Gönderen Konu: Araç Satış Rakamları  (Okunma sayısı 24990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Satış Rakamları
« Yanıtla #180 : Şubat 11, 2021, 08:58:28 »
Fiyatlarla beraber kalitede düşüyor. Sıfır araçların malzeme kalitesi ve dayanıklılık ömrü maalesef eskisi gibi değil. Bu saatten sonra uygun fiyata kaliteli, donanımlı, geniş, ferah, yüksek hacimli sorunsuz sıfır araba almak çok zor. Sıfır araçlar da artık akıllı telefonlar gibi kullan at, bilinçli eskitme yöntemiyle üretiliyor, düşük hacimli, sorunlu, arıza adayı, turbolu 0.9, 1.0 ve türevi motorlarla kullanıcı servise ve sanayiye abone yapılacak.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Şubat 11, 2021, 08:58:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Şubat 11, 2021, 15:23:15 »
Piyasayı aylardır araştırıyorum, gerçekten şöyle verdiğiniz paranın karşılığı olarak size yeterli motor gücü sunacak, yakıtı ekonomik (yada lpg  uyumlu) olacak , donanımı yeterli seviyede olacak ve fiyat olarak da piyasanın altında olacak bir araba yok gibi bir şey.Bir tane vardı ki oda zaten bu yıl tüm ezberleri bozdu mıçtı batırdı ortalığı. :argh:

Bir alternatifi olarak Honda vardı, oda sağ olsun arka koltuklara bir havalandırma dahi koymamış, iç döşeme desen renkleri insanı sanki boğuyor, güvenlik paketi desen onu da en full donanıma koymuş birde bunun üstüne ödeyeceğiniz yüksek fiyatlarda cabası.Yani beklentiler farklıdır tabi ki ama ben bunların olmasını isterdim ve bunlarda toyota da vardı.

Keşke toyota 1.6 motor seçeneği ile beraber 1.5 ide beraberinde çıkarıp (aynen hibrid de olduğu gibi)  seçenekli yapsaydı, ona göre müşterinin talebini  analiz edip ya devam ya da tamam diyebilirdi, ama bunu yapmadı  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Şubat 16, 2021, 15:28:39 »
İkinci elde satışlar stop etti!

İkinci el otomotiv piyasası pandemi nedeniyle 2020'yi çok hareketli geçirirken 2021'e durgun başladı. İkinci elde satışların durma noktasına geldiği, hızlı yükselen fiyatların ise düşüşe geçtiği belirtiliyor.
https://www.memurlar.net/haber/954798/ikinci-elde-satislar-stop-etti.html

