Gönderen Konu: Deprem  (Okunma sayısı 23567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Deprem
« Yanıtla #80 : Ocak 31, 2011, 22:31:36 »
   Gök cisimlerinin Türkiye üzerindeki çekim etkisi olsa gerek.

Türkiye'den de görünecek tam güneş tutulması olacakmış. Evet, bu çekim etkisi bence muhtemelen etkiliyor yer hareketlerini.
 Tabikide tarihlere şartlanmamak lazım, nemli olan önlemlerin doğru ve tam bir şekilde alınması. Özellikle deprem sonrası için değil deprem öncesi için.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 31, 2011, 22:31:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ocak 31, 2011, 22:45:04 »
Türkiye'den de görünecek tam güneş tutulması olacakmış. Evet, bu çekim etkisi bence muhtemelen etkiliyor yer hareketlerini.
 Tabikide tarihlere şartlanmamak lazım, nemli olan önlemlerin doğru ve tam bir şekilde alınması. Özellikle deprem sonrası için değil deprem öncesi için.
  Bizdeki önlemlerin yeterli olduğunu zannetmiyorum. Acıları çok çabuk unutuyoruz. Böyle olunca deprem sonrasını düşünmek bile çok korkunç.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #82 : Şubat 01, 2011, 04:52:14 »
  Bizdeki önlemlerin yeterli olduğunu zannetmiyorum. Acıları çok çabuk unutuyoruz. Böyle olunca deprem sonrasını düşünmek bile çok korkunç.
Aynen katılıyorum. Bir çok şeyde malesef unutkanlık var, hayattaki asıl önemli şeyleri unutuyoruz. Böyle üzücü olaylar da kısa süreli de olsa hatırlamayı sağlıyor malesef. !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Şubat 01, 2011, 08:31:50 »
depremle ilgili nefis bir animasyon. Bu animasyon interaktif. Depremin şiddetini ve büyüklüğünü ( magnitüt ) kendiniz belirleyip, etkilerini görebilirsiniz.

http://img593.imageshack.us/img593/4892/tc4.mp4

Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #84 : Ekim 17, 2011, 22:55:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #85 : Ekim 24, 2011, 12:34:30 »
Bir depremi daha yaşadık. Bu sefer doğudan vurdu deprem.  Herkese geçmiş olsun ve başı sağolsun yakınlarını yitirenlerin.
Böyle bir felakette tüm ülkenin birlik olması ise çok manidar ve duygulandırıcı gerçekten de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ekim 24, 2011, 12:59:59 »
kız kardeşim ercişte öğretmen annem ile orada yaşıyorlar. çok şükür kendilerinin sağlığı yerinde, evlerinde anladığım kadarıyla çok büyük boyutlu olmasa da hasar var. sabahtan beri onları getirmek için uğraşıyorum. en sonunda bir otobüs firması ile görüştüm şu an Erzuruma geçiyorlar. akşamda uçağa binecekler kısmetse.
oradan başka bir tanıdığımla görüştüm bugün erciş bitti kalmadı diyor. dün kardeşimde karşılaştığı manzaraları anlattı buraya aktarmaya elim varmıyor. yazık oldu, oradaki vatandaşlarımızın dışında şark hizmetinde bulunan pek çok memur hayatını kaybetti tahminlerine göre.
biz tv de hep aynı kareleri seyredip duruyoruz, o görüntüler bile insanların ne halde olduğunu sergiliyor ancak anladığım kadarıyla durum bizim gördüklerimizden çok çok kötü.
yarın akşam Van'da kar bekleniyor, insanların donup ölmelerini seyretmemek için imkanlarımız çerçevesinde yardım yapalım. somaliye yaptık kendi vatandaşımızı da kollayalım.

son zamanlarda doğudan hiçbir sevindirici haber alamıyorduk, bu afette son noktayı koydu. Sanırım sınanıyoruz. başımız sağolsun Allah kalanlara sabır versin, yardımcıları olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ekim 24, 2011, 13:18:55 »
sülalemin büyük bir kısmı orda yaşıyor şükür onlarda birşey yok ama durum çok kötü çok....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ekim 24, 2011, 13:29:27 »
kız kardeşim ercişte öğretmen annem ile orada yaşıyorlar. çok şükür kendilerinin sağlığı yerinde, evlerinde anladığım kadarıyla çok büyük boyutlu olmasa da hasar var. sabahtan beri onları getirmek için uğraşıyorum. en sonunda bir otobüs firması ile görüştüm şu an Erzuruma geçiyorlar. akşamda uçağa binecekler kısmetse.
oradan başka bir tanıdığımla görüştüm bugün erciş bitti kalmadı diyor. dün kardeşimde karşılaştığı manzaraları anlattı buraya aktarmaya elim varmıyor. yazık oldu, oradaki vatandaşlarımızın dışında şark hizmetinde bulunan pek çok memur hayatını kaybetti tahminlerine göre.
biz tv de hep aynı kareleri seyredip duruyoruz, o görüntüler bile insanların ne halde olduğunu sergiliyor ancak anladığım kadarıyla durum bizim gördüklerimizden çok çok kötü.
yarın akşam Van'da kar bekleniyor, insanların donup ölmelerini seyretmemek için imkanlarımız çerçevesinde yardım yapalım. somaliye yaptık kendi vatandaşımızı da kollayalım.

son zamanlarda doğudan hiçbir sevindirici haber alamıyorduk, bu afette son noktayı koydu. Sanırım sınanıyoruz. başımız sağolsun Allah kalanlara sabır versin, yardımcıları olsun.

