Gönderen Konu: T27 motor soğutma suyu  (Okunma sayısı 10625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
T27 motor soğutma suyu
« : Aralık 05, 2016, 21:10:19 »
öncelikle iyi akşamlar forumun asri kuralı olan arama butonunu kullandım 2 adet konu buldum ama 3 tane cevap vardı tam sonuca ulaşamadım o yüzden yeni konu açtım :)

2 adet sorum var aslında daha önce değinilmiş

1)yaklaşık 2 ay önce motor suyuna ilave yapılmıştı şimdi  low çizgisine yaklaşmış bir sorun teşkil eder mi ? birde takip etmek amaçlı biraz su eklemek istiyorum herhangi bir antffriz olur mu ? yoksa önereceğiniz bir marka yada ürün var mdır  ek olarak bi konuda gördüm bir üye normal kapaktan ekleyin başka bir üye alt taraftan ekleyin ibaresini kullanmıştı tam anlayamadım nereden eklemeliyim

2)talat hocam sanırım değinmişti bu aracı ilk çalıştırmada şırıltı sesi geliyor sanırım LPG nin sisteminin su çekmesinden kaynaklı bi her lpg li araçta kronik bi sorun mudur çözümü var mıdır ?

saygılar ..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

T27 motor soğutma suyu
« : Aralık 05, 2016, 21:10:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 motor soğutma suyu
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2016, 21:23:35 »
low tehlikeli. antifriz hangi renkte ise ki kırmızı olmalı. kırmızı renk antifriz pahalı değil alıp üzerine ekleyin bir şey olmaz. ve bunu hemen yapın.
eksiltme konusu malesef lpg ile alakalı olma durumu var.
muhtemelen lpg soğutma bağlantı yerlerinden kaçırıyor. tabi aracın kendi sisteminde de kaçak olabilir baktırın.

Araç ilk çalıştırmada gelen konsoldan  şırıltı sesi sorun değil normaldir. yapılan araştırmalara göre hayatta 3 sesin insanı mutlu ettiği belirlenmiş( Johnson 1998 michigan üniversity) : su sesi para sesi karı sesi. haliyle japonlar diğer ikisinin sesini doğal halleriyle yansıtamadıkları için su sesini ilk çalıştırmada dinleterek ;sürücüye doğal terapi, ruh dinginliği gibi hayatta elzem duyguları yaşatmayı hedeflemişler.

Teşekkürler Japon kardeşlerimiz, teşekkürler Toyota...
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2016, 21:29:21 »
Ramazan ilaveden ziyade komple boşaltıp yeniden Toyota nın orjinal kullanıma hazır soğutma sıvısından koydur.

Benim araçta lpg li, şimdiye kadar hiç ne öncesinde ne sonrasında su sesi falan duymadım.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2016, 21:31:32 »
low tehlikeli. antifriz hangi renkte ise ki kırmızı olmalı. kırmızı renk antifriz pahalı değil alıp üzerine ekleyin bir şey olmaz. ve bunu hemen yapın.
eksiltme konusu malesef lpg ile alakalı olma durumu var.
muhtemelen lpg soğutma bağlantı yerlerinden kaçırıyor. tabi aracın kendi sisteminde de kaçak olabilir baktırın.

Araç ilk çalıştırmada gelen konsoldan  şırıltı sesi sorun değil normaldir. yapılan araştırmalara göre hayatta 3 sesin insanı mutlu ettiği belirlenmiş( Johnson 1998 michigan üniversity) : su sesi para sesi karı sesi. haliyle japonlar diğer ikisinin sesini doğal halleriyle yansıtamadıkları için su sesini ilk çalıştırmada dinleterek ;sürücüye doğal terapi, ruh dinginliği gibi hayatta elzem duyguları yaşatmayı hedeflemişler.

Teşekkürler Japon kardeşlerimiz, teşekkürler Toyota...

ek olarak  elektirik süpürgesiden pislik çekerken  gelen lokurtu sesi :d (bayburt üniversty :D )

teşekkür ederim hocam yarın ilk işim ekleyim bağlantı yerlerini kontrol edeyim kelepçeleri vs bkarım gene devam ediyor şaşmaz yolları taştan :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2016, 21:35:59
Ramazan ilaveden ziyade komple boşaltıp yeniden Toyota nın orjinal kullanıma hazır soğutma sıvısından koydur.

Benim araçta lpg li, şimdiye kadar hiç ne öncesinde ne sonrasında su sesi falan duymadım.  :tamam:

hocam en son bakımda orjinal sudan koymuşları sizin dediğinizden ben şimdilik sorun takibi amaçlı ekleme yapiyim devam ederse bakımı yaptırıdğım yerde orjinal sudan koydirim

hocam işte mağduruz o konuda LPG Sivas'da takılmış montaj hatası mı diyelim artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2016, 21:41:27 »

bu ses neredeyse tüm avensislerde var. yaşlılıktan duyamıyor olabilir misin murat aaabi [emoji23] çok ince bir ses gerçi dikkat etmeyen duymaz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2016, 21:42:40 »
ek olarak  elektirik süpürgesiden pislik çekerken  gelen lokurtu sesi :d (bayburt üniversty :D )

teşekkür ederim hocam yarın ilk işim ekleyim bağlantı yerlerini kontrol edeyim kelepçeleri vs bkarım gene devam ediyor şaşmaz yolları taştan :)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2016, 21:35:59
hocam en son bakımda orjinal sudan koymuşları sizin dediğinizden ben şimdilik sorun takibi amaçlı ekleme yapiyim devam ederse bakımı yaptırıdğım yerde orjinal sudan koydirim

hocam işte mağduruz o konuda LPG Sivas'da takılmış montaj hatası mı diyelim artık
sen önce üzerine ekle sonra durum takibi yap. mümkünse orjinal al. yoksa  castrol eneos mobil gibi kaliteli markaların ürünlerini al ekle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2016, 21:45:40 »
bu ses neredeyse tüm avensislerde var. yaşlılıktan duyamıyor olabilir misin murat aaabi [emoji23] çok ince bir ses gerçi dikkat etmeyen duymaz

ince değil ya bildiğimiz kaputtan niagara akıyor :D sizi bilmiyorum da bende bariz o sus sesi geliyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2016, 21:46:54 »
Yapma gözünü seveyim,  benim arabada varsa hepsinde vardır genellemesi yapma  :P

Su sesi olur mu arkadaş kapalı sistemde.  evdeki kalorifer peteğinde su sesi duyarsan bilki hava vardır sistemde bu da böyle birşey  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 05, 2016, 21:49:23 »
Yapma gözünü seveyim,  benim arabada varsa hepsinde vardır genellemesi yapma  :P

Su sesi olur mu arkadaş kapalı sistemde.  evdeki kalorifer peteğinde su sesi duyarsan bilki hava vardır sistemde bu da böyle birşey  :tamam:

ımm uğraştıracak anlaşılan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #9 : Aralık 05, 2016, 21:52:34 »
Yapma gözünü seveyim,  benim arabada varsa hepsinde vardır genellemesi yapma  [emoji14]

bak. sıcakta iken klimayı çalıştır bu ses var soğukta yok.
Ha sistemde hava vardır biraz bunun etkisi vardır kabulüm.
Ama Bekir abi ve bir kaç kişi forumda bu sesi duymuştu konusu da vardı. Yani bende varsa herkeste vardır durumu yok sıfır araçta bile olduğunu Bekir abi söylemişti.
Ha sistemde biraz hava vardır bunun etkisidir buna amenna derim bana da ilk etapta hava var gibi gelmişti. bir kaç kişide olunca üstüne düşmedim [emoji56]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Aralık 05, 2016, 21:54:41 »
Ramazan o soğutma suyu sıvısı normalde hiç eksiltmez  :tamam: aracın motor yağına bir bak artma falan varmı diye,  sonra egzoza bir bak nasıl duman çıkıyor diye sonra da arabanın soğutma sistemi hortumlarına bir bak bakalım kaçıran yer var mı.

Ekleme yapacaksan saf su ekle  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 05, 2016, 21:57:59 »
Ama Bekir abi ve bir kaç kişi forumda bu sesi duymuştu konusu da vardı. Yani bende varsa herkeste vardır durumu yok sıfır araçta bile olduğunu Bekir abi söylemişti.
Ha sistemde biraz hava vardır bunun etkisidir buna amenna derim bana da ilk etapta hava var gibi gelmişti. bir kaç kişide olunca üstüne düşmedim [emoji56]

bendekinin klimayla alakası yok sizin dediğiniz ses sanırım şu klimanın hava pozisyonundan kaynaklı gelen ses bendeki herç çalıştırmada bildiğin motora su dökülüyoruş gibi ses geliyor hatta ben ilk başlarda benzin sesi vs sanmıştım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Aralık 05, 2016, 21:58:18 »

Şehir efsanesi bu dediğin, su sesinin gelme ihtimali bile yok. Dikkatli kullan arabayı sakata gelmesin. Bu su sesi avensise özel olmalı o zaman çünkü yeni corollalar da da aynı motor sistemi var. Ve ben forumda senden başka kimsede su sesi geliyor diye duymadım. Ha bak birde Ramazan  :D
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 05, 2016, 21:58:59 »
Ramazan o soğutma suyu sıvısı normalde hiç eksiltmez  :tamam: aracın motor yağına bir bak artma falan varmı diye,  sonra egzoza bir bak nasıl duman çıkıyor diye sonra da arabanın soğutma sistemi hortumlarına bir bak bakalım kaçıran yer var mı.

Ekleme yapacaksan saf su ekle  :tamam:

ımm peki hocam umarım ciddi bi sorun değildir saf su mu ? o karışımı bozmaz mı ? bide yağ artmasınından geçti mvarolan yağın seviyesini o çubuktan anlayamıyorum ki :) arkadaşın 2000 model cliosu var araç ilk kontakta 8 diş çıkıyor oil  test ok yazıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #14 : Aralık 05, 2016, 22:00:37 »
Şehir efsanesi bu dediğin, su sesinin gelme ihtimali bile yok. Dikkatli kullan arabayı sakata gelmesin. Bu su sesi avensise özel olmalı o zaman çünkü yeni corollalar da da aynı motor sistemi var. Ve ben forumda senden başka kimsede su sesi geliyor diye duymadım. Ha bak birde Ramazan  :D
tamam abi, konusu var diyorum, neyse [emoji23] benim eşşek gancık olsun [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 05, 2016, 22:00:59 »

yalnız değilsin talat hocam

#avensissusesikollektifi ! :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Aralık 05, 2016, 22:01:13 »
ımm peki hocam umarım ciddi bi sorun değildir saf su mu ? o karışımı bozmaz mı ?

Bozar ama zaten sen takip amaçlı koyacaksın  ::) takip işi bitince de komple boşaltıp tümden Toyota orjinal soğutma sıvısı kullanacaksın.  Ekleme mekleme para verme. Bu test işi de öyle haftalarca değil yani

Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2016, 22:02:42
tamam abi, konusu var diyorum, neyse [emoji23] benim eşşek gancık olsun [emoji4]

Konusu olması seni haklı çıkartmaz konudaki arkadaşların arabalarının bozuk olduğunu gösterir  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 05, 2016, 22:03:27 »
Bozar ama zaten sen takip amaçlı koyacaksın  ::) takip işi bitince de komple boşaltıp tümden Toyota orjinal soğutma sıvısı kullanacaksın.  Ekleme mekleme para verme. Bu test işi de öyle haftalarca değil yani

Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2016, 22:02:42
Konusu olması seni haklı çıkartmaz konudaki arkadaşların arabalarının bozuk olduğunu gösterir  :rofl:
ımm anlaşıldı hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 05, 2016, 22:05:08 »
Forumun ender orjinal avensisi olarak bende bu su sesini hiçmi hiç duymadım.
Daha öncelerdede konusu olmuştu ilk çalıştırmada diye ancak bende hiç olmadı bugüne kadar ne yaz ne kış.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Aralık 05, 2016, 22:05:35 »
ımm anlaşıldı hocam

Cidden Ramazan bak o su nereye gitti önemli yani.  Yağ seviyesi -egzoz dumanı rengi -veya sağdan soldan damlama  :DUR:

Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2016, 22:07:03
Forumun ender orjinal avensisi olarak bende bu su sesini hiçmi hiç duymadım.
Daha öncelerdede konusu olmuştu ilk çalıştırmada diye ancak bende hiç olmadı bugüne kadar ne yaz ne kış.
Selamlar

Büyüksün be abi, ama bu gençler yine olayı yaşa bağlarsa o zaman iki ehtiyar olayına bağlanır  :rofl: genç bir destekçi bulmak lazım
THE END