0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cruise control kullanan arkadaşlara danışmak istiyorum, corollalarda ki cruise control kolunda yada bu sistemde kaydettiğiniz hıza geri dönmenize yarayan bir özellik, bir buton var mıdır? Konu uzun zamandır yazılıyor, ilk sayfalardaki fiyatla son yazılan fiyatlar farklı, şu anda bu işlem yaklaşık ne kadara mal olur? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplandırırsa çok sevinirim.
Cevap için teşekkürler.Sabitlemeden sonra, frene basıp iptal ettiğinizde tek bir düğme ile eski hızınıza erişebiliyorsunuz. Bir ara bmw 7 serisi kullanmıştık o araçta vardı bu özellik. Hondalarda da var diye biliyorum. Yani farzedelim hızı 120ye sabitledik, frene bastık cruise devreden çıktı hızımız 70e indi. Cruise kolunda bir düğmeye basarak araç 120ye tekrar çıkıyor ve o hızda sabitliyor.Bu özellik var mı hocam?Ayrıca montajdan sonraki görüntü, tamamen orjinal mi? Sonradan takılmış emanetten duruyor gibi durmuyor değil mi? Mümkünse uygun bir zamanınızda direksiyondan bir fotoğrafını koyabilir misiniz?
Bugün istanbuldaki sonkar, beykoz, maksi, derindere ve gedizler toyotayı aradım yeni avensis için.Malesef yeni kasa avensislere hız sabitleyici takılamıyor.Sadece corolla ve aurislere takıldığını öğrendim...
Güray Abi, emin değilim ama sanki tekrar aynı hıza çıkıyordu. yani fren yaptın, kolu tekrar yukarı ittin, hızını eski hızına getirir.
bahadır bey sizina raç 2009 veya 2010 değilmi.2011 ler anahtarsız çalıstırma ve hız sabitleyici var.Acaba aralarındaki büyük fark ne ki takılamıyor.Motor aynı motor değilmi.
denerim ama benim dediğim gibi diye hatırlıyorum eski hızına cıkmıyor diye biliyorum...
sabitlemek için aşağı çekiyoruz sanırım. Fren yapınca devre dışı kalıyor, yukarı itince, eski hızına geliyordu sanırım .
bu bahsettiğin konuda haklıymışsın yukarı itince eski sabitlediğin hıza kadar yükseliyor...
Biliyozda konuşuoz .(Havalara bak )
ben bilmiyordum.denedim de öğrendim
Konuyu hortlatalım hız sabitleyicinin olmaması çok canımı sıkmaya başladı bu ara baya uzun yol yaptım gerçekten büyük ihtiyaç toyota müşteri ilişkilerine sürekli mail atıyorum ama cevap yok daha
Bayram, biz bu konuda ikna ve emin olduk. Toyota bu konu ile alakalı parmağını bile kımıldatmıyor (halk diliyle-tınlamıyor !).3 ay önce, 20-25 kişi kadar toplu mail attık ve müşteri hizmetlerini aramıştık.Adamlar herkeze standart cevap yazdılar, sonrasında maillere cevap bile yazmamışlardı.Üreticiye mail atmak için yol aradaık, ama geçerli mail adresi bulamadık.(ben Toyota Amerika'ya mail attım, Avrupa bölge sorumlusuna mail atın diye cevap gelmişti.)http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/d4d%27ye-hiz-sabitleyici-%28cruise-control%29-icin-toplu-mailfax-atalim-teklif/
C.C yakıt tüketimini arttırır.Gaz pedalı konumunu değil de, sabitlenen hızı koruma amaçlı olduğu için, daha fazla yakıt tüketmesi normal.Hızı korumak için silindirlere yakıt gönderiyor sonuçta.