0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kışın içini ısıtıyor, yazın çok kötü terletiyor Ama ben ayda en az 2 kere içerim
Arabaşını bilen bir babayiğit var mı ACD kesin biliyordur
Hemşeriyiz Bende Yozgatlıyım
Ben biliyorum, kışın 5 günde yapar yeriz. Bunu genelde, Yozgatlılar ve Konyalılar biliyor diye biliyorum. Yozgat kendi memleketim...
yapcaksın heralde hande abla
Ne münasebet Seçkin.Olurmu öyle şey?
1-Üç adet Levrek güzelce temizlendikten sonra (nette her ne kadar karnını yarmadan temizleyin deselerde,balık bağırsağı yemeye hiç niyetim yok) bir miktar zeytin yağının içinde,diğer malzemeleri hazırlayıncaya kadar bekletin.Bu arada her iki yan tarafında bulunan çizgilerden derin çizik atmayı unutmayın.2-Orta boy bir domatesi,kuşbaşı şeklinde yada nasıl isterseniz öyle doğrayın serbestsiniz.3-Üç-beş adet sivri biberi ikişer üçer parçalara bölün.Sivriyi seviyorsanız daha fazlada koyabilirsiniz.4-Yine orta boy bir soğanı fotoda görüldüğü gibi dairesel şekilde kesin ve halkalara ayırın.5-Küçük boy patates (ince dilimlenmiş olsun ki rahat pişsin)6-Üç dal maydanoz (balıkların üstüne süs için)7-Azıcık kaşar peyniri (rendeden geçirilmiş olmalı)8-Limonsuz olmaz değil mi? (ince dilim olsun bir kısmı)SOS: Derin kapın içine(cam,porselen,tas fark etmez.Yeter ki derin olsun)Zeytin yağı (ayçiçek yağıda olabilir),az tutam kekik,tercihe göre pulbiber,domates salçası ve balıklara yetecek kadar su ile bütün malzemeleri,salça eriyinceye kadar güzelce karıştırın.Ve bir kenarda bekletin.TEPSİ AŞAMASI: 250 derece ve 40 dakikaya ayarlanmış fırının ısınması aşamasında tepsi güzelce yağlanır.Yağda bekletilen zavallı Levrekler,başı bir öne bir arkaya gelecek şekilde tepsiye dizilir.Üzerine hani az önce hazırladığımız salçalı kekikli sos var ya işte onu balıkların üstüne ve karın boşluğuna güzelce dökülür.Sosu dağıtmak için yumurta fırçası arkadaşımızdan yardım alabilirsiniz. Sosu boca ettikten sonra maydanozları ve soğan,patates,limon,sivri ve domates keyfinize göre gariplerimin üstünden başlayarak süsleyin.Ve fırınaa..YEME AŞAMASI: Güzelce pişen balıkları geniş bir tabağa servis yaptıktan sonra,rendelenmiş kaşarları balıkların karnını açarak içine koyun.Balığın yanına ister salata isterseniz domates,soğan salatalık,roka söğüş olarakte yiyebilirsiniz. AFİYET OLSUNZavallı Levrek üçlüsü fotoğraf birZavallı Levrek üçlüsü fotoğraf ikiiii
yapma nagihan abla diyetteyim
Tam diyetlik işte benim yemeğim sebze coşkusu fasülye kabak patlıcan biber kapya patates ne istiyorsun daha
Gayet "arama" kısmına yemek yazdım çıktım Tarifi de vereyim yahu lafı bile olmaz.malzemeler: yarım kilo kuşbaşı tavuk, 2 patlıcan, 2 kabak, 1 patates, 250-300 gram fasülye, 2 çarliston biber, 2 kapya biber, 2 domates, 1 orta boy soğan.Önce bütün yemeklerde olduğu gibi tenceremizin altını kaplayacak kadar yağ döküp soğanları öldürüyoruz, tavukları da atıp birlikte kavuruyoruz, tercihen bu aşamada bir kaşık salça da koyabilirsiniz.Patatesi de ilave edip çeviriyoruz biraz. Tavuklar beyaz olup kübik şekillerine gelince bir bardak kadar su koyuyoruz. Sonra ayıklayıp böldüğümüz fasülyelerle yemeği biraz pişmeye bırakıyoruz. Su fokurdadıktan birkaç dakika sonra kabakları patlıcanları biberleri ve domatesi koyup tuz da ekleyip kapatıyoruz kapağı bu kadar.
Bu arada Hande ablam alasını yapar.