Gönderen Konu: Cruise Control (Hız Sabitleyici)  (Okunma sayısı 259347 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla d4d mmt elegant
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Cruise Control (Hız Sabitleyici)
« Yanıtla #180 : Ocak 18, 2011, 10:26:53 »
1.4 d4d elagant mmt aracım var 2011 model bu araca takabiliyormuyuz yardım ederseniz sevinirim
venza

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Ocak 18, 2011, 10:26:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Ocak 18, 2011, 10:31:46 »
Siz de benim yaptığımı yapın, aracı aldığınız bayinin servis bölümünü arayın, en sağlıklı bilgiyi onlar verecektir herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Ocak 18, 2011, 11:56:09 »
akota ya 2009 verso comfort extra için bugün sordum mallesef takmıyorlarmış.uygun bağlantı yerleri ve yazılım yok dendi ayrıca istek olmadığını söylediler.2011 modellere taktıklarını söyleyince uygun yazılım ve bağlantı yerlerinin olduğu için takıldığını belirtiler.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #183 : Ocak 18, 2011, 12:09:07 »
Arkadaşlar hem Toyotanın bir kaç bayisini hem de Toyota müşteri hizmetlerini aradım. Bana söyledikleri benzinli araçlara hız sabitleyici takabildiklerini ancak dizel araçlara hiç bir şekilde hız sabitleyici takamadıkları yönünde oldu. Toyota dizel motorlar için henüz hız sabitleyici koyacak teknolojik seviyeye ulaşamamışmış :)
2011 Corolla D4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #184 : Ocak 18, 2011, 12:13:27 »
Şimdi Akota'yı aradım, 2011 benzinli (özellikle sordular) otomatik comfort ekstra için işçilikle birlikte bana 300 liraya çıkarmış abi.
Anlaşılıyor ki bu işler fiyatı verenin kafadan hesap yapma yeteneğine, o günkü keyfine ve firmanın prensiplerine göre değişiyor! :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Ocak 18, 2011, 12:35:46 »
1.4 d4d elagant mmt aracım var 2011 model bu araca takabiliyormuyuz yardım ederseniz sevinirim

dizellere hız sabitleyicisi takılmıyor maalesef...

engin bey ne demek istediğimi iyi anlamış, neticede kendimiz 120 km/h hızla gitmek istediğimiz zaman araç hızı istesekte istemesek de 110-130 arası değişip duruyor, ve bu ivmelenmeler sonucu daha fazla bir tüketim oluyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #186 : Ocak 18, 2011, 13:40:00 »
2011 1.33 comforta takılabiliyor muymuş ?

beyinleri de farklı olabiliyor modellerin?

bu şirketin yeni bir uygulaması mı anlayamadım.

bu kadar senedir CC taktıran kişi oldukça fazla olurdu değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #187 : Ocak 19, 2011, 09:45:32 »
2011 1.33 comforta takılabiliyor muymuş ?

beyinleri de farklı olabiliyor modellerin?

bu şirketin yeni bir uygulaması mı anlayamadım.

bu kadar senedir CC taktıran kişi oldukça fazla olurdu değilmi?
abi bende 1,33  coralla var dün akşam merak ettim gitttim sordum takılıyormuş fiyatıda 250 tl +10 taksit yaparız dediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #188 : Ocak 20, 2011, 21:16:06 »
2011 benzinli Corolla Comfort Ekstra AT (İlle de plaka numarasını istiyorlar, herhalde  sigorta veri tabanına girip şasi numarasına filan bakıyorlar)
Toyota Akota, telefonda 300 TL fiyat verdi, Murat Bey 264 liraya taktırmış. Burada bir hesap hatası var ama ne olduğunu anlayamadım. Muhtemelen bir üretim farkından kaynaklanıyor (gereken parçalar farklı olabilir).
Toyota Gedizler Tarabya telefonda 400 TL fiyat verdi, biraz şarlayınca müdürleri iş emri açılsın da bakarız gibi laubali bir cevap verdi. Zaten kıl olmuştum onlara, isabet ettiler, bir müşteri kaybettiler.
Toyota Ortaköy telefonda 372 TL fiyat verdi, yüz yüze biraz pazarlıktan sonra 310 liraya taktırdım. 1 saatte takıp verdiler.

Türkiye'ye Belçika'dan ve Güney Afrika'dan geliyormuş Corollalar. Buna göre de değişmesi gereken parçalar ve fiyatlar farklı oluyormuş. Asıl fiyat farkı işçilikten kaynaklanıyor bence. Benden 1 saat işçilik karşılığında indirimli 27 lira aldılar. Parçalar da 283 lira tuttu.

Anladım ki fiyat sorunca nasılsa bu pazarlık eder diye şişiriyorlar, sonra pazarlık edince gerçek fiyata iniyorlar, biz de indirim yaptırdık diye zevkleniyoruz. Ne yapalım, işler böyle yürüyor maalesef.

Biraz daha fiyat araştırıp dolaşırsam yaktığım benzini de hesaplamam gerekeceği için fazla uğraşmadım, neticede memnunum. Her şey orijinal. Küçücük bir deneme yaptım, sonuç mükemmel. Tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #189 : Ocak 21, 2011, 09:55:31 »
Hayırlı olsun Engin Bey. Genelde ellerinde parça olmuyor. İstek üzerine siparişle getirtiyorlar. Plakayı o yüzden istemişlerdir diye düşünüyordum. Ben de Akotayla telefonda konuştuğumda 300 TL demişlerdi. 300 TL ye taktırma düşüncesiyle gittim. Hiç fiyat konuşmadım. İşlem bitiminde fatura 264 TL gelince ben de şaşırdım. Yani dediğiniz gibi telefonda tam rakamı vermiyorlar. Bende de işçilik 23 TL aldılar hatırladığım kadarıyla. Yani servisten servise değişiyor sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #190 : Ocak 21, 2011, 10:12:02 »
Teşekkür ederim Murat Bey. Bana Gedizler'deki elemanın yaptığı açıklamaya göre parça fiyatlarında hiç bir değişiklik olamazmış, fiyat listeleri Toyota Türkiye tarafından hazırlanıp bildirilirmiş ve arada sırada da faturalar kontrol edilirmiş. Fakat işçilik için Toyota sadece normal süre belirler, saat ücreti olarak şununla şunun arasında ücret alabilirsiniz diye servisi serbest bırakırmış. Doğal bence. Şırnaktaki servisle İstanbuldaki servis aynı işçilik ücretini isteyemez elbette. Her neyse. Sonuç olarak ben servisimden memnunum. Bazı işleri piyasada daha ucuza yaptırabileceğimi biliyorum ama umurumda bile değil, ben başımın dinç olmasını isterim doğrusu.

Bir arkadaşım Pejosunun fren balata işçiliği için saat başına 59 TL ücret alınmasına acaip sinirlenmiş, söylenip duruyordu. Ben ona Toyotanın saat ücretinden bahsettim, şimdi arkadaştan duman çıkıyor... :zombi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • İlan ve Alışverişin Yeni Adı!
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #191 : Şubat 03, 2011, 23:12:06 »
abi bende 1,33  coralla var dün akşam merak ettim gitttim sordum takılıyormuş fiyatıda 250 tl +10 taksit yaparız dediler

hocam siz hangi servisten öğrendiniz. bana diyarbakır kardelen oto takılıyor dedi ancak Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Afyonkarahisar servisleri 1.33 lere hız sabitleyici takılamıyor dedi.
İlan ve Alışverişin Yeni Adı! http://www.bazarlik.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #192 : Şubat 19, 2011, 21:12:41 »
arkadaşlar bugün yetkili serviste 2009 model 1.6 corolla ma hız sabitleyici taktırdım.1-2 kere denedim çalıştıramadım.hız sabitleyici kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba?bende öğreneyim nasıl kullanılıyor.inşaallah problem yoktur.göstergede on konumuna getirince ışığı yanıyor.cevaplarınızı bekliyorum.
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #193 : Şubat 19, 2011, 23:01:53 »
arkadaşlar bugün yetkili serviste 2009 model 1.6 corolla ma hız sabitleyici taktırdım.1-2 kere denedim çalıştıramadım.hız sabitleyici kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba?bende öğreneyim nasıl kullanılıyor.inşaallah problem yoktur.göstergede on konumuna getirince ışığı yanıyor.cevaplarınızı bekliyorum.

sorun yokmuş.yukarıda ki mesajımı dikkate almayınız.hız sabitleyiciyi on konumuna getirdikten sonra kolu aşağı çekmek gerekiyormuş.denedim çalışıyor.şükür sorun yokmuş.
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #194 : Şubat 21, 2011, 11:56:40 »
Sefer Bey, kusura bakmayın haftasonları pek ziyaret edemiyorum. Yoksa elimden geldiğince yardımcı olurdum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #195 : Şubat 21, 2011, 12:22:29 »
Sefer Bey, kusura bakmayın haftasonları pek ziyaret edemiyorum. Yoksa elimden geldiğince yardımcı olurdum.
önemli değil.sorun yokmuş zaten.yine de ilginiz için teşekkürler Vedat Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #196 : Şubat 21, 2011, 22:57:16 »
CC geçen ay sonu tatktırdım. Reis TOYOTA 300 TL oldu.
Kullanışına gelince;
önce CC kolunun başındaki düğmeye basıp CC açıyorsunuz. Sonra istediğiniz hıza geliyorsunuz ve kolu aşağıya doğru iterek hıza kilitliyorsunuz. Siz frene basmadığınız müddetçe kilitlediğiniz hıza devam ediyor. Frene basında devre dışı kalıyor ve hızınız düşüyor. Daha sonra şayet CC düğmesine basıp devreden çıkarmadıysanız yine kolu yukarıya doğru itiyorsunuz ve kilitlediğiniz hıza çıkıyor.
CC devrede iken kolu her yukarıya basışınızda hızı 2 km/saat artırıyor veya aşağı basında azaltıyor.
Yokuşlarda kullanıma gelince benim aracım otomatik olduğu için hızı gaz keserek azaltıyor ve kilitlediğiniz hızda tutmaya çalışıyor. Yokuş yukarı iken de gazı artırarak hızı sabit tutmaya çalışıyor.
Uzun yolda kullanıldığında hep kiltlenen hıza uygun gazı ayarlayacağından ekonomik oluyor. Aksi taktirde hızı siz ayarlamak zorunda olduğunuzdan standart gaz oranını tutturamayacaksınız ve sarfiyatınız artacak.
Herkese iyi süeüşler diliyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Şubat 22, 2011, 02:05:13 »
Yeni avensis icin hala haber yokmu?

Servis disinda taktiran yada bilgisi olan paylasabilirmi?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Mart 18, 2011, 18:35:47 »
ses yok mu hala bu hız sabitleyiciden???
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #199 : Mart 31, 2011, 12:47:55 »
ses yok mu hala bu hız sabitleyiciden???

Dostum daha önceden yazmıştım başka bir yerde site içi arama yaparsan bula bilirsim benim 2007 yeni nesil corollam var 1,6 benzinli Diyarbakır Kardelen servisinde taktırdım 300 tl mal oldu gayette iyi çalışıyor benim bilgidiğim kadarı ile benzinli 2007 yeni nesilllere ve üst modellerine takılıyor Diyarbakır Kardelen otodan bilgi alabilirsin kolay gelsin
Benim Babam Toyota Gibi Adam