0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba;Aracı kullandıkça deneyimleri mi yazarım. Bende 1.5 alırken çok kararsız kalmıştım. Hatta 2020 1.6 ayni paket beyaz bir corolla vardı. Sanirim araç kredi çıkmadığı için bayinin elinde kalmıştı. Daha uygun bir fiyata yani 2. el fiyatına (çünkü aracın plakasi takılıydı) alabiliyordum. Yine de 1.5 almaya karar verdim. 2021 model olması, 1.6 ya göre daha az yakıyor olmasi ve 12 ay 0 faiz imkanı nedeniyle bu araca yöneldim. Aracin az yaktığını araç yeni olmasına (rodaj zamanı) rağmen gözlemleyebiliyorum. Bu yüzden LPG'ye uyumlu olup olmaması benim icin çok önemli değil. Rodaj zamanı bitince daha önce sahip olduğum. 1.6 tdi jetta ile yakitinin başa baş olacağını düşünüyorum. (Belki 5-10 kuruş) oynayabilir. 3 silindir 1.5 motor icin bazi arkadaşların "Toyota ayağına sıktı" şeklindeki açıklamaları bana çok komik geliyor. Dünyanın en çok satan arabasını üreten bir Japon firmasından bahsediyoruz arkadaşlar. Bu firma mühendislerinin ve AR-GE elemanlarının bu motoru sadece emisyon değerlerini düşürmek adına ürettiklerini düşünmek kelimenin tam anlamıyla 'saflik' olur. Yani bu insanlar "Dur biz marka değerimizi öldürelim, satışlarımız düşsün hatta insanlar bir önceki nesil aracimizla bile bizi kıyaslasınlar ama emisyon değerlerini yakalayalim" mi diyorlar? Bu çok komik olur cidden. Uzun lafın kısası, maalesef şu an bu segmentte Toyota'dan başka bu fiyata araç satan başka bir firma yok ve sanırım olmayacakta. Fiyatının uçuklugundan bahsediyorum (başka bir niyetim olamaz) aynı segmentte değil ama (opsiyonlar hariç) bu ülkede 2020 model Dacia 311 bin liraya satılıyor. 2021 model fiyatlari henüz güncellenmemiş. Sanirim 15-20 bin lira daha artacaktır. Hal böyle olunca, 0 araç alacaklar icin su an Toyota bazılarının handikap olarak görmesine rağmen 3 silindir 1.5 motoruyla çok ama çok cazip duruyor. Tabii bu benim düşüncem.
İbrahim Bey aracınız hayırlı, uğurlu olsun. Kazasız, belasız güle güle kullanın. Elbette yeni her zaman yenidir. Ben de yaklaşık 3 ay önce yeni kasaya niyetlendim, param da yetiyordu ama gel gelelim içine oturunca bir önceki kasaya göre bayağı daraltılıp küçüldüğünü gördüm ve tasarımını da pek beğenmeyince bir önceki kasanın 2018 en dolu TSS güvenlik paketli Premium paketini aldım.Bir kere şöyle söyleyeyim iç hacim olarak yeni kasa Corolla ise bir önceki kasa kesinlikle Avensis. 1.6 eski ve yeni kasalarda motor , şanzıman ve donanım aynı zaten. Geriye iç hacim ve tasarım kalıyordu tercihimi de bunlar etkiledi zaten. Kaldı ki 2018 Corolla ,50. yıl özel serisi dünyada en çok satılan ve bence Corolla'nın son efsane kasasıdır. 1.5 motorla Toyota ayağına sıkıyor görüşünü ben söyledim ve sözümün de arkasındayım. Corolla hep geniş, ferah iç hacmiyle nam salmıştır, İlk kez İç hacmi basık ve düdük gibi bir Corolla'yı bu kasada gördüm, Lpg'ye uyumsuzluğu ve yukarıdaki videoda 1.6 Corolla'dan fark yemesi de maalesef benim görüşlerimi destekler nitelikte. Dediğiniz gibi bunlar göreceli konular, tekrardan aracınız hayırlı olsun.
Aracımı satmadım duruyor Hüseyin Bey, değerini bulursa satabilirim, yoksa satmak gibi bir niyetim yok. Değeri için fikir edinmeniz açısından 2018 Premium fiyatlarına bakarsanız sıfır 1.5 Corolla'lardan yüksek olduğunu görecekseniz.
Dediğim gibi değerini bulursa satarım bulmazsa keyifle biniyorum bundan iyisini alamayacağıma göre sıkıntı yok. İşin ilginci 2018 premium Corolla'ların sıfır 1.5 Corolla'lardan yüksek oluşu.2021- 1.5 Corolla fiyatları: https://www.sahibinden.com/toyota-corolla-1.5?sorting=price_desc2018 1.6 Corolla Premium fiyatları: https://www.sahibinden.com/toyota-corolla-1.6-premium?a5_min=2018&a5_max=2018&sorting=price_desc
İstenilene değil verilene bakın. Herkes bir birinin aracına bakıp kendince fiyat belirlediği için fiyatlar buralara geldi zaten. Birde kıyasınız biraz yanlış olmuş sizin araç en dolu paket kıyasladığınız araç boş sayılır. Tabi aynı fiyatı verecek olsam benim tercihim her zaman genç olandan yana olur. Son zamanlarda favori ilanı düştü mesajları ardı ardına geliyor. 15 bin- 20bin düşenler var. Bu tiplere el insaf diyorum..
Hüseyin Bey, boş dediğiniz 2021, 1.5 Corolla'nın donanımlarına bakar mısınız, bu boşsa hangisi dolu?2021 MODEL DREAM PAKETABS - EBD - VCS - TRCYOKUŞTA KALKIŞ DESTEK SİSTEMİSÜRÜCÜ VE YOLCU ÖN VE YAN HAVA YASTIKLARIÖN VE ARKA PERDE HAVA YASTIKLARI SÜRÜCÜ DİZ HAVA YASTIĞILASTİK BASINÇ UYARI SİSTEMİYÜKSEKLİK AYARLI SÜRÜCÜ KOLTUĞUÖN VE ARKA KOL DAYAMATÜMÜ TEK DOKUNUŞ OTOMATİK CAMLARGÜNDÜZ YANAN LED FARLAROTOMATİK YANAN FARLAROTOMATİK KATLANABİLİR ISITMALI YAN AYNALARCRUISE CONTROLGERİ GÖRÜŞ KAMERASIDERİ FONKSİYONEL DİREKSİYONÇİFT BÖLGELİ OTOMATİK KLİMAELEKTRONİK PARK FRENİRENKLİ TFT EKRAN8'' TOYOTA TOUCH MULTİMEDYA SİSTEMİBLUETOOTH USB - AUX BAĞLANTISI6 HOPARLÖRBAGAJ ÜSTÜ LED ARKA STOP LAMBALARI16'' ALÜMİNYUM ALAŞIM JANTLAR
Değerli arkadaşlarBu mesaja bir yanindan müdahil olduğum icin yazıyorum. Mesaji da yazıp yazıp sildim ama sonunda göndermeye karar verdim. Bir arkadaşımız 1.5 motora takilmayanlar genelde araçtan anlamayan boş tenekeye üzerinde coralla yazsın para verip alacak insanlardır demiş. Diğer bir arkadaşımız da, videoyu çeken bilmem kim Kardeş' BİLE parasını geri aldı 2021 toyota'dan vazgeçti demiş. 1.5 motoru beğenerek aldım. Çok şükür, motordan da anlarım çünkü bu işin 4 yıl okulunu okudum bir o kadar fazla zaman da pratiğini yaptım sanayi de.. O videoyu çeken amatör arkadaşınız Oguzhan Kardeş'de boş algı yapıyor ve ben firma yerinde olsam eline bir tane kamera alip ordan burdan araba isteyip test yaptığını sanan bu tarz insanlarla ilgi hukuki yollara başvururum. Oğuzhan Kardeş dediginiz isim bir Onno Usta'midir ki bir videosuyla milyar dolarlik firmanın araçları hakkında algı oluşturuyor? Sizce bu iş bu kadar basit mi? Adam yanındakiyle sohbet ediyor o sırada test yaptığını sandığı diğer araç yanına geliyor, dur gazi kökliyeyim diyor o gaza basıncaya kadar diğeri alıp başını gidiyor sonra da kameraya dönüp işte durum ortada bu aracın performansı düşük diyor. Komik olmayın lütfen. Daha önce yazmıştım yine yazıyorum. İki motor arasında sadece 7-8 beygirlik bir fark var. Bu farkta videoda ki o uçuk görüntüye sebep olmaz. Kaldı ki arkadaşlar artık bayiye gidip sıfır Toyota almak isteyenleri 2 motor karşılıyor. Biri hibrid diğeri de 3 silindir 1.5 benzinli bu motor. Ve inanın Japonlar bu motor icin epey kafa yorup AR-GE yapmıştır.