunda astra daha sessiz.

Süspansiyonlar koltuklar illa ki önemlidir ancak atmosferik corolla ile özellikle inişli çıkışlı yollarda vites kolu ile arkadaş oluyorsunuz. Hızımı koruyayım derseniz motor sesi kullanan bizleri  rahatsız etmesede arabadaki diğerleri ne oluyor diye soruyor. Yanlış anlaşılmasın toyota sorunsuz konforlu bir araç ama eksi yönleride var. 2005 model megane aracımda göstergede olan anlık tüketim değeri advance donanım corolla  aracımda yoktu. Multimedya da olan tüketim grafikleri yetersiz ve anlamsızdı. 2009 kasada olan o enfes gösterge tablosu bizim araçlarda yoktu. Neyse gidenin arkasından konuşulmaz. Tekrar bir toyota modelinde belki birgün yine buluşuruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1227 : Temmuz 16, 2020, 09:08:25 »
Süspansiyonlar koltuklar illa ki önemlidir ancak atmosferik corolla ile özellikle inişli çıkışlı yollarda vites kolu ile arkadaş oluyorsunuz. Hızımı koruyayım derseniz motor sesi kullanan bizleri  rahatsız etmesede arabadaki diğerleri ne oluyor diye soruyor. Yanlış anlaşılmasın toyota sorunsuz konforlu bir araç ama eksi yönleride var. 2005 model megane aracımda göstergede olan anlık tüketim değeri advance donanım corolla  aracımda yoktu. Multimedya da olan tüketim grafikleri yetersiz ve anlamsızdı. 2009 kasada olan o enfes gösterge tablosu bizim araçlarda yoktu. Neyse gidenin arkasından konuşulmaz. Tekrar bir toyota modelinde belki birgün yine buluşuruz.

Atmosferiğin yokuşlarda ki bağırma olayında haklısınız. Bende dizel astra varken araç en dik rampaları bile hızını aldıysa 6.vitesten düşmüyordu, accordla aynı hızla gitmek için 3.vitese düşüp 5bin devirde gidince dediğiniz gibi araçtakiler bi niye hızlı gidiyon diye bi bakıyorlar :) Ama o seste benim çok hoşuma gidiyor işte : :lol: 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1228 : Temmuz 16, 2020, 14:07:22 »
Ersin bey Toyota ve Mercedes'e binen birisi illaki birgün döner tekrar alır,yeni Corolla her konuda sınıf atlamış bir araç E160 kasa dediğiniz gibi bağırıyordu yüksek devir çevirmek gerekiyordu ama yeni kasada çok güzel ilerliyor güç istediğinizde gaz pedalına dojunmanız yetiyor,aslında bu gibi şikayetlerin tamamı 1.6 araçlara binmekten kaynaklanıyor 2.0 ve üzeri motorlarda böyle bir sıkıntı söz konusu bile değildir mesela benim araç hangi rampada olursa olsun yüklü boş farketmez vites düşme istemez gaza dokunmak yeterli,zaten bu ülkede vergi dezavantajı olmasın kimse küçük motorlu araçların yüzüne bile bakmaz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1229 : Temmuz 16, 2020, 14:39:25 »
Bugün sıfır Corolla ve Civic için bayileri aradım. Corolla x-pack  ve Civic executive yani en dolu paketler için ikisi de yaklaşık 230 bin civarında fiyat verdiler ama ne yazık ki kasım ayına kadar araba yok ve gelecek zamlarda teslim tarihinde araca eklenip fiyata yansıtılacak. İnanması güç ama yaklaşık 2 sene önce 50 bin liraya sıfır 1.33 corolla alınabiliyordu, şimdi aynı aracın 2. elleri 100 bin liranın üstünde. şimdi 50 bin liraya  15 yaşında Corolla alamıyorsunuz :asikadam: 2 sene önce 77'ye sattığım 2012 fb 7 kasa elagance civic'e  şimdi 150 bin lira istiyorlar. sıfır 1.6 tdi highline  polo 244 bin lira olmuş, bunu duyunca Corolla ve Civic bayağı  uygun  geldi :rofl:  90'lı yıllarda sıfır araba  fiyatları ev fiyatlarıyla  muadildi. şimdi de aynı durumdayız maalesef. şu saatten sonra sıfır araba almak pek mantıklı değil. 2. el desen o da artık hayal.

piyasayı özetleyen güzel bir video:
Kaynak: greyfurt tv

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '16
  • 10 kere teşekkür etti
  • 66 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1230 : Temmuz 16, 2020, 21:37:51 »
ikinci el fiyatları düşermi?
bence düşmez. Ben daha bu memlekette yükselipte düşen bir ürün fiyatı görmedim.
yeni arabalar piyasaya gelse de bu değişmeyecektir.
Arabalarımızın değeri arttı diye sevinmek de çok mantıklı değil çünkü yeni alacağın arabanın da fiyatı aynı oranda arttı.
geçen yıl 70 bin tl ye aldığım corolla nın 2016 da sıfırı 50bin tl civarındaydı.
avensisler 2019da 100bin civarındaydı. benim araç şimdi 120-115 etse avensisler 155-160 bine çıkmış.
Ne anladım bu işten :D
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1231 : Temmuz 17, 2020, 15:08:15 »
herkese merhaba.

