Gönderen Konu: T27 motor soğutma suyu  (Okunma sayısı 10626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 motor soğutma suyu
« Yanıtla #60 : Aralık 07, 2016, 00:30:21 »
hi adamı hasta etmez aslında. sabah eksi 7nde araca biniyorum  5dk yolum var. bu arada en hızlı böyle ısıtsın diye hi ye ayarlıyorum. hep hi de duruyor. uzun yola giderken zaten araç çalıştıktan sonra 25 derece ayarlıyorum yetiyor
Denemek isteyen sıcaklığı hi ye getirsin oto açık kalsın  stop etsin.
Ama gece beklesin soğukta araç. sabah marşa basar basmaz ince bir ses gelmesi gerek. dediğim gibi çok çok dikkat etmek lazım bendeki ses o şekilde

Ön cama üfleme tuşuna basınca auto modda zaten kendisi ayar çekiyor. Birde fan hızını minimuma falan getir daha çabuk ısınırsın.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2016, 00:36:23
Yada bak daha çabuk içerisinin ısınmasını istiyorsan sana tüyo verebilirim  :lol: patenti bana ait  :tamam: iç sirkülasyon moduna al, ve karbon 12v ısıtıcı plaklar var onları hava emen yerlere koy, polen filtresinin orada bas düğmeye ısınsın, oradan geçen hava ısınarak sisteme girer ve içerisi daha çabuk ısınır.  :tamam: kimseye söyleme ama bunu  :islik:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 07, 2016, 00:30:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 07, 2016, 00:37:25 »
Yazmıyayım dedim gene duramadım şeytan dürttü :P
Talat hocam yol 5 dk kalorifer HI konumda motor ısısnı olduğu gibi soğuruyorsun bu ODB li LPG sistemi ne zaman giriyor bu 5 dakikada devreye :)
Sanırım sen kışın hep benzinle gidiyorsun gibi geliyor bana :)
Bence başka arkadaşlarda var burda zannediyorum LPG kullanıyorum zannedip benzinde giden kış günleri hadi sustum.
Ramazan bey sen bu arkadaşlara bakma adama arabayı söktürüler bunlar :)))
iyi geceler ,Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Aralık 07, 2016, 00:48:23 »
Yazmıyayım dedim gene duramadım şeytan dürttü :P
Talat hocam yol 5 dk kalorifer HI konumda motor ısısnı olduğu gibi soğuruyorsun bu ODB li LPG sistemi ne zaman giriyor bu 5 dakikada devreye :)
Bence başka arkadaşlarda var burda zannediyorum LPG kullanıyorum zannedip benzinde giden kış günleri hadi sustum.
iyi geceler ,Selamlar

Ben 5 dakikalık yola arabayla gitmem :) Benim araba uzun yol arabası, şehir içi zorda kalmazsam ailecek bir yere gitmezsek arabayı kullanmam. Kullanırsam ya katil olurum yada evliya, otopark sıkıntısı trafikteki dangalaklıklar falan gelemem valla. Zaten Talat hoca arabayı maşallah bisiklet niyetine kullanıyor, geçen konusu vardı adam yolda giderken buzlu rampa görüp gitmiş vsc trc testi yapmış :) Ule ben buzlu yol görsem kaçacak delik ararım. Maşallahı var yani  :tamam:

Bu arada LPG ayarında kaç derece de ise o sıcaklıkta geçiyor lpg ye 35 derece bende ayarı, regülatör suyu  35 dereceye geçince LPG de kullanım başlıyor. 0W20 yağlı motor zaten hemen ısınıyor :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Aralık 07, 2016, 05:54:03 »
Yazmıyayım dedim gene duramadım şeytan dürttü [emoji14]
iyi geceler ,Selamlar

Evet abi, yolun çoğu benzin ile gidiyoruz [emoji23]  kışın kısa mesafe lpg ile tasarruf yapılamıyor malesef. olsun kışın araç biraz benzin görüp kendine gelsin [emoji1] auto modda zaten otomatik ayarlıyor abi ilk dakikalar hiç çalışmıyor sonra yavaş yavaş ısıtıyor. motorun ısısı belli bir dereceye gelince çalışıyor ama gerçi be olursa olsun motorun ilk çalışmadan sonra motor ısısını alıyordur belli oranda
Ben 5 dakikalık yola arabayla gitmem :) Benim araba uzun yol arabası, şehir içi zorda kalmazsam ailecek bir yere gitmezsek arabayı kullanmam. Kullanırsam ya katil olurum yada evliya, otopark sıkıntısı trafikteki dangalaklıklar falan gelemem valla. Zaten Talat hoca arabayı maşallah bisiklet niyetine kullanıyor, geçen konusu vardı adam yolda giderken buzlu rampa görüp gitmiş vsc trc testi yapmış :) Ule ben buzlu yol görsem kaçacak delik ararım. Maşallahı var yani  :tamam:

Bu arada LPG ayarında kaç derece de ise o sıcaklıkta geçiyor lpg ye 35 derece bende ayarı, regülatör suyu  35 dereceye geçince LPG de kullanım başlıyor. 0W20 yağlı motor zaten hemen ısınıyor :islik:
hava iyi olunca yürüyorum abi. ama kışın çok soğuk oluyor ve cidden adamı çarpıyor. haliyle bas marşa devam et oluyor [emoji41]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah