0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gök cisimlerinin Türkiye üzerindeki çekim etkisi olsa gerek.
Türkiye'den de görünecek tam güneş tutulması olacakmış. Evet, bu çekim etkisi bence muhtemelen etkiliyor yer hareketlerini. Tabikide tarihlere şartlanmamak lazım, nemli olan önlemlerin doğru ve tam bir şekilde alınması. Özellikle deprem sonrası için değil deprem öncesi için.
Bizdeki önlemlerin yeterli olduğunu zannetmiyorum. Acıları çok çabuk unutuyoruz. Böyle olunca deprem sonrasını düşünmek bile çok korkunç.
kız kardeşim ercişte öğretmen annem ile orada yaşıyorlar. çok şükür kendilerinin sağlığı yerinde, evlerinde anladığım kadarıyla çok büyük boyutlu olmasa da hasar var. sabahtan beri onları getirmek için uğraşıyorum. en sonunda bir otobüs firması ile görüştüm şu an Erzuruma geçiyorlar. akşamda uçağa binecekler kısmetse.oradan başka bir tanıdığımla görüştüm bugün erciş bitti kalmadı diyor. dün kardeşimde karşılaştığı manzaraları anlattı buraya aktarmaya elim varmıyor. yazık oldu, oradaki vatandaşlarımızın dışında şark hizmetinde bulunan pek çok memur hayatını kaybetti tahminlerine göre. biz tv de hep aynı kareleri seyredip duruyoruz, o görüntüler bile insanların ne halde olduğunu sergiliyor ancak anladığım kadarıyla durum bizim gördüklerimizden çok çok kötü.yarın akşam Van'da kar bekleniyor, insanların donup ölmelerini seyretmemek için imkanlarımız çerçevesinde yardım yapalım. somaliye yaptık kendi vatandaşımızı da kollayalım. son zamanlarda doğudan hiçbir sevindirici haber alamıyorduk, bu afette son noktayı koydu. Sanırım sınanıyoruz. başımız sağolsun Allah kalanlara sabır versin, yardımcıları olsun.
Sanırım sınanıyoruz. başımız sağolsun Allah kalanlara sabır versin, yardımcıları olsun.
Büyük bir üzüntü ile öğrendiğim trajik van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kalanlara sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Vanda var olan tanıdıklarımda zarar yok fakat televizyonda seyrettiklerimden sonra şükür demekte zorlanıyorum.Allah milletimizi ve vatanımızı beterinden korusun.