Gönderen Konu: Taksiler  (Okunma sayısı 9501 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Taksiler
« Yanıtla #40 : Haziran 29, 2016, 19:38:48 »
Helal sut emmisleri ayri tutuyorum ama, konunun tam yeri ve zamani. ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 29, 2016, 19:38:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 29, 2016, 20:13:05 »
Bence 3-5 tane fırsatçı yüzünden tüm taksiciler karalanmış, yoksa hepsi birden anlaşmış gibi 100 dolardan tarife uyguluyor olamazlar.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 29, 2016, 20:18:43 »
Dünkü patlamada turistleri 200 dolara hastaneye götüren taksicilerin olduğu rivayet ediliyor. Eğer doğruysa kan dondurucu bir durum :(
Bu arada patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ailelerine sabır, yaralılara da acilen şifa diliyorum.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #43 : Haziran 29, 2016, 20:35:31 »
Istanbul'da taksilerde o kadar cok kotu ornege rastladim ki, cok sasirmam. Kisa mesafe almayan, aracta sigara icen, para ustu vermeyen... Cok iyileri, bu isi hakki ile yapanlar elbette var. Onlarin cogalmasi, eskisi gibi basli basina bir meslek olmasi dilegiyle.

Ben de, her gun 1-2-3 ya da daha cok hayatini kaybetmis masum insanlara Allah'tan rahmet, butun temiz insanliga bas sagligi diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 29, 2016, 21:06:56 »
Facebookta da inci caps de paylaislmisti kisi basi 100 tl alip goturuyorlarmis.Vay onlarin insanligina adamligina.bu durumda bunu akil edebiliyorlarsa haram olsun.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 30, 2016, 01:39:02 »
17 Ağustos depreminde deprem bölgesinde ekmeği 20 milyona satanların çocukları bu taksiciler. Başka açıklaması yok
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 30, 2016, 03:05:42 »
Eğer bu söylenenler gerçekse, o esnafların ve şoförlerin de vatan haini olma suçundan yargılanmaları lazım. Terörizmden çıkar sağlayanlara terörist diyorsak onlar da terörist demektir !
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 30, 2016, 06:33:34 »
Burası istanbul her türlü insanı görmek mümkün,gerçektir tabii ki kimse durduk yere böyle şey uydurmaz. olayı duyup bayrampaşadan taksisine atlayıp gelen var iki yağlı müşteri kaparız diye. thy çalışanlarından olay sonrası dostları arkadaşları meslektaşları vatandaşa yardım edebilmek için aracına atlayıp ihtiyacınız var mı diye giden de var. Normalde oranın taksisi başka taksiyi havaalanına sokmaz müşteri indirene de müşteri aldırtmaz kavga çıkartırlar oradaki polis de bu olaya karışmaz rant büyüktür yani. ben de bir iki kez yaşadım benzer durumu biri gece parkorman dönüşü diğeri hazerfen dönüşü adam resmen açık artırma yapıyor o namussuzu bir daha görsem çek tuzlaya der ilk ışıklarda inerim. ama 100 lerce taksi varsa 5-10 u böyle yapmıştır ve aralarındaki dürüstlerin de haklarını yemiştir. artık havaalanı taksi diyince böyle anılmak büyük rezillik. ama genelleme yapacaksam istanbullu olarak %70i benzer şekilde saygısızdır, siz yolcunuzu almaya gidersiniz yol vermez korna çalar surat yapar laf atar.. istanbulda 83,5 millet var sultanahmette okuduğum için çok iyi bilirim turiste 100$ çekip kavga eden taksicileri de.
bu şekilde durumlarda idari para cezası ve yaptırım çook yüksek olmalı.taksicilerin her birine sicil kartı verilmeli ve bunu görülecek bir yerde tutmaları zorunlu olmalı. yapılan şikayetler değerlendirilip ceza puanıyla siciline işlenmeli paraya çevrilmeli. bu şekildeki yüz kızartıcı olaylarda o şoför ehliyeti ticari taksi kullanımından da men edilmeli. aynı şekilde plaka sahibi de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 30, 2016, 07:16:37 »
Fırsatçılık ve mecbur kalanı yolma her sektörde var yazıkki. 2010 yılında kaza yaptım arabayı çekiciyle x ilçedeki tamirciye bıraktım,usta birkaç parça al ilden dedi ordaki taksiye bunu kaça götürür getirirsin dedi? Git gel 120 km 50 lira tamam sıkıntı değil diyerek gittik. Parçaları alıyordum ben hemen gelirim dedi çıktı bekledim yok telefonuda kapatmış. Başka taksiye bindim minibüs durağıma kadar gidip ilçeye geldim,usta sordu böyle böyle dedim küplere bindi aradı bulamadı sonra ne yaptılar bilmiyom. Kısacası birkaç kez taksiye bindim bu bende kötü bir anı olarak kaldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 30, 2016, 08:30:09 »
kötü örnekleri dillendirip duruyoruz, ve dünyanın her yeri öyleymiş gibi algı oluşuyor.
 ankara gar ı patlamasında, dayım Gar takside bazı bazı taksiye çıkıyor. patlamanın olduğu gün oradaydı. patlamadan sonra üzeri başı kan içinde 3 yaralıyı hastaneye götürüp ordan eve geçiyor ve temizlenip tekrar işinin başına dönüyor. araç berbat halde, 3 yaralıyı hastaneye götürürüyor ve 5 kuruş para almıyor. - dayı parayı kimden aldın dedim : ne parası olum, o sırada para mı düşünülür.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 30, 2016, 09:53:52 »
Ankaradaki patlamada taksiciler ücret almadan yaralı taşıdı kan vermeye gidenleri taşıdı.
Hala şehit yakınlarından ücret almayan ve bunu aracına yazan taksiciler var.
Bence genelleme yapmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Haziran 30, 2016, 10:12:48 »
,,,, Normalde oranın taksisi başka taksiyi havaalanına sokmaz müşteri indirene de müşteri aldırtmaz kavga çıkartırlar oradaki polis de bu olaya karışmaz rant büyüktür yani. ...
polis karışmalı mı karışmamalı mı, anlayamadım ben. polis le ne alakası var, rant varsa da yok sa da alakayı kuramadım. taksiler şöförler odasına ve ticarı taksiciler bilmem ne odasına bağlıdır, kontrolleri bulundukları il-ilçe belediyesine aittir. emniyyetle uzaktan yakından alakası yok yani.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 30, 2016, 11:45:53 »
taksici olarak değil genel olarak kötü zamanlarda fırsat yaratma hislerimiz çıkıyor demekki(kötü anlamda diyorum).
bunun taksici olmakla ilgisinden ziyade,sosyal olarak birbirimize,devlete,geleceğe nasıl baktığımızla ilgili.Ben zihniyetli büyüyen toplumlarda bu tarz olaylar daha çok karşılaşılıyor.sokakta kavga oluyor boşver bizi ilgilendirmez,komşu kavga eder boşver seni ilgilendirmez.adam yere düşer boşver boşver yalandır,bu ve benzeri davranışların ilerlemiş hali bunlar bana göre.Trafik kazası yararlıları önünde selfie çekmeye başladı millet.
İlişkiler ve anlayış olarak o kadar yozlaştık ki insanlar farkında değil.
Hep diyoruz 3-5 kişi yüzünden karalamayalım diye,diye diye o 3-5 kişi 10 kişi oluyor farkında değiliz ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Haziran 30, 2016, 12:08:00 »
şeytan, insanı kötüyü yapmaya ve anlatmaya teşfik eder. kötüyü anlattığımız sürece normal bir algı halini alır. kötü durumları dillendirmektense iyi olayları anlatmak daha mantıklıdır.
 tv lerde sokaktaki arabaların lastiklerini kesen şahıs haberi yapıldı, 1 hafta boyunca memleketin her yerinde sokakta lastikler kesiliyordu. liselerde öğrenciler kavga ediyor, bıçak taşıyor diye haberler yapıldı, 1 ay boyunca ortaokul lise lerde kavgalar daha çok oldu, bıçaklanmalar arttı. yankesici, kapkaç haberi yapılıyor, haberden sonra olaylar daha çok artıyor.  suçlular arasında da bir rekabet var, o yaparda ben yapamazmıyım, o 5 arabayı kestiyse ben 10 arabayı keserim. o kavgada 2 kişi bıçakladıysa, ben 5 kişiyi bıçaklarım......
 suçu ve suçluyu mumkun olduğu kadar az anmak gerekiyor. iyi ve hoş olayları daha çok anlatmalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #54 : Haziran 30, 2016, 12:22:48 »
Tam tersine, bir olay iyi ya da kotu populer oldu mu, daha once insanlarin gormezden geldigi, nispeten kucuk benzerleri de haber konusu oluyor, yoksa o kotu ornekler hep var. Iyi olanlar iclerinden bu kotuleri ayiklamadigi surece de kotulerin cesareti, ranti ve sayisi artar.
Iyi ornekler mi, elbette ortaya konmali, yukarida yazan olumlu ornekler gurur kaynagi ama kotuleri gormeyi, onlari kuvvet ve onur ile duzeltmeyi engellememeli.
Egitim ve Adalet zayif gorunuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 30, 2016, 12:25:28 »
şeytan, insanı kötüyü yapmaya ve anlatmaya teşfik eder. kötüyü anlattığımız sürece normal bir algı halini alır. kötü durumları dillendirmektense iyi olayları anlatmak daha mantıklıdır.
 tv lerde sokaktaki arabaların lastiklerini kesen şahıs haberi yapıldı, 1 hafta boyunca memleketin her yerinde sokakta lastikler kesiliyordu. liselerde öğrenciler kavga ediyor, bıçak taşıyor diye haberler yapıldı, 1 ay boyunca ortaokul lise lerde kavgalar daha çok oldu, bıçaklanmalar arttı. yankesici, kapkaç haberi yapılıyor, haberden sonra olaylar daha çok artıyor.  suçlular arasında da bir rekabet var, o yaparda ben yapamazmıyım, o 5 arabayı kestiyse ben 10 arabayı keserim. o kavgada 2 kişi bıçakladıysa, ben 5 kişiyi bıçaklarım......
 suçu ve suçluyu mumkun olduğu kadar az anmak gerekiyor. iyi ve hoş olayları daha çok anlatmalıyız.
bu kıyaslanmamalı Türkiyedeki haberciliğin cahilliği, sorumsuzluğu bence o..
haber tabii ki yapacaksın ama olayın akşam haber saatinde 80milyona nasıl olduğunu anlatmak suça teşfik etmek fiiline girmeli cezası olmalı.
haber çıkıyor hırsız kasayı şöyle açtı, adam eşini kesip böyle sakladı, evde bomba böyle yapılır, içerisine neler konulur. ulan bu haberi yapan da sunan da tutuklanmalı. bu kadar dangalaklık olur mu..  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 30, 2016, 16:13:57 »
...Egitim ve Adalet zayif gorunuyor.
Sadece zayıf demek büyük iyimserlik bence.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #57 : Haziran 30, 2016, 17:52:59 »
Sadece zayıf demek büyük iyimserlik bence.
Simdi hakli iken haksiz duruma dusmeyelim. Kimilerinin yanlisi, cirkini, vicdansizligi, uyanikligi!, vurdumduymazligi, egitim ve kultur olarak aldigi ortada.
Aslinda burada, belki farkli yollardan ama herkes cirkinligi gorerek ve onun olmamasini isteyerek yorum yapiyor ve cozum ornekleri sunuyor. Diger yandan bizlerin destegi ile yetkili otoriteler de, cekinmeden bu islerin ustune gitmeli ve haksizlik sergileyenlere mahal vermemeli, her kim olursa olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Temmuz 01, 2016, 01:03:16 »
Ankaradaki patlamada taksiciler ücret almadan yaralı taşıdı kan vermeye gidenleri taşıdı.
Hala şehit yakınlarından ücret almayan ve bunu aracına yazan taksiciler var.
Bence genelleme yapmamak lazım.
Maalesef kötü örneklerle anılmaları çok daha fazla oluyor. Oysa ki adam gibi adam olan esnaf diye tabir edilenlerde yok değil. Azınlıkta kalmaları çok üzücü :(
Böyle iyi ve yardım sever insanlardan Allah binlerce kez razı olsun inşaallah
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Temmuz 01, 2016, 01:16:58 »
Maalesef kötü örneklerle anılmaları çok daha fazla oluyor. Oysa ki adam gibi adam olan esnaf diye tabir edilenlerde yok değil. Azınlıkta kalmaları çok üzücü :(
Böyle iyi ve yardım sever insanlardan Allah binlerce kez razı olsun inşaallah
işte bende bundan bahsediyorum. azınlıkta değiller. sürekli kötülük - kötüler konuşuluyor, ve bizim algımızda her yer kötü gibi bir durum oluşuyor, ve sonrasında güya bizde kendimizi haklı çıkarmak için, ulan herkez kötü, azıcıkta ben açıkgözlü olsam ne olacak ki diye başlayan ve devam eden bir olumsuzluklar zinciri alıp başını gidiyor.
  norveç te ana haber bülteninde bir kaç gün kötü ve olumsuz haberler yapılıyor ve halk isyan ediyor, bir daha bize böyle şeyler izletmeyin diye!