0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lokmayi biliyorum, Yunanlilar da sahipleniyor bu tatliyi. Pisi ise bildigim kadariyla olu evi tarafindan yapilip helva ile dagitilir.
Lokur=Lokma Pişi=e zatan ben bunu biliyordum.Ama adını bilmiyordum.Annem her daim yapar ama adı konusunda hiç bir bilgim yoktu.Aydın bu arada tarif yenge=anne den mi yoksa netten mi alınma.Tarifin sana ait olmadığı çok belli
valla seni sordu diye fotosunu ararken tarifinide buldum netten
sağol kendi bildiklerimi zaten paylaşıyorum (sen ballı yumurtayı denedin mi? tarifini ilk sayfalarda vermiştim:)
Bu ayın sonunda Bingöl'den bal gelince hemen deneyeceğim Aydın.SÖZ veriyorum.Sonucuda burdan yazarım...
Ballı yumurta mı? Manyakmısınız kardeşim? )))))))))))))))
Arkadaşlar uzun zamandır tarif veren yok sanırımbenim aklıma gelen çok sevdiğim bir tarifi paylaşayım.Karnabahar Yoğurlaması Karnabaharı bir güzel bir tencerede biraz haşladıktan sonra tavaya koyup hafif yağda kızartacağız beyaz çiçekler kızarmaya başlayınca tavadan yağını süzerek çıkartıp güzel bir şekilde kayık tabağımıza koyupayrı bir kapda sarımsağı biraz dövdükten sonra biraz sulandırıp yoğurdumuza karıştırıp karnabaharımızın üstüne dökeceğiz,sonra isteyen biber salçasını az yağda tavada kızartıp sos olarak yoğurtlu karnabaharımızın üstüne dökebilir.Afiyet Olsun...
karbonhidrat ve kalori.... pişi lokma tatlısı... ağzıma sürmem...
Rahatsızlıkmı yoksa kilo derdimi Hande hanım...?
sağlıklı besleniyorum ben sağlığıma önem veriyorum... insülinimi boşa kullanmak istemiyorum.... (sigarayı karıştırmayacaksın)
Bizim bir üyemiz geldiğinde 250,gittiği günde ise yaptığı testte 90 değer gösterdi.Dr.ünsilini kesti.Kullanmıyr artık.K.Hamam suyunu öneririm.Bizim su sizin suyu döver
içmek için mi??? yıkanmak için mi? bizim doktorlar sizin doktorları döver...
ya bu doktorlar dizisini geçmiş kurtlar vadisine dönmüş yokmu tarif
Ohhh Özcan gecenin bu saatinde valla canım çekti insan kendi kendine servis mi yapar tabi tepsiden saldıracak hem bulaşık az olur