Gönderen Konu: Taksiler  (Okunma sayısı 9498 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Taksiler
« : Şubat 27, 2009, 08:08:28 »
  Selam.
 Taksiler ve taksi sürücüleri (şoförler) konusunda ne düşünüyorsunuz.
 Mesela Taksi olarak kullanılan araçları genelde konforlu ve güvenli buluyormusunuz?
 Taksi sürücüleri para üstünü veriyor mu?
 Bulunduğunuz bölgenin yollarına hakimler mi?
 Araç kullanma tarzları güvenli mi? (hem yolcusu ve kendisi, hemde diğer sürücüler için)
 Yoldan geçen taksimi, durak taksisi mi yeğlersiniz?

Toyota Club Türkiye

Taksiler
« : Şubat 27, 2009, 08:08:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Taksiler
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2009, 08:20:05 »
Valla Ankarada genel çoğunluk efendi...Çakal taksici pek yok. Ama sürüş tarzı olarak tabi bunu demek zor:)))

Bu arada geçen bizim durakta Avensis taksi gördüm atladım hemen koşa koşa kaçırmadan 8-) Metalik gri Avensisi herif sarı yapıp taksiye çevirmiş...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2009, 08:41:44 »
Ben bir taksi felaketi yaşadım o günden sonra fazla binmemeye çalışıyorum... Gideceğim mesafe kısa diye bana kızdı ve 120-130km/h yaptı şehir içinde sinirinden. şikayet ettim kavga ettim ama bir kaza yapsaydı neye yarardı tabi bir kişiye bakıp hepsini yargılamak doğru değil ama bu tip insanlar'da var malesef. Şöförlük bakımından geneli iyidir Ankara taksicilerinin hızlı çıkıyorlar nerdeyse araçların önüne kırıyorlar diye çok kişi kızar ama sabahtan akşama kadar direksiyon başında olmak kolay değil anlamak lazım gel gelelim kazaya sebebiyet verecek hareketlerini kornaya basıp geçmemeye dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum, ben şikayet etme taraftarıyım her ne kadar bir işe yaramasada... bu düşüncem sadece taksicilere karşı değil tüm sürücülere karşıdır trafikte tehlikeli araç kullanıyorlar diye mutlaka bildiririm trafik şubeye.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2009, 08:56:07 »
Taksiye binmem gerekirse mutlaka durak taksisini tercih ederim, böylece bazı sorunları baştan halletmiş oluyorsunuz. Ama Bekir arkadaşımızında anlattığı gibi, kısa mesafe için binen yolculara karşı çoğu taksici agresifleşiyor. Hem sürüş hemde davranış açısından. Gerekçeleride bir kaç kilometre için sıradan çıkmalarıymış. Bunun dışında hiç problem yaşamadım Ankarada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2009, 08:56:56 »
 Bir ara akşam iş çıkışı ve Pazar günleri ben de taksi şoförlüğü yaptım. Maksadım geçimime biraz daha katkıda bulunsun diye ek iş yapmaktı. O sebepten ne çakallık ne de üç kağıt peşinde koşmadım.
 Ama bir keresinde akşam geç saatlerde kayınpederin evinden çıkıp kendi evime gitmek için bir taksiye bindim. Her zaman 6 lira tutan yer o akşam 11 lira tuttu. Şaşırdım tabi. Bazı taksimetrelerde km attıkça para artacağı geçişlerde tarife yerine aracın plakası yazıyor. Sadece taksimetrenin en solunda 1 yazarsa gündüz, 2 yazarsa gece tarifesi demek. Neyse geldik evimize 11 TL tuttu. Dayı yanlış olmasın dedim hani her zaman geliyodum ben. Hani ben dedim belki de adam art niyetli değildir yanlışlıkla olmuştur falan. Adam dedi kardeşim benim canımı sıkma ver şu parayı uğraştırma beni gece. Baktım tam o tarife numarası yazan yere bir siyasi partinin ufak stickerini yapıştırmış. Onu söktüm 2 yazıyor. Dedim bu ne?
 Bu sefer herif bozuldu tamam dedi yarısını ver. Tabi ufak bi boğuşma bu arada mahalledeyiz etrafta mahalleden arkadaşlarım bakıyor. İyice sesler yükseldi arabanın içinde. Dedim iyi bi dayak yemek istemiyosan ...... git. Adam bastı gitti ama plakası aklımda. Bi daha denk gelsin bi daha bineceğim bi daha para vermeyeceğim.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2009, 09:15:21 »
Genel anlamda: Ankara taksilerinde şoförlük olarakta yapı olarak ta efendi olanda var çakal olanda var, ben yarı yarıya flan gibi düşünüyorum bu oranı, birde kendileri hatalı olunca kibarca da uyarsan Höt! diyen tipler var ama aynı hatayı sen yapsan adamlar cinayet işlemişsin gibi yargılıyorlar,
Genelde büyükşehirlerdeki taksilerin çoğu konforlu şehirmerkezi dışındakiler hariç
Para üstünü unutturmaya yada üstdeğer yuvarlama konusunda çabalayanlar var ve buna sinir oluyorum, 50 kuruş için terbiyesizlik ediyorlar bence bozuğum yok dese ve inansak neyse
Genelde yol bilmeyen taksiye pek rastlamadım Ankarada, hiç olmazsa durak arkadaşlarına soruyorlar
Düzgün araba kullanan trafikte kibar olanları da var dan dun olanlarda var
Eğer çok acelem yoksa taksi şoförünü bi süzerim eğer görünüşü güven veriyorsa aracına binerim

Konu ile ilgili birkaç anımı da anlatayım
2-3 ay önce birisi kırmızı ışıkta beklerken bana arkadan çarptı, indim baktım pek birşey yok zaten tamponda bir sorun vardı eskiden ve arkadaşın çarpmasıyla biraz daha arttı sanırım, neyse dedim birşey demedim - abi kusura bakma göremedim ... , falan filen bende birşey demedim ama aynısını sen yapsan ooo kıyameti koparırlar nasıl araba kullanıyosunda hiçmi önüne bakmıyosunda...
geçenlerde de ben yanlışlıkla bir kazaya karıştım ve taksinin sol arka çamurlukta serçe parmağı kadar bir macun çatlaması-boya düşmesi ile stopta küçük bi çatlak oldu, ben hatalıydım hatamı kabul ettim ve aramızda bunu belirtecek bir rapor tutalım dedim, işin içinde belediye otobüsüde var ve onda ALLAH a şükür birşey yok şoförde ayrılma taraftarı zaten, belediye otobüsü için ayrı exper geliyor kusurlu tarafa birsürü ceza... bilirsiniz prosedürü devlet arabasına çarpana kadar git duvara çarp derler, neyse benim bu yöndeki mağduriyetimi anlayan taksici o zaman sen bizim arabayı yaptır otobüsçü de gitsin dedi, bende sigortam var evraklarımda yanımda otobüsçü gitsin biz aramızda düzenleyelim tutanağı dedim ve o aralar gerçekten maddi durumum sıkışık olduğu için yanaşmadım anlaşmaya, neyse yinede sordum ne kadar istiyorsun gibisine 1000 tl dedi ne! dedim e nolacak dedi bu iş için araba 2 gün sanayii de yatacak zaten 500 den 1000 tl kaybederiz dedi, sen günde 500 tl kazanabiliyomusun dedim evet dedi iyiymiş valla dedim, maşaallah yalan makinesi gibiydi adam ama biraz kalibrasyona ihtiyacı vardı fazla atıyordu, neyse uzatmayım ben biryere gidecektim gecikince merak edip aradılar ve yardımıma geldiler, sağolsun kalender bir abimiz otobüsü gönderdi, taksiciye de bir adres verdi, tamirciyi arayıp plakayı söyledi gerekeni yap diye iş halloldu, yani diyeceğim kendilerini yolun kralı - arabanın hakimi - usta şoför tabiri caizse hayatın profesyoneli ve çok uyanık zannediyorlar bende buna kızıyorum işte...
Harun Beyin bahsettiği gibi kısa mesafe için duraktan çıkarıldığı için birşey diyemeyip sert araba kullananlarda var, oda ayrı bir sinir harbi,
Sürekli trafikte oldukları için streslerini anlayabiliyorum belki ama hepimizin gün içerisinde iş temposu ve bazı durumlar sebebiyle sinir katsayımız yükselebiliyor, herkes böyle birbirine yansıtsa olayların ardı arkası kesilmez,
Ben bazende böyle dayılananlara hiç seslenmiyorum sadece bakıp gülüyorum neyse postamı koydum diye sevinsin gariban diyorum...

Neyse epey uzun bir metin oldu :)

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2009, 09:52:23 »
ankara için yorum yapmayı çok istiyorum :) AŞTİ civarındaki korsan taksicilerden uzak durun :) anlatılmaz insanlar, süper çakal, tam trafik canavarı falan :) öncelikle otobüslerden inen gençlerin yanına koşup "odtü bilkent hacettepe var mııı" diye yakasına yapışırlar, yok abi arabam var desen de peşini bırakmazlar inanmazlar, aşti taksiye binmeni engellemeye çalışırlar, "gel seni süper götürcem" derler çok ilginç bir cümledir bu :) tek kişi asla götürmezler, 4 kişi alırlar bagaj sığmaz bavul kucakta yolculuk yapılır, şahinle eskişehir yolunca 160a kadar çıkılır, odtüye giden arkadaştan 15, bilkente gidenden 20, hacettepeye gidenden 25ytl alırlar, tek başına olsan zaten bu rakam tutar taksimetrede, kişi başı bu rakamları aldıkları için her seferdeçok ciddi para kaldırırlar..aşti taksi de pek farklı değil aslında, onlar para olarak kazıklamıyor, ama özellikle odtü, bilkent gibi mesafelere giderken çok acele etmeyi tercih ediyorlar, tehlike sınırları aşılıyor, üstelik bununla gurur da duyuluyor, "usta burda hız sınırı kaç" sorusuna, "şikayet etmezsen 200, şikayet edersen 90"  diye cevap verebiliyorlar vs..durak taksileri tercih edilmeli, ama ben ankaraya geldiğimden beri, bilkent murat taksi dışında hiç bir duraktan memnun kalmadım..ulustaki havaş terminalinden bilkente geldim geçen sene, ilk gelişimdi ankaraya, hiç bilmiyordum, 55 ytl tuttu, 50 ver sen öğrencisi yeğenim dedi, ama ciddi dolaşmıştık, 1.35ti sanırım km fiyatı,adam bana anlata anlata gezdirdi ankarayı, ordan bilkente gelen arkadaşlarım 30-70 arası rakamlar ödemişler taksiciye..ama rekor başka.. bir arkadaşım aştiden korsan taksiye biniyor, taksici abimiz 150ye götüreyim diyor, benim arkadaş da yok abi taksimetre aç diyor, taksici kızıyor sonra itiraz istemem, taksimetrede gördüğünü ödiceksin diyor, ve çocuğun tam 300 lirasını alıyor.. uzun oldu özür dilerim..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2009, 10:37:56 »
Çevremde çok tasici var.
Amca oğlumda babadan kalma takside çalışıyor, bende mesleğimle ilgilenmeseydim belki bende şu anda takside olacaktım.İyiki kendi mesleğimle ilgili çalışmışım.
Şunu söyleye bilirim eğer takside mal sahibi çalışıyorsa ne müşteriyi nede arabasını üzmek istemez.Şöförler için bu okadar önemli değildir nekadar iş okadar para belli limitleri vardır.Bazen bu limitleri yakalaya bilmek için hoş olmayan şeyler yapabiliyorlar.
Hafta sonu amca oğlumla beraber durakta durdum konuştuk işlerin çok kesat olduğundan bahsetti kimi zaman 2-3 işe çıkabildiklerini söyledi.Üzüldüm yaklaşık 2,5 saat takıldım yanında sabah saat 09 da almış arabayı ve saat 14:30 civarı ikinci işine çıktı.
Eskisi gibi değil artık taskiciler daha efendi ve saygılı.En azından soru sorduğunuzda cevap alabiliyorsunuz ve yol tarif etmeyi çok seviyolar.Yol hakkında başım sıkışınca ilk gördüğüm taksi durağından yardım alıyorum.

Ben daha çok minübüs şöförlerinden çekiniyorum.Nezaman neyapacakları belli olmuyor.
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2009, 11:12:55 »
Ben onu bunu bilmem taksici ve dolmuşlar dan uzak duracan ne yapacakları hiç belli olmaz
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2009, 11:38:43 »
Çevremde çok tasici var.
Amca oğlumda babadan kalma takside çalışıyor, bende mesleğimle ilgilenmeseydim belki bende şu anda takside olacaktım.İyiki kendi mesleğimle ilgili çalışmışım.
Şunu söyleye bilirim eğer takside mal sahibi çalışıyorsa ne müşteriyi nede arabasını üzmek istemez.Şöförler için bu okadar önemli değildir nekadar iş okadar para belli limitleri vardır.Bazen bu limitleri yakalaya bilmek için hoş olmayan şeyler yapabiliyorlar.
Hafta sonu amca oğlumla beraber durakta durdum konuştuk işlerin çok kesat olduğundan bahsetti kimi zaman 2-3 işe çıkabildiklerini söyledi.Üzüldüm yaklaşık 2,5 saat takıldım yanında sabah saat 09 da almış arabayı ve saat 14:30 civarı ikinci işine çıktı.
Eskisi gibi değil artık taskiciler daha efendi ve saygılı.En azından soru sorduğunuzda cevap alabiliyorsunuz ve yol tarif etmeyi çok seviyolar.Yol hakkında başım sıkışınca ilk gördüğüm taksi durağından yardım alıyorum.

Ben daha çok minübüs şöförlerinden çekiniyorum.Nezaman neyapacakları belli olmuyor.

bekir bey haklısınız ama şöyle diyelim, izmir taksileri efendi.. çok ciddiyim, geçenlerrde ankarada 3-5 taksiciye adres sordum, hepsi de saçma yerlere gönderdi üstelik hiç biri doğru değil..izmirde hiç böyle birşey yaşamadım, bir sorun yaşadığımda acilen taksicilere koşar yardımı onlardan isterim, mesela güzelyalıda hararet yaptım, en yakın taksi durağına gidip yardım istedim, kendi araçlarıymış gibi yardım ettiler bana, izmirde kısa mesafe bindik diye sıkıntı da yaratmıyorlar, 3.5ytlik mir mesafe gittim, adam efendiliğinden zerre birşey kaybetmedi...ankarada aştiden bahçelievlere gittim, 7 tuttu adamın bir dövmediği kaldı..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2009, 11:40:44 »
Son 4 yıldır İstanbul veya Ankara'da hiç taksiye binmedim ama daha önceki tecrübelerimden hatırladığım kadarıyla fazla bir problem yaşamadım. Taksiciler ilginç insanlar. Kimisinin ağzını bıçak bile açmazken, kimisi de konuşmayı çok seviyor. Hele Adana'dakiler çok geveze :) Paraüstü konusunda hiç bir problem yaşamadım, hatta pek çok kez para üstü ödememek için küsuratı almadılar benden. Bir de ilginç bir anım var, 2007 yazında tatil için Bodrum'a gitmiştim. Milas Havalimanı'ndan Turgutreis'e gitmem gerekiyordu. Gitmeden önce internetten yaptığım araştırmaya göre Milas-Turgutreis taksi tarifesinin 50-60 TL olduğunu okumuştum. Buna rağmen, yol yorgunluğundan olsa gerek, Turgutreis'e vardığımda taksiciye direkt olarak taksimetrede yazan 220 TL'yi uzatıverdim :D Sağolsun, taksici bana fazladan ödediğim 170 TL'yi iade etti ve Bodrum yarımadasında tarifelerin sabit olduğunu, taksimetrede yazan rakamlara itibar etmemem gerektiğini söyledi :)

Trafik kurallarına saygı konusunda ise dolmuş şoförlerinden çok daha iyi olduklarını söyleyebilirim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2009, 13:38:48 »
Taksiyle çok fazla seyahatim olmuyor ama dışarıdan gördüklerim iyi insanlar da var çakalı da var. Hatta bir keresinde alkollü bir şoföre denk gelmiştim :)
Taksiler genelde konforlu. Şahin-Doğan çok fazla kalmadı. Genelde Accent Era oldu Ankara'da taksiler. Kendilerini f1 pistinde zannedenler çoğunlukta. Adamlar kural falan tanımıyor. Taksiciler ve dolmuşçular bu konuda meşhurdurlar Ankara'da. Biraz da diklensen hemen öldürmeye teşebbüs edebilecek tipler var.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 28, 2009, 01:37:39 »
  Ticari araç sürücüleri gün boyu direksiyonda oldukları için çoğu zaman olanları alttan alırım.Önemsemem bile..Çeker giderim.Ama bazı kendini bilmezler varki aman aman.Allah herkesi böylelerinden sakınsın.Bendende bir anı.
  2006 yılıydı sanırım.Kızılay da YKM nin önünden Karşı yöne geçeceğiz hatunla.Yolun tam ortasındayken yeşil yandı.Orta refüj yakın oldugu için oraya koştuk.Bu arada bir taksi hatuna çarpıyordu ki son anda çektim.Taksiciye biraz daha dikkatli olmasını rica ettim.Rica ettiğim için "ne diyorsun lan.İndirme beni aşağı"dedi.Bende Özcanım ya,deli anıma geldi.Gittim usulca kapısını açtım "buyur in bakalım ne yapacaksın merak ettim"dedim ve o an koluma koca bir jop yedim.Allah'benim şalterler attı.Arabanın içinde yüzüne bir tekme,vatandaş diğer kapıya uçtu.Olay yerinde Motorize Yunus ekipleri vardı.Allah'tan hemen geldilerde ben daha ileri gitmeden adamı ayağımdan aldılar.Diğer taksiciler hemen koştular yardıma.Ama bana !Bizim iş karakolda bitti.Elimi öptürdüm,öyle kurtuldu benden.Çünkü arabasında bana vurduğu jop ile beraber demir ve tahta olmak üzer 5-6 sopa çıkardı Yunuslar.
   Bunları övünecek bir işmiş gibi anlatmıyorum.Lütfen yanlış anlaşılmasın.Bunun gibi çakal ve kişiliksizlerin yanında elbette ki efendi ve mükemmel insanlarda yok değil.Örnek:İlker Mert taksi durağından Ali osman abi.Dünya tatlısı Çorum/İskilip'li bir abimiz.Her şeyini ona teslim et,gözün arkada kalmasın..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 28, 2009, 01:53:29 »
Abi birşeyi anlamadım, yardıma sana koşan taksiciler?!!¿ Genelde onlar 1 ken 15 olur aşiret misali hareket eder, istanbulda başımıza gelmişti, hayret ettim valla .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 28, 2009, 02:04:48 »
burda da bir taksici tehdit etmişti bizi, abi dolaşıyorsun dedik, ankarayı benden iyi mi bilceksin dedi, usta bu yol uzatır yolu dedik, bu yol kestirme dedi, tmm hocam çek sağa incez biz dedik, biraz tartışma oldu, arkadaşım sert konuştu, taksicinin kurduğu cümle şuydu "bir telsizle en az 40 araba toplanır buraya, kes sesini otur adam gibi"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 28, 2009, 02:10:22 »
Şehir eşkiyası diye buna deniyor heralde, başka laf bulamadım(buldum da yazamıyorum :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 28, 2009, 02:54:56 »
İki yıl önce Haziran ayında okul gezisi düzenlemiştik İstanbul'a...  Otel Laleli'de cins bir oteldi... (Bu yüzden tur şirketi ile papaz olmuştum... Otelin Sultanahmet'te olduğunu söylemişlerdi...) Bazı öğretmen arkadaşlar ve veliler ile birlikte (dokuz kişiydik) alışveriş merkezine gidelim dedik... Cevahir'e gitmeye karar verdik ama Mecidiyeköy'de olduğunu ben biliyorum da Laleli'den Mecidiyeköy'e çıkan onlarca yol vardır ve taksici bizi hangi yoldan götürecek? İçimizde İstanbul'u çok iyi bilen biri olmadığı için önce taksiye binmeyelim dedik ama sonra çevirdik iki taksi... Saat akşam 8 civarıydı... Ben ilk taksideydim ve inanmayacaksınız ama adam 10 dakikada bizi Laleli'den Cevahir'e getirdi ama ben yanında frene basmaktan yoruldum, bacaklarıma kramplar girdi... Kırmızı ışık yanıyor (Harbiye Müzesi'nin oralarda bir yerlerde idi) ışıkla aramızda 30-40 metre mesafe kalana kadar en ufak bir fren darbesi yok, birden zınk diye frene basıyor, her seferde hah şimdi öndekine çarpacak diye gerilmekten biz terliyoruz... :(İkide bir şerit değiştirmeler, her ışıkta ara gazı verip santim santim ilerlemeler, sinir etti bizi...:( Sürat desen 80-90 bazen oluyor 100-110...:( Cevahir'e sağ salim vardık Allah'tan, arkadan gelecek olan arkadaşları bekledik 10 dakika sonra geldiler... Dokuz kişi toplu taşıma ile gitseydik daha pahalıya gidecektik ama bir daha İstanbul'a yolum düşerse asla taksiye binmem, mümkünse kendi aracımla giderim...

Cevahir ise bize hiç uygun değilmiş bu arada:(

NOT: O 10 dakikanın neredeyse yarısı yeşil ışık beklemekle geçti...

KISSADAN HİSSE: İlçemi seviyorum, büyükşehir beni bozar...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 28, 2009, 21:12:31 »
Abi birşeyi anlamadım, yardıma sana koşan taksiciler?!!¿ Genelde onlar 1 ken 15 olur aşiret misali hareket eder, istanbulda başımıza gelmişti, hayret ettim valla .
   Adam çakal oldugu için bana yardıma koştular.Herhalde onun kim oldugunu biliyorlardıda mı bana yardıma geldi.Bize abi/bacım varmı bir problem diye sordular.Yok deyince de geçmiş olsun abi deyip gayet cana yakın bir tavır içindeydiler.işin ilginç yanı şuydu.Yunuslar yapması gerektiği gibi yaptılar görevlerini.Şikayetçi olduğum için bizi almaya gelen ekipteki polis taksiciyle bir muhabet bir muhabbet."hayırdır memur bey ne oluyoruz.Ben o adamdan şikayetçiyim,ama siz kanka modundasınız.ilçe şubeye gidince amirine bunu bilakis anlatacağım zaten"dedim.E ben bu kişi oldugunu bilmiyordum diye kıvırdı.Çankaya ilçeye gidinceye kadar da aynadan ters ters bana baktı durdu.Neyse taksici mağduru olan arkadaşlara geçmiş olsun....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 28, 2009, 21:39:20 »
Ayağına sağlık Özcan Abi :)

Ticari araç sürücüleri gün boyu direksiyonda oldukları için çoğu zaman olanları alttan alırım.Önemsemem bile..Çeker giderim.Ama bazı kendini bilmezler varki aman aman.Allah herkesi böylelerinden sakınsın.Bendende bir anı.
  2006 yılıydı sanırım.Kızılay da YKM nin önünden Karşı yöne geçeceğiz hatunla.Yolun tam ortasındayken yeşil yandı.Orta refüj yakın oldugu için oraya koştuk.Bu arada bir taksi hatuna çarpıyordu ki son anda çektim.Taksiciye biraz daha dikkatli olmasını rica ettim.Rica ettiğim için "ne diyorsun lan.İndirme beni aşağı"dedi.Bende Özcanım ya,deli anıma geldi.Gittim usulca kapısını açtım "buyur in bakalım ne yapacaksın merak ettim"dedim ve o an koluma koca bir jop yedim.Allah'benim şalterler attı.Arabanın içinde yüzüne bir tekme,vatandaş diğer kapıya uçtu.Olay yerinde Motorize Yunus ekipleri vardı.Allah'tan hemen geldilerde ben daha ileri gitmeden adamı ayağımdan aldılar.Diğer taksiciler hemen koştular yardıma.Ama bana !Bizim iş karakolda bitti.Elimi öptürdüm,öyle kurtuldu benden.Çünkü arabasında bana vurduğu jop ile beraber demir ve tahta olmak üzer 5-6 sopa çıkardı Yunuslar.
   Bunları övünecek bir işmiş gibi anlatmıyorum.Lütfen yanlış anlaşılmasın.Bunun gibi çakal ve kişiliksizlerin yanında elbette ki efendi ve mükemmel insanlarda yok değil.Örnek:İlker Mert taksi durağından Ali osman abi.Dünya tatlısı Çorum/İskilip'li bir abimiz.Her şeyini ona teslim et,gözün arkada kalmasın..
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 28, 2009, 21:46:35 »
 Estağfurulah Erhan.Övülecek yada takdir edilecek bir şey yapmadım.Ama o an öyle gerekti öyle oldu.Olmasını istermiydim kesinlikle hayır..