Gönderen Konu: ÖTV indirimi  (Okunma sayısı 15366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: ÖTV indirimi
« Yanıtla #140 : Mart 26, 2009, 13:11:38 »
Uzun Ve geçerli bir açıklama Olmuş Hakkı Bey
Doğru Söze ne denir.Açıklamanız İçin Teşekkur ederim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Mart 26, 2009, 13:11:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Mart 26, 2009, 13:38:55 »
Uzun Ve geçerli bir açıklama Olmuş Hakkı Bey
Doğru Söze ne denir.Açıklamanız İçin Teşekkur ederim.

Rica ederim Çağrı Bey, öğle boşluğundan istifade biraz içimi dökeyim dedim :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #142 : Mart 26, 2009, 15:02:27 »
arkadaşla bu ötv indirimleri piyasayı hareketlendirdiği doğru ama ortada peşin para dönmüyorki sonuçta yüzde 99 u banka kredisi kullanıyor.ani piyasaya para değil sadece insanlara borç kredi veriliyor.bunu sonuçlarını 6 sonra aşayacağız.bir önemli konuda otomobil alımlarındaki artmalar.elazığda tek bayii 1 günde 30 adet araba satıyor.düşünün bir henüz sipariş olarak bu.3 ay sonra insanlar arabalarını alıp trafiğe çıktıklarını bir düşünün.trafik ve yollar nasıl kaldırır bu kadar otomobili.burda trafik şubesinin otoparkı şimdiden bağlanan otomobillerle doldu.7 emin otoparklarını saymıyorum.6 ay sonra kredi borcu ödenemeyen ve icra dairesinin el koyacağı arabaları bir hesap edin.benim kişisel düşüncemvatandaş bir hevesle markete koşar gibi araba almaya gidiyor ya sonrası?
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #143 : Mart 26, 2009, 15:23:17 »
arkadaşla bu ötv indirimleri piyasayı hareketlendirdiği doğru ama ortada peşin para dönmüyorki sonuçta yüzde 99 u banka kredisi kullanıyor.ani piyasaya para değil sadece insanlara borç kredi veriliyor.bunu sonuçlarını 6 sonra aşayacağız.bir önemli konuda otomobil alımlarındaki artmalar.elazığda tek bayii 1 günde 30 adet araba satıyor.düşünün bir henüz sipariş olarak bu.3 ay sonra insanlar arabalarını alıp trafiğe çıktıklarını bir düşünün.trafik ve yollar nasıl kaldırır bu kadar otomobili.burda trafik şubesinin otoparkı şimdiden bağlanan otomobillerle doldu.7 emin otoparklarını saymıyorum.6 ay sonra kredi borcu ödenemeyen ve icra dairesinin el koyacağı arabaları bir hesap edin.benim kişisel düşüncemvatandaş bir hevesle markete koşar gibi araba almaya gidiyor ya sonrası?

Alper Bey, bahsettiğiniz problem halihazırda var zaten. 2004'den 2008 yazına kadar bu ülkede banka kredisi ile kaç ev ve araba satıldı, sayısını ancak Allah bilir. % 7'lik büyüme oranları nasıl yakalandı sanıyorsunuz? Şu anda yaşanmakta olan global krizin kaynağı belli değil mi? Tasarrufu unutmak, borçlanarak tüketmek. Dünyamızın kıt kaynakları bu tüketim hırsı için yetersiz kalıp da artan hammadde fiyatları alım güçlerimizi sıfırlayınca saadet zinciri kırılmadı mı? Bir çok bankacı arkadaşım var, mesailerinin büyük bir kısmını kredi risk izleme ve tasfiye işlemleri ile geçiriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Mart 26, 2009, 15:34:58 »
  Üniversite sıralarını hatırlattığın için teşekkürler Hakkı. :)
 Bankacıların son zamanlardaki durumu için söylediklerini bende çevremden ve sık sık duyuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Mart 26, 2009, 20:16:36 »
bir de otopark yeri sorunu var ki tam dertlik....  bizim sokakta komşular ile köşe kapmaca oynuyoruz.
O yetmezmiş gibi bir de evimizin olduğu sokağa pazartesi günleri pazar kuruluyor. yok evimin önü yok dükkanımın önü
boş dükkanların önlerine bile parkettirmiyorlar. Tartışmaya kalksan arabaya zarar veriliyor....
Ötv indiriminden sonra texsas dönecek gibi duruyor bizim mahalle.......:)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #146 : Mart 27, 2009, 08:53:08 »
  Malesef o da işin ayrı bir kaos durumu. Otomobil satılırken, onca vergiler ödenirken, daire için yine onca (otopark harcı dahi) ödenirken otopark sorunu yaşamak çok kötü.
 Çorlu da çok kalabalık olmuş, Tekirdağ'dan büyük sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Mart 27, 2009, 10:49:52 »
zamlar gelmeye başladı

mitsubishi lancer, ötv indirimi öncesi fiyatla satılmaya başladı, yani en az %20 zam gelmiş oldu....
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #148 : Mart 27, 2009, 12:54:09 »
Otopark sorununu bir yana trafik sorunu ne olcak.hergeçen trafiğe yeni araçlar girmeye başlıyor.fakat yollar buyumuyor aksine yolların kenarlarına kurulan alışveriş merkezleri iyice yolları içinden çıkılmaz bir hal haline getiriyor.ornek: ankarada eskişehir yolundaki alışveriş merkezleri

Belliydi zam geleceği.bu indirimler üreticilere yararlı oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #149 : Mart 27, 2009, 13:09:36 »
kriz ortamına geri dönüyoruz yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Mart 27, 2009, 13:43:30 »
Ford Otosan bugün üretimi durdurmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Mart 27, 2009, 14:07:51 »
Daha dur bu iyi günleri....Görsünler kriz fırsatçılığı kaç bucakmış...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Mart 27, 2009, 20:20:53 »
Evet hakan bey, sanayi bölgesi olduğu için Çorlu ilçemizin nüfusu her geçen gün artıyor.( son krizden sonra birçok ailenin
memleketlerine geri döndüğünü duyuyoruz.2007 sayımına göre Tekirdağ 161,136 Çorlu nüfusu ise 225.244 olarak belirlenmiş.) Fabrikaların çoğu ya kapanıyor veya elindeki çekirdek kadroyu korumaya çalışıyorlar.

