0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2021 Ocak En Çok Satılan ArabalarTürkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2021 yılı Ocak ayında bir önceki yılın Ocak ayına göre yüzde 60,3 artarak 43.728 adet olarak gerçekleşti.Otomobil satışları, 2021 yılı Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 60,6 oranında artarak 35.358 adet olurken, hafif ticari araç pazarı da yüzde 59,2 artarak 8.370 adede ulaştı.EN ÇOK SATAN MODELLER:1 - TOYOTA COROLLA - 3.828 adet2 - FIAT EGEA SEDAN- 2.350 adet3 - RENAULT CLİO HB - 1.829 adet4 - VOLKSWAGEN PASSAT - 1.363 adet5 - NISSAN QASHGAI - 1.339 adet
Alttaki linkte. Sayfanın alt kısımlarında yazıyor. https://www.google.com/amp/s/www.ntv.com.tr/amp/galeri/otomobil/2021in-en-cok-satan-araba-modelleri-hangi-otomobil-markasi-kac-adet-satti,sS3Ronj8l0SZmhTQwp3a-A
Evet haber sitelerinde rakamlar yazıyor kaynak olarak ODD yazmışlar ama ben ODD nin sitesinde bulamadım bu verileri.
Hüseyin Bey, aşağıdaki linkin sonlarında (44. sayfa) model bazında satışlar bölümünü görebilirsiniz.Kaynak: https://www.memurlar.net/album/19980/2021-in-en-cok-satan-araba-modelleri.html
Bu rakamlar nedense bana hiç inandırıcı gelmiyor. Piyasa durmuş, döviz fırlamış gitmiş ve bizim Toyota'nın 1.5 atmosferik motoru Ocak ayında Fiat dan bile fazla satmış öylemi.Peki bu başarını neden 2020 yılı boyunca gösteremedin diye sormazlar mı Toyota ya?
Bir hafta önce, 2014 1.6 tdi higline jetta mi satıp 2021 1.5 dream multidrive s corolla aldım. Honda civic ve corolla arasında son değerlendirmemi yapıp corolla da karar kıldım. Söylenildiği gibi Honda da herhangi bir indirim yok liste fiyatı ne ise (291 bin) o fiyattan satılıyor. 1.5 motorun çok az satıldığını söyleyen arkadaşlar icin de şunu belirtmeliyim, benim aracı aldığım hafta içerisinde teslimat 3 gün gecikmeli yapıldı. Sebep olarak da aynı hafta içerisinde 30 a yakın aracin teslimat icin hazırlanması (seramik kaplama, davlumbaz ici izalasyon gibi 9 ayrı kalem işlem yaptirdim) gosterildi. Toyota haberlerde bahsedildigi gibi 2021 yılı satış rekorlarını çok rahat kıracaktır. Fiyatlar çok ucuk görünüyor olsa dahi bu segmentte su an sifir araçlarda corolla dan daha uygun satış rakamları maalesef yok.