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2021, 16:53:53
Sıfır araç indirimlerine devam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #183 : Mart 01, 2021, 16:50:26 »
Toyota 1.5 den umduğunu bulamadı galiba. Fiyatlarda 20 bin Tl ye varan indirim yapmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Mart 01, 2021, 21:38:56 »
Valla vision otomatik 189 bin lira cidden şu anda iyi fiyat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Mart 01, 2021, 22:07:41 »
Şimdi adama sormazlar mı ? bu fiyatla bile kar edip satabiliyorsan, neden dün 20.000 tl pahalı fiyata bu arabayı satıyordun diye? Ya da itiraf etsinler doğru ise biz 3 silindir arabayı TR'de satmaya kalkıştık,tutmadı diye..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Mart 01, 2021, 22:19:17 »
1.6 gibi birde hazirandan Aralık a kadar olan surec gibi ne versek gidecek sandılar ama fena patladı. Yılbaşında indirim olursa varın yil sonunu düşünün. Bu araç 1.33 atmosferikle bile satılırdı. Insanlar turbo çağında atmosferigin alt devirlerdeki hantalligini corollanin yalıtım zafiyetini neden görmezden geldi cunku lpg uyumu cok iyiydi. Simdi sen bu şansı bitirdin, insanlar neden alsin. Sorunsuzluk isteyen az km yapan emekli amcalar alir sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #187 : Mart 01, 2021, 22:19:36 »
Valla abi kimsenin öyle soru soracağını sanmıyorum :) zaten önce yükselttiler şimdi böyle , ben satış stratejisi olduğunu düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2021, 22:22:44
1.6 gibi birde hazirandan Aralık a kadar olan surec gibi ne versek gidecek sandılar ama fena patladı. Yılbaşında indirim olursa varın yil sonunu düşünün. Bu araç 1.33 atmosferikle bile satılırdı. Insanlar turbo çağında atmosferigin alt devirlerdeki hantalligini corollanin yalıtım zafiyetini neden görmezden geldi cunku lpg uyumu cok iyiydi. Simdi sen bu şansı bitirdin, insanlar neden alsin. Sorunsuzluk isteyen az km yapan emekli amcalar alir sadece.
Türkiye şartları için bir şey diyemem ancak araç dünyanın en çok satan modeli yani LPG uyumu,turbo vs önemli olduğunu düşünmüyorum (global olarak ) sıkıntının genel yani alım gücünün cidden düştüğü için araç pazarına artık daha çok etki ettiği için bu yönde gittiğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #188 : Mart 01, 2021, 22:27:50 »
Valla abi kimsenin öyle soru soracağını sanmıyorum :) zaten önce yükselttiler şimdi böyle , ben satış stratejisi olduğunu düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2021, 22:22:44
Türkiye şartları için bir şey diyemem ancak araç dünyanın en çok satan modeli yani LPG uyumu,turbo vs önemli olduğunu düşünmüyorum (global olarak ) sıkıntının genel yani alım gücünün cidden düştüğü için araç pazarına artık daha çok etki ettiği için bu yönde gittiğini düşünüyorum.
Dunyada bu motor degil daha büyük güçlü motorlar var. Yada hibrid. Turkiyede lpg bir realite. Alim düşüyor diyorsunuz da kayinpedere egea sordum bayide yok. Baska bayide temsilci musait degildi donecek 3 gun geçti. Toyota insanların alim gücü düştü 20 bin tl ucuz mu vereyim diyecek. Zararına mi satacak. Eskisi gibi olacak sandi olmadı mecburen normal fiyatlara çekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #189 : Mart 01, 2021, 22:43:47 »
Dunyada bu motor degil daha büyük güçlü motorlar var. Yada hibrid. Turkiyede lpg bir realite. Alim düşüyor diyorsunuz da kayinpedere egea sordum bayide yok. Baska bayide temsilci musait degildi donecek 3 gun geçti. Toyota insanların alim gücü düştü 20 bin tl ucuz mu vereyim diyecek. Zararına mi satacak. Eskisi gibi olacak sandi olmadı mecburen normal fiyatlara çekiyor.
Hemen hemen aynı şeyden bahsetmek istedim gelirler iyice az kaldı dolayısı ile talep azlığı şu anda kendini hissettiriyor ve satamıyorlar araç o yüzden düştüğünü düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #190 : Mart 01, 2021, 23:04:11 »
Ben 1.6 motor devam etse satışların bu denli dusmeyecegini düşünüyorum. Çünkü rakipleri megane 1.3 turbo lpg uyumsuz ve bir miktar daha pahalı,  civic lpg uyumlu ama fiyat konusunda çok daha pahalı, focus yine 3 silindir benzer motor. Aslında focustan bir ders alabilirlerdi. Ne zamanki 3 silindir lpg uyumsuz motora geçtiler ortalıkta focus görmüyorum. Alim gücü düştü buna eyvallah ama corolla da sorun motor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #191 : Mart 01, 2021, 23:15:03 »
Keşke sorun sadece motor olsa. Yeni kasada birçok kronik problemde var. Özellikle göğüs çizilmesi ve beyazlaması. Motoru geçtim sırf bu yüzden aracı almam. Bu fiyatlara zaten istesemde alamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #192 : Mart 02, 2021, 07:20:08 »
Ben 1.6 motor devam etse satışların bu denli dusmeyecegini düşünüyorum. Çünkü rakipleri megane 1.3 turbo lpg uyumsuz ve bir miktar daha pahalı,  civic lpg uyumlu ama fiyat konusunda çok daha pahalı, focus yine 3 silindir benzer motor. Aslında focustan bir ders alabilirlerdi. Ne zamanki 3 silindir lpg uyumsuz motora geçtiler ortalıkta focus görmüyorum. Alim gücü düştü buna eyvallah ama corolla da sorun motor
Focus için yüksek fiyattan çıkıp talep düştüğünü okumuştum bir forumda ama araç bence özellikle hb si şu andaki en güzel hb bence piyasadaki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #193 : Mart 02, 2021, 10:00:03 »
Atalarımız ne güzel demiş perşembenin gelişi çarşambadan bellidir diye.  Toyota; 1.5, 3 silindir motorla kendi ayağına sıkıyor dediğimiz zaman bazı arkadaşlar karşı çıkmıştı, yakında 1.5 motor'un üretimi durdurulursa hiç şaşırmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #194 : Mart 02, 2021, 10:28:40 »
Şubat ayı ortasında 2017 düz vites 1.6 corolla'mıza 204.000.-tl üzerinden Toyota kasko yaptırdım,şimdi 2021 otomatik corollaya 189.000.tl den mi kasko yapılacak?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #195 : Mart 02, 2021, 10:44:17 »
Şubat ayı ortasında 2017 düz vites 1.6 corolla'mıza 204.000.-tl üzerinden Toyota kasko yaptırdım,şimdi 2021 otomatik corollaya 189.000.tl den mi kasko yapılacak?

Tokay Abi, aracınızın kıymetini bilin, 1.6'lar çok değerlenecek gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #196 : Mart 02, 2021, 10:44:25 »
İkinci ellerde piyasa fiyatı neyse onun üzerinden kasko yapılıyor, sıfır satışı olanlarda da satış fiyatı üzerinden. Yani dediğiniz gibi 189 bin Tl olması gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Mart 02, 2021, 14:30:00 »
Şubat ayı satış rakamları belli oldu mu arkadaşlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #199 : Mart 02, 2021, 16:15:53 »
Tokay Abi, aracınızın kıymetini bilin, 1.6'lar çok değerlenecek gibi görünüyor.

Elbette,artık bu bizim son arabamız.
Tokay Ceritoğlu