Pazar günü hayırlısıyla şu seçimleri bir atlatalım ondan sonra göreceğiz türkiyede kriz var mı yok mu?
Ötv indiriminin sonuçlarını zaman geçtikçe göreceğiz. Mart ayı otomobil satış rakamlarını büyük bir merakla bekliyorum...:)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
« Yanıtla #153 : Mart 28, 2009, 12:34:19 »
Hakki kardeşim benim demek istediğimde bu zaten. şu anda iyi günlerimiz daha sonrası yani 6 ay 1 sene sonrasını düşünün piyasa bakalım büyüyecekmi.insanlar borçlanma yüzünden cinnet geçiriyor ve hatta intihar bile ediyorlar.karakollardaki cerayim artışlarını  araştırmanızı tavsiye ederim.kısacası türkiye ekonomi açısından şu anda pembe olarak görülüyor geleceği düşünen yok.benim anlatmak istediğim piyasa hareketlenmiyor insanlar dahada batıyor.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #154 : Mart 28, 2009, 17:20:56 »
  Bu zaten bir noktada tıkanacaktır. Üretmeden büyüyemezsin ve biz ürettiğimizden fazlasını harcıyoruz. Gelir ise tabana kesinlikle yayılmıyor.
 Benimde iş yaptığım ve muhabbetim olduğu bir çok işletme ya kapattı, ya da elemanlarını çıkardı ve 1-2 kişi ile dayanmaya çalışıyorlar. İşin ilginci bazı üretici işletmelerin üretim için kullandığı kimi tezgahların Kdv sinde indirime gidilmiş son paketle. İyidi adamların zaten üretim cihazları var, sorun o değilki. Adam ürettiğini satacak yer bulamıyor. Tabi bir deyişe göre '' işini iyi yapamayan batar'', o zaman onlara işini iyi yapmasını öğret, göster. Bir çok kuruluşta hep tepeden inme, işinin ehli olmayan şahıslar ve yarım ağızla görev yapıyor. Doğal olarakda o işlerde aksamalar kaçınılmaz oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...Toyota Gibi Adam
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #155 : Mart 29, 2009, 02:50:59 »
evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi ötv ler şaşırttı ama markalar şaşırtmadı. neden dicek olursanız ötv üç aylık bir dönem içinde olsa %37 den %18 e düşünce herkes plazalara saldırdı. böylece stokta araç kalmadı.aslında bu koca bi yalandı.çünkü markalar piyasadaki dönecek olan bu paradan daha fazla faydalanmak için 1 nisan itibariyle yapacakları zammı iyi değerlendirmeleri gerekiyordu.ve öylede oldu.henüz rakamlar netleşmesede tahmini 1.250 tl den başlayan yeni zamlar araçlar üzerine yansıtılmaya başlanacak.dolayısıyla %18 lik indirim oranıda %23 lere kadar yükselecek.peki sizce bu dakikadan sonra ne olacak alımlar devam edecekmi? yada %37 de seyreden bu oran %28 lerde olsaydı trafikte araç patlaması mı olurdu?
Kaptanın İyisi Fırtınalı Havada Belli Olur...ŞA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Mart 29, 2009, 11:20:02 »
   Bence devam eder.Pek karlı olmasa bile psikolojik bir etki söz konusu..İnsanlar zaten bu döneme kadar bekliyorlardı.Her halikarda almaya devam edecekler.Olan geçici olarakta olsa ikinci el piyasasına oldu...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #157 : Mart 29, 2009, 12:59:38 »
cuma günü elektronik alet almaya çıktım ama fiyatlar indirime girmemiş anlaşılan :) yada benim gittiğim yer mi hep aynı satıyo anlamadım ama fiyatların süştüğü bi yerler biliyosanız banada sölryin :)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Mart 29, 2009, 17:22:04 »
Ufuk, karar Resmi Gazete'de bugun yayinlanmis ve bugun yururluge girmis. O yuzden fiyat degisikligi gorememissindir.

ANKARA (A.A)
Bakanlar Kurulu kararıyla, inşaat, mobilya ve bilgisayar gibi ürünlerden alınan KDV, belirli süreyle yüzde 18'den, yüzde 8 oranına indiriliyor. 25 Mart tarihinden geçerli olmak üzere yapılan düzenlemeyle, inşaat sektöründe talebin canlandırılmasına ve stokların eritilmesine yönelik bina ve bağımsız bölüm şeklindeki iş yerlerinin satışından alınan KDV, 3 ay süreyle yüzde 8'e, mobilya sektöründe her türlü ev ve ofis mobilyalarında alınan yüzde 18 KDV, 3 ay süreyle yüzde 8'e, bilgisayar, bilişim ve büro makinelerinden alınan yüzde 18 KDV oranı da yine 3 ay süreyle yüzde 8'e indirildi. Bu arada, tapu harcı da, binde 15'ten binde 5'e düşürüldü. Buna göre, konut, iş yeri ve diğer gayrimenkullerin satışında alıcı ve satıcının her birinde ayrı ayrı binde 15 olarak alınan tapu harcı, 3 ay süreyle binde 5'e indirildi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Mart 29, 2009, 18:40:33 »
Allahtan sadece bilişime gelmiş indirim, oyun konsollarını kapsamıyormuş, yoksa Nintendo Wii'den kaçacaktı bana fena:))))))))) Bu arada köşe koltuk takımı almamız gerekiyordu bu aralar, onlar bayağı farketmiş olabilir....Tepe Home yolu gözüktü bize:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı