Gönderen Konu: Araç Satış Rakamları  (Okunma sayısı 24991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç Satış Rakamları
« Yanıtla #160 : Şubat 08, 2021, 22:11:00 »
Aynen Tokay bey size katılıyorum, önce şişirdiler fiyatları, birde üstüne fahiş fiyatlardan aksesuar ekleyip afaki rakamlara utanmadan sattılar, şimdi de kampanya adı altında sıvama moduna geçtiler.
İbrahim bey siz 1.5 arabanızı tecrübe ettikçe buradan paylaşırsanız memnun oluruz. Açıkcası 1.6 ları kaçırdım diye üzülmüyor değilim, 1.5 ile de olumsuz bir hava olduğu için Honda ile Renault Megane arasında kararsızlık yaşıyorum.Kimbilir belki bu 1.5 kararsızlığı mı giderebilir  ::)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Şubat 08, 2021, 22:11:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Şubat 09, 2021, 12:29:42 »
Merhaba;
Aracı kullandıkça deneyimleri mi yazarım. Bende 1.5 alırken çok kararsız kalmıştım. Hatta 2020 1.6 ayni paket beyaz bir corolla vardı. Sanirim araç kredi çıkmadığı için bayinin elinde kalmıştı. Daha uygun bir fiyata yani 2. el fiyatına (çünkü aracın plakasi takılıydı) alabiliyordum. Yine de 1.5 almaya karar verdim. 2021 model olması, 1.6 ya göre daha az yakıyor olmasi ve 12 ay 0 faiz imkanı nedeniyle bu araca yöneldim. Aracin az yaktığını araç yeni olmasına (rodaj zamanı) rağmen gözlemleyebiliyorum. Bu yüzden LPG'ye uyumlu olup olmaması benim icin çok önemli değil. Rodaj zamanı bitince daha önce sahip olduğum. 1.6 tdi jetta ile yakitinin başa baş olacağını düşünüyorum. (Belki 5-10 kuruş) oynayabilir.
3 silindir 1.5 motor icin bazi arkadaşların "Toyota ayağına sıktı" şeklindeki açıklamaları bana çok komik geliyor. Dünyanın en çok satan arabasını üreten bir Japon firmasından bahsediyoruz arkadaşlar. Bu firma mühendislerinin ve AR-GE elemanlarının bu motoru sadece emisyon değerlerini düşürmek adına ürettiklerini düşünmek kelimenin tam anlamıyla 'saflik' olur. Yani bu insanlar "Dur biz marka değerimizi öldürelim, satışlarımız düşsün hatta insanlar bir önceki nesil aracimizla bile bizi kıyaslasınlar ama emisyon değerlerini yakalayalim" mi diyorlar? Bu çok komik olur cidden.
Uzun lafın kısası, maalesef şu an bu segmentte Toyota'dan başka bu fiyata araç satan başka bir firma yok ve sanırım olmayacakta. Fiyatının uçuklugundan bahsediyorum (başka bir niyetim olamaz) aynı segmentte değil ama (opsiyonlar hariç) bu ülkede 2020 model Dacia 311 bin liraya satılıyor. 2021 model fiyatlari henüz güncellenmemiş. Sanirim 15-20 bin lira daha artacaktır. Hal böyle olunca, 0 araç alacaklar icin su an Toyota bazılarının handikap olarak görmesine rağmen 3 silindir 1.5 motoruyla çok ama çok cazip duruyor. Tabii bu benim düşüncem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Şubat 09, 2021, 21:21:25 »
Merhaba;
Aracı kullandıkça deneyimleri mi yazarım. Bende 1.5 alırken çok kararsız kalmıştım. Hatta 2020 1.6 ayni paket beyaz bir corolla vardı. Sanirim araç kredi çıkmadığı için bayinin elinde kalmıştı. Daha uygun bir fiyata yani 2. el fiyatına (çünkü aracın plakasi takılıydı) alabiliyordum. Yine de 1.5 almaya karar verdim. 2021 model olması, 1.6 ya göre daha az yakıyor olmasi ve 12 ay 0 faiz imkanı nedeniyle bu araca yöneldim. Aracin az yaktığını araç yeni olmasına (rodaj zamanı) rağmen gözlemleyebiliyorum. Bu yüzden LPG'ye uyumlu olup olmaması benim icin çok önemli değil. Rodaj zamanı bitince daha önce sahip olduğum. 1.6 tdi jetta ile yakitinin başa baş olacağını düşünüyorum. (Belki 5-10 kuruş) oynayabilir.
3 silindir 1.5 motor icin bazi arkadaşların "Toyota ayağına sıktı" şeklindeki açıklamaları bana çok komik geliyor. Dünyanın en çok satan arabasını üreten bir Japon firmasından bahsediyoruz arkadaşlar. Bu firma mühendislerinin ve AR-GE elemanlarının bu motoru sadece emisyon değerlerini düşürmek adına ürettiklerini düşünmek kelimenin tam anlamıyla 'saflik' olur. Yani bu insanlar "Dur biz marka değerimizi öldürelim, satışlarımız düşsün hatta insanlar bir önceki nesil aracimizla bile bizi kıyaslasınlar ama emisyon değerlerini yakalayalim" mi diyorlar? Bu çok komik olur cidden.
Uzun lafın kısası, maalesef şu an bu segmentte Toyota'dan başka bu fiyata araç satan başka bir firma yok ve sanırım olmayacakta. Fiyatının uçuklugundan bahsediyorum (başka bir niyetim olamaz) aynı segmentte değil ama (opsiyonlar hariç) bu ülkede 2020 model Dacia 311 bin liraya satılıyor. 2021 model fiyatlari henüz güncellenmemiş. Sanirim 15-20 bin lira daha artacaktır. Hal böyle olunca, 0 araç alacaklar icin su an Toyota bazılarının handikap olarak görmesine rağmen 3 silindir 1.5 motoruyla çok ama çok cazip duruyor. Tabii bu benim düşüncem.

İbrahim Bey aracınız hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız güle güle kullanın. Elbette yeni her zaman yenidir. Ben de yaklaşık 3 ay önce yeni kasaya niyetlendim, param da yetiyordu  ama gel gelelim  içine oturunca bir önceki kasaya göre bayağı daraltılıp küçüldüğünü gördüm ve tasarımını da pek beğenmeyince  bir önceki kasanın 2018 en dolu TSS güvenlik paketli Premium paketini aldım.

Bir kere şöyle söyleyeyim iç hacim olarak yeni kasa Corolla ise bir önceki kasa kesinlikle Avensis.  1.6 eski ve yeni kasalarda motor , şanzıman ve donanım aynı zaten. Geriye iç hacim ve tasarım kalıyordu tercihimi de bunlar etkiledi zaten. Kaldı ki  2018 Corolla ,50. yıl özel serisi dünyada en çok satılan ve bence Corolla'nın son efsane kasasıdır. 1.5 motorla Toyota ayağına sıkıyor görüşünü ben söyledim ve sözümün de arkasındayım. Corolla hep geniş, ferah iç hacmiyle nam salmıştır, İlk kez İç hacmi basık ve düdük gibi bir Corolla'yı bu kasada gördüm, Lpg'ye uyumsuzluğu ve yukarıdaki videoda 1.6 Corolla'dan fark yemesi de maalesef  benim görüşlerimi destekler nitelikte. Dediğiniz gibi bunlar göreceli konular, tekrardan aracınız hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Şubat 09, 2021, 23:09:08 »
İbrahim Bey aracınız hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız güle güle kullanın. Elbette yeni her zaman yenidir. Ben de yaklaşık 3 ay önce yeni kasaya niyetlendim, param da yetiyordu  ama gel gelelim  içine oturunca bir önceki kasaya göre bayağı daraltılıp küçüldüğünü gördüm ve tasarımını da pek beğenmeyince  bir önceki kasanın 2018 en dolu TSS güvenlik paketli Premium paketini aldım.

Bir kere şöyle söyleyeyim iç hacim olarak yeni kasa Corolla ise bir önceki kasa kesinlikle Avensis.  1.6 eski ve yeni kasalarda motor , şanzıman ve donanım aynı zaten. Geriye iç hacim ve tasarım kalıyordu tercihimi de bunlar etkiledi zaten. Kaldı ki  2018 Corolla ,50. yıl özel serisi dünyada en çok satılan ve bence Corolla'nın son efsane kasasıdır. 1.5 motorla Toyota ayağına sıkıyor görüşünü ben söyledim ve sözümün de arkasındayım. Corolla hep geniş, ferah iç hacmiyle nam salmıştır, İlk kez İç hacmi basık ve düdük gibi bir Corolla'yı bu kasada gördüm, Lpg'ye uyumsuzluğu ve yukarıdaki videoda 1.6 Corolla'dan fark yemesi de maalesef  benim görüşlerimi destekler nitelikte. Dediğiniz gibi bunlar göreceli konular, tekrardan aracınız hayırlı olsun.
Kutay Bey sormamda sakında yoksa  aracınızı neden satıyorsunuz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #164 : Şubat 10, 2021, 07:50:41 »
Araca ilk LPG Lovato EXR olarak uygulanmış. bu linkten ulaşabilirsiniz. Aracın sogutma sistemi ve motorunun lpg ye çok uyumlu olduğunu söylüyorlar. Sıvı değil karma lpg uygulanmış. Tabii önce taksici esnafının lpg ye dönüştürdüğü araçlarla ne kadar randıman aldığına bakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #165 : Şubat 10, 2021, 11:20:25 »
2021 Ocak ayında 2.el online binek ve hafif ticari araç pazarında toplam 102.398 adet satış gerçekleşmiştir. Satışlarda geçen senenin Ocak ayına göre %28 düşüş gerçekleşmiştir.
İlandan kaldırılan araçların satılmış olarak kabul edildiğini de eklemekte fayda var. Mesela Kutay Bey aracını ilandan kaldırdığı için aracı satılmış olarak kabul edilmiş oldu. :)

Tercih edilen ilk 10 marka sırasıyla:
1.Volkswagen -14.808
2.Ranault-12.910
3.Ford-10.994
4.Fiat-10.128
5.Mercedes-5.632
6.BMW-5.597
7.Opel-5.589
8.Peugeot-5.039
9.Hyundai-4.964
10.Toyota-3.685

Tercih edilen 10 model sırasıyla:
1. Passat -4.320
2.Clio-3.334
3.Megane-3.230
4.Focus-3.089
5.Astra-2.528
6.Corolla- 2.469
7.Fluence-2.404
8.Egea-2.097
9.3 serisi - 2.096
10.5 Serisi-2.025

Raporu incelemek isteyenler için adres : https://www.indicata.com.tr/download/Ocak2021_Turkiye_Otomotiv_2el_Online_Pazar_Trend_Raporu.pdf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #166 : Şubat 10, 2021, 12:05:54 »
 Dediğim gibi değerini bulursa satarım bulmazsa keyifle biniyorum bundan iyisini alamayacağıma göre sıkıntı yok. İşin ilginci 2018 premium Corolla'ların sıfır 1.5 Corolla'lardan yüksek oluşu.

