Gönderen Konu: ÖTV indirimi  (Okunma sayısı 15373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: ÖTV indirimi
« Yanıtla #100 : Mart 19, 2009, 20:04:47 »
  Temeli Ankara anlaşmasına dayanan Gümrük Birliği Mevzuatı ile zaten bazı şeyler sınırlıdır gerek AB ye karşı, gerek ise AB dışı ülkelere karşı. Fakat bu dolaylı vergilerin ne oranda olacağını etkilemez. Eğer AB ile Gümrük Birliği dışında diğer noktalarda da koordine sağlansa idi şu anda hep söylediğim gibi 1€ seviyelerinin altında kurşunsuz benzin olması lazımdı Türkiyede. Tabi otomobil fiyatlarıda keza. Elbetkide uluslararası piyasalar da denge üzerine kurulmuştur ancak bu denge her zaman güçlü olanların tarafında ağır basar Büyük Önder ATATÜRK'ün de söylediği gibi. Türkiyede çok büyük bir yerli grubun Japon menşeli bir otomotiv firmasından çekilme sebebini biliyormusunuz? O otomotiv firması istenen yerlilik oranını sağlamak istemediği için çekildi o Türk firması ve sırf bu yüzden bile o Türk firmasını çok takdir ederim. Böyle firmaların değerini bilmemiz lazım.
 Çeşitli görevlerden emekli olmuş (memur, işçi) insanların alım gücüde daha yüksek olmalı.

Ali TEZEL'in sağlık sektörü için söylediklerini dinledi iseniz, durumun vahimliği dahada belirginleşir.!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mart 19, 2009, 20:04:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #101 : Mart 23, 2009, 15:26:24 »
en nihayetinde araba almaya karar verdik ancak ankara ve konyada araba yokms nisan içinde fiyat garantisi verilmiyor eger
kısa surede teslimli satan bir galeri yada tanıdıgınız varsa Turkıyenın obur olsa gelicez lutfen yardım edin
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #102 : Mart 23, 2009, 15:32:54 »
şu kesin ki bu gibi ekonomik kriz paketleri ancak zengini kolluyor. koç ve sabancı gibi holdingler ellerindeki malı daha rahat satsın yada zengin ağalar daha rahat villa yada yalı alsın.  bize ne var bu pakette :3/1

43.500'e aldığım  8 aylık aracım şu an en az 10.000 tl sildi, ben sıkışsam yada allah göstermesin hastalık var ölüm var, nakite ihtiyacım oldu nasıl satacağım aracımı.

madem ötv indireceksin elektrikte, doğalgazda, telefonda indirsene. adam 700 lira emekli maaşı alıyor 300 lira doğalgaz faturası ödüyor. en az 2-3 yıldır üstüne kazak, ayağına ayakkabı almadığına şahidim. 300 liralık faturası 250'ye inse,  aradaki farklada ayakkabı alsa, hem kendi gülse hem küçük ölçekli işletmeler.

hergün işçi çıkaran, yada kepenk kapatan veya icralık olan küçük ve orta ölçekli işletme haberleri okuyoruz gazetelerde.
yada üstteki örnekteki gibi üstüne başına birşey alamayan, sinema tiyatro nedir unutan, çoluk çocuk dışarda bir akşam yemeği yiyemeyen orta halli insanların sayısı giderek artıyor. yakında orta direk kalmayacak sadece zengin ve fakir olacak.

hükümet çoğunluğu kendi tabanı olmayan orta halli kesimi ve orta ölçekli işletmeleri fakirleştirerek, kendi tabanının çoğunluğunu oluşturan fakir ve varoş  kesime denkleştirmeye çalışıyor olmasın.

