0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yolun rakımına göre yakıt alınan istasyona göre arıza ışığı yakıp duruyorsa yol ayarının doğru olmadığını gösterir.
Yol ayarı yapıldı mı onu da bilmiyorum. Aracı aldığımda 20 km'yi. Onu da LPG ruhsatı için yaptılar sanırım. Muhtemelen 10 bin bakımda yapacaklar.
Konuyu yeni okuma fırsatı buldum, hepinizin araçları hayırlı olsun kazasız belasız inşallah.Yeni Corolla visionda 16" takmak muayenede sıkıntı olur mu? Kapı eşiğindeki ölçüler nedir?
Sıfır olarak alacak arkadaşlar lütfen lpg taktırıp taktırmama konusunda araştırsın biraz. Bu forumda çok değerli bilgiler var, sayfalarca okumaktan üşenildiği için bilgisiz kalınıyor, hatalar yapılıyor. Landirenzo'nun ustasını bulmak çok sıkıntı. Mazda 6'sı olan bir arkadaşım araç direk enjeksiyonlu olması nedeniyle sadece Landirenzo tarafından üretilen kit takılabildiği için onu taktırdı. Sonra da sıkıntıları başladı. Ustalar yardımsever olsa da, sorununa çözüm bulamadılar. Teknik ekip sayesinde bir miktar düzeldi. Üst devirlerde motorun sesi değişiyor ve vites geçişleri sertleşiyordu araçta. Yol ayarı tutmayan bir kit ve Opel Astra forumlarında da çok muzdarip kişiler var. Düzgün işten anlayan ustası sadece Ankara'da. Ayrıca bayi lpg takıldıktan sonra garantisi devam edecek diye size yalan söylüyorlar. Toyota Genel Merkezi tarafından devam eden bir motor garantisi yok. Bayinin verdiği bir garanti söz konusu. Bu garantiyi de zaten taktırdıkları lpg firması yapıyor. Zaten yetkili bayinin lpg konusunda bir bilgisi de yoktur.İlk 1 sene ve belirli bir km içinde lpg taktırırsanız zaten siz de lpg firmasının motor garantisini cüzi bir ücrete yaptırabiliyorsunuz. 2500 TL'lik lpg kitine 5000 TL üstünde para vermeyin lütfen. Forumda 1 değil 2 değil, landirenzo yüzünden sıkıntı çeken arkadaşlar çoğalmaya başladı. Bayide lpg taktırmış tüm arkadaşlar bence AFRci bulup güzel bir yol ayarı yaptırsınlar. Kendi düşüncelerim bu şekildedir.
işinizi şansa bırakmayın, Ümit beye katılıyorum kesinlikle yolda ayar şart muhtemelen aracınız fakir yada zengin karışım nedeniyle ışık yakmıştır bu şu demektir %20 nin üzerinde yakıt az veya çok geliyor demektir, fakir karışım çok tehlikelidir sibop yakar, katalizöre zarar verir, Yakıt haritasını bozar.... Yani bu sorunu düzeltmeden aracınızı lpg de kullanmayın yolda her yük ve devirde lpg ayarınızı iyi bir lpg ci yada afr ciye yaptırın öyle kullanın,
Fakir karisim tehlikeli - ona bir sözüm yok. Ama yakit haritasini nasil bozar anlamadim. Araci kullandiginiz zaman zaten Lambda ölcümleri üzerinden STFT ve LTFT ile gerekli düzeltmeleri yapar. Baz yakit haritasini elektronige müdahale etmeden degistiremezsiniz.
Motorun geç ısındığını düşünürdüm. Mazda ile 200-300 m.de mavi ışığı sönerdi, corollam ile ancak 2-3 km gidince hararet göstergesi hareket etmeye başlıyordu. Bugün sabah hava buz gibi olduğundan sıcağı hemen açmak durumunda kaldım ve 200-300 m.de ılık hava vermeye başladı ve öncekilere göre çok daha kısa sürede ısındı motor. Galiba sıcak klimayı açınca motor daha çabuk ısınsın diye fazla yakıt kullanıyor. PTC de bulunuyor mu acaba yeni kasalarda?
Fazla yakıtı bilmiyorum abi ama şuanki aracım 1.6 mds auris bu zamana kadar kullandıklarım arasından motor hararet göstergesini en çabuk en dipten yükselten araç. Çok memnunum bu durumdan kışın özellikle kalorifer kullanımında çok yardımcı oluyor. Aynı model 2016 astra var dayımın aracı. Onuda kullandığım oluyor arada. Kış aylarında gözlemlediğimde çok fark var arada. Güzergah aynı olmasına rağmen. Astranın hararet göstergesi çok daha geç haraket ediyor bizim araçlara göre sebebi nedir merak ediyorum açıkçası.
Motor yağ özelliklerinden tutun, soğutma sıvısı ile egzoz hattı tasarımına kadar değişkenler etkendir. Bahsettiğiniz araçların güç ünüteleri oldukça küçük, bir de V8, 6 küsur litrelik motorların ısınmasını düşünün.
Az önce yetkili serviste bir servis danışmanını bağlattım telefona. LPG yol ayarı yapıldı mı dedim "yol ayarı ne dedi". Bundan haberleri yok sanırım, alırken benim de haberim yoktu. Yeni bir güncelleme geldi uygun bir zamanda gelin yukleyelim dedi. Uyarı sesi ile ilgili de gelmeniz lazım dedi. Daha 2500 km'de araç. LPG'de kullandım, şimdiye kadar 3 4 kere uyarı vermişti. Umarım zarar vermemişimdir. Anlaşılan servis yol ayarı falan yapmıyor. Peki nerede yaptırayım? Bartın'da LPG ustası bir kişi var sanırım buraya da elletmek istemiyorum. Candan mühendisliği önerir misiniz Youtube'ta çok videosu dönüyor, ya da İstanbul'da yaptırmaya değmez mi?Gücüme giden şey 6000 TL verip böyle bir sorunla karşılaşmak. Mutlu bu konuda kesinlikle haklı. Karabük'te güvenilir biri varsa oraya da gelebilirim.
Ya ANkara Quattro Garage, ya da İstanbul CAndan Mühendislik abi. Forumlarda boşuna yazmıyoruz, ama okunmuyor maalesef.
Candan mühendisliğe mail attım, afr yapmanızı tavsiye ederim ama bizde landirenzo yok dedi.
Cikan isiya inanamazsin.Arti kuru karter yaglama sistemi olan araclar acayip cabuk isiniyor.