2012 auris 1.4d manuel 120k kmde araba kullanıyoruz,otomatik ve daha yeni-rahat bir arabaya geçmek için değiştirmek istiyoruz.

şuanki arabanın memnun olmadıgımız-diger arabada aradıgımız özellikler.

*90 hp araba kendini zor taşıyor,biraz fazla boğulduğu için daha yüksek hp veya benzinli düşünüyorum.
*8 yasında oldugundan dolayı trim sesleri,radyatör,sensör kirlilikleri sonucu klima vb seylerin performansının düsmesi.
*süspansiyonları berbat,şehir içinde yollar bozuk oldugu icin sinir ediyor. sürekli sağa sola sallanıyor. zıplıyor.
*çok fazla motor sesi ve rüzgar sesi alıyor daha sessiz bir sey arıyoruz.

bütçe olarak 150k civarlarında düşünüyoruz ne bulabiliriz? Araba şuan ederinden çok fazla fiyat ediyor. şuan satıp parayı bekletmek mantıklı mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1232 : Temmuz 17, 2020, 16:30:24 »
herkese merhaba.

2012 auris 1.4d manuel 120k kmde araba kullanıyoruz,otomatik ve daha yeni-rahat bir arabaya geçmek için değiştirmek istiyoruz.

şuanki arabanın memnun olmadıgımız-diger arabada aradıgımız özellikler.

*90 hp araba kendini zor taşıyor,biraz fazla boğulduğu için daha yüksek hp veya benzinli düşünüyorum.
*8 yasında oldugundan dolayı trim sesleri,radyatör,sensör kirlilikleri sonucu klima vb seylerin performansının düsmesi.
*süspansiyonları berbat,şehir içinde yollar bozuk oldugu icin sinir ediyor. sürekli sağa sola sallanıyor. zıplıyor.
*çok fazla motor sesi ve rüzgar sesi alıyor daha sessiz bir sey arıyoruz.

bütçe olarak 150k civarlarında düşünüyoruz ne bulabiliriz? Araba şuan ederinden çok fazla fiyat ediyor. şuan satıp parayı bekletmek mantıklı mıdır?

Önceliğiniz performanssa 1.5 turbo Civic tavsiye ederim. Önceliğiniz konforsa  2014 1.8 Avensis, Accord  veya 2018 1.6 50. yıl premium Corolla tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1233 : Temmuz 17, 2020, 16:30:51 »
herkese merhaba.

Araba şuan ederinden çok fazla fiyat ediyor. şuan satıp parayı bekletmek mantıklı mıdır?
Sadece sizin değil bütün araç fiyatları şuan ederinin üstünde, bugün bu aracı atıyorum 100bine satsanız 1 hafta sonra 100bine geri alamazsınız. Parayı bekletmenin hiç bir mantığı yok. Bu ay 150bin liralık araç önümüzdeki ay en az 155bin edecek.

Belirttiğiniz bütçeye eğer konfor istiyorsanız D segment bir araca geçmeniz sizi memnun eder. 1.8 avensisler fazla tatmin edici olur, yine o fiyatlara Accordda bakabilirsiniz. Ama eğer yine HB kasa bakıyorsanız Astra 1.4 T yeni kasalarını bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1234 : Temmuz 17, 2020, 18:52:05 »
Gelişmekte olan ülkelerde para bekletilmez,hatta çok uygun fiyata kredi bulunuyor ve ödeme sorunu yoksa o şekilde alıp değerlendirenler olur,bu nedenle 0 km araç alma imkanı yok şu sıralar bulduğunuz japon d sınıfı veya honda ,corolla gibi bir araç bakınız ve bulmadan aracınızı satmayın.Not:ilginç olan şu, biz satın alacak 0 km araç bulamıyoruz,honda tr deki fabrikasını kapatıp gidiyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • antalya
« Yanıtla #1235 : Eylül 25, 2020, 14:31:19 »
Merhaba iyi günler,

Rapor ile araç almayı düşünüyorum, hiybrid flame xpack 167 gibi geliyor
Flame xpack +LPG De 152 ye felan geliyor siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

