0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
,,,, Normalde oranın taksisi başka taksiyi havaalanına sokmaz müşteri indirene de müşteri aldırtmaz kavga çıkartırlar oradaki polis de bu olaya karışmaz rant büyüktür yani. ...
şeytan, insanı kötüyü yapmaya ve anlatmaya teşfik eder. kötüyü anlattığımız sürece normal bir algı halini alır. kötü durumları dillendirmektense iyi olayları anlatmak daha mantıklıdır. tv lerde sokaktaki arabaların lastiklerini kesen şahıs haberi yapıldı, 1 hafta boyunca memleketin her yerinde sokakta lastikler kesiliyordu. liselerde öğrenciler kavga ediyor, bıçak taşıyor diye haberler yapıldı, 1 ay boyunca ortaokul lise lerde kavgalar daha çok oldu, bıçaklanmalar arttı. yankesici, kapkaç haberi yapılıyor, haberden sonra olaylar daha çok artıyor. suçlular arasında da bir rekabet var, o yaparda ben yapamazmıyım, o 5 arabayı kestiyse ben 10 arabayı keserim. o kavgada 2 kişi bıçakladıysa, ben 5 kişiyi bıçaklarım...... suçu ve suçluyu mumkun olduğu kadar az anmak gerekiyor. iyi ve hoş olayları daha çok anlatmalıyız.
...Egitim ve Adalet zayif gorunuyor.
Sadece zayıf demek büyük iyimserlik bence.
Ankaradaki patlamada taksiciler ücret almadan yaralı taşıdı kan vermeye gidenleri taşıdı.Hala şehit yakınlarından ücret almayan ve bunu aracına yazan taksiciler var.Bence genelleme yapmamak lazım.
Maalesef kötü örneklerle anılmaları çok daha fazla oluyor. Oysa ki adam gibi adam olan esnaf diye tabir edilenlerde yok değil. Azınlıkta kalmaları çok üzücü Böyle iyi ve yardım sever insanlardan Allah binlerce kez razı olsun inşaallah