Gönderen Konu: Cruise Control (Hız Sabitleyici)  (Okunma sayısı 259326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Ynt: Cruise Control (Hız Sabitleyici)
« Yanıtla #160 : Ocak 07, 2011, 16:15:50 »
hız sabitleyici düz yolda azaltır, rampaya geldiğinde arttırır kanımca. Rampaya geldiğinde mevcut hızı korumak için daha fazla tüketecektir. Rampanın durumuna göre ya rampaya gelmeden önce biraz gaza basılmalı ya da sabitleyiciyi devreden çıkarıp kontrolü ele almak gerekli kanımca.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Ocak 07, 2011, 16:15:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Ocak 07, 2011, 18:18:16 »
Hız sabitleyici, yokuş çıkarken, ayarlanan hızı korumak için gerekirse iki vites düşürür(Ör: Dilovası rampası). Sabitleyici devrede olmasa belki biraz yavaşlayıp, bir vites küçülterek çıkacağımız için, yokuş çıkarken cruise control daha fazla yakar diyebiliriz :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Ocak 10, 2011, 18:34:49 »
Uzun bir aradan sonra toyota müşteri ilşkileri bugün mail atabildi.

Şöyle yazmışlar ;

Sayın BOZANTI, Toyota araçların Türkiye distribütörü olarak, ülkemizde satışına karar verilen araçların satış ve satış sonrası hizmetlerini vermekteyiz. Araçlar, lisansörümüz Toyota tarafından belirlenen ve bizlere bildirilen dizaynları/donanımları ile tarafımıza sevk edilmektedir.

Belirtmiş olduğunuz modelin ECU ve yazılımları farklı olduğundan dolayı cruise control montajı yapılamamaktadır.

Yapmış olduğumuz açıklamaların faydalı olmasını temenni eder, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla

Toyota Müşteri İlişkileri
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Ocak 11, 2011, 12:46:17 »
bahadır sorsanaydın 2011 ler cc ile geliyor.Seninkiylr aralarındaki bariz fark ne.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #164 : Ocak 12, 2011, 00:12:57 »
bahadır sorsanaydın 2011 ler cc ile geliyor.Seninkiylr aralarındaki bariz fark ne.

Soruyu o şekilde sordum 2009 modellerde ecu ve yazılımlar farklı dediler ama beni tatmin etmedi elbet bir çaresi vardır...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #165 : Ocak 14, 2011, 19:52:48 »
Bugün 2001 model benzinli Toyota Corollama (1.6 comfort Extra) Ankara Akota da hız sabitleyici takdırdım. Parça işçilik dahil 264 TL tuttu. Hiç pazarlık yapmadı. Direk kendi fiyatları. Az bişey deneme imkanım oldu. 40 KM hız ve daha sonrası için kullanılabiliyor bu özellik. Ben hep gözümde o kola tıkladığımda ekranda onunla ilgili yazılar çıkacak ve hızı ordan ben ayarlayacağım diye düşünüyordum. Ama öyle değilmiş. Sabitlemeyi düşündüğümüz vites ve hıza geldiğimizde kolun ucundaki başla/durdur düğmesine bastıktan sonra kolu aşağı bir kere itince o anki hızımızda sabitliyor. Gaza basıp hızımızı artırdıktan sonra ayağımızı gazdan çekince sabitlediğimiz hıza tekrar dönüyor. Kolu yukarı doğru her itişimizde hız ayarını ayalardığımı hızdan 2 km artırıyor. Ancak frene bastığımızda tamamen devreden çıkıyor. (Bazı kısımlar anlatılmıştı.Ben hepsini bir araya toplayayım dedim.) Ancak az önce okuduğum kadarıyla devreden çıkardıktan sonra tekrar başla düğmesine basıp kolu bir kez yukarı ittiğimizde son sabitlediğimiz hıza geliyormuş. Onu da deneyeceğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Ocak 14, 2011, 19:58:07 »
Murat Bey, bahsettiğiniz CC orijinal mi? Değilse görsel kalitesi nasıl? Bir fotoğraf olasılığı var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #167 : Ocak 15, 2011, 01:11:09 »
Bugün 2001 model benzinli Toyota Corollama (1.6 comfort Extra) Ankara Akota da hız sabitleyici takdırdım.
Murat bey comfort extra benzili ise muhtemelen aracınız 2010 veya 2011 model.Yani 2001 model değil.Zaten benzinli lerin 2007 de üretime çıkan e15 yeni nesil corollalara takılıyordu.Elegant donanımında zaten standart.comfort comfort extra modellerinde hız sabitleyici yok..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Ocak 16, 2011, 11:12:34 »
Bugün 2001 model benzinli Toyota Corollama (1.6 comfort Extra) Ankara Akota da hız sabitleyici takdırdım. Parça işçilik dahil 264 TL tuttu. Hiç pazarlık yapmadı. Direk kendi fiyatları. Az bişey deneme imkanım oldu. 40 KM hız ve daha sonrası için kullanılabiliyor bu özellik. Ben hep gözümde o kola tıkladığımda ekranda onunla ilgili yazılar çıkacak ve hızı ordan ben ayarlayacağım diye düşünüyordum. Ama öyle değilmiş. Sabitlemeyi düşündüğümüz vites ve hıza geldiğimizde kolun ucundaki başla/durdur düğmesine bastıktan sonra kolu aşağı bir kere itince o anki hızımızda sabitliyor. Gaza basıp hızımızı artırdıktan sonra ayağımızı gazdan çekince sabitlediğimiz hıza tekrar dönüyor. Kolu yukarı doğru her itişimizde hız ayarını ayalardığımı hızdan 2 km artırıyor. Ancak frene bastığımızda tamamen devreden çıkıyor. (Bazı kısımlar anlatılmıştı.Ben hepsini bir araya toplayayım dedim.) Ancak az önce okuduğum kadarıyla devreden çıkardıktan sonra tekrar başla düğmesine basıp kolu bir kez yukarı ittiğimizde son sabitlediğimiz hıza geliyormuş. Onu da deneyeceğim :)

murat bey akota garanti kapsamında orjinal olarakmı takıyor cc yi bilgilendirirseniz menmun oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #169 : Ocak 17, 2011, 15:49:40 »
Merhaba. Kusura bakmayın 2011 yerine 2001 yazmışım farkında değilim. Akota orjinal CC takıyor ve garanti bozulmuyor evet... Direksiyona silecek çubuğunun hemen altına monte ediliyor. Direksiyonda yeri varmış zaten. Yazılım da uygun. 11.30 da arabayı tesilim ettim. Hem 1000km bakımı yapıldı hem de CC takıldı. Arabayı saat 11.45 te yıkanmış halde teslim ettiler. Yani çok uzun sürmüyor. Ancak direksiyonun fotoğrafını çekebilirim. Akşam çekip koymaya çalışayım. Dün uzun yolda deneme imkanım da oldu. Düz yolda sorunsuz çalışıyor. Yokuş aşağı giderken hızı istediğimiz yerde tutmuyor. Mesela ben 100 e ayarlamıştım rampa aşağıda 120 ye kadar çıktı. Düze gelince 100 de durdu. Yokuş yukarıda ise; araba rampaya tırmanacağımızı bilemediğinden önce hızımız düşüyor. 100 e sabitliyken 85 e kadar indi. Kendini toparlamaya çalışıyordu ama zor toparlar gibi görünüyordu. O yüzden devreden çıkarıp kendim gaza bastım. Arabam manuel vites olduğundan hız düştüğünde farkına varmazsanız araba tabiki vites değiştirilmediğinden daha da zorlanıyor. Frene basınca devreden çıktığı gibi, vites değiştirince de devreden çıkıyor sabitleyci. hız sabitleyici devrede olduğunda hissedebiliyorsunuz. Sanki gaz veriliyormuş gibi araba itiliyor. Devreden çıktıktan sonra tekrar kol yukarı doğru itildiğinde son sabitlenen hıza kendisini ayarlıyormuş denedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #170 : Ocak 17, 2011, 15:59:26 »
Merhaba. Kusura bakmayın 2011 yerine 2001 yazmışım farkında değilim. Akota orjinal CC takıyor ve garanti bozulmuyor evet...

bende merak edip aradım hemen ankara akota plazayı :)

güncel corollalara cc takılıyormuş ama yeni avensis için öyle bir bilgi yok dediler ama ileride olabilirmiş :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Ocak 17, 2011, 16:23:05 »
bende merak edip aradım hemen ankara akota plazayı :)
güncel corollalara cc takılıyormuş ama yeni avensis için öyle bir bilgi yok dediler ama ileride olabilirmiş :)
güncel d4d'lere de takiliyor mu acaba?
Bu firmanın irtibat bilgilerini paylaşırmısınız. şansımızı deneyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #172 : Ocak 17, 2011, 16:25:25 »
AKOTA
MUSTAFA KEMAL MAH. ADALAR ARASI SOK NO.5 ESKİŞEHİR YOLU
- ANKARA
Tel: 0 312 287 40 40 (pbx)
Fax: 0 312 287 67 67
eMail:satis1.akota@toyota.com.tr

aşağıdaki linkten de Ankara ve tüm Türkiye'deki toyota bayilerinin irtibat bilgilerini edinebilirsiniz.
http://www.toyota.com.tr/dealers/index.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #173 : Ocak 17, 2011, 17:09:43 »
Toyota Ortaköy
Ortaköy Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Dereboyu Cad. No.78
34347 ORTAKÖY / İSTANBUL

(0212) 227 86 86 Dahili 2306 (Olgun Bey)

Şimdi konuştum, fiyat aldım.
Arabam 2011 Corolla Comfort Ekstra OV (geri arayıp özellikle vites tipini sordu)
372 TL işçilik dahil. İstek olursa parçaları sipariş edip getirtecekler.

Şimdi tek soru, Akota'nın fiyatı ile arada neden 110 lira fark var? Yanlış hesap yapmış olabilirler mi?

Ankara'daki bir arkadaş Akota'yı arayıp fiyat alırsa bu sorunun yanıtını bulabiliriz belki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #174 : Ocak 17, 2011, 17:25:02 »
Ben de Ankara'daki bir kaç yeri aramıştım önce. Hepsi 300-325 lira arasında fiyat vermişlerdi. Akota da dahil. Sanırım ilk etapta yaklaşık fiyat veriyorlar. Ellerinde o parça yok bildiğim kadarıyla. İstek üzerine siparişle getittiriyorlar bu parçayı. Yaptırınca dediğim gibi 264 TL oldu. Ve Otomatik Vites olunca fiyat değişir mi onu da bilmiyorum. Ama bayiden bayiye de bazı şeylerin fiyatlarının da belli bir oranda değiştiği de da bir gerçek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #175 : Ocak 17, 2011, 17:35:39 »
Haklısınız, biraz pazarlık payı bırakıyorlar herhalde. Ben de zaten pazarlık edeceğim. Ucuz fiyattan yararlanmak için arabayı Ankara'ya getiremeyeceğime göre... :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #176 : Ocak 17, 2011, 22:38:02 »
Engin Bey Cruze Control Takıldıktan sonraki direksiyon görüntüleri sizin için. Sağda silecek çubuğunun altındaki kol CC yi devreye alma veya çıkarma koludur. Hemen ucundaki düğme ON/OFF düğmesidir. Kapalı durumda iken bir kez düğmeye bastıktan sonra gösterge panelinin solunda yeşil, hız göstergesine (kadran) benzer bir simge beliriyor. (Onu fotoğraflamak aklıma gelmedi  :D ) sonrasında kolu aşağı itince o sırada hangi hızda ise o hıza sabitleniyor

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #177 : Ocak 17, 2011, 23:17:28 »
yokuş aşağı CC hız sabitlemeyi yapamayabilir, çünkü frenle hiçbir işi olmayan bir sistem, arabanın hızını kesmek adına yapacağı maksimum şey gazı tamamen kesmek olabilir, bu sebeple uzun veya dik yokuşlarda belirlenen hızın üzerine çıkar...
ayrıca uzun yolda toplamda yakıt tasarrufu sağlamaktadır...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #178 : Ocak 18, 2011, 07:44:30 »
Murat Bey, ilgi ve nezaketiniz için çok teşekkür ederim. Eğer siz bu konuya iştirak etmiş olmasaydınız ben hâlâ orijinal CC takılmasının mümkün olmadığını düşünüp yas tutuyor olacaktım, çünkü diğer ifadelerden böyle bir anlam çıkıyordu. Bugün gidip servisimle pazarlığı bitireceğim.

Oğuzhan Bey, kesinlikle katılıyorum. Fren yapınca devreden çıkan bir sistemin hız arttığı zaman fren yapması mantıklı olmazdı. ;)
Buradaki bazı ifadelerin aksine, ben de yakıt tasarrufu sağlanacağını düşünüyorum. Sürücünün azalan hızı yükseltmek için gaza basıp sonra ince ayar yapmak için biraz bırakması, sonra fazla bıraktığını farkedip tekrar hafifçe dokunması... ile bir bilgisayarın bu işi yapması arasında çok büyük bir fark olmalı. Otoyolda dümdüz giderken en küçük bir meyilde hızımızın biz farkında dahi olmadan 90-100 km dolaylarına düştüğünü görüp tekrar gaza yüklenmişizdir kaç kere. Bilgisayarın farkı burada işte, asla uyumaz, sabit fikirli bir şekilde hızı kontrol eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #179 : Ocak 18, 2011, 09:08:20 »
Rica ederim. Bilgi paylaştıkça değerlenir. Ben de CC olmadığı için üzülüyordum ki sonradan takılma ihtimali olduğunu ilk bu forumdan öğrendim. Bu sayede işe giriştim ve takdırdım. Sadece 1 gün kullandım şimdiye kadar ama tavsiye edebilirim.