120 bin nakitim var üzeri kredi olacak
Düş peşindeysen; Düş peşime...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1236 : Eylül 25, 2020, 14:48:35 »
Farklı görüşler olacaktır ancak hybrid ve yüksek vergi,daha fazla kredi ve masrafları derken 152.000 olan fiyatı ile atmosferik daha cazip duruyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 1000
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1237 : Eylül 25, 2020, 14:55:03 »
MTV konusu sizde nasıl oluyor bilmiyorum

Engellilik dereceleri yüzde 90 ve daha fazla olan malul ve engellilerin adlarına kayıtlı taşıtlar motorlu taşıtlar vergisinden (MTV) istisna tutuluyor. Derecesi yüzde 90'dan az olanlar ise durumlarını sağlık raporuyla belgelemeleri halinde kendi adlarına kayıtlı ve tescilli taşıtlarında bu istisnadan yararlanacak

ama şehir içi sürekli kullanıyorsanız aracı hibrid olması daha mantıklı gibi geldi

ama şehir dışı sürekli gidiyorum derseniz hibridin çok mantıgı yok ama günde 20 30 km şehit içi yaparım derseniz daha mantıklı hibrid

hibrid araç kullananların daha az giderleri oldugunu unutmayın

fren balatası,diski,yağ değişimi 15.000 km de normal araçlar 10.000 km daha uzun sürede değişen triger seti vs diyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1238 : Eylül 25, 2020, 22:35:24 »
Merhaba iyi günler,

Rapor ile araç almayı düşünüyorum, hiybrid flame xpack 167 gibi geliyor
Flame xpack +LPG De 152 ye felan geliyor siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

120 bin nakitim var üzeri kredi olacak
Kesinlikle hybrit flame x pack derim,
İster şehir içi ister uzun yol kullanımı nerde kullanırsanız kullanın her türlü kârdasınız ve herşeyden önce çevre dostu günümüzün ve geleceğin teknolojisi tek kelimeyle hybrit.
Öte yandan vergisiz alacağınız için yine kârdasınız ve 5 yıl boyunca MTV yok kaskodan ufak da olsa indirim hakkınız var şirketler engellik durumuna göre yardımcı oluyorlar,
Zaten artık araç üreticileri tamamı fosil yakıtlı üniteleri yavaş yavaş kaldırıyor gelecek 10 yıla kalmaz piyasa büyük çoğunlukla ya tam elektirkli yada hybrit sisteme adepte olacaktır,
Japonya'da 97 yılında pirius modeli olarak servise alındı 2000 yılında Amerika'ya satıldı bize (Yanlış hatırlamıyorsam) 2017 nin başında geldi ama kısa sürede piyasayı etkisi altına almaya başladı,
Bence bir test sürüşü yapın ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1239 : Ekim 30, 2020, 13:33:47 »
Selamun Aleyküm hayırlı cumalar, uzun zamandır süren araç arayışım devam ediyor.  Dün yeni Corolla ve Civic'i detaylı inceleme fırsatı buldum. Evet yeni her zaman yenidir ama yeni Corolla'nın iç mekanı ve küçülen kasası  beni hayal kırıklığına uğrattı. Dış ve iç tasarımını daha çok beğendiğim bir önceki kasanın ferahlığı ve genişliği gitmiş yerine daracık, başınızın neredeyse tavana değdiği klostrofobik bir araç gelmiş. Toyota, aynı hatayı önceki aracım ch-r'de de yapmıştı maalesef. Oysaki önceki Corolla'lar iç hacim ferahlığı ve genişliği ile nam yapmıştı.  keza ön konsola emanet gibi oturtulmuş bilgi ekranı da maalesef beni yeni Corolla'dan iyice soğuttu.

Civic'e gelince içi Corolla'ya göre çok ferah, bagaj hacmi daha geniş, ön konsol ve bilgi ekranı harika konumlandırılmış, vites topuzuna uzanan ön kol dayama d sınıfı araçları anımsatıyor.  motor, şanzıman, donanım ve malzeme kalitesi benzer iki araçta da.

Nihayetinde iki araç arasında Corolla 50. yıl serisi ve yeni makyajlı Civic arasında bir karar vereceğim. 50. yıl serisinde tss güvenlik paketi var zaten. Kaldı ki yeni Corolla'nın en üst paketi passion x pack an itibariyle 313, bir alt paketi flame x pack 281 bin tl olmuş. Üstelik gelecek zamlar da teslim tarihine yansıtılacakmış. Corolla 50. yıl (2018) 200 bin civarında, makyajlı Civic'in en dolu  fabrika çıkışlı lpg'li executive paketin fiyatı ise 282 bin tl. Her halükarda 2018, 50. yıl Corolla ve makyajlı Civic daha mantıklı duruyor gibi. Siz ne dersiniz?