çok geçmiş olsun kardeşim...  milletine vatanına bağımlı olan kişilere rahmet dileyerek geride kalanlarına çok geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ekim 24, 2011, 13:56:33 »
1999 Depreminde evini kayıp etmiş biri olarak hepsine Allah yardımcıları olsun diyorum.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ekim 24, 2011, 14:54:08 »
Deprem herzaman ki gibi acı yüzünü gösterdi bir kez daha.Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum .Sağ ve yaralı kurtarılanlara çok geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ekim 24, 2011, 15:06:27 »

Sanırım sınanıyoruz. başımız sağolsun Allah kalanlara sabır versin, yardımcıları olsun.
galiba.. bu aralar bişeyler var bu ülkenin üstünde Allah sonumuzu hayretsin kısa zamanda ..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Ekim 24, 2011, 15:47:08 »
Depremde ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Ekim 24, 2011, 15:52:17 »
Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifa geride kalanlara da sabır diliyorum :(Allah yardımcıları olsun, çok zor bir durum... Hele bu mevsimde :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ekim 24, 2011, 16:05:22 »
Büyük bir üzüntü ile öğrendiğim trajik van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kalanlara sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Vanda var olan tanıdıklarımda zarar yok fakat televizyonda seyrettiklerimden sonra şükür demekte zorlanıyorum.
Allah milletimizi ve vatanımızı beterinden korusun.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ekim 24, 2011, 16:11:45 »
Deprem bölgesine gönderilmek üzere battaniye, bebek maması, bebek bezi, giyecek, ısıtıcı ve benzeri gönderebileceğiniz her türlü yardımları PTT, Yurtici ve MNG kargoyla yollayabilirsiniz bölgeye ücretsiz gönderiyor.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #96 : Ekim 24, 2011, 16:38:59 »
tanımsız acılar yaşıyoruz son dönemde.
Allah'tan ölenlere rahmet kalanlara sabır vermesini diliyorum.
Fakat ufak bir sitem etmeden duramayacağım koskoca Van ve Erciş merkezde toplam 250 bina yıkılmış. Diğer binalar bir şekilde ayakta bu 250 binayı yapan müteahhitlerin şuan ciğerleri yanmıyomudur çoook merak ediyorum. Deprem öldürmüyor bina öldürüyor. veli göçer gibi şerefsizler bu ülkede hala ekmek yiyiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ekim 24, 2011, 17:14:37 »
Hanım Van'lı.  Şükür bir sıkıntı yok. 7.2 ciddi bir deprem. Geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #98 : Ekim 24, 2011, 17:52:23 »
  Şimdi yazmanın yine çok anlamı yok diyorum, böyle bir şeyin olacağı o kadar belliydi ki!. İçime doğdu diyeceğim ama zaten olmazsa şaşardım. ;) Asıl acı olan ise 1999 ve 2011 ve arada fark yok. Daha yeni yapılan binalar yıkılmış, devlet daireleri yıkılmış, Kız Öğrenci Yurdu yıkılmış. Benim de orada bir yakınım var ve şu ana kadar ulaşamadım.
 99 depreminde yaptığı binalar hasar gören kimileri sonra denetleme ekiplerinde görev almadı mı?
 Veli mütahit bence soyadın bahtsızlığı yaşadı. (ha onuda savunmuyorum ama asla tek değildi.)
 99 depreminde bazı binalar daha sabah enkaz iken hiç müdahale görmeden ortadan kaldırılmadı mı?
 AB fonları ve benzeri yardımlar ile depremzedelere evler yapılmadı mı? O zaman neden depremzedelerden konut parası alınıyor? Bu adalet, dürüstlük, ne derseniz deyin, hiç bir iyi kavrama sığmaz bence. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ekim 24, 2011, 20:01:45 »
Büyük bir üzüntü ile öğrendiğim trajik van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kalanlara sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Vanda var olan tanıdıklarımda zarar yok fakat televizyonda seyrettiklerimden sonra şükür demekte zorlanıyorum.
Allah milletimizi ve vatanımızı beterinden korusun.
+1 inşallah daha fazla acı yaşamayız milletçe
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey