0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkürler İbrahim Bey, çok anlamlı bir paylaşım olmuş.
İbrahim Abi "hatırlatma" için teşekkürler...çok anlamlı bir karikatür.
İbrahim Bey söylediklerinize ben de katılıyorum. Ben şu anda 3'üncü kez doğu görevimi yapıyorum. İlkinde fiili olarak birçok arkadaşımla şu ankinden daha azılı vatan hayinleriyle dağlarda bazen 20-30 m mesafeden çarpıştık. Kardeşimizden daha yakın olan yoldaş arkadaşlarımız, kınalı kuzular kollarımızda son nefeslerini verdi. Emin olun ki çok çok iyi, yürekli, vatansever vatandaşlar burada var yok değil. Ama gündüz dost gece düşman, iki yüzlü, herşeyi devletten bekleyen, hain, kansız, imansız o kadar çok ki sizlere hangi örneği vereyim bilemiyorum. Ama güncel bir örnek verebilirim. Van'de deprem nedeniyle tüm millet birlik olmuş yaralıları, depremzedeleri kurtarma peşinde bizim kürt hain devletin göndermiş olduğu çadırı 300 TL'ye satmak peşinde, öte yandan pkk denen şerefsiz van'da askerlere pusu kurmuş 4 asker yaralı. Ben zaten vatansever kürtlere bir şey demiyorum. Bizimde çok güzel ve anlamlı paylaşımlarımız oldu. Ama artık şırnaklı esnaflar gibi bu vatandaşlarıda bu tür olaylara pirim vermeden haykırmasının zamanı geldi ve geçiyor. Tek sorun bu.
Merhaba arkadaşlar, bugün Japonya'da çok kısa aralıklarla iki deprem meydana geldi, her nekadar yer bilimcilerimiz etkilemez desede, bugün yurdumuzun neredeyse tamamında 40'ın üzerinde küçük çaplı depremler meydana gelmiştir, bilgisayarınızda kayıtlı değilse alttaki linkten kendi bölgenizi takip edebilirsiniz. Bilinç altımızın depreme hazır olması dahi önemlidir. http://www.depremler.org/
Maalesef lüks görünümlü sitelerde yıkılmıştı 17 Ağustosta Alper. Dıştan kolon görünen yerlerin içi boş çıkmıştı ve bunları bizzat görmüştüm. İnsanlar parayı put yapmazsa sorun olmaz.Bazı yerlerde bugüne kadar yapılan çalışmalar ise bence deprem öncesi için değil, sonrası için!. Konunun detayını bilmiyorum ama sayın Prof. hangi hattı Misakı Milli sınırı olarak görüyor Gökhan? Şu anki Güney Doğu sınırımızı mı, Misakı Milli'nin kapsadığı bölgeyi mi? Özellikle Ay'ın hareketlerinin de depremler üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum. Tektonik plakalar bir sıvının üzerinde yüzmekte ve Ay'ın denizlere olan gel-git etkisi, bu tektonik plakaların yüzdüğü sıvıda da olmaktadır bence. Bilimsel bir araştırma şart.
Deprem bilimciler zaten hala bazı basit boşlukları birbirine bağlayamadıkları için, bazı cevaplarda da çok zorlanıyorlar, olaya fazla teknik yaklaşıyorlar, oysa Dünya canlı bir bütün.Hakan bey, geçen açtığınız konuya fazla yorum yapmak istememiştim ama şimdi tam yeri, Kentsel dönüşüm projeleri tam denetimsiz şekilde yapılan projeler olduğundan, bu çok katlı binaların statik konstrüksiyonları içler acısı bir durumdadır. Nereden biliyorsun diye soracak olursanız, bir bakanımız, inşaat halindeki bu binalardan birinin içinde tanıtım konuşması yaparken malesef arka plandaki içi/kenarı boş, kolon/kiriş görüntülerine çok şaşırmıştım.
Güney doğu sınırımız Misakı Milli'ye uygun değil şu an. Ama bundan başka sonuçta çıkarmamak gerek tabi. Bilimde test, analiz, veriler vs. vardır. Eğer Ay'ın magma üzerindeki çekim etkisi bilimsel olarak araştırılmadı ise bu etki vardır ya da yoktur diyemeyiz. Kanıt gerekir. Ayrıca Magma'nın detaylı yapısı, homojenliği vs. de araştırılmalıdır. Bence homojen olsa idi manyetik kutuplar yer değiştirmezdi. Magma ve Ay çekimi arasındaki etkileşim, belli anlamlılık seviyesinde incelenmeli. Sonuca göre bu modelin(deprem modellemesi) bağımsız değişkenler tarafında yer alabilir ya da alamaz. Umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir Gökhan.