(kusura bakmayın biraz konu dışı oldu gibi, ama çok doluyum dayanamadım.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #103 : Mart 23, 2009, 15:40:13 »
en nihayetinde araba almaya karar verdik ancak ankara ve konyada araba yokms nisan içinde fiyat garantisi verilmiyor eger
kısa surede teslimli satan bir galeri yada tanıdıgınız varsa Turkıyenın obur olsa gelicez lutfen yardım edin

bu arada corolla veya avensis farketmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #104 : Mart 23, 2009, 15:59:35 »
üzülmeyin türkiye fırsatlar ülkesi...kaçanın da arkasından ağlamayın. ayrıca 2. elde de tüm araçlar düştü bence 2. ele bakın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #105 : Mart 23, 2009, 18:02:26 »
  Buna fırsat bile denmez zaten. Eskiden pazarlıkla indirilen fiyatlarda şimdi indirim yapmıyorlar. AYrıca madem sotklar çok birikmişti de bu indirim paketi uygulandı, şimdi nerede o stoklar?!!! Kimileri olayı hemen pazarlama stratejisine çevirmeye çalışıyorlar gibime geliyor.O kadar panik olmaya gerek yok bencede İlhan arkadaşımızın da söylediği gibi. Tüketicide elindeki gücün farkında olmalı.
 Piyasaya hareket getirmek istiyorlarsa (bazı büyük kartellere değil) o zaman Ötv. yi akaryakıtta indirselerdi. Böylece toplumun geneline bir faydası olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Mart 23, 2009, 18:25:27 »
   Piyasaya hareket getirmek istiyorlarsa (bazı büyük kartellere değil) o zaman Ötv. yi akaryakıtta indirselerdi. Böylece toplumun geneline bir faydası olurdu.
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Mart 23, 2009, 19:54:11 »
Var ya Türkiye'de yaşamaktan tiksindim geçen gün... Honda Bora'ya arkadaşıma uğrayayım dedim Pazar günü. Millet var ya otoparkta birbirini şeyediyordu kavga dövüş araba alacam diye!!!! Ben böyle bir ortam görmedim arkadaş, sanki sosyal yardım var, bedavaya araba dağıtıyorlar. O milletin satış temsilcilerini kapma yarışmasını, otoparktaki yerler için yaptıklarını görmenizi isterdim. (Babam yaşında adamların özellikle...) Kimi renk önemli değil tamam ne var stokta diyor, kimi tamam Civic yoksa Accord alalım diyor!!! Allah allah ya, ben mi anormalim acaba...Ne saçma sapan bir millet olduk anlamadım ki...Ya kriz mriz yok bu memlekette, ya da milletin cebinde para yok, arabalar 5000 TL indi diye kredi ile araba alacak kadar salaklaştı....
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mart 23, 2009, 20:19:22 »
Al işte....Şimdi haberlerde gördüm...Benzine bu ay 2. kere zam gelmiş...ÖTV indi numaradan, benzinden çıkaracak fazla fazla..Bize de araba almadan kaçacak otomatikman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Mart 23, 2009, 20:25:20 »
Petrolun varili 53 dolar olmus ya hemen aninda yansitiyorlar yukari yonlu degisiklikleri, asagi yonlu olunca 1-2 ay gecikmeli oluyor...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Mart 23, 2009, 22:21:20 »
ya ben gercekten bu milletimizi anlayamıyorum kasım ayında corolla elegant benzinliyi 39,500 e bırakyorlardı bizzat d.bakır kardelende...Sonra yılbasında zam yaptık dedıler aracın fiyatını 43,500 yaptılar şimdi ötv ındırımlı 37,700 diyorlar..2 bin tl ıcınmı bukadar ınsan plazalara saldırıyo gidip kredi cekıp araba alıyo nasıl kriz var mılletın cebınde nasıl para yokmus anlamıyorum..Beleş dagıtsalar ancak bukadarı olurdu.Madem stokları agzına kadar doluydu arac fırmalarının kendileri devleti beklemeden indirim yapsalardı yada eski fiyat üzerinden ötv uygula..4,500 tl zam yap sonra 6,000 indir..Allahtan ötv veya kdv kalktı diye bir acıklama olsa halimiz ne olurdu acep.. onu merak etmeye basladım..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Mart 23, 2009, 22:26:11 »
Ya sorma hocam tansiyonum çıktı resmen sinirden....Herşey müstehak bizim millete.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Mart 23, 2009, 22:32:13 »
valla abi nedesen haklısın..Hani magazayı kapatıyoz elimizdeki malları yüzde 80 indirimle satıyoz diye milleti kandırırlar yaa aynı...Allah gene devlletten  razı olsun kı 1,6 ya bu ındırımı yapmıs bütün motor seceneklerıne yapsaydı sımdı herkes jeep  almazlarsa ıdı ben baska bısey bılmıyom  ::) ne diyelim allah akıl fikir versin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #113 : Mart 24, 2009, 07:52:45 »
  Tuncay malesef yanılıyorsun. :) Daha ilk gün 5 serilerinin bittiğini radyodan duydum. Üstelik kaporaları bile verilip alınmış önceden.
 Umut, malesef Azis NESİN'i haklı çıkarıyorlar. Bu milletin çoğunu bu kadar kişiliksiz ve aciz duruma düşürenlerde utansın tabi. Sanki Mahşer Günü yaşanıyor. Sorun şu ki herkes kendini kurtarma derdinde, gerçekte bu ülkeyi düşünen çok az, hep lafta. Bu yüzden de hiçbirisi bir pohh olamıyor. Elektronik mağaza açılışlarında aynı şeyi Lcd. Tv. lere yapmıyorlar mı?
 Birde aracı o şekilde alanın trafikteki durumunu, aracına nasıl davranacağını falan bir düşünün.
 Tuncay, söylediğin gibi büyük bir indirimde yok, birde olsa ikişer ikişer alacaklar.
 (aklıma bir deyim geldi nedense; dinsizin hakkından imansız gelir diye :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #114 : Mart 24, 2009, 10:41:14 »
buna ben ötv indirimi demiyorum. ahmak ıslatan yağmuru diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #115 : Mart 24, 2009, 13:49:44 »
Bir kac saptama,
1- Arabalarda otv indirimi diye bir sey var ama fiyatlari takip edenler biliyo ki aslinda yok
cunku otv oncesi indirimle 37 ye alinan arabalar simdi gene ayni fiyat (zam yapildigi icin boyle)
2- Millet gercekten hesap kitap bilmiyor. Cunku otv indirimi ile arabayi aldigin zaman kar etmen icin onu satman lazim. Eger alici yoksa karda yok. Piyasada kesinlikle alici yok. Ustelik sifir araba almak ve hemen satmak zaten bastan zarar.
3- piyasada sifir araba yok ki. Ya istedigin model yok ya istedigin donanim veya renk yok. Tamamen istemedigin bir araba aliyorsun ya da almak icin 1-2 ay beklemek zorunda kaliyorsun. Bu durumda fiyat ne olacak belli degil
4-firmalar otv sonrasi fiyatlar kesin artacak diyor yok kur yok otv farki falan filan. Peki bu kadar araba sattiktan sonra fiyatlar artarsa kime satacan diye sormak gerek. (arz-talep meselesi)
5- simdi size zengin olmaniz icin altin bir oneri. Rasyonel bi insan oldugumuzu dusunelim. Otv kalkmadan 1 ay once bankadan kredi cekip X tane araba alalim. Araba basina 5-6 bin ucuza alacagimiza gore OTV sonrasi satarsak X(50-60) bin lira kar ederiz degilmi. Simdi cok parasi olanlar ve galeriler hatta yetkili saticilar salak mi da bunu yapmiyor. Ya da yapiyor. Eger herkes rasyonelse ve ayni sekilde davranirsa da bu sefer otv sonrasi fiyatlar daha da dibe vuracak demektir.
6-gercekten ekonomiyi kalkındırmak istiyorsan onemli olan ise su: araba fiyati yuksekkende onu satin alabilecek insanlar olmasini saglamak. Yani insanlarin butcesini artirmaktir. Arabadan hic vergi alma daha cok satarsın. Sonra ne yapacan. Bedava ver daha cok satarsin.
Ama unutmamali ekonomi sifir toplamli bir oyundur. vergi indirimi demek devletin gelirinin azalmasi demektir. ZAten su an 2009 butcesi bitti
Ekonomik kriz cok kotu bagira bagira geliyor. Ve bu ne yazik ki dunya krizi ile beraber ulkemizin izledigi politikalarla daha da sert bir sekilde geliyor. Yapilmasi gereken insanlarin gelriini arirmak zorunluı ihtiyaclarini karsilamalarini saglamak. Ornegin arkadaslarin dedigi gibi temek tuketim maddelerinden alinan vergiler yada üretemde kullanilan girdilerin maliyeti etkileyen faktorlerde indirimler yapilabilirdi
7- ABD de bugun inanilmaz araba stoklari var. cok ucuz olmasina ragmen insanlar araba almiyor ya da olan arabasini satamiyor.
biz ise arabalara hucum ediyoruz. Sonucta ya mtv artacak ya da benzin fiyatlari. Bu kacinilmaz.

Oncelikle yazilanlar daha once soyledgimim bir cok seyi dogrular nitelikte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Mart 24, 2009, 18:10:25 »
Ekonomi sifir toplamli bir oyun degil iste... :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Mart 24, 2009, 19:28:44 »
vallahi hakan abi haklısın bizim millete beleş dagıtıyoz desen bukadar saldırmaz lar..Adam plazaya gidiyo elinde ne varsa ver dıyo yeterkı alayım..Nasıl bır mantık bu çözmüş degiliim..Aynı sekilde elektronik marketlerin acılısında tv görmedikmi o eziyeti..Sanki zaruri ihtiyacıymıs gibi adam gece den beri kapının onunde beklıyor neymıs ucuz alacakmıs..Yaa insanları bu duruma sokanları kınıyorum ve buna ilgi gösteren inasnalarıda anlamakta zorluk cekiyorum..Ötv kazıgını  yiyenlerede gecmiş olsun diyorum..Sonucta neydı slogan Durmak yok Geçirmeye devam(özür dileyerek) sloganı uygun oluyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #118 : Mart 24, 2009, 19:37:05 »
birde her bayiden şöyle bir cevap alıyorum fiyat garantisi veremiyoruz yuh yani liste fiyatı 45000 olan arabaya daha zammı yapacaksınız ötv ile 39300 e dusmus ben aralık ayında aynı arabayı az daha 39500 e alıyordum bizde eşeğiz ya ötv yi indir ama lıste fıyatında oynama ve ustune yıne zam yap Allah bildiği gibi yapsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Mart 24, 2009, 21:09:32 »
Cumartesi günü İkinci el araba almayı düşünen arkadaşımla  bayileri bir dolaşalım dedik. Gerçekten ötv indiriminin bir avantajı
olup olmadığına ve basında abartıldığı kadar talep var mı diye. Sonuç tam bir hüsran. Elde ya araç yok diyorlar veya varsa
en baz modelleri kakalamaya çalışıyorlar. İnsanlar sanki savaş çıkacak kıtlık olacakmış gibi bayileri doldurmuşlar.
Arkadaşım biraz bekleyip seçimlerden sonra 2004-2005 model ikinci el temiz bir araç almaya karar verdi.

Beni en çok şaşırtan şeyde Her zaman ÖTV indirimine karşı çıkan Maliye bakanımızın ortalarda hiç görünmemesi kesin
yakın bir gelecekte (mtv veya benzinden olabilir)  bunun acısını herzamanki gibi  bir yerden çıkarırlar.

Maaşlara gelince enflasyon oranında zam (Bu arada 3 yıldır maaşıma 0 zam alan bir işçiyim.:))Vergi ve harçlara gelince Bunun üzerinde oranlar uyguladıklarını düşünürsek hiçbir şey süpriz olmayacaktır...........
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***