0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmetciğim, ben her Pazar yaparım bunu. Mutlaka beklerim Hanım ve ben çok titiz olduğumuz için pizzayı evde yapmayı tercih ediyoruz. Söylemeye gerek yok, hanım Pazar sabahlarını dört gözle bekliyor
köy yoğurdundan
Bu nedir ben bunu bilmiyorum.Ya hiç duymadım yada unuttum hatırlamıyorum
Arkadaşlar, tek yaptığım yemek olan yalancı pizzanın tarifini sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum Öncelikle Pazar sabahı makul bir saatte kalkarak fırından yeni çıkmış sütlü baget ekmeklerini alıyoruz. Kaşarı rendeleyip, sucukları doğruyoruz. Domates ve biber de doğramayı unutmuyoruz. Temel malzemelere bir göz atalım.Küçük bir çanağa acılı ketçap döküyoruz.Ekmekleri ikiye bölüp, üstüne pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz. Ekmeklerin üzerine, hanımın ailesinin zeytin ağaçları olduğu için evden hiç eksik olmayan özel sıkılmış zeytinyağından bolca boca ediyoruz. Başka hiçbir yağ kullanmıyoruz.Ketçapı fırça ile ekmeklerin üzerine sürüyoruz.Kaşarı ekmeklerin üzerine yayıyoruz.En son sucuğu, biberi ve domatesi de ilave ediyoruz.220 derecede 15 dakika pişiriyoruz. Nar gibi kızarınca fırından çıkararak afiyetle mideye indiriyoruz
Resimler aciktirdi hemen. Ben de mi yapsam ne Hakki, Allah razi olsun, biz de yemis kadar olduk
Valla yalancı falan değil bu pizza. Daha iyisi olamazdı o derece
Forumumuzun değerli ablası,hanım efendisi Hande hanım neden bir kerede olsa bir tarif sunmuyor bizlere.Sayın yönetim bunu tartışma konusu ilan edip,forumun bu konusuna her hangi ekleme yapmayan bu üye hakkında yaptırım uygulanmasını talep ediyorum.Saygılar).[/b]
Ellerine sağlık Özcan. Ton balığını çok severim ama yumurta ile gidebileceğini hiç düşünmemiştim doğrusu. Benden da sana bir Bu konuyu da gündeme alıyorum
hangi yemeği isterseniz tarifini verebilirim arkadaşlar.... internetten bulurum nasılsa... hakkı bey pizza için bir öneri: ekmek yerine (sanırım marketlerde bulabilirsiniz) bazlama kullanırsanız daha da güzel olur...herkesin eline sağlık....
salata resmi de paylaşılmaz ki şimdi....
ekmek arası domates peynir tarifi de vereyim bari çok güzel yapıyorum....