Silikon elektronikleri aşındırıcı ve paslandırıcı bir maddedir. Herşey olabilir ama silikon değildir o.
Bu arada önde gelen bir lastik firma/fabrikası için TPMS sensörü tasarladığım için biraz biliyorum hepsini, zamanında alıp incelemiştik.
Bahsettiğim videolardan birini aşağıda sunuyorum, adam videoda pili kaplayan beyaz madde için silikon diyor (gerçekte silikon benzeri başka bir madde midir bilemem, uzmanı değilim ama epoksi olmadığı kesin), silikon benzeri beyaz maddeyi kaldırdıktan sonra ise maket bıçağıyla pilin lehimlerini zorlayarak söküyor.
adam parmağı boydan boya yaracaktı... neyse, evet bu yumuşak silikonumsu bir malzeme, zannediyorum ki pattex montage veya high tack ismi ile satılan şey, fazla kolay kazınabildi. Biz normalde ısıtarak temizliyorduk epoksi ile gelen sensörleri, bu şekilde kazımak imkansız oluyordu.
adam parmağı boydan boya yaracaktı...
Dediğim gibi pil değişimi için profesyonel destek ya da el yatkınlığı gerekiyor, öyle hava filtresi değiştirmek filan gibi basit bir iş kesinlikle değil. Aracım 2015, yakında pili biter diye düşünüyorum, belki bir şansımı denerim. Abd'de işçilik pahalı olduğu için herşeyi yenisi ile değiştirirler, böyle onarayim da kullanayım filan demezler, Amerikalılar için bu tarz sensörler aslında pek pahalı da değil ama adam uğraşıp sensörü değil pili değiştirmiş, biraz saşırdım.
2014 corolla yedek lastikteki sensörü sıcak silikon imiş açıp pilini çıkarttım üzerinde BR2450A ifadesi bulunuyor,piyasada CR2450 olan piller mevcut,ancak yazın lastik içi sıcaklığın pilin patlama veya iptal olmasına sebep olacağından,125 dereceye kadar dayanan BR2450A puntalı pillerden temin edilmesi gerekliliğini gördüm.(puntasız piller lehim tutmuyor,punta yapacak makine bulmak sıkıntı ), BR2450A puntalı yurt dışı sitelerinde 50-100 adet gibi toptan satış yapılmakta. Puntalı BR2450A pillerden temin edilebilecek yerler hakkında bilgisi olan arkadaş varmı
Arkadaşlar herkese merhaba, Benim araç 2017 Corolla D4D, 3 gün önce kışlık lastikleri taktırdım, orjinal jantlara taktılar yani yazlıklar boşta, lastik sensörleri jantın üzerinde ve kırık vs yok.
2 gündür ilk çalıştırmada lastik basınç işareti göstergede yanıp sönüyor,sonra düz yanmaya devam ediyor. Kesinlikle resetleme yapamıyorum, yani torpido içinden düğmeye basınca daha önce ışık sönerdi, şimdi sönmüyor.
Lastik basınçlarında mı yanlışlık yapıyorum, anlamadım, kışlık lastik takılınca başladı. Yazlıkları 1 sene önce sıfır aldım hiç böyle bir sorun yaşamadım. Lastik basınçları bu arada 34 psi, ebatlarım 205/55/16
Çözebilen veya yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Herkese kolay gelsin..