Gönderen Konu: Toyota Corolla Lastik Basınç Sensörü  (Okunma sayısı 89122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla Lastik Basınç Sensörü
« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2021, 01:32:05 »
Merhaba,
konuyu tekrar açarken biraz kızgınlığım var. Bir lastik basınç sensörü, üstelik stepnede. Nedir bu servise muhtaç etme olayı!
Orjinal bir sensorun fiyatı: 360TL ( https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/toyota-corolla-2014-17-lastik-basinc-sensoru-42607-02031-orjinal-P413448773). yetkili serviste ne kadar isteyecekler Allah bilir.
Sanayide sordum muadil ürün 300TL dediler (takma tanıtma dahil)
Ali express'de aradım takribi 10$'a bulunuyor gibi. (vergisi, kargosu hariç)

yine başa dönüyorum ne gerek var? Forumda bir arkadaş bu işlemin bilgisayar ile de yapıldığını söylemiş ama tehlikeli olduğu için nasıl yapıldığını belirtmemiş. Keşke yazaydın be kardeş, bizde bir teşekkür ederdik.
Araştırdığım kadarıyla arıza tespit cihazıyla bu işlem yapılabiliyor. Toplam lastik sayısı 4 olarak değiştirildiğinde oluru var. (az kaldı, arıza tespit cihazım gelsin bir edit çekip durumu yazcam)
ama görünen köy klavuz istemez, bakınız adam yapmış.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2021, 01:32:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 07, 2021, 11:35:47 »
Merhaba,
konuyu tekrar açarken biraz kızgınlığım var. Bir lastik basınç sensörü, üstelik stepnede. Nedir bu servise muhtaç etme olayı!
Orjinal bir sensorun fiyatı: 360TL ( https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/toyota-corolla-2014-17-lastik-basinc-sensoru-42607-02031-orjinal-P413448773). yetkili serviste ne kadar isteyecekler Allah bilir.
Sanayide sordum muadil ürün 300TL dediler (takma tanıtma dahil)
Ali express'de aradım takribi 10$'a bulunuyor gibi. (vergisi, kargosu hariç)

yine başa dönüyorum ne gerek var? Forumda bir arkadaş bu işlemin bilgisayar ile de yapıldığını söylemiş ama tehlikeli olduğu için nasıl yapıldığını belirtmemiş. Keşke yazaydın be kardeş, bizde bir teşekkür ederdik.
Araştırdığım kadarıyla arıza tespit cihazıyla bu işlem yapılabiliyor. Toplam lastik sayısı 4 olarak değiştirildiğinde oluru var. (az kaldı, arıza tespit cihazım gelsin bir edit çekip durumu yazcam)
ama görünen köy klavuz istemez, bakınız adam yapmış.

fatih bey siz konuyu çok yanlış anlamışsınız @Ahmet Güve (8047) bey kodlamayla ilgili tehlikeli bir durum var demedi. sensörleri komple devre dışı bırakmanın bir yolu olduğunu ancak bunun tehlikeli olduğunu söyledi. ki ben sensörlerimi kendim kodlayabiliyordum. hatta bende 2 tane set vardı "main set" ve "2nd set" diye ikisini de kodlamıştım ve setler arası geçişin nasıl yapıldığı ile ilgili video çekip youtube a bile attım. youtube da da sensör kodlama ile ilgili bir dünya video var. stepne sensörü konusuna gelirsek o konuda haklısınız ancak onu da bazı arkadaşlar basınçlı boru yapıp içine koyarak hallettiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 08, 2021, 00:28:15 »
Hocam yanlış anlamış olabilirim. Yazarken diğer olaylara (sanayiye, yetkili servislere) gerilip arkadaşa da patladım sanırım. forum sayfalarında bir beklentim oluyor. Elbette herşeyin riski var. Bu yüzden ne gibi bir tehlikenin bizi beklediğini belirtmek gerekir diye düşünmüş ve bu bilgiye ulaşamayınca da gerildim. (affola, benim hatam olduğunu kabul ediyorum.)
Cihaz geldiğinde tehlikeli olup olmadığını hatta ne gibi sonuçlarıda olduğunu görmüş olacağım. Sonuçları da buraya yazacağım. En azından başkası da bu riski alır ve yaparsa o da tecrübesini belirterek tehditin kaç kişi de gerçekleştigini görmüş oluruz. (en azından böyle umuyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 27, 2021, 20:17:48 »
Malasef (main tires) kontrol sayısı 5'den 4 e düşmüyor. O kısım sadece okunur olarak görünüyor.
Bazı sitelerde iş değerini 0000000 olarak değiştirdiğinde sistemi kandırmayı denemişler, bende denedim ama olmadı. Yine ECU tarafinda bir değişiklikden bahsedilmiş ama techstream ile o kısmı bulamadım.
 :wacko: artık bı sensör alicigiiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 28, 2021, 09:40:06 »
Merhabalar yeni kasa corollalarda lastik basınç sensörünü resetleme tuşu eski kasayla aynı yerde mi? Bayan bir arkadaşımız var kış lastiğine geçtikten sonra sensörün bir yanıp bir söndüğünü söyledi resetlemesi gerektiğini söyledim ama nerede olduğunu bilmiyor. Yardımlarınız için teşekkürler.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 28, 2021, 13:37:25 »
Merhabalar yeni kasa corollalarda lastik basınç sensörünü resetleme tuşu eski kasayla aynı yerde mi? Bayan bir arkadaşımız var kış lastiğine geçtikten sonra sensörün bir yanıp bir söndüğünü söyledi resetlemesi gerektiğini söyledim ama nerede olduğunu bilmiyor. Yardımlarınız için teşekkürler.
İyi günler. Yeni corolla'da lastik basınç sensörü sıfırlama tuşu Direksiyonun sol altında bulunuyor. Simgesi de ekranda çıkan "lastik basınç uyarısı" şeklinde.  https://imagizer.imageshack.com/img924/2423/R6r6S7.jpg
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 29, 2021, 08:52:44 »
İyi günler. Yeni corolla'da lastik basınç sensörü sıfırlama tuşu Direksiyonun sol altında bulunuyor. Simgesi de ekranda çıkan "lastik basınç uyarısı" şeklinde.  https://imagizer.imageshack.com/img924/2423/R6r6S7.jpg
Teşekkürler Abbas Bey. Sıfırlamak için basılı mı tutmak gerekiyor.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 3000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 29, 2021, 14:29:51 »
Teşekkürler Abbas Bey. Sıfırlamak için basılı mı tutmak gerekiyor.
Lastik basıncı uyarı sisteminin sıfırlanması;

1.Aracınızı güvenli bir yerde park ediniz ve güç düğmesini kapalı konuma getiriniz.Araç hareket halindeyken sıfırlama yapılamaz.

2.Lastik basıncını verilen soğuk hava basıncı değerine ayarlayınız. Lastik basıncını belirtilen soğuk havabasıncı değerine ayarladığınızdan emin olunuz. Lastik basıncı uyarı sistemi bu lastik basıncını temel alarak çalışacaktır.

3. Kontağı açınız.

4. Lastik basıncı uyarı lambası 3 kez yavaşça yanıp sönene kadar lastik basıncı uyarısı sıfırlama düğmesine basınız ve basılı tutunuz.

5. Güç düğmesi açık konumdayken birkaç dakika bekleyiniz ve sonra güç düğmesini kapalı konuma alınız.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 23, 2021, 12:37:12 »
herkese selamlar. forumda yeniyim. açıkçası toyota araç kullanımında da yeniyim. aracım 2020 corolla dream mds. geçtiğimiz hafta kışlık lastiklerin yerine yazlıkları taktırdım. fakat aracı çalıştırdığımda herhangibir lastik basıncı uyarısı ile karşılaşmadım.yaklaşık 50-60 km de kullandım aracı.  sizce bir problem mi var yoksa herşey yolunda mı? şimdiden çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 23, 2021, 13:15:17 »
Lastik basınç ayarı yani havası aynı ise o nedenle yanmamıştır.Sorun yoktur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '24
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 24, 2021, 10:22:14 »
Herkese iyi günler dilerim. 2013 model Toyota Corolla 1.33 life sahibi bir arkadaşım için yazıyorum. Arkadaşımın aracında lastik basınç uyarısı bir süredir bazen yanıyor bazen sönüyor. Hava basıncını her seferinde kontrol ettiğimizde basınçlar aynı. Servise durumu sorduğumuzda; lastik basınç sensörlerinin içinde bir pil olduğunu, bu pilin belli bir ömrü olduğunu, ömrü dolduğu için bu şekilde yapıyor olabileceğini belirttiler ve bu pilin değişiminin mümkün olmadığını, bütün olarak sensör grubunun değişmesi gerektiğini söylediler. Haliyle maliyet de yüksek oluyor. Bu konuda bilgisi olan ya da böyle bir durum başına gelip de bu durumu çözüme kavuşturan var ise yardımcı olabilir mi?

İkinci bir sorum da kendi aracım için. Kışlık lastiklerim jantlı, yani kışlık lastiklerimde sensör yok. Geçen kış aynı kışlık lastikleri taktığımda bütün kış (sensör olmadığı için) lastik basınç uyarı ışığı yandı, hatta 1-2 ay önce bile lastiğim patladığında uyarı ışığım yandı. Ancak kışlık lastikleri takmış olmama ve lastik basınç sensörlerini defalarca sıfırlamama rağmen şuan ışık yanmıyor. Sebebi ne olabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. İyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 24, 2021, 13:58:28 »
Herkese iyi günler dilerim. 2013 model Toyota Corolla 1.33 life sahibi bir arkadaşım için yazıyorum. Arkadaşımın aracında lastik basınç uyarısı bir süredir bazen yanıyor bazen sönüyor. Hava basıncını her seferinde kontrol ettiğimizde basınçlar aynı. Servise durumu sorduğumuzda; lastik basınç sensörlerinin içinde bir pil olduğunu, bu pilin belli bir ömrü olduğunu, ömrü dolduğu için bu şekilde yapıyor olabileceğini belirttiler ve bu pilin değişiminin mümkün olmadığını, bütün olarak sensör grubunun değişmesi gerektiğini söylediler. Haliyle maliyet de yüksek oluyor. Bu konuda bilgisi olan ya da böyle bir durum başına gelip de bu durumu çözüme kavuşturan var ise yardımcı olabilir mi?

İkinci bir sorum da kendi aracım için. Kışlık lastiklerim jantlı, yani kışlık lastiklerimde sensör yok. Geçen kış aynı kışlık lastikleri taktığımda bütün kış (sensör olmadığı için) lastik basınç uyarı ışığı yandı, hatta 1-2 ay önce bile lastiğim patladığında uyarı ışığım yandı. Ancak kışlık lastikleri takmış olmama ve lastik basınç sensörlerini defalarca sıfırlamama rağmen şuan ışık yanmıyor. Sebebi ne olabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. İyi forumlar.
Servisin dediği mantıklı olabilir,değiştirip denemekten başka çare yok,sizin araç için zaten cevabı siz vermişsiniz şuan kışlık lastikler takılı ve sensör yok olmayan sensörü sıfırlasanız da değişen bişey olmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 04, 2022, 08:22:12 »
Herkese kolay gelsin , 3 ay önce a 2015 corolla aldım. Aldığımda lastik sensörü yanmiyordu. 3 ay sonra soğuktan biraz havası indi ve sensor yanmaya başladı.  Simit tüp olduğundan tercih etmiştim. Corum da servise götürdüm, yeni stepne ve sensör takılması ve arabada bulundurulması gerekli dediler. Continental e sordum 700 sensor 650 jant ve lastik ayarlarız dedi ama ben bagajin daralmasini istemiyorum. Euromaster  de arkadaş vardı o da sen sensor al adaptasyon yapıp lastiklerin birinin içine yapıştiralim dedi. Bende sizlere sormak ve istedim . Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 07, 2022, 18:08:19 »
Sorunu çözdük,  arka lastiğin birine ikinci sensörü plastik kelepçe ve biraz destek malzemesiyle tutturduk. Ve cihaza tanıttık iş bitti artık stepne yok ışık yok. Bu arada foruma yeni üye oldum  ama daha önce yazmama rağmen kimse dönüp bir msj bile yazmadı. Neyse yine de teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 08, 2022, 09:50:24 »
Sorunu çözdük,  arka lastiğin birine ikinci sensörü plastik kelepçe ve biraz destek malzemesiyle tutturduk. Ve cihaza tanıttık iş bitti artık stepne yok ışık yok. Bu arada foruma yeni üye oldum  ama daha önce yazmama rağmen kimse dönüp bir msj bile yazmadı. Neyse yine de teşekkürler

Alınganlık yapmayın, o an mesajınızı okuyan  arkadaşlardan belki de konuyla alakalı bilgileri yoktur. İnanın toyotaclub.tr  araç forumları içerisinde en aktif forumlarından bir tanesidir. Hatta sizin şu an yazdığınız mesaj aynı dertten muzdarip bir çok kişiye derman olacaktır. 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 16, 2022, 08:46:27 »
Merhaba arkadaşlar. dün sabah 2014 model corolla aracımın lastik basınç sensörü uyarı verdi, lastikçiye gittim önler 29 arkalar 30-31 idi 34 yaptı resetledi ve sensör söndü. Bugün sabah baktım bir şey yoktu. İlk aklınıza gelen nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 16, 2022, 14:59:09 »
Basınç 29 ve altına düşünce uyarı ışığı yanıyor. Uzun süre kontrol etmemiş olabilirsiniz. Zamanla hava boşalıyor. Ayrıca tekerlerin yüzeyine dikkatlice bakın. Vida vb. batmış olabilir.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #37 : Ekim 15, 2022, 10:29:04 »
Peki basınç sensörünü bisiklet iç lastigine takabilir miyiz fikri olan var mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '21
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 11, 2023, 18:30:54 »
Merhaba  herkese. Acil bir sorum olacak. Dün 2021 corolla aracımın yazlık lastiklerini taktırdım. Lastik takıldıktan sonra ışık yandı, sete basarak ayarladım. Sonra yola çıkınca tekrar yandı. Ertesi  gün lastikçiye götürdüm, sol arka lastiğin basıncı 24 e düşmüş, sibop iğnesinden hava kaçırdığını söylediler. İğne değişti, basınçlar kontrol edildi, tekrar set ettim, bi 10 km boyunca yanmadı, sonra yolda yanıp sönmeye başladı. Akşam tekrar lastikçiye götürdüm, basınçlar aynen duruyor, bu defa sete bassam da hiçbir şekilde ışık sönmüyor.  Kontağı kapatıp açıyorum, ışık birkaç defa yanıp sönüyor, sonra sürekli yanıyor ve hiçbir şekilde sıfırlanamıyor. Neden olabilir? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 11, 2023, 20:52:43 »
İğneyi değiştirirken sensöre zarar vermiş olabilirler bence.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler