Gönderen Konu: Deprem  (Okunma sayısı 22719 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Deprem
« Yanıtla #100 : Ekim 24, 2011, 20:10:49 »
akşam haberlerini seyrettim iyice bunalıma girdim ancak bir yandan da sinirlendim. yine yardım dağıtma beceriksizliği yaşanmış. gerçi görevlilere pek şans verilmemiş ama neyse Allah sonumuzu hayır etsin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ekim 24, 2011, 20:10:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Ekim 24, 2011, 20:15:12 »
TV den gordugum kadarıyla bence arama kurtarma konusunde 99 dan bu yana bır haylı yol almısız.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Ekim 24, 2011, 21:24:49 »
Ben 1995 Dinar depreminde Burdur'daydım. Çok yakındır Dinar Burdur'a... Öyle bir salladı ki hayatım bir film şeridi gibi geçti gözlerimin önünden derler ya aynen öyle oluyor...

Özel ders alıyordum matematikten, ayıptır söylemesi öğretmenin evinde WC' ye gidemedim utancımdan, kendimi tuttum eve kadar... Sonra deprem beni nerede yakaladı dersiniz?

Konuyu şimdi gördüm ama bende aynı depremde ıspartada okuyordum. Ve ben aksine tuvalette idim ve tek düşündüğüm yıkılırsa bir yerler o halde ne yapacağımdı... :argh:
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Ekim 24, 2011, 22:19:36 »
Depremde ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ailelerinede ALLAH sabırlar versin. Ancak söylemeden geçemeyeceğim. Hani sözde kürtlerin savunucusu bdp liler nerede, pkk çapulcuları nerede? onlardan medet umupda yandaşı olan kürt kardeşleriminde bu olay ders olsun. Böyle bir olayda kürt kardeşlerimizin yanında başta askerler olmak üzere yurdun dört bir yanından yardım eli uzanmıştır. Biz böyle bir milletiz ama aramıza kötü emellerini sokmak isteyen kesimler ve yandaşları inşallah bu olaydan sonra akıllarını başlarına alırlar ve çok iyi düşünürler.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ekim 25, 2011, 09:51:34 »
BDPnin, PKKnın kürtlerin savunucusu olmadığını kürt kardeşleriniz biliyor. Elini kolunu sallayarak iş yerlerinden haraç topluyorlardı, "çocuğunu vermezsen hepsini öldürürüz" diye tehdit ediyorlardı. Kimse devlet istediği için yardım etmedi. Amcam 90da bu şekilde bir tehditle canından oldu. İmkanları vardı, ata yurtlarını bırakıp göç ettiler.  Zamanındaki yanlış politakalr sebebi ile imkanı olmayanlar can derdi ile PKK-Hizbullah jitem arasında sıkışıp kaldı.

Kabahat herkeste. Belini doğrultmaya çalışan devlette, ödlek idarecide, satılmış memurda, bencil ağada, batıda tv den gördüğü ile yorum yapanda, doğuda iki kuru laf kalabalığına aldananda.

Lütfen yorum yaparken enine boyuna düşünüp, "çözün" değil, "çözüm" amaçlı yorum yapalım.

Saygılar.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ekim 25, 2011, 11:23:22 »
:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ekim 25, 2011, 19:46:55 »
akşam haberlerini seyrettim iyice bunalıma girdim ancak bir yandan da sinirlendim. yine yardım dağıtma beceriksizliği yaşanmış. gerçi görevlilere pek şans verilmemiş ama neyse Allah sonumuzu hayır etsin.

amiin inşallah

TV den gordugum kadarıyla bence arama kurtarma konusunde 99 dan bu yana bır haylı yol almısız.

+1000
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Ekim 25, 2011, 23:48:03 »
BDPnin, PKKnın kürtlerin savunucusu olmadığını kürt kardeşleriniz biliyor. Elini kolunu sallayarak iş yerlerinden haraç topluyorlardı, "çocuğunu vermezsen hepsini öldürürüz" diye tehdit ediyorlardı. Kimse devlet istediği için yardım etmedi. Amcam 90da bu şekilde bir tehditle canından oldu. İmkanları vardı, ata yurtlarını bırakıp göç ettiler.  Zamanındaki yanlış politakalr sebebi ile imkanı olmayanlar can derdi ile PKK-Hizbullah jitem arasında sıkışıp kaldı.

Kabahat herkeste. Belini doğrultmaya çalışan devlette, ödlek idarecide, satılmış memurda, bencil ağada, batıda tv den gördüğü ile yorum yapanda, doğuda iki kuru laf kalabalığına aldananda.

Lütfen yorum yaparken enine boyuna düşünüp, "çözün" değil, "çözüm" amaçlı yorum yapalım.

Saygılar.
Vedat bey benim yaptığım yorum sizinkinden daha dikkatsiz değildi maalesef ve ne yazık ki kürt kökenli vatandaşlarımız pkk (daha küçük harfimiz olsaydı onu kullanıcaktım ama yok) bdp denen çapulcuların kendilerinin savunucusu olmadığının farkında değil. Farkında olsalardı onlarda alırlardı ellerine AYYILDIZLI ŞANLI TÜRK BAYRAĞINI "ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ" diyerek gezerlerdi caddelerde.  Acıtasyona hiç gerek yok. Doğu ve Güneydoğuda eğitimli o kadar çok insan var ki hepsi saf insanlar değil maalesef. Ayrıca güneydoğu ve doğuda bulunan illerimiz batıdaki özellikle karadeniz bölgesindeki illerimizden çok çok gelişmiş durumda ne devletin yanlış politikası var nede memurun. Sorun devlet ile vatandaş arasında set kuran kanaat önderlerinde. Ama ve yine ne yazık ki onları böyle zor anlarda göremiyoruz. Tekrar söylüyorum neredeler?
Hakan bey sizden de özür diliyorum açmış olduğunuz konuyu biraz dağıttık. Ama ben bu deprem olayının iyi bir örnek olduğuna inanıyorum. Bu olay yüksekova, çukurca da bile olsa aynı manzaraları görecektik. Yorumlarımız bazı kesim insanlarımızı da incitiyorsa yapacak birşey yok gerçekler böyle....
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Ekim 26, 2011, 08:32:17 »
Ben yazılarımı imla kuralları çerçevesinde yazmaya çalışıyorum Gökhan Bey. Doğuda yaşamamış insan bilmiyor malesef. Oy dediğiniz şey, yaşamınıza endeksli. Değil elde bayrak dolaşmak, oyunu başka atmak bile can güvenliğinizi tehlikeye sokuyor. Bunların bu hale gelmesinde devletin bu zamana kadarki beceriksizliği yatıyor malesef. Geçen yerel seçimlerde Iğdır/Tuzluca'daydım. Dayım belediye başkanlığına adaylığını koydu. Oralarda BDP dışından çıkıp, kürt oylara talip olmak ne cesaret ister bir düşünün. Seçim günü sabahtan evler gezilmiş, pusula dağıtılmış. Sonuçlarına katlanırsınız diye. Az bir farklada olsa, kazandık hamdolsun. KCK tutuklamaları vs. olmasa idi, daha fazla sıkıntılar yaşayacaktı bu ülke. Bir çok çıbanın içeri alınması milleti rahatlattı.

Velhasılıkelam, daha önce de yazdığım gibi halkı tek suçlu görmek son derece yanlış. 30 yıllık kötü bir politikanın sonuçlarıdır bunlar. Otuz yıl.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ekim 26, 2011, 09:22:35 »
  Vedat, maalesef bu 30 yıllık değil, 300 yıllık yanlışların sonucu. Bu 300 yıl içinde Atatürk dışında da oraları düşünen pek olmamış maalesef.

Neyse, ana konumuz depremler ve hala bu konuda sadece enkaz arama ve kaldırma konusunda uzmanlaşıyoruz. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Ekim 26, 2011, 09:46:39 »
Vedata kurt-pkk (bende daha kucuk harf kullanmak ısterdım) konusunu bıre bır ortusmenın hepımız ıcın zararlı ve hatalı oldugunu dusunmekle beraber, dun aksam haberlede ızledıgım kurtarma operasyonlarını dıkkatle ızledım.
Kotu yapı ve yapılasmanın verdıgı zarara karsılık uzuntumu azda olsa halk olarak en azından kurtarma konusunda gelısmelerımızı gorunce mutlu oldum.
Insallah azra bebegımızın babasıda sag salım kurtulur.
Enkazın basında bekleyen babalara, analara Allah sabır ve guzel haberler nasıp eder ınsallah
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Ekim 26, 2011, 09:59:23 »
sabah izliyorum kurtarma olayları iyi ilerliyor gibi tabi orda olmadan net bi şekilde bilemiyoruz fakat yardıma gelen araçlara saldırı nedir istila nedir çadıra ihtiyacı olanda alıyormuş olmayanda alıp satanlar çıkıyormuş ortalığa bu da çok üzücü bi durum tamam tabikide insanlarımız orda zor durumda gecelerini açıkta soğukta geçiriyorlar ama böle kamyonun üstüne çıkıp izdihamlada olmuyorki malesef allah milllet olarak yar ve yardımcımız olsun
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Ekim 26, 2011, 10:26:47 »
Gün içinde haber izleyemiyorum, dinleyemiyorum. Akşam hanım, yunus çocuğun olayını anlattı. Allah yardımcımız olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Ekim 26, 2011, 21:23:43 »
amiiin inşallah
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Ekim 26, 2011, 21:44:36 »
 :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Ekim 27, 2011, 22:48:17 »
Arkadaşlar böyle bir haberle karşılaştım doğru olabilirmi bilmiyorum ama eğer doğru ise inanılacak gibi değil.

http://www.nethaber.com/video/16097/bu-videoyu-izleyen-hic-kimse-kendini-guvende-hissetmeyecek.html
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Ekim 28, 2011, 00:57:07 »
Meslek hayatımın 3 yılını (2006-2009) Erciş'te geçirdim. Aslen İzmir'liyim. Allah Erciş halkından razı olsun. Son derece memnun kaldık biz Erciş'ten. Birçok dost edindik. Sanki kendi memleketimiz gibi benimsedik oraları. Bazı insanların düşündüğü gibi nankör,örgüt destekçisi insanlar kesinlikle değildirler.Tabii ki toplumların içinde çürük elmalar olmazmı? olur , ama bunu Erciş'te genele yaymak mümkün değildir.  Aksine birebir şahit oldum BDP mitinginde yuhalayıp kepenk kapatmadıklarına. Erciş insanını o kadar kendimizden bilmişiz ki deprem günü ,10 yaşında oğlum ,çok dirayetli bir çocuk olmasına rağmen, odasında gizliden ağladı  bize belli etmemeye çalışarak , eşim perişan oldu, ben hemen oradaki dostlarımıza ulaşmaya çalıştım. Ulaşabildiklerimiz var, halen haber alamadıklarımız var, kayıplarımız var. Bunları bilmeden internet aleminde kendi dostlarımın bile yaptıkları menfi yorumlara bakıyorum ve empati kuruyorum; bende oralarda meslek icabı yaşamasaydım ,şehitlerimizden dolayı milli duygularım son dönemde had safhada olduğundan , Erciş'te yaşayan insanlar için bilmeden, anlamadan bu tarz ,bol keseden atmalar ve ön yargılara sebep olacaktım belkide. Kaldı ki Erciş'te yapılan röportajlara bakarsanız ''Bir ihtiyacınız varmı?'' diye sorulduğunda ''Allah devletten razı olsun, milletimize zeval vermesin, Sadece halkımız , bizim Erciş'liler yardım dağıtılırken sıraya girmeyi bilmiyor kargaşa yapıyor sıkıntı bu'' dediklerine şahit olacaksınız.  Etrafınızda Erciş'te görev yapan tanıdıklarınız varsa lütfen sorun Erciş hakkında kötü yorum yapmayacak ve size  menfi cevap vermeyeceklerdir. Eğer yok ise ben aynı dönem görev yaptığımız devlet memuru , ordu mensubu ,polis, öğretmen  vs. arkadaşlarımla tanıştırayım sizleri onlar anlatsınlar.Büyük şehirlerde bilmediğimiz duyguları yaşadık biz orda . Siz hiç taksitle aldığınız beyaz eşyanın taksidini götürdüğünüzde sizi çok da iyi tanımayan bi esnafın ''Bu ay durumun yoksa sonra verirsin'' dediğini duydunuz mu? Siz hiç memleketinize eşinizi otobüsle yollarken, otogarda uğurladığınız esnada ,şöförün yanınıza gelip '' Bacım önce Allaha sonra bize emanet sen merak etme'' deyip omzunuzu tutarken yaşanan duyguyu. Yada her nöbete gittiğinizde, eşiniz korkmasın diye ,ev sahibinizin erkek çocuklarıyla evden kahveye gidip, sizin eşinizi eve çağrıp oturmaları için, kendi eşini tembihlediğini '' İnanın içim yandı deprem haberini duyunca.  Son olarak ölenlere Allah'tan gani gani rahmet, acılı ailelere sabırlar diliyorum. Umarım vatansever, misafirperver Erciş'liler en kısa zamanda eski hayatlarına geri dönerler. SIKI SARIL KARDEŞİM ÇATLAK BÜYÜMESİN......LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Ekim 28, 2011, 08:08:16 »
Ibrahım bey elınıze, yuregınıze saglık.
Coook guzel bır ıletı olmus. Ustune soyleyebılecek hıııc bır sey yok.
Allah hepsının yar ve yardımcısı olsun ınsallah
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Ekim 28, 2011, 08:32:14 »
Teşekkürler İbrahim Bey, çok anlamlı bir paylaşım olmuş.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Ekim 28, 2011, 09:03:44 »
İbrahim Abi "hatırlatma" için teşekkürler...
çok anlamlı bir karikatür.