Gönderen Konu: Toyota Corolla Lastik Basınç Sensörü  (Okunma sayısı 89132 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • F5Yaz.Com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
Toyota Corolla Lastik Basınç Sensörü
« : Mayıs 15, 2017, 21:41:20 »
Selamun aleyküm ;

Toyota Corolla 2013 model aracım var.Yeni tüp taktırdım.Simit tüp olduğu için stepneyi arabadan indirdim.Tahmin edebileceğiniz gibi lastik basınç sensörü yandı.Stepneyi arabanın bagajına koyduğumda böyle bir sorun kalmıyor ama bu sefer de çok yer kapladığı için sorun oluyor.

Forumdaki neredeyse tüm konuları okudum , mesajlar eski olduğu için yeni konu açma gereği duydum.Yeni bir gelişme var mı acaba nasıl bir çözüm üretebiliriz ? Bir de ustam sensörü bilgisayara bağlayıp söndürebileceğini söyledi ancak aracın beyninde bir sıkıntı çıkar ya da yanlış bir şey yaparlar diye güvenemedim.Tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Toyota Corolla Lastik Basınç Sensörü
« : Mayıs 15, 2017, 21:41:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla Lastik Basınç Sensörü
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2017, 20:14:09 »
Recep Bey Merhaba,

Ankara'da lastik basınç sensörleri işi yapıyorum. Sensörleri ve adaptasyon cihazlarını ithal ediyoruz. Aracınızla ilgili stepneyi dahil etmeden 4 lastik için adaptasyon yapılması gerekiyor. Bu işlemi malesef bulunduğunuz bölgede henüz sağlayamıyoruz. Malum lastik servislerini bu konuda ikna etmek pek mümkün olmuyor. Bir başka çözüm de, stepnede bulunan lastik basınç sensörünü basınca dayanıklı bir tüpün içerisine yerleştirerek bagajınızda bulundurabilirsiniz. bu tüpün içerisine basılacak olan havayı (34-36 psi ) kontrol edebilmek için supap kısmını dışarıda kalacak şekilde yaptırabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz. 0555 777 33 90.

İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2017, 20:39:07 »
Benim yedek lastik garajda duruyor  :D İkaz lambası yandı, ben de reset düğmesine bastım, oldu bitti. 3 senedir sıkıntı yok, yaz -kış lastikleri de değişiyorum sıkıntı yaratmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • F5Yaz.Com
  • Kilometre: 60000
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2017, 23:34:16 »
Recep Bey Merhaba,

Ankara'da lastik basınç sensörleri işi yapıyorum. Sensörleri ve adaptasyon cihazlarını ithal ediyoruz. Aracınızla ilgili stepneyi dahil etmeden 4 lastik için adaptasyon yapılması gerekiyor. Bu işlemi malesef bulunduğunuz bölgede henüz sağlayamıyoruz. Malum lastik servislerini bu konuda ikna etmek pek mümkün olmuyor. Bir başka çözüm de, stepnede bulunan lastik basınç sensörünü basınca dayanıklı bir tüpün içerisine yerleştirerek bagajınızda bulundurabilirsiniz. bu tüpün içerisine basılacak olan havayı (34-36 psi ) kontrol edebilmek için supap kısmını dışarıda kalacak şekilde yaptırabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz. 0555 777 33 90.

İyi günler.

Adaptasyon dediğiniz şey güzel hocam ama siz Ankara biz Rize :) Bilgisayara bağlayarak mı yapıyorsunuz hocam keşke burda yapan bir şubeniz olsa

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2017, 23:34:33
Benim yedek lastik garajda duruyor  :D İkaz lambası yandı, ben de reset düğmesine bastım, oldu bitti. 3 senedir sıkıntı yok, yaz -kış lastikleri de değişiyorum sıkıntı yaratmıyor.

Hocam reset atsan da yanıyor ki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30342
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2017, 01:01:19 »
Bu konuda yaomış olduğum paylaşım vardı şuan bende bulamadım telefondan giriş yaptığım için çözümü bulmuştum paylaşımı bulamazsanız yine yardımcı olmaya çalışırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2017, 08:41:58 »
Arkadaşlar bu sabah çocuğu okuka götüreceğimde çalıştırdım aracı lastik basınç ışığı yanık gittim okula. (500 m)
Dönerken de okul önünde araç çalışır  vaziyette torpidodaki reset düğmesine 5-6 sn bastım yanıp sönmeye başladı. 500 m lik yolu dönerken söndü tekrar yandı sonra tekrar söndü. Eve geldiğimde sönüktü.
Marşı kapattım tekrar açtım yeniden yanmadı. Tekerleri tam incelemedim ama dışarıdan herhangi bişi gözükmüyor inik gibi durmuyor yani.
Bazen yapar mı böyle,  ben 10 aydır ilk defa karşılaştım. Bi de yaz lastiği hava da soğuk 14 C hani ondan mı dedim ama mantıksız geldi çünkü kışın eksilerde bile sıkıntı yoktu. Ne yapmam lazım? Resetleyince görmezden mi gelmiş oldum, yoksa sorun devam ediyorsa yine yanar mı?
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 05, 2017, 09:17:59 »
Hava sıcaklığı düştüğünde yapabiliyor, çünkü benimde başıma geldi. Lastiklerden birisi ötekilerden çok az düşüktü onu tamamlayıp yeniden resetledim bir daha yanmadı, eminim hava sıcaklığının düşmesi ile ilgilidir.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '21
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2017, 00:37:02 »
2014 Corolla Advance aracım var. Simit LPG taktırdıktan sonra stepneyi araçtan çıkardım. lastik basınç uyarı lambası yanmaya başladı. 2017 model Corollalarda 4 lastiği algılıyor stepneyi algılamıyor fakat bizimkilerde 5 lastiği de algılıyor. Stepneyi görmemesini nasıl sağlarız. Samsun ve Çorumdaki servisleri aradım bilmiyoruz dediler. Biraz forumları araştırdım basınçlı kaplarla sorunları çözme fikirleri var fakat ben böyle bir şey istemiyorum. Yazılımsal olarak sorunu çözen servisler var mı? Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2017, 11:23:57 »
bende de 2014 model corolla var dediğiniz gibi stepneye lpg taktırınca stepne lastik kaldı. bagajda çok yer kaplıyor. ben şöyle bir çözüm buldum. hepsiburadadan mini stepne aldım. aracın stepne lastiğindeki lastik basınç sensörünü çıkartıp bu mini stepneye taktım ama mini stepnenin sibop girişi lastik basınç sensörünün sibop girişine uymadı. tornacıya götürüp siboğ ağzını genişlettim ve lastik basınç sensörünü mini stepneye taktırdım ama takan usta çok zorlandı kırılabilir sensör dedi neyseki kırılmadı. . bagajda mini stepne çok az yer kaplıyor şimdi.siz ne yapabilirsiniz sahibinden .comda araçların orjinal mini stepneleri satılıyor. bu mini stepneler lastik basınç sensörünün sibop girişine uygun olduğunu teyid ederseniz buna taktırıp bagajda mini stepneyle dolaşırsınız ve lastik basınç sensörü ışığınız da yanmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 18, 2017, 11:27:55 »
Öncelikle profil bilgilerinizi güncellemenizi rica ederiz

Yazılımla servisler yapamayabilir bizde mini stepne alıp içine koyduk ışık yanmıyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 18, 2017, 11:32:53 »
Kemal bey öncelikle profil bilgilerinizi güncellemenizi rica ederiz

Büyük harf kullanımı forumlarda bağırmak anlamına gelir. Lütfen dikkat edelim. Teşekkür ederiz
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 37000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 19, 2017, 11:15:53 »
2014 corollamda bir haftadır lastik bsınc sensorum yanmaya basladı lastik havalarım aynı basıncta olmasına ragmen ve her calıstırmamda resetlesemde 10 km ıcınde tekrar yanmaya baslıyor ne oldu bu sensore anlamadım
2014 Corolla Touch (navisiz :( ) 1,6 Manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 22, 2017, 00:33:36 »
2014 corollamda bir haftadır lastik bsınc sensorum yanmaya basladı lastik havalarım aynı basıncta olmasına ragmen ve her calıstırmamda resetlesemde 10 km ıcınde tekrar yanmaya baslıyor ne oldu bu sensore anlamadım

Hüseyin Bey, her çalıştırmada resetlemeyin.

Ankara'da hava soğumuş olmalı, bundan dolayı olma ihtimâli çok yüksek. Aynı araca sahibim. Muğla gibi sıcak bir yerde bile yazın akşam arabayı yıkarsam sabaha ışıklar bahçede biriken sudan dolayı yanıyordu. Işıklar yandığında, sabah erken saatlerde iki ayrı benzincide lastiklerinizi 33 psi değerine şişirin, arabayı düz bir zemine alın, mümkünse benzincinin o güzel düzgün betonlarının üzerinde bekletin. Kapatın, 2 dk bekleyin, çalıştırın. Şimdi resetleyin. 2 dk daha bekleyin. İyi yolculuklar.
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 24, 2017, 01:37:19 »
Sensör nasıl resetleniyor arkadaşlar? ben hızlı el kitapçığında bulamadım. 1.33 life benimki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 24, 2017, 19:56:02 »
Sensör nasıl resetleniyor arkadaşlar? ben hızlı el kitapçığında bulamadım. 1.33 life benimki.

Seyfi Bey, torpidoyu açın, en sol tarafa bakın. Orada bir düğme var. Basınçlarını ayarladıktan sonra lastiklerin düz bir zemin üzerinde araç çalışırken (motorun çalışıp çalışmamasından emin değilim ama elektrik alsın araba kontağı çevirin en az bir kademe) o düğmeye 4 - 5 saniye basılı tutun, sönünce uyarı ışığı elinizi çekin. Bu sayede o anki basınçlar hafızada kalacak ve azalma miktarlarını o değerler üzerinden sürekli kontrol edecektir.
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • corollaaa
  • Kilometre: 48888
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 26, 2017, 10:02:07 »
2014 Corolla Advance aracım var. Simit LPG taktırdıktan sonra stepneyi araçtan çıkardım. lastik basınç uyarı lambası yanmaya başladı. 2017 model Corollalarda 4 lastiği algılıyor stepneyi algılamıyor fakat bizimkilerde 5 lastiği de algılıyor. Stepneyi görmemesini nasıl sağlarız. Samsun ve Çorumdaki servisleri aradım bilmiyoruz dediler. Biraz forumları araştırdım basınçlı kaplarla sorunları çözme fikirleri var fakat ben böyle bir şey istemiyorum. Yazılımsal olarak sorunu çözen servisler var mı? Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.  :saygi:

10 gün uğraştım araştırdım kesin çözümü buldum.....sanayiden el arabası veya sanayide kullanılan küçük makinaların tekerelekleri satılıyor..ben dubleks olanını aradım ama bulamadım mecburen şamyelli olanını aldım...lastikcide şamyeli ortadan az kesip istepnedeki sensörü içine yerleştirip şamyeli tamir edip kapattık..içine 35 civarı hava basıp bagaja koydum ve sorun cözüldü.....
(artı ilk önce ışık sönmedi aracı cihaza bağlattım 4 lastik sensörü arıza uyarısı vermiş...cihazda arıza uyarısını sildirdim..sensörlerin arıza uyarısı vermesinin nedeni kontak açıkken lastiklerin yerinden çıkarılması diye söylediler..)
http://www.e-tekerlek.com/plastik-jantli-rulmanli-havali-tekerlek-cap260-mmrh-300-4x20-2pr?gclid=EAIaIQobChMI053v3duN1wIVmYKyCh0a_QYXEAQYASABEgJl2fD_BwE

aldığım lastik budur..küçük bagajda fazla yer kaplamayan bir lastik....

Mesaj Birleştirildi: Ekim 26, 2017, 10:05:37
forumda sensörü metalin içine ,borunun içine, su filtresinin içine koyup düzenek yapan arkadaşlar vardı ama cogu zahmetli ve hava kaçıran düzeneklerdi...lastik teker hem daha sağlam hemde hava kaçırması zor...

Mesaj Birleştirildi: Ekim 26, 2017, 10:10:46
yazılımsal olarak servise bende sordum yok dediler...veya var yapmıyorda olabilirler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • corollaaa
  • Kilometre: 48888
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 26, 2017, 10:23:29 »
Selamun aleyküm ;

Toyota Corolla 2013 model aracım var.Yeni tüp taktırdım.Simit tüp olduğu için stepneyi arabadan indirdim.Tahmin edebileceğiniz gibi lastik basınç sensörü yandı.Stepneyi arabanın bagajına koyduğumda böyle bir sorun kalmıyor ama bu sefer de çok yer kapladığı için sorun oluyor.

Forumdaki neredeyse tüm konuları okudum , mesajlar eski olduğu için yeni konu açma gereği duydum.Yeni bir gelişme var mı acaba nasıl bir çözüm üretebiliriz ? Bir de ustam sensörü bilgisayara bağlayıp söndürebileceğini söyledi ancak aracın beyninde bir sıkıntı çıkar ya da yanlış bir şey yaparlar diye güvenemedim.Tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşekkür ederim.
10 gün uğraştım araştırdım kesin çözümü buldum.....sanayiden el arabası veya sanayide kullanılan küçük makinaların tekerelekleri satılıyor..ben dubleks olanını aradım ama bulamadım mecburen şamyelli olanını aldım...lastikcide şamyeli ortadan az kesip istepnedeki sensörü içine yerleştirip şamyeli tamir edip kapattık..içine 35 civarı hava basıp bagaja koydum ve sorun cözüldü.....
(artı ilk önce ışık sönmedi aracı cihaza bağlattım 4 lastik sensörü arıza uyarısı vermiş...cihazda arıza uyarısını sildirdim..sensörlerin arıza uyarısı vermesinin nedeni kontak açıkken lastiklerin yerinden çıkarılması diye söylediler..)
http://www.e-tekerlek.com/plastik-jantli-rulmanli-havali-tekerlek-cap260-mmrh-300-4x20-2pr?gclid=EAIaIQobChMI053v3duN1wIVmYKyCh0a_QYXEAQYASABEgJl2fD_BwE

aldığım lastik budur..küçük bagajda fazla yer kaplamayan bir lastik....

Mesaj Birleştirildi: Ekim 26, 2017, 10:26:10
veya arabada istepmede olsun derseniz sibobu uyacak  ince istepme alıp sensörlü sibobu istepmeye takın ...biraz maliyetli olur ama istepnenizde olmuş olur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 30, 2017, 01:25:26 »
Seyfi Bey, torpidoyu açın, en sol tarafa bakın. Orada bir düğme var. Basınçlarını ayarladıktan sonra lastiklerin düz bir zemin üzerinde araç çalışırken (motorun çalışıp çalışmamasından emin değilim ama elektrik alsın araba kontağı çevirin en az bir kademe) o düğmeye 4 - 5 saniye basılı tutun, sönünce uyarı ışığı elinizi çekin. Bu sayede o anki basınçlar hafızada kalacak ve azalma miktarlarını o değerler üzerinden sürekli kontrol edecektir.
çok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 30, 2017, 10:26:51 »
Kış mevsimi geldi kışlıkları takınca zaten yanacak lastik ikaz lambası.Bunu geçici süreliğine kapatamayızmı acaba. Bin binbeşyüz verip diğer jantlarada sensör alamam mecburen yanacaklar.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 53000
« Yanıtla #19 : Kasım 22, 2017, 16:06:12 »
Kış mevsimi geldi kışlıkları takınca zaten yanacak lastik ikaz lambası.Bunu geçici süreliğine kapatamayızmı acaba. Bin binbeşyüz verip diğer jantlarada sensör alamam mecburen yanacaklar.
Ben dün kışlık lastikleri taktirdim. Hiçbir uyarı vermedi sensörler. Acaba yanlış bir şeyler mi var