Gönderen Konu: Bir araba ALAMAMA hikayesi (ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİME ALDIK)  (Okunma sayısı 20779 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Herkese merhabalar.
Bildiğiniz üzere bilinçsizce bir müdahale sonucu Tuscon aracımın motorunda sıkıntı olmuştu. Motoru bozan atölye motoru tekrar yaptıysa da randıman vermedi. Daha sonra işinin ehli bir ustaya motoru tekrardan toplattık. Motor şimdi eskisinden daha iyi. Lakin 12 günlük süreçt ailece yaşadığımız sıkıntılar bizi istemeden de olsa araçtan soğuttu.
Geçen hafta Cuma günü Birmot'a gidip Doblo 1.6 Mjet Premio Plus Grey donanımlı araba için anlaştık ve babamın adına kredi başvurusunda bulundum. Ama Koç Fiat finans aracın  %47,10'na kredi çıkardı yani 30 bin lira. İhtiyacım olan tutarsa 42 bin. Danışman tutarın artırılması için bir kaç yazışmada bulunduysa da değişen birşey olmadı.
Doblo'dan vazgeçip Fiorino 1.3 Mjet Emotion'a yöneldik. Bunda da 36 bin lira ihtiyacımız oldu. Bu seferde 27.500 lira kredi çıktı. bu sefer de 8.500 açığımız çıktı.

Fiat'tan istediğimizi alamayınca Vdf kolay kredi verdiği için Doğuş Otoya gittim. İbreyi Cady'e çevirdim.
Trendline 66.900
Comfortline 76.000
Exlusive ise 82.000 bin lira
Far tipi, panjur farkı, ön göğüs kaplaması ve karartılmış arka camlar (özetle) dışında donanımlarında koltuklarda da dahil olmak üzere fazla bir farklılığı olmayan arabaya yukarıda ki fyatları vermek açıkçası işime gelmedi.
Motorun üstünde VW TDI yazan kapak yok. Enjektör boruları öyle baldırı çıplak gibi duruyor. Sorduğumda o kapak ile motor daha çok ısınıyormuş!!! Danışmana bu cevapla insanlarla dalga geçtiğiklerinin farkında olup olmadığını sordum. Merkezin öyle bildirdiğini söyledi :rofl: Bizde salaktık yedik o cevabı >:(
Üç donanımdan hangisini alırsanız alın 5 ileri şanzıman var.
Sadece 2.0 motor seçeneği var 1.6 motor yok artık. Ticari araçlarda mtv 1901 cc'den sonra neredeyse iki katı artıyor. Her hangi bir avantajı yok bir de 5 ileri şanzıman olması da ayrı bir olumsuzluk. Ama Doblo hem 1.6 105 beygir mtv avantajı var hem de 6 ileri şanzımana sahip daha az yakıyor.
Üç donanımda da sağ sürgülü kapıda sürgülü pencere var ama sol kapıda pencere yok :wacko: Doblo'da Safeline donanımından itibaren bütün camlar elektrikli.
Koltuklarda yine üç donanımda aynı kumaşa sahip. Donanıma göre değişkenlik göstermiyor. Doblo Easy, Safeline, Premio Plus ve Trekking donanımlarının dördünde de farklı koltuk ve kumaş farklılığı var.
Aux, USB, Navigasyon, hız sabitleyici ve birçok özelliği de Cady'e göre avantajlı
Cady 15 binde Doblo 1.6 20 binde (1,3 olanlar 10 binde bir) bakıma giriyor.

Neyse bu farklar nedeniyle sıfır Cady'den vazgeçip ikinci el DOD'a yöneldim. VW grup arabaları dışında ki arabalara Vdf kredi vermiyormuş. DSG şanzımanlı  Şahin'in Cady hali versiyonunda 56 bin istediler bende vazgeçip çıktım.

Dacia Logy geldi aklıma. Hemen Dacia bayisine geçtim.
Logy hem geniş ve uzun hem de otomobil ruhsatlı olunca işime yarar diye düşündüm. Tuhaf bir danışmana denk geldim. 5 dakikada bayiden kaçtım. Dacia'dan uzuk dur dedim kendime.

Peugeot bayisine geçtim. Partner'lara baktım. Donanıma göre fiyatı fazla geldi bana. Kampanyalı vade oranlarını duyunca arkama bakmadan kaçtım.

Tekrar Fiat'a gittim bir gelişme var mı diye. Fiat Finans 42 bin veya 36 bin vermeye yanaşmıyor bir türlü >:(

Madem sıfır alamıyorum o zaman düşük kilometreli garantisi devam eden Doblo baktım. 9 bin km'de 2015 model Doblo 1.6 Premio Plus Black buldum. Bagaj kapağı değişmiş ve solön çamurluk ve tampon birleşim yerinde boya küçük bir hasar almış. Rötuşdan ziyade boyanmaya ihtiyacı var. Dün gidip arabaya baktım. Biraz kirli kullanılmış 9 binde ki bir arabaya hiç benzemiyor

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-fiat-bayii-gurses-oto-dan-2015-doblo-premio-plus-1.6-m.jet-359623703/detay

Oradan diğer bir Fiat bayisine geçtim. Doblo 1.6 Trekking 2015 model 35 bin km'de. Sağ ön çamurluk değişmiş, sağ ön ve sürgülü kapıda da boya var.
Arabanın eski sahibi balıkçıymış. Kapıyı açtığımda beni hamsi kokusu karşıladı. Bu arabada çok ilginç birşeye denk geldim. Sağ tekerleklerde sola göre fazlası ile aşınma olmuş. Mutlaka değişim gerekiyor. Sol tarafta ki tekerlekler olması gerektiği gibi duruyor. Ufak tefek minik birkaç çizik var. Polisajla geçeceği için fazla önemsemedim. En son 49 bine bıraktılar ama arabaya lastik almak gerek. Üzerinde ki orjinal lastikleri 4 mevsim kullanıla bilen Michelin Cross Climate tipi Goodyear var. 4 tanesi 1.880 TL tutuyor. Neyse kredi başvurusunda bulunduk. Dünden bu yana halaaa cevap verecekler bana. İnternette sıkıntı yaşıyormuş finans kuruluşu. İlgili ilan
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-fiat-ana-bayi-firat-oto-dan-2015-fiat-doblo-1.6-trekking-360027115/detay

Daha sonra Citroen'e geçtim. Berlingo'yu inceledim. Baz donanımı Active'de bile karartılmış arka camlar, bağımsız açılan arka bagaj camı, dönüşe duyarlı sisler gibi birçok özellik vardı. 54.500 liraya alaşım jantlı, dijital klimalı, ön koltuklar arasında konsollu, arka sürgülü kapılarda perde bulunan Active Plus donanımlı Berlingo'ya karar verdim dün itibariyle. Babamın maaşını aldığı İş bankasına kredi başvurusunda bulunmaya karar verdik. Babam şuan Antalya'da. Şubesi Ankara'da. Antalya şubesi buradan başvuru yapamazsınız kendi şubenize başvurun demiş. Şubeler arası iletişimsizliğe tepem attı 9 bin km'de ki Doblo'yu satan bayiyi aradım. Yüksek vade oranına rağmen yapın başvuruyu çıkartın krediyi arabayı alacağım dedim. Şimdi yine beklemedeyim. Bakalım ne olacak.

Şimdi de kayınpederim arıyor. Damat müsaitsen Fiat bayisine gidelim bana da araba bakalım diye :wacko: :wacko:
Biriniz bana yardım edin lütfen, uyandırın beni araba, kredi ve belirsizlik dolu bu kabustan :D :D

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '15
  • 25 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir araba alma hikayesi
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2016, 16:12:32 »
Sıfır araba alın.. Acele karar vermeyin... Kafam attı aradım şöyle yapın dedim şeklinde hareket etmeyin...
2015 COROLLA ADVANCE MDS + BRC SEQUENT 32 LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 275
  • Model Yılı: '06
  • 20 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2016, 16:34:04 »
Özcan Bey, öncelikle acele etmeyin. Bütün geniş araçlara bakın derim. Berlingo daha önce kullandım, dobloyu da. Berlingo çok konforludur. Ayrıca düşünürseniz bu aracı da kullandım. Şirketimin çok temiz ve bakımlıdır. Aile için çok uygun. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-2014-model-5-kisilik-hatasiz-lodgy-1.5-servis-bakimli-360350982/detay/   İlan No  360350982. Komşum 3 ay araba araştırdı. Focus la başladı Captiva aldı. İyi günler dilerim.
Corolla 2006 1.6 VVTİ Terra Otm. Sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2016, 16:41:16 »
sizinkisi "bir araba alamama hikayesi" olmuş bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2016, 16:48:48 »
Hakkında hayırlısı olsun abi. İnşallah gönlüne göre birşey bulursun ve sıkıntısız kullanırsın.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2016, 16:51:08 »
Abi 1 ay daha disini sikmani tavsiye ederim. Bence de sifir doplo olmazsa Citroen Berlingo alabilirsin. Baska bayilerden de fiyat alirsan belki isini halledecek biri cikabilir. Abi peki ya hