Gönderen Konu: Deprem  (Okunma sayısı 22718 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Ynt: Deprem
« Yanıtla #120 : Ekim 28, 2011, 14:59:10 »
Teşekkürler İbrahim Bey, çok anlamlı bir paylaşım olmuş.

Sadece yaşadıklarımı siz sevgili dostlarımla paylaşmak istedim....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ekim 28, 2011, 14:59:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #121 : Ekim 28, 2011, 20:36:38 »
İbrahim Abi "hatırlatma" için teşekkürler...
çok anlamlı bir karikatür.

Bencede çok manidar Oktay'cım .....aslında forum ana sayfasına aktarabilsek güzelolacak....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Ekim 28, 2011, 22:40:38 »
İbrahim Bey söylediklerinize ben de katılıyorum. Ben şu anda 3'üncü kez doğu görevimi yapıyorum. İlkinde fiili olarak birçok arkadaşımla şu ankinden daha azılı vatan hayinleriyle dağlarda bazen 20-30 m mesafeden çarpıştık. Kardeşimizden daha yakın olan yoldaş arkadaşlarımız, kınalı kuzular kollarımızda son nefeslerini verdi. Emin olun ki çok çok iyi, yürekli, vatansever vatandaşlar burada var yok değil. Ama gündüz dost gece düşman, iki yüzlü, herşeyi devletten bekleyen, hain, kansız, imansız o kadar çok ki sizlere hangi örneği vereyim bilemiyorum. Ama güncel bir örnek verebilirim. Van'de deprem nedeniyle tüm millet birlik olmuş yaralıları, depremzedeleri kurtarma peşinde bizim kürt hain devletin göndermiş olduğu çadırı 300 TL'ye satmak peşinde, öte yandan pkk denen şerefsiz van'da askerlere pusu kurmuş 4 asker yaralı. Ben zaten vatansever kürtlere bir şey demiyorum. Bizimde çok güzel ve anlamlı paylaşımlarımız oldu. Ama artık şırnaklı esnaflar gibi bu vatandaşlarıda bu tür olaylara pirim vermeden haykırmasının zamanı geldi ve geçiyor. Tek sorun bu.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #123 : Ekim 29, 2011, 02:04:51 »
İbrahim Bey söylediklerinize ben de katılıyorum. Ben şu anda 3'üncü kez doğu görevimi yapıyorum. İlkinde fiili olarak birçok arkadaşımla şu ankinden daha azılı vatan hayinleriyle dağlarda bazen 20-30 m mesafeden çarpıştık. Kardeşimizden daha yakın olan yoldaş arkadaşlarımız, kınalı kuzular kollarımızda son nefeslerini verdi. Emin olun ki çok çok iyi, yürekli, vatansever vatandaşlar burada var yok değil. Ama gündüz dost gece düşman, iki yüzlü, herşeyi devletten bekleyen, hain, kansız, imansız o kadar çok ki sizlere hangi örneği vereyim bilemiyorum. Ama güncel bir örnek verebilirim. Van'de deprem nedeniyle tüm millet birlik olmuş yaralıları, depremzedeleri kurtarma peşinde bizim kürt hain devletin göndermiş olduğu çadırı 300 TL'ye satmak peşinde, öte yandan pkk denen şerefsiz van'da askerlere pusu kurmuş 4 asker yaralı. Ben zaten vatansever kürtlere bir şey demiyorum. Bizimde çok güzel ve anlamlı paylaşımlarımız oldu. Ama artık şırnaklı esnaflar gibi bu vatandaşlarıda bu tür olaylara pirim vermeden haykırmasının zamanı geldi ve geçiyor. Tek sorun bu.

Gökhan bey bazen bende aynı duygulara kapılırım, son derecede haklısınız. Zaten sanırım meslektaşız. 6.5 yıl bilfiil operasyonel görev yapan, 3 ncü şark hizmetinden 2009 da dönmüş biri olarak dağlarda neler yaşadıklarınızı emin olun çok iyi biliyorum. Birçok vatan evladı kucağımızda şehit olduğu bi yana ,bende çatışmada zarar gördüm. Hele şehit ailesine evlatlarını götürmek vicdanen benim için ölümden kötü. Bu duyguyuda yaşadım malesef. Sınıf itibariyle sürekli konuş değiştirdiğimizden, zaten bölgede ayak basmadığımız yerde kalmadı desek yalan olmaz. Bu yüzdendir ki o yazıyı yazma ihtiyacı duydum . Sırf elma ile armudu birbirine karıştırmamak lazım demek için. Erciş halkının 3/2 si Türkmen aşiretlerinden oluşur geri kalan diğer aşiret. Hal böyleyken Erciş sokaklarına çok farklı bi hava eser, kendinizi memleketinizde hissedersiniz zaman zaman. Bakıyorum haberlere Erciş'teki bağlantılara adamlar ,kadınlar hep duacı, Dikkatimi çekti mesela Erciş'te adam çadırın içinde 3 gözlü katalitik sobanın 1 gözünü yakmış ailesiyle ısınmaya çalışıyor , biliyor ki tasarruflu kullanmazsa elindeki tüpü bitirirse ya bulamayacak yada başka birine verilecek tüpü kullanarak hak yemiş olacak, Yine radyoda birebir duyduğum başka bi olay; kapısı duvarı yıkılmış marketlere saldıran yokmuş, ki şu an halen orda olan dostlarımızdan ve meslektaşlarımızdanda aldığımız haberler bu yönde.... Ama Van tarafına dönünce kamera Erciş kadar mağdur olunmamasına rağmen herşeyi söylüyolar, herşeyi istiyorlar. Ben birazda bunu anlatmaya çalıştım aslında herkesi aynı kefeye koyamıyosun. Sizde takdir edersiniz ki her il, ilçe yada toplum veya bölge insanı aynı düşüncelerde değil o bölgede bazen bunu ayıklamakta son derece zor. Genel itibariyle vatansever bi halka sahip Erciş'in halkının başına böylesine bi felaket gelmesi beni çok üzdü. Son olarak şunu ilave etmek isterim İptal edilen Cumhuriyet bayramı etkinliklerine rağmen yarın Ercişte halk bayraklarını eline alarak Türkiye'ye ufakta olsa bir mesaj verirse hiç şaşırmam...İnşallah orda birileri bunu düşünür ve bu harekete öncülük yapar neticesinde bi nebze buzlar erir, Erciş hakkındaki yersiz yorumlar ortadan kalkar....Hayırlı akşamlar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Mart 14, 2012, 22:45:40 »
Merhaba arkadaşlar, bugün Japonya'da çok kısa aralıklarla iki deprem meydana geldi, her nekadar yer bilimcilerimiz etkilemez desede, bugün yurdumuzun neredeyse tamamında 40'ın üzerinde küçük çaplı depremler meydana gelmiştir, bilgisayarınızda kayıtlı değilse alttaki linkten kendi bölgenizi takip edebilirsiniz. Bilinç altımızın depreme hazır olması dahi önemlidir.

http://www.depremler.org/

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Mart 14, 2012, 23:05:03 »
 Evet, biz unutsakta kendisini bize hatırlatacak. Hazır olmakta fayda var. Bir şey yapılacaksa, olduktan sonra değil, olmadan önce yapılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Mart 14, 2012, 23:28:57 »
   Deprem gercekten her yönüyle telafisi zor bir doga olaydır.Van da okuyan kuzenim 6 gündür Ankara da.Depremin etkilerini hala üzerinde taşıyor :( Mesela asansör durduğunda bir sarsıntı olur ya? İste bu sarsıntı bile tedirgin ediyor
   Gecen gün bir haber okudum ve çok şaşırdım.Marmara depreminin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen,İstanbul da bazi deprem çalısmalarının yapılmasını çok yadırgandım :wacko: :wacko:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Mart 15, 2012, 02:40:09 »
Merhaba arkadaşlar, bugün Japonya'da çok kısa aralıklarla iki deprem meydana geldi, her nekadar yer bilimcilerimiz etkilemez desede, bugün yurdumuzun neredeyse tamamında 40'ın üzerinde küçük çaplı depremler meydana gelmiştir, bilgisayarınızda kayıtlı değilse alttaki linkten kendi bölgenizi takip edebilirsiniz. Bilinç altımızın depreme hazır olması dahi önemlidir.

http://www.depremler.org/

Jeoloji Muhendisi adayi olarak konuya bilgim dahilinde katki vermek isterim. 40'a varan sayilar olmasa da ulkemizde her gun cok sayida deprem yasanmakta, ben de genelde takip ederim Kandilli'nin gozlem verilerini, 3 ve altindaki siddette olan depremler olagandir ve her gun yasanir fakat hissedilmez. 4.5 ve uzeri depremler oncu olabilme potansiyelleri oldugundan dikkat edilmesi gerekenler. "Hissetiniz mi?" seklinde sorulara sebep olan ve herkesin hissedemedigi depremler de bunlar.

Plaka (levha) tektonigi ve deprem jeolojisi dersleri secmeli ders olarak okutulur bizim bolumumuzde (KTU icin konusuyorum) ve benim almamis oldugum dersler, o nedenle bilgim kisitli fakat belirtmek isterim ki Japonya'da olan bir depremin Turkiye cografyasini etkileme olasiligi yoktur denilebilir. Depremler genel anlamda, cesitli jeofizik nedenlerle olusan plaka (levha) hareketi olarak tanimlanabilir ve Japonya'nin uzerinde bulundugu plaka (levha) Turkiye'yle alakasizdir. Hatta Orta Dogu olarak adlandirilan bolgede petrol kaynaklari bu kadar yayginken Turkiye cografyasinda bu denli az olmasini bazi yer alti bilimciler plaka (levha) tektonigi ile iliskilendirirler, derinlemesine arastirma firsatim olmadi fakat unvani Prof. Dr. olan bir yer bilimciden guneydeki misak-i milli sinirlarinin plaka (levha) sinirina denk geldigini duymustum.

Sadede gelecek olursak; sahsi gorusum pek cok yer bilimcinin oldugu gibi Japonya'daki bir depremin ulkemizi etkilemeyecegi yonunde. Ama bu deprem olmayacak yakin zamanda anlamina gelmiyor tabi ki, her an hazirlikli olunmali depreme, ulkemizi deprem kusaginda gormek ve bu perspektifte hareket etmek en dogrusu olacaktir. 10 yildan fazla yasi olan binalarin mutlaka uzmanlarca testlerinin yapilmasi gereklidir (eger yapilmadiysa), son 10 yilda yapilan bir bina eger kacak degilse veya isguzar bir Jeoloji-Jeofizik muhendisi tarafindan imzalanmamis bir projeyse hicbir sikinti cikarmaz, ulkemiz kanunlarinda binalar icin deprem yonetmeligi belli ve yapilan her binada uygulanmakta. Bu o bina yikilmaz demek degildir tabi ki ama en azindan belli bir siddete mukavemet gosterecektir.

Anne-babalara tavsiyem deprem egitimini kesinlikle vermeleriler cocuklarina. Biliyorsunuz ki ulkemizdeki depremlerde bilincsizlik sebebiyle bir cok yaralanma yasanmakta deprem esnasinda. Bilincli bir nesil yetistirmek bu tarz konularda anne-babalarin elinde ve bu egitimi vermemek icin herhangi bir neden goremiyorum ben. Deprem aninda yapilacaklari ogrenmeyi ertelemeyin zira depremin ne zaman gelecegi belli degil.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Mart 15, 2012, 02:54:38 »
17 ağustos gölcük depremini , izmitte yaşadım bende, ama deprem hakkında pek bişey hatırlamıyorum , çünkü uyanmadım deprem sırasında, deprem bittikten 1-2dk sonra ailem uyandırdı beni, hatta bayıldım sanıp korkmuş insanlar. allah kimseye göstermesin birdaha, büyük bir felaketti gerçekten, insanların bence alacağı en iyi önlem, düzgün yapılmış binaları tercih etmek, bunun içinde mühendis olmaya gerek yok, tünel kalıp, raylı temel diye geçiyor sanırım, site tarzı evleri, veya müstakil evleri tercih etmek gerekiyor, ama istanbul içinde bu tarz bir ev bulabilmek oldukça pahalı, bu standartta en ucuz site ataşehir sanırım
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #129 : Mart 15, 2012, 10:58:35 »
 Maalesef lüks görünümlü sitelerde yıkılmıştı 17 Ağustosta Alper. Dıştan kolon görünen yerlerin içi boş çıkmıştı ve bunları bizzat görmüştüm. İnsanlar parayı put yapmazsa sorun olmaz.
Bazı yerlerde bugüne kadar yapılan çalışmalar ise bence deprem öncesi için değil, sonrası için!.

Konunun detayını bilmiyorum ama sayın Prof. hangi hattı Misakı Milli sınırı olarak görüyor Gökhan? Şu anki Güney Doğu sınırımızı mı, Misakı Milli'nin kapsadığı bölgeyi mi?

Özellikle Ay'ın hareketlerinin de depremler üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum. Tektonik plakalar bir sıvının üzerinde yüzmekte ve Ay'ın denizlere olan gel-git etkisi, bu tektonik plakaların yüzdüğü sıvıda da olmaktadır bence. Bilimsel bir araştırma şart.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Mart 15, 2012, 12:14:02 »
Deprem bilimciler zaten hala bazı basit boşlukları birbirine bağlayamadıkları için, bazı cevaplarda da çok zorlanıyorlar, olaya fazla teknik yaklaşıyorlar, oysa Dünya canlı bir bütün.

Hakan bey, geçen açtığınız konuya fazla yorum yapmak istememiştim ama şimdi tam yeri, Kentsel dönüşüm projeleri tam denetimsiz şekilde yapılan projeler olduğundan, bu çok katlı binaların statik konstrüksiyonları içler acısı bir durumdadır. Nereden biliyorsun diye soracak olursanız, bir bakanımız, inşaat halindeki bu binalardan birinin içinde tanıtım konuşması yaparken malesef arka plandaki içi/kenarı boş, kolon/kiriş görüntülerine çok şaşırmıştım. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #131 : Mart 15, 2012, 14:28:05 »
Maalesef lüks görünümlü sitelerde yıkılmıştı 17 Ağustosta Alper. Dıştan kolon görünen yerlerin içi boş çıkmıştı ve bunları bizzat görmüştüm. İnsanlar parayı put yapmazsa sorun olmaz.
Bazı yerlerde bugüne kadar yapılan çalışmalar ise bence deprem öncesi için değil, sonrası için!.

Konunun detayını bilmiyorum ama sayın Prof. hangi hattı Misakı Milli sınırı olarak görüyor Gökhan? Şu anki Güney Doğu sınırımızı mı, Misakı Milli'nin kapsadığı bölgeyi mi?

Özellikle Ay'ın hareketlerinin de depremler üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum. Tektonik plakalar bir sıvının üzerinde yüzmekte ve Ay'ın denizlere olan gel-git etkisi, bu tektonik plakaların yüzdüğü sıvıda da olmaktadır bence. Bilimsel bir araştırma şart.
ben de olayın içinde olduğum için, villaların dahil yıkıldığını biliyorum, zaten bahsettiğim sistemde kolonda yok, tünel kalıp sistemi , beton bloklar birleştirilerek yükseliyor, Bulunduğum site, 5000 konutluk , ve öncelerinde tamamen zemininin bataklık üzerine kurulmasına rağmen, en ufak hasar alan bir bina dahi bulunmamaktadır.
depremin ne öncesi için ne sonrası için hiçbir çalışma yok bence bu ülkede.
Burda binlerce eve, ağır hasarlı durumdayken , tekrar ekstra taşıyıcı kolon koyup , tamir ederek tekrar oturma ruhsatı verdiler, aynı şiddetteki bir depremde yine binlerce bina yıkılacaktır. 1999 daki izmitin durumu neyse şu an hiç bir farkı yok. Yine aynı sayıda hasar görecektir kocaeli ili. Zaman içinde tek gelişen olay, herkez artık deprem sigortası olmayan evlerde oturmuyor. Ha şu var çok fazla evin yıkılma durumunda, devlet bu vatandaşların parasını ödememek için, mutlaka yine bir kulp bulacaktır. 13sene önce yaptığı gibi, o zamanda depremde hayatını kaybedenlerin sayısını 20binin altında tutarak, vatandaşın vergi ödemeye devam etmesini sağlamıştı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #132 : Mart 15, 2012, 16:46:09 »
 Yazılan herşey doğru geliyor bana. Buradan çıkardığım sonuç ise; bizler vatandaş olarak devletimizden maalesef daha yüksek bilinçteyiz. Herkes çevresinin farkında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Mart 15, 2012, 16:52:59 »

O an konusulan konu Guney Dogu sinirimizdi.

Dediginiz gibi ay etkileme potansiyeline sahiptir elbette ama direkt etkili olduguna hicbir yerde rastlamadim. Magma dedigimiz akiskan yuksek ozkutleye sahip oldugundan deniz sulari gibi bir etkilenme yasamasi beklenemez.

Deprem bilimciler zaten hala bazı basit boşlukları birbirine bağlayamadıkları için, bazı cevaplarda da çok zorlanıyorlar, olaya fazla teknik yaklaşıyorlar, oysa Dünya canlı bir bütün.

Hakan bey, geçen açtığınız konuya fazla yorum yapmak istememiştim ama şimdi tam yeri, Kentsel dönüşüm projeleri tam denetimsiz şekilde yapılan projeler olduğundan, bu çok katlı binaların statik konstrüksiyonları içler acısı bir durumdadır. Nereden biliyorsun diye soracak olursanız, bir bakanımız, inşaat halindeki bu binalardan birinin içinde tanıtım konuşması yaparken malesef arka plandaki içi/kenarı boş, kolon/kiriş görüntülerine çok şaşırmıştım. 

KTU icin konusmam gerekirse Dunya butun olarak ele alinir yer bilimlerinde, sadece incelemelerin sonucu sizi farkli bolumlere ayirmaya iter. Soyle bir ornek vermem gerekirse; benim Uygulamali Jeofizik hocam kendine ait formulu bulunmakta ve bu formul guncel olarak dunyada gravite hesabinda kullanilmakta, yer bilimlerinin besigi sayilabilecek Almanya'da ders vermis biri. Ben bu kapasitede bir insanin basit bosluklari dolduramayacak biri olarak gorulmesine uzulurum.

Anlatmak istedigim bazi basit seyleri birlestiremiyorlar dediginiz kisiler omrunun buyuk bolumunu yer alti bilimiyle ugrasarak gecirmis kisiler. Yani elestirdiginiz kisiler politikaci, siyasetci degil bilim adami. Emin olun ki ulkemizdeki yer bilimcilerin hicbirisi durup dururken bulundugu yere gelmis kisiler degiller. Anliyorum cok teknik yaklastiklarini soylediginizi soyleyeceksiniz fakat bu kesinlikle dusundugunuz yonde degil, en azindan benim gordugum yer bilimciler icin.

Haddim olmadan bir tespit yapmam gerekirse; teknik yaklasim olarak gorulmesi bence insanimizin deprem sonrasi yer bilimcileri populerlestirmesinden kaynaklanmistir. Televizyonlar bir donem her buldugu yer bilimciyi ekrana cikardi ve bu yer bilimciler bence(!) takdir toplayabilme dusuncesiyle sadece teknik konusma ve detaylar paylasti.

Konuyu dagitmamak icin toparlamam gerekirse; binalarin saglamligindan once konusulmasi gereken deprem aninda yapilacaklardir. Binanizin depreme dayaniklilik testi yapilmasi, uygun cikmadigi takdirde evi satip yeni ev bulmak uzun bir surectir ve bu surecte deprem meydana gelme olasiligi vardir. Bina sistemleri yeni bir daire aliyorsaniz isinize yarar suan. Biz millet olarak siyaset konusmayi cok seviyoruz fakat once bilincli olmali ondan sonra isin siyaset, yonetmelik vb. boyutuna gecmeliyiz. Eger bireyler deprem yonetmeligine uygun olmayan binalardan daire satin almazsa zaten depreme dayanikli olmayan bina diye bir durum kalmayacaktir. Derseniz ki maddi durum burada rol oynamakta, o zaman sorum insan hayatinin hangi maddi butceyle olculdugu olacaktir.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #134 : Mart 15, 2012, 17:22:19 »
 Güney doğu sınırımız Misakı Milli'ye uygun değil şu an. Ama bundan başka sonuçta çıkarmamak gerek tabi.
 Bilimde test, analiz, veriler vs. vardır. Eğer Ay'ın magma üzerindeki çekim etkisi bilimsel olarak araştırılmadı ise bu etki vardır ya da yoktur diyemeyiz. Kanıt gerekir. Ayrıca Magma'nın detaylı yapısı, homojenliği vs. de araştırılmalıdır. Bence homojen olsa idi manyetik kutuplar yer değiştirmezdi. Magma ve Ay çekimi arasındaki etkileşim, belli anlamlılık seviyesinde incelenmeli. Sonuca göre bu modelin(deprem modellemesi) bağımsız değişkenler tarafında yer alabilir ya da alamaz. Umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir Gökhan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Mart 15, 2012, 17:34:11 »
Güney doğu sınırımız Misakı Milli'ye uygun değil şu an. Ama bundan başka sonuçta çıkarmamak gerek tabi.
 Bilimde test, analiz, veriler vs. vardır. Eğer Ay'ın magma üzerindeki çekim etkisi bilimsel olarak araştırılmadı ise bu etki vardır ya da yoktur diyemeyiz. Kanıt gerekir. Ayrıca Magma'nın detaylı yapısı, homojenliği vs. de araştırılmalıdır. Bence homojen olsa idi manyetik kutuplar yer değiştirmezdi. Magma ve Ay çekimi arasındaki etkileşim, belli anlamlılık seviyesinde incelenmeli. Sonuca göre bu modelin(deprem modellemesi) bağımsız değişkenler tarafında yer alabilir ya da alamaz. Umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir Gökhan.

Dediginizi anladim tabi ki ben sadece herhangi bir arastirma olup olmadigini bilmedigimden belli fizik kanunlarina gore yorum yaptim, sonucta bu bir yorumdur ve dogrulugu tartisilabilir elbette. Magma belli yerlerde homojen olabilir fakat dunyanin her yerinde homojen degildir elbette ki. Magmalar icerdikleri Silis vb. minerallere ve her mineralin popularitesine gore cesitlere ayrilir. Benim dusuncem ay cekiminin su uzerindeki gibi bir etkisi olmadigi yonunde, tahminim bir etkinin oldugu fakat bu etkinin ihmal edilebilir duzeyde kaldigidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Ağustos 17, 2013, 15:39:20 »
Allah vefat edenlere rahmetini esirgemesin. Yakınlarının acısı dinmiş olsa da belki de bu şekilde her yıl tekrardan tazeleniyor, hatırlanıyor. Onlara da dayanma gücü versin, başları sağ olsun. Çok zor zamandı. İbret almak gerekli tekrar aynı acıların yaşanmaması için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Ağustos 17, 2013, 17:33:26 »
Bu acıyı ondört sene önce bende yaşadım o zaman değirmenderede oturuyordum fay hattı 400 metre uzagımdan geçti evim hasarlandı bize karşı görevini yaptı ve yıkılmadı yanımdaki bir çok bina tuzla buz olmuştu.merkezde kardeşim oturuyordu ve maalesef kendisini kaybettim.dördüncü gün kendi imkanlarımızla kepçe bularak kendisine ulaşabildik.allah bir daha kimseye göstermesin ve yaşatmasın.Bütün ölmüşlerimizinde allah mekanlarını cennet eylesin.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Ağustos 17, 2013, 18:07:22 »
Allah mekanlarini cennet etsin. Allah birdaha boyle yikimlar yasatmasin insallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Ağustos 17, 2013, 18:09:55 »
Olenlere rahmet dilerim ancak unutmadik laflari hikaye  . Kimsenin umurunda bile degil. Bu arada deprem tehlikesinden soz ediyorum.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...