2021- 1.5 Corolla fiyatları:  https://www.sahibinden.com/toyota-corolla-1.5?sorting=price_desc

2018 1.6 Corolla Premium fiyatları: https://www.sahibinden.com/toyota-corolla-1.6-premium?a5_min=2018&a5_max=2018&sorting=price_desc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #167 : Şubat 10, 2021, 12:13:05 »
Aracımı satmadım duruyor Hüseyin Bey, değerini bulursa satabilirim, yoksa satmak gibi bir niyetim yok.  Değeri için fikir edinmeniz açısından 2018 Premium fiyatlarına bakarsanız sıfır 1.5 Corolla'lardan yüksek olduğunu görecekseniz.
Evet satmadığınızın farkındayım. Zaten istediğiniz fiyata satmanız bana kalırsa çok zor. Aylardır piyasayı takip ediyorum araçlar satılmıyor fiyat düşen düşene ancak yine de satış çok az. Piyasa çok şişti, sıfır araçlarda indirimler gelmeye başladı ikinci elin işi çok zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #168 : Şubat 10, 2021, 12:20:40 »
 Dediğim gibi değerini bulursa satarım bulmazsa keyifle biniyorum bundan iyisini alamayacağıma göre sıkıntı yok. İşin ilginci 2018 premium Corolla'ların sıfır 1.5 Corolla'lardan yüksek oluşu. Diğer bir ilginçlikse piyasada çok bulunan 2018 ,1.6 premium paketten sadece 3 ilan var demek ki alan satmıyor, satmak isteyen de sıfır 1.5 Corolla'dan yüksek fiyat istiyor.

2021- 1.5 Corolla fiyatları:  https://www.sahibinden.com/toyota-corolla-1.5?sorting=price_desc

2018 1.6 Corolla Premium fiyatları: https://www.sahibinden.com/toyota-corolla-1.6-premium?a5_min=2018&a5_max=2018&sorting=price_desc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #169 : Şubat 10, 2021, 12:29:28 »
Dediğim gibi değerini bulursa satarım bulmazsa keyifle biniyorum bundan iyisini alamayacağıma göre sıkıntı yok. İşin ilginci 2018 premium Corolla'ların sıfır 1.5 Corolla'lardan yüksek oluşu.

İstenilene değil verilene bakın. Herkes bir birinin aracına bakıp kendince fiyat belirlediği için fiyatlar buralara geldi zaten. Birde kıyasınız biraz yanlış olmuş sizin araç en dolu paket kıyasladığınız araç boş sayılır. Tabi aynı fiyatı verecek olsam benim tercihim her zaman genç olandan yana olur. Son zamanlarda favori ilanı düştü mesajları ardı ardına geliyor. 15 bin- 20bin düşenler var. Bu tiplere el insaf diyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #170 : Şubat 10, 2021, 12:34:47 »

İstenilene değil verilene bakın. Herkes bir birinin aracına bakıp kendince fiyat belirlediği için fiyatlar buralara geldi zaten. Birde kıyasınız biraz yanlış olmuş sizin araç en dolu paket kıyasladığınız araç boş sayılır. Tabi aynı fiyatı verecek olsam benim tercihim her zaman genç olandan yana olur. Son zamanlarda favori ilanı düştü mesajları ardı ardına geliyor. 15 bin- 20bin düşenler var. Bu tiplere el insaf diyorum..

Hüseyin Bey, boş dediğiniz 2021, 1.5 Corolla'nın donanımlarına bakar mısınız, bu boşsa hangisi dolu?

2021 MODEL DREAM PAKET

ABS - EBD - VCS - TRC

YOKUŞTA KALKIŞ DESTEK SİSTEMİ

SÜRÜCÜ VE YOLCU ÖN VE YAN HAVA YASTIKLARI

ÖN VE ARKA PERDE HAVA YASTIKLARI

SÜRÜCÜ DİZ HAVA YASTIĞI

LASTİK BASINÇ UYARI SİSTEMİ

YÜKSEKLİK AYARLI SÜRÜCÜ KOLTUĞU

ÖN VE ARKA KOL DAYAMA

TÜMÜ TEK DOKUNUŞ OTOMATİK CAMLAR

GÜNDÜZ YANAN LED FARLAR

OTOMATİK YANAN FARLAR

OTOMATİK KATLANABİLİR ISITMALI YAN AYNALAR

CRUISE CONTROL

GERİ GÖRÜŞ KAMERASI

DERİ FONKSİYONEL DİREKSİYON

ÇİFT BÖLGELİ OTOMATİK KLİMA

ELEKTRONİK PARK FRENİ

RENKLİ TFT EKRAN

8'' TOYOTA TOUCH MULTİMEDYA SİSTEMİ

BLUETOOTH USB - AUX BAĞLANTISI

6 HOPARLÖR

BAGAJ ÜSTÜ LED ARKA STOP LAMBALARI

16'' ALÜMİNYUM ALAŞIM JANTLAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #171 : Şubat 10, 2021, 12:39:10 »
Bu arada neden satıyorsunuz diye sordum çünkü aracı çok beğenerek aldığınızı yeni kasayı alabilecekken bu aracı tercih ettiğinizi defaten söylemiştiniz. Bunun üzerine aracınızı satışa çıkarınca acaba memnun olmadığınız bir şey mi oldu diye düşündüm. Bende sizin kullandığınız kasayı şanzımanından ve bazı ufak tefek sebeplerden ötürü beğenmemiş bir alt kasayı tercih etmiştim. Tabi o zamanlar eski kasa ile yeni kasa arasında fiyat farkı da vardı. Eskilerine yenilerinden fazla istenmiyordu.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2021, 12:40:55

Hüseyin Bey, boş dediğiniz 2021, 1.5 Corolla'nın donanımlarına bakar mısınız, bu boşsa hangisi dolu?

2021 MODEL DREAM PAKET

ABS - EBD - VCS - TRC

YOKUŞTA KALKIŞ DESTEK SİSTEMİ

SÜRÜCÜ VE YOLCU ÖN VE YAN HAVA YASTIKLARI

ÖN VE ARKA PERDE HAVA YASTIKLARI

SÜRÜCÜ DİZ HAVA YASTIĞI

LASTİK BASINÇ UYARI SİSTEMİ

YÜKSEKLİK AYARLI SÜRÜCÜ KOLTUĞU

ÖN VE ARKA KOL DAYAMA

TÜMÜ TEK DOKUNUŞ OTOMATİK CAMLAR

GÜNDÜZ YANAN LED FARLAR

OTOMATİK YANAN FARLAR

OTOMATİK KATLANABİLİR ISITMALI YAN AYNALAR

CRUISE CONTROL

GERİ GÖRÜŞ KAMERASI

DERİ FONKSİYONEL DİREKSİYON

ÇİFT BÖLGELİ OTOMATİK KLİMA

ELEKTRONİK PARK FRENİ

RENKLİ TFT EKRAN

8'' TOYOTA TOUCH MULTİMEDYA SİSTEMİ

BLUETOOTH USB - AUX BAĞLANTISI

6 HOPARLÖR

BAGAJ ÜSTÜ LED ARKA STOP LAMBALARI

16'' ALÜMİNYUM ALAŞIM JANTLAR
Kendi paketleri için bahsetmiştim. Ne güzel işte madem araç dop dolu niye fazla verip eskisini alayım demi  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #172 : Şubat 10, 2021, 12:42:19 »
Hüseyin Bey,  Toyota özelinde konuşmuyorum bu saatten sonra euro standatları ve ekonomik kaygılar gereği 3 silindirli, görece ve donanımca kısılmış araçlar üretilecek. Artık o eski geniş, ferah, yüksek hacimli araçları göremeyeceğiz. Toyota yine insaflı 1.5 motor üretiyor, oysa başka markalar 0.9 ve 1.0 muhtemel servis ve sanayi müdavimi  0.9 ,1.0 motor üretenlere ne diyeceğiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #173 : Şubat 10, 2021, 12:45:20 »
Ben şahsen 1.5 motorun çok satmayacağını düşünüyordum ama atladığım birşey var 1.5 motora takıntı yapanlar araçtan az çok anlayan insanlar. Ama ülkemizde tenekenin üzerine Corolla yaz yine satılır bunu unutmuşum..Çoğu insan ne motoruna bakıyor ne hızlanmasına. Araç az yakıyorsa bir Corolla ise tamamdır gerisi teferruat...Şubat rakamlarını çok merak ediyorum doğrusu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #174 : Şubat 10, 2021, 12:52:12 »
Hüseyin Bey, değerini bulursa satacağımı yoksa satmayacağımı daha önce yazmıştım. Bana göre değeri de ilan fiyatlarından da görüleceği üzere 1.5 sıfır motorlardan yüksek bunu yani 1.6 motorların değerleneceğini Ümit Bey, başta olmak üzere bazı arkadaşlar ve ben daha önceden ön görmüştük zaten kaldı ki 1.5 ve 1.6 Corolla'yı kıyaslayan linkte Oğuzhan Kardeş bile 3 silindirli 1.5 motordan dolayı Corolla'dan vazgeçtiğini söylemişti. Testi de incelerseniz 1.6 motor performans olarak 1.5'den kat be kat üstün. Bu sebeplerden dolayı ben de dedim ki 1.5 motor, 3 silindirli, içi daralmış, küçülmüş, eski çekici tasarımını kaybetmiş yeni kasa yerine eskisini alırım dedim ve aldım. İsteyen istediğini alır, sonuçta herkesin tercihi saygıya değerdir burada sadece eski ve yeni kasaları karşılaştırıyoruz. Gerisi tamamen tercih meselesi herkesin tercihine de saygılıyızdır. İsteyen eski kasa alır, isteyen yeni kasa.

Bu arada Toyota'nın Ocak satış rakamları bence çok iyi ama o satışlarda önceki sipariş 1.6 motorların da etkili olduğunu düşünüyorum Eğer yılın diğer aylarında da aynı başarıyı gösterirse ki -umarım gösterir- (sonuçta Türkiye'de üretilen bir marka) o zaman 1.5 motor Türkiye'de tuttu diyebiliriz.

Şunun da hakkını verelim 1.5 motoru her ne kadar eleştirsek de  Sıfır Corolla'nın  fiyatı muadillerine göre çok uygun yani Polo fiyatına C sınıfı bir araba almak fırsatı sunması takdir edilmesi gereken bir olay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #175 : Şubat 10, 2021, 15:32:33 »
Değerli arkadaşlar
Bu mesaja bir yanindan müdahil olduğum icin yazıyorum. Mesaji da yazıp yazıp sildim ama sonunda göndermeye karar verdim. Bir arkadaşımız 1.5 motora takilmayanlar genelde araçtan anlamayan boş tenekeye üzerinde coralla yazsın para verip alacak insanlardır demiş. Diğer bir arkadaşımız da, videoyu çeken bilmem kim Kardeş' BİLE parasını geri aldı 2021 toyota'dan vazgeçti demiş.
1.5 motoru beğenerek aldım. Çok şükür, motordan da anlarım çünkü bu işin 4 yıl okulunu okudum bir o kadar fazla zaman da pratiğini yaptım sanayi de.. O videoyu çeken amatör arkadaşınız Oguzhan Kardeş'de boş algı yapıyor ve ben firma yerinde olsam eline bir tane kamera alip ordan burdan araba isteyip test yaptığını sanan bu tarz insanlarla ilgi hukuki yollara başvururum.
Oğuzhan Kardeş dediginiz isim bir Onno Usta'midir ki bir videosuyla milyar dolarlik firmanın araçları hakkında algı oluşturuyor? Sizce bu iş bu kadar basit mi? Adam yanındakiyle sohbet ediyor  o sırada test yaptığını sandığı diğer araç yanına geliyor, dur gazi kökliyeyim diyor o gaza basıncaya kadar diğeri alıp başını gidiyor sonra da kameraya dönüp işte durum ortada bu aracın  performansı düşük diyor. Komik olmayın lütfen.
Daha önce yazmıştım yine yazıyorum. İki motor arasında sadece 7-8 beygirlik bir fark var. Bu farkta videoda ki o uçuk görüntüye sebep olmaz.
Kaldı ki arkadaşlar artık bayiye gidip sıfır Toyota almak isteyenleri 2 motor karşılıyor. Biri hibrid diğeri de 3 silindir 1.5 benzinli bu motor. Ve inanın Japonlar bu motor icin epey kafa yorup AR-GE yapmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #176 : Şubat 10, 2021, 16:16:56 »
Değerli arkadaşlar
Bu mesaja bir yanindan müdahil olduğum icin yazıyorum. Mesaji da yazıp yazıp sildim ama sonunda göndermeye karar verdim. Bir arkadaşımız 1.5 motora takilmayanlar genelde araçtan anlamayan boş tenekeye üzerinde coralla yazsın para verip alacak insanlardır demiş. Diğer bir arkadaşımız da, videoyu çeken bilmem kim Kardeş' BİLE parasını geri aldı 2021 toyota'dan vazgeçti demiş.
1.5 motoru beğenerek aldım. Çok şükür, motordan da anlarım çünkü bu işin 4 yıl okulunu okudum bir o kadar fazla zaman da pratiğini yaptım sanayi de.. O videoyu çeken amatör arkadaşınız Oguzhan Kardeş'de boş algı yapıyor ve ben firma yerinde olsam eline bir tane kamera alip ordan burdan araba isteyip test yaptığını sanan bu tarz insanlarla ilgi hukuki yollara başvururum.
Oğuzhan Kardeş dediginiz isim bir Onno Usta'midir ki bir videosuyla milyar dolarlik firmanın araçları hakkında algı oluşturuyor? Sizce bu iş bu kadar basit mi? Adam yanındakiyle sohbet ediyor  o sırada test yaptığını sandığı diğer araç yanına geliyor, dur gazi kökliyeyim diyor o gaza basıncaya kadar diğeri alıp başını gidiyor sonra da kameraya dönüp işte durum ortada bu aracın  performansı düşük diyor. Komik olmayın lütfen.
Daha önce yazmıştım yine yazıyorum. İki motor arasında sadece 7-8 beygirlik bir fark var. Bu farkta videoda ki o uçuk görüntüye sebep olmaz.
Kaldı ki arkadaşlar artık bayiye gidip sıfır Toyota almak isteyenleri 2 motor karşılıyor. Biri hibrid diğeri de 3 silindir 1.5 benzinli bu motor. Ve inanın Japonlar bu motor icin epey kafa yorup AR-GE yapmıştır.

İbrahim Bey, aracınız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın inşAllah. Aracınız severek alıp biniyorsanız sorun yok demektir. Bu forumda hakaret edilmediği müddetçe eleştirilere açık olunması kanısındayım. Zaman zaman ben de aracımın olumsuz yönlerini sık sık eleştiriyorum mesela kalas gibi yerleştirilmiş ön konsolonu, sanruf ve f1 eksikliklerini çok eleştirdim.  2012 yılında sıfır  fb 7 kasa civic almıştım çoğu kişi tasarımından dolayı alma, elinde şişer, satamazsın dedi evet, bir önceki fd6 kasaya göre özellikle arka tasarımı biraz çirkindi ama ben aracımın artılarının eksilerinden fazla olduğunu özellikle donanım noktasında fazla olduğunu görünce kimseyi dinlemeden aldım ve aldığım fiyatın çok üstüne de sattım. Merak etmeyin, Türkiye'de aldığınız mal değer kaybetmez aksine değerlenir. Bakın 1.33 Corolla'lar da çok eleştirilmişti 50 bin liraya sıfırının satıldığını dün gibi hatırlıyorum şu an 2. elleri 150 civarında satılıyor ama nasıl ki 1.33 motor 1.6 fiyatına satılamıyorsa 1.5 motorunda 1.6 fiyatına satılacağını da zannetmiyorum.Kaldı ki 1.5 motor, performans anlamında kağıt üstünde bile maalesef 1.6'ların gerisinde kalıyor ama madalyonun diğer tarafı da yani  iyi tarafı ne derseniz çok uygun fiyata sıfır, donanımlı, sorunsuz ve sağlam Toyota bir araba almış oluyorsunuz yani burada öncelikli tercihler devreye giriyor. O yüzden aracınızı içinize sinerek alıp severek kullanıyorsanız gerisi teferruattır. Bakın ben çevremdeki dayatmalara aldırmayıp sırf kendi zevkim beğenim ve tercihim nedeniyle sıfır alacağıma borca da girmeyip 2. el Corolla aldım ve aracımdan da çok memnunum.  Aracınız tekrardan hayırlı olsun, güle güle kullanın.  içinize sinen aracı aldıysanız sorun yok demektir, bütün mesele bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #177 : Şubat 10, 2021, 17:03:30 »
Değerli arkadaşlar
Yorumumdan bunu mu çıkardınız? 1.5 motora takılanlar 1.6 ya göre performans kaybını görenler, LPG de nispeten az sorun çıkaran atmosferik motor varken LPG ye uyumsuz bir motordan dolayı eleştirenler demek istedim.Bunları bilip takıntı yapıyoruz elbette. Araç hakkında bilgisi olmayan farkı bilmeyeceği için takıntı da yapmaz zaten. Yahut sizin için en önemli kriter az yakmasıdır, LPG yi zaten tehlikeli olduğundan dolayı kullanmayı düşünmüyorsunuzdur, aracın performası da size göre yeterlidir gider alırsınız, takılmazsınız. Kime ne.. 1.33 alanlar bile varken 1.5 neden alınmasın. Tercih meselesi. 1.5 alanlar araçtan anlamıyor diye yorumumu kendinizce yorumlayıp öyle yazmışsınız. Ve evet çoğu kişi sağlamdır, sorunsuz yolda bırakmaz mantığı ile hareket edip araç hakkında bilgi sahibi olmadan Corolla mı Corolla diye gidiyor alıyor. Çevremde de çok var...Bende zamanında Honda fb7 kasa araç vardı onunda kötü yönlerini yazıyordum forumdaki arkadaşlar niye kötülüyorsun diye eleştiriyorlardı. Şimdide Corolla kullanıyorum bana göre kötü olan yönünü yine eleştiririm...Amacım kimseyi kırmak değil eğer alındıysanız özür dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #178 : Şubat 10, 2021, 17:07:25 »
Merhaba Kutay Bey
Muhakkak ki aracımı içime sinerek aldım ve kaza bela ermezse Rabbim, sağlıklı sıhhatli uzun zaman da binmeyi düşünüyorum. Bende aracımin eleştirilecek yanlarını sıraladım bir önceki mesajlarım da, elestiriye de açığım. Meslek lisesi motor bölümü mezunuyum. Yaklasik 6 yıl da sanayi geçmişim var. Burda arabayı eleştirilen ancak 13-14 anahtar görüp bu ne diyecek insanlarin da var oldugunu biliyorum. Ordan burdan ödünç araba isteyip test yaptığını zannedenlere ve  ne yazık ki buna kanan insanlaraydı tepkim. Tabii ki 1.6 ile 1.5 motor arasında fark olacak hem kagit ustunde hem de reel de. Ancak bu o kadar abartılacak  boyutta değil. Madem burda deneyim paylaşıyoruz. Benim tecrübem bu şekilde. Rabbim kimseye kaza bela vermesin ağız tadıyla araç kullanmayı nasip etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #179 : Şubat 10, 2021, 20:27:53 »