Gönderen Konu: Deprem  (Okunma sayısı 22713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Deprem
« : Mart 17, 2009, 08:35:21 »
  Selam.
 Biliyorsunuz ki yaşadığımız topraklar (Türkiye'nin büyük kısmı) deprem bölgesi içinde ve aktif faylar barındırmakta. Yakın geçmişte de gerek Erzurum'da, gerek Adana'da, gerek ise, Güney Marmara ve Düzce'de büyük depremler yaşadık.
 Çevrenizde depremlere karşı alınan önlemleri aktarabilirsiniz. Ayrıca deprem anında neler yapılması gerekiğini biliyormusunuz ve planladınız mı?
 Geçmiş depremlerle ilgili anı ve düşüncelerinizide paylaşabilirsiniz.

Toyota Club Türkiye

Deprem
« : Mart 17, 2009, 08:35:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Deprem
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2009, 08:42:43 »
Depreme karşı bir planım yok ama dünya su seviyesi yükselirse Hilux'a atlayıp kendimi tepelere vuracam :D
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2009, 08:50:02 »
Adana depreminde Ankara'daydım. O kötü tecrübeyi yaşamadım ama gazetelerin attığı sorumsuz manşetler yüzünden aileme ulaşmak için harcadığım çaba beni bayağı bir germişti, çok iyi hatırlıyorum. Bir çok ufak sarsıntı ve artçı şok yaşadım ama en unutamadığım anım Marmara Depremi'nden sonra oldu. Depremden 3 gün sonra, gecenin bir yarısı, büyük bir çatırtı sesisyle kendimi yerde buldum. Yatağım enlemesine ortadan ikiye ayrılmıştı. Marmara depreminin şoku sürerken gecenin bir yarısı yaşadığım bu olay beni inanılmaz korkutmuştu.

Depremlerden sonra apartmanlar biraz daha düzgün yapılıyor ama yine de ne kadar sağlam oldukları tartışmalıdır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 17, 2009, 11:53:50 »
Ben 1995 Dinar depreminde Burdur'daydım. Çok yakındır Dinar Burdur'a... Öyle bir salladı ki hayatım bir film şeridi gibi geçti gözlerimin önünden derler ya aynen öyle oluyor...

Özel ders alıyordum matematikten, ayıptır söylemesi öğretmenin evinde WC' ye gidemedim utancımdan, kendimi tuttum eve kadar... Sonra deprem beni nerede yakaladı dersiniz?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2009, 12:00:32 »
Öğrencilik yıllarım Denizli de geçti.Bildiğiniz gibi Denizli deprem kuşağında yer alır ve sürekli deprem olur.Bizim de bekar evimiz 6.kattaydı.Haftanın 4 günü deprem olur bunlardan en az 1 tanesi de baya sallardı.Hele birde oturduğunuz ev 6.katta olunca hissettiğiniz şiddet daha fazla olurdu.Kulakları çınlasın ev arkadaşım çok korkar ve sabaha kadar eve giremezdi kendini sokaklara atardı :D

Neyse mezun olduk herkes görev yerine gitti işe başladı.Bizim bu arkadaş 99 depreminden Düzce de kıl payı kurtuldu.Markete alışverişe gittiği sırada depreme yakalanmaktan kurtuldu.Hatta oturduğum ev gözünün önünde yıkıldı diye dehşetle anlatır.Demek ki başına geleceği taaa öğrenciyken sezinliyormuş da önlem alıyormuş.
Şakası bile kötü aslında Allah kimsenin başına vermesin.
2008 Toyota Corolla Comfort.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2009, 12:08:40 »
biz hiç anlatmaya başlamayalım en iyisi :)  simdi gülüorum tabi ama zor günlerdi... tam çiçek taksi bitmişti onu izliyordum :D ben farklı bir ilcedeydim düzcede degil... o ara ölü listeleri acıklanmaya basladı annemin adı ilk sırada... yollar kapalı bi yere kıpırdayamıyosun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2009, 12:24:24 »
Başın sağolsun Ahmet bilmiyordum annenin vefat ettiğini :(
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2009, 12:28:24 »
şey abi biraz hıyarlık oldu  bu ama :( annem vefat etmedi çok şükür... tabiki ölende bir anneydi ama insanın kendi canı başka tabi... sadece isim benzerligiymiş bizim ailede aynı isim soyisim 5 kişi olunca... tabi ben o acıyla 1 gece geçirdim yinede...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2009, 12:42:28 »
Azcık o dediğinden oldu galiba :)
Geçmiş olsun diyelim o zaman.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2009, 12:48:32 »
azcıkla kurtardımsa iyi abi :D sağol abi gecmiş olsun olabilir 3evimiz ve işyerimiz  gitti üstümüzdekilerle kaldık valla yeniden bir hayat kurmak bambaşka birşey anamdan babamdan Allah razi olsun yokluk göstermediler bunca acıya çileye ragmen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2009, 13:20:32 »
geçmiş olsun ahmetim :( ölenlere de allah rahmet eğlesin.. ben izmirde yaşanan "deprem dalgası" diye adlandırlan olayda izmirdeydim, 2-3 tane büyük (5.6 ve iki tane 5.9) ve yüzlerce artçı (3.0dan 5.0a kadar) bir hafta kadar sürdü bu olay, oturduğumuz evleri dedem yaptı, müteahhit kendisi, annem bunun rahatlığında, tv izlerken yakalandık 5.9lardan birine, sehpada nescafe vardı, eline aldı dökülmesin diye o kadar :blink: ikinci 5.9da ise arkadaşımın evinde adsl kurmaya çalışıyorduk, ev sallanmaya başladı, evi arkadaşımın babası yapmıştı, biz sallanmaya başladğımızda ben monitörü tuttum arkadaş da mouse ile "next" butonuna basmaya çalışıyordu :) 5.6da ise uykuda yakalandı izmir, ben uyanıktım, köpeğimin sesine uyandım, havlıyor, toprağı kazıyordu, delirmiş gibiydi, balkona çıktım, onunla konuşmaya başlarken çok derinden bir gürültü geldi, gök gürültüsü gibi, sonra hafiften sallandı, sonra gürültü çok arttı ve deli gibi sallanmaya başladık, böyle su damlası misali vuruyor sanki, ilk başta yukarıya atıyor sonra aşağıya çekip sağa sola sallıyor gibi, deprem bitene kadar köpeğim sağa sola koşturdu havladı bitince korkudan biraz önce kazdığı yere yattı, havlamadı kalkmadı, sabah yemek bile yememişti..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 17, 2009, 13:31:00 »
saoalsın kardeşim gecti gitti cok sükür Allah kimseye yasatmasın.... 7den asagısı kurtarmıo bizi ya duymuoz :D o zaman gerek yasımızın kucuk olması dolayısıyla olayın eglenceli kısmıda varı bize gore ilk deprem yazın... dusunsene butun sehir kamp yapıo :D sıkıosa gir içeri herkes bahcelerde sokaklarda :D zaten 2 depremde Duzclelier azıtmıstı tekrar Allah ole olmaz bole olur dedi salladı bi daha :D cadır 7den 70e herkes muhabbet ortamı ggecede 5 kilo cekirdek yemeler eglenmeler kimsede is guc yok tabi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2009, 13:43:14 »
:D ay ahmet aklıma getirdin gece olan depremde bütün arkadaşlarımla mesajlaşmıştım, bir tanesi kalk gel üçkuyularda şenlik var demişti, atladım arabaya bir gittim, koca apartman çıkmış dışarıya, kimi çay getirmiş, kimi çiğdem, muhabbet ortamı kurulmuş, herkes birşeyler anlatıyor, çok garipsemiştim :) bizim aile dışarıya çıkmadı bile, annem yat uyu yarın okul var dedi döndü yattı :) :) :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2009, 13:55:11 »
diorum ya Türkayım artık bizimkiler abartti bi yerden sonra bi toplanıdouk gecelri ates basında 5 kilo cigdem semaverde közde cay sanırsın tatil beldesindeiz :D kimse calısmıo saolsunlar yardımın ardı arkası kesilmio :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2009, 14:12:18 »
Büyük depremden yaklaşık 1 hafta sonra 5.4 büyüklüğünde artçi bir şok yaşandı Adana'da. Ben de o sırada Adana'ya gelmiştim derdim neyse. Dursana Ankara'da >:( Annemin psikolojisi bozuldu. Dairemiz 7. katta, bizi kesinlikle eve çıkartmıyor, bir tek kendisi çıkıyor :) Akşam olunca dairesi 1. katta olan bir akrabamıza gittik. Neymiş, 1. kat, 7. kattan daha güvenliymiş, deprem olursa tahliye etmek daha kolay olurmuş   :wacko: Pek çok insan bizim gibi yaptı, müstakil evi olan veya dairesi alçak katta olan akrabalarına akın ettiler :D Ben çok kızmış ve o gece arabada yatmıştım. Ondan sonraki 2 gece ise sırt ağrısından uyuyamadım :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 17, 2009, 14:20:58 »
süper bir yere deginmişssin Hakkı abi :D depremden sonra malum prfo olduk bu konularda :D Düzcede coban kavsagında bi otelimiz vardı coban otel bilen bilir... deprem esnasında tesaduf japon misafirler var otelde japonlar 1 katta Türkler 2, katta... vede Turk kardeslerimiz o an kacmaya baslıyo tabi herkes ama bir farkla TÜRKLER ASAGI JAPONLAR YUKARI....  sonuc 7 ölü hepsi Türk Japonlar catıda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Mart 17, 2009, 14:30:31 »
Arkadaşlar bolu da öğrenciyken düzce depremini yaşadım inanın çok kötü bi deneyim 1 dk bile sürmedi ama bi ömür gibi geldi öğrenci evinde 5. katta kalıyorduk kolonlardan gelen o sesi ölene dek unutamam işin garip tarafı deprem olmadan 15 gün önce rüyasını gördüm ama nerden bilebilir ki insan deprem anında şunu yapayım bunu yapayım diye aklınıza hiç bişey gelmiyor battaniyeyi aldığımız gibi dışarı fırladık e5 e çıktım ordan da otobüsle ankaraya ayakta geldim aşti de eşofman ve battaniye ile herkes bana bakıyordu boluya geri döndüğümüzde de bina yıkılmıştı yan yatmış bina daha sonra da yıkmışlar kıyameti gördüm o zaman insan kendisinden başka kimseyi düşünmüyor inanın.Allah kimseye böyle bi tecrübe yaşatmasın
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 17, 2009, 15:45:00 »
Allah kimseye benzer felaket ve acıları tekrar yaşatmasın....
Ama biz yine de tedbiri elden bırakmayalım. Düzce depreminin 1 gün öncesinde 5.1di sanırım Hendekte deprem olmuştu, biz İstanbulda yurtta sallandık ben ertesi gün (Cumaydı) doğrudan Düzceye kaçtım İstanbulda deprem olur korkusuyla. Sonrası zaten malum... Allahtan ilk depremden sonra köye taşınmıştık, ki o evi rahmetli dedem kendi elleriyle yapmıştı hatta ev yapılırken babam kızar dururdu "Babam bana düşman, bu kadar malzemeye 5 katlı bina yapılır" diye. Neyse, deprem oldu, apar topar eve gittim, gördüğüm manzara babam durup durup dedemin ellerini öpüyor "iyi ki evimizi bu kadar sağlam yapmışsın hayatımızı kurtardın" diyerek... Söylemek istediğim, bazı şeyler tamam ilahi, kader ama insanların da bilinçli ve tedbirli olması lazım. 3 kuruşun hesabını yapıp bunu malesef canıyla ödemek zorunda kalan insanlarımız oldu o dönemde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 17, 2009, 16:29:44 »
veli göçer... bu ismi hiç unutmadık o günden beri, adamın soyadı bile falso, malzemeden çalarak kazanacağı para ne kada olcak? kaldı ki o paradan hayır mı beklenir...bu sadece en bilindik isim, türkiye veli göçerlerle dolu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 17, 2009, 16:31:03 »
veli göçer... bu ismi hiç unutmadık o günden beri, adamın soyadı bile falso, malzemeden çalarak kazanacağı para ne kada olcak? kaldı ki o paradan hayır mı beklenir...bu sadece en bilindik isim, türkiye veli göçerlerle dolu..

Türkayım hadi o adam milleti göcertti insanlar kendi evinden calıyo bu neyin mantıgıdır ya....