0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çevremde çok tasici var.Amca oğlumda babadan kalma takside çalışıyor, bende mesleğimle ilgilenmeseydim belki bende şu anda takside olacaktım.İyiki kendi mesleğimle ilgili çalışmışım.Şunu söyleye bilirim eğer takside mal sahibi çalışıyorsa ne müşteriyi nede arabasını üzmek istemez.Şöförler için bu okadar önemli değildir nekadar iş okadar para belli limitleri vardır.Bazen bu limitleri yakalaya bilmek için hoş olmayan şeyler yapabiliyorlar.Hafta sonu amca oğlumla beraber durakta durdum konuştuk işlerin çok kesat olduğundan bahsetti kimi zaman 2-3 işe çıkabildiklerini söyledi.Üzüldüm yaklaşık 2,5 saat takıldım yanında sabah saat 09 da almış arabayı ve saat 14:30 civarı ikinci işine çıktı.Eskisi gibi değil artık taskiciler daha efendi ve saygılı.En azından soru sorduğunuzda cevap alabiliyorsunuz ve yol tarif etmeyi çok seviyolar.Yol hakkında başım sıkışınca ilk gördüğüm taksi durağından yardım alıyorum.Ben daha çok minübüs şöförlerinden çekiniyorum.Nezaman neyapacakları belli olmuyor.
Abi birşeyi anlamadım, yardıma sana koşan taksiciler?!!¿ Genelde onlar 1 ken 15 olur aşiret misali hareket eder, istanbulda başımıza gelmişti, hayret ettim valla .
Ticari araç sürücüleri gün boyu direksiyonda oldukları için çoğu zaman olanları alttan alırım.Önemsemem bile..Çeker giderim.Ama bazı kendini bilmezler varki aman aman.Allah herkesi böylelerinden sakınsın.Bendende bir anı. 2006 yılıydı sanırım.Kızılay da YKM nin önünden Karşı yöne geçeceğiz hatunla.Yolun tam ortasındayken yeşil yandı.Orta refüj yakın oldugu için oraya koştuk.Bu arada bir taksi hatuna çarpıyordu ki son anda çektim.Taksiciye biraz daha dikkatli olmasını rica ettim.Rica ettiğim için "ne diyorsun lan.İndirme beni aşağı"dedi.Bende Özcanım ya,deli anıma geldi.Gittim usulca kapısını açtım "buyur in bakalım ne yapacaksın merak ettim"dedim ve o an koluma koca bir jop yedim.Allah'benim şalterler attı.Arabanın içinde yüzüne bir tekme,vatandaş diğer kapıya uçtu.Olay yerinde Motorize Yunus ekipleri vardı.Allah'tan hemen geldilerde ben daha ileri gitmeden adamı ayağımdan aldılar.Diğer taksiciler hemen koştular yardıma.Ama bana !Bizim iş karakolda bitti.Elimi öptürdüm,öyle kurtuldu benden.Çünkü arabasında bana vurduğu jop ile beraber demir ve tahta olmak üzer 5-6 sopa çıkardı Yunuslar. Bunları övünecek bir işmiş gibi anlatmıyorum.Lütfen yanlış anlaşılmasın.Bunun gibi çakal ve kişiliksizlerin yanında elbette ki efendi ve mükemmel insanlarda yok değil.Örnek:İlker Mert taksi durağından Ali osman abi.Dünya tatlısı Çorum/İskilip'li bir abimiz.Her şeyini ona teslim et,gözün arkada kalmasın..