0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cidden Ramazan bak o su nereye gitti önemli yani. Yağ seviyesi -egzoz dumanı rengi -veya sağdan soldan damlama
ek bilgi olarak araçta hararet vs durumları yok ..havasını kendim alabilir miyim biraz araştıra yaptım bazı araçlarda hava alma vanası vs varmış sanırım bu araçta da var mıdır aslında yazın aracın altına eğilidğimde baya bi su akışı vardı ama bi tahliye borusundan akıyordu normal gelmişti sanırım klima suyuydu ama
Sağ ön yolcu tarafından geliyorsa klima suyu olma ihtimali var. Bu sistemi su deposu gibi düşün, tankın high kısmı suyun dolaştığı en üst noktanın da üstünde. Denge tankı gibi. Hortum terazi gibi artık ne biliyorsan o şekilde düşün. Bu yüzden ekstrem bir durum yok ise sistem hava yapmaz. Ama sen atıyorum lpg regülatörünü bu seviyenin üstüne koyarsan su oraya çıkmaz şelale sesi yapar
Ramazan bey o gördüğünüz klima suyudur o kadar su soğutma siteminden aksa sizin radyatör on kere boşalmıştı.Talat hocanın dediği gibi ilk fırsatta takviye edin ama öncelikle kaçak yerini bulun.Kolaylıklar dilerim.Selamlar
Toyota hava yapmaz diye biliyorum hiç rastlamadım. Soğutma sıvısını komple değiştirirseniz radyatörün kapağından doldurun ve kapağı kapatıp bir süre çalıştırın. Seviye düşerse ekleme yapın. O su sesi benim arabada var ilk çalışmada gaza basınca geliyor.
bende araç soğukken ilk çalıştırmada geliyor haraket halinde duymadım hiç teşekkür ederim
Bu güne kadar bu su sesini bende hiç duymadım.Belkide hiç dikkat etmediğimden duymamışta olabilirim.önceki aracım T25 avensisde buna dahil.Tapatalkla gönderildi
İşte çalıştırınca pompa devre giriyor ve boş havalı olan yere su gitmeye başlıyor. Ama araba durunca pompa durunca sistem yeniden dengeye geçiyor high çizgisinden de yukarıda doldur bak belki dengede iken su sesini duymazsın eğer yükseklik kurtarır ise çünkü sistem tamamen dolar Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2016, 22:46:25 İkna edemiyorum abi gençleri, arabada su sesi mi olur diyorum ama zevk alıyorlar. Baksana birde felsefe yapmışlar Su sesi para sesi hatun sesi diye
Bu su sesini eğer devrede su eksikse yapıyor en son eski astra aracimda duymuştum ondada radyatörde delik vardı su eksiltiyordu.Tapatalkla gönderildi
hocam umarım sadece havadandır ... yarın tepeleme doldurup takibe başlıyacağım ama geri düşer gibi çünkü en son servis ekledi eksik ekleemişlerdir herhalde bakalım
teşekkür ederim bide bu genleşme kabı hangisi oluyor sanırım radyotörden genleşme kabına gidem hortumu söküp su gelinceye kadar sallayınca havası gidiyormuş
Yaşar bizim arabada radyatör kapağı yok herhalde çünkü ben radyatörü bile görmedim gizlemişler adamlar bi güzel, sadece tanka sıvı eklenebiliyor galiba
Tepeleme doldurma zaten fazlasını atıyor herhalde. Mesaj Birleştirildi: Aralık 06, 2016, 01:03:08Yok böyle bişi bak sen en iyisimi motor sıcakken suyun seviyesine tanktan bak birisi motoru kapatsın su seviyesi oynarsa hava vardır. Ve dediğim gibi su seviyesinin üstünde kalan bir yer varsa hava orada olur başka türlü olmaz Mesaj Birleştirildi: Aralık 06, 2016, 01:27:21Ramazan Bak yöntem şu,Resimdeki gibi B çizgisine kadar soğutucu sıvıyı koy,[attach=1]Sonra hortumları sık sık bırak seviyeyi kontrol et, her iki hortumu da sık sık bırak, seviyeyi kontrol et yine. Sonra kapağı kapat, aracı çalıştır araç ısınsın.[attach=2]Bu arada A/C kapalı olacak, MAKSİMUM SICAKLIK derecesine ayarla, ve fanı en Minimum hıza ayarla.Termostat açana kadar araba çalışsın, ve termostat açınca da 5 dakika falan bekle , termostat açtığını hortumdaki vibrasyondan anlarsın su akışını hissedersin.Bu anlatacağım prosedürü en az 7 dakika boyunca uygula,Motoru 3000 devirde 5 saniye çalıştır, sonra bırak 45 saniye rölantide çalışsın. bu işlemi en az 8 kere yap. bu arada hortumları sıkıp sıkıp bırak, ama sıcak olabilir fana falan dikkat et haşince sıkma Sonra motoru kapat aracın soğumasını bekle, seviyeyi kontrol et. Bu kadar.
T22/25 Avensis inceledim sizinkiler ile ilgili bilgim yok. Su sesi iyidir yeri gelince kesilir. Hatun sesi orlon söküğü gibi gelir
pardon da hangi hortumları sıkacak? yok iki elinle iyice sık avcukla falan demişsin,sakata gelmesin adam[emoji23]
pardon da hangi hortumları sıkacak? yok iki elinle iyice sık avcukla falan demişsin,sakata gelmesin adam[emoji23]düzenleme: ramazan hocam kasma o kadar su sesi dediğim gibi terapidir. yok gaz bas bırak sonra in sık sık bırak sonra geri gel avcukla iki elinle falan... ciddi sıkıntı bunlar ben sana söyleyeyim [emoji3]
Bende ilk defa radyatör kapağı olmayan araba gördüm çaktırma Yok ya öyle deme, su sesi yada herhangi bir alışılmışın dışında gelen ses sakattır. Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2016, 23:39:17Tanka giren 2 adet hortum var zaten Mesaj Birleştirildi: Aralık 05, 2016, 23:52:51TALAT devekuşu misali kafanı gömme, sende yap bu işlemleri gerekirse sıvı seviyesini B de tut bir bak bakalım yine gelecek mi o ses.
anlamadığım nokta 5 sn 3000 devir sonra 45 sn rölanti + bu arada boruları sıktırmaya devam mi edilecek 2 kişi lazım o zaman