0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Olenlere rahmet dilerim ancak unutmadik laflari hikaye . Kimsenin umurunda bile degil. Bu arada deprem tehlikesinden soz ediyorum.
Demek 14 sene gecmis uzerinden, daha dun gibi...
Katılmamak elde değil. 14 sene geçmiş, halen daha yıkık dökük binalar, yüksek katlı yapılar görüyorum. Sanki anlaşma yapılmışçasına kimse müdahil olmuyor. Yeni acılar yaşandıktan sonra mı harekete geçilecek. Geçenlerde Sakarya merkezde 5 katlı bir bina gördüm. Çift daire ama aynı kattaki 2 daire arası ortadan yarılmış. Bunu uzaktan fark edebiliyorsunuz. 3 ve 5. katlar boştu diğerleri dolu. Oturan neden oturur bilmem ama... Buna müsaade edildiği de aşikar.
Gökhan bey, bahsetmiş olduğunuz binalarda genellikle öğrenciler oturmakta, maalesef herşeyleri para olan bazı ev sahipleri öğrencilere bu evleri acımasızca kiralayabiliyorlar. öğrenciler de ev olsun, uygun fiyat olsun ne olursa olsun diyerek oturuyorlar. acı ama gerçek.
İlk gölcük depreminde Bartın'daydık, sonraki aylarda Düzce-Bolu civarında meydana gelen depremlerde ise Safranbolu'daydık. Biz hepsini hissettik, sallandık. Özellikle Gölcük depreminde ev resmen kavak ağacı misali sallandı durdu. Bizler bardakların şıngırtısına, kapıların gıcırtısı, tarif etmesi güç derinden gelen o gürültüye tahammül etmekte zorlanırken, nice insanımız bu korkulu anları merkezinde yaşadı maalesef. Allah ölenlere gani gani rahmet eylesin, kalanlara da sağlık, huzur versin. Ama; çürük inşaatları yapan, onlara izin veren, rant içim insanların canını hiçe sayanlar da ya bu dünyada ya da öbür dünyada hak ettiklerini çeksinler inşallah. Allah'tan gelene eyvallah ama kulun zulmüne dayanmıyor. Rabbim bize akıl fikir versin
En çok o tarif edilmesi güç derinden gelen o ses etkilemişti beni de. Herşey bitti demiştim o zaman. Tedbir almak mecbur, tekrarindan Allah korusun.
Geçmiş olsun Türkiyem geçmiş olsun İstanbullu yurttaşlar,dikkatli olmanızı rica ediyoruz deprem gerçeğini değiştirme şansımız yok o yüzden bilinçli şekilde panik yapmadan kurallara uygun olarak hareket etmeliyiz,evlerde acil durum çantası oluşturun ve tstbikstlar yapın özellikle çocuklara bu durumu doğru anlatalım deprem anında korunaklı yerlerde durup bitiminde o acil durum çantasınıda yanınıza alarak binayı terkedin.Aklıma gelen üyeler@Ufuk Sönmez (16363) @Doğaner Bal (39991) @Anıl Akca (35513) ve tüm diğer form üyelerimiz durum güncellemesi bildirmeniz rica olunur.