0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,konuyu tekrar açarken biraz kızgınlığım var. Bir lastik basınç sensörü, üstelik stepnede. Nedir bu servise muhtaç etme olayı!Orjinal bir sensorun fiyatı: 360TL ( https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/toyota-corolla-2014-17-lastik-basinc-sensoru-42607-02031-orjinal-P413448773). yetkili serviste ne kadar isteyecekler Allah bilir. Sanayide sordum muadil ürün 300TL dediler (takma tanıtma dahil)Ali express'de aradım takribi 10$'a bulunuyor gibi. (vergisi, kargosu hariç)yine başa dönüyorum ne gerek var? Forumda bir arkadaş bu işlemin bilgisayar ile de yapıldığını söylemiş ama tehlikeli olduğu için nasıl yapıldığını belirtmemiş. Keşke yazaydın be kardeş, bizde bir teşekkür ederdik. Araştırdığım kadarıyla arıza tespit cihazıyla bu işlem yapılabiliyor. Toplam lastik sayısı 4 olarak değiştirildiğinde oluru var. (az kaldı, arıza tespit cihazım gelsin bir edit çekip durumu yazcam)ama görünen köy klavuz istemez, bakınız adam yapmış. //www.youtube.com/watch?v=-7VAe7YoENo
Merhabalar yeni kasa corollalarda lastik basınç sensörünü resetleme tuşu eski kasayla aynı yerde mi? Bayan bir arkadaşımız var kış lastiğine geçtikten sonra sensörün bir yanıp bir söndüğünü söyledi resetlemesi gerektiğini söyledim ama nerede olduğunu bilmiyor. Yardımlarınız için teşekkürler.
İyi günler. Yeni corolla'da lastik basınç sensörü sıfırlama tuşu Direksiyonun sol altında bulunuyor. Simgesi de ekranda çıkan "lastik basınç uyarısı" şeklinde. https://imagizer.imageshack.com/img924/2423/R6r6S7.jpg
Teşekkürler Abbas Bey. Sıfırlamak için basılı mı tutmak gerekiyor.
Herkese iyi günler dilerim. 2013 model Toyota Corolla 1.33 life sahibi bir arkadaşım için yazıyorum. Arkadaşımın aracında lastik basınç uyarısı bir süredir bazen yanıyor bazen sönüyor. Hava basıncını her seferinde kontrol ettiğimizde basınçlar aynı. Servise durumu sorduğumuzda; lastik basınç sensörlerinin içinde bir pil olduğunu, bu pilin belli bir ömrü olduğunu, ömrü dolduğu için bu şekilde yapıyor olabileceğini belirttiler ve bu pilin değişiminin mümkün olmadığını, bütün olarak sensör grubunun değişmesi gerektiğini söylediler. Haliyle maliyet de yüksek oluyor. Bu konuda bilgisi olan ya da böyle bir durum başına gelip de bu durumu çözüme kavuşturan var ise yardımcı olabilir mi? İkinci bir sorum da kendi aracım için. Kışlık lastiklerim jantlı, yani kışlık lastiklerimde sensör yok. Geçen kış aynı kışlık lastikleri taktığımda bütün kış (sensör olmadığı için) lastik basınç uyarı ışığı yandı, hatta 1-2 ay önce bile lastiğim patladığında uyarı ışığım yandı. Ancak kışlık lastikleri takmış olmama ve lastik basınç sensörlerini defalarca sıfırlamama rağmen şuan ışık yanmıyor. Sebebi ne olabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. İyi forumlar.
Sorunu çözdük, arka lastiğin birine ikinci sensörü plastik kelepçe ve biraz destek malzemesiyle tutturduk. Ve cihaza tanıttık iş bitti artık stepne yok ışık yok. Bu arada foruma yeni üye oldum ama daha önce yazmama rağmen kimse dönüp bir msj bile yazmadı. Neyse yine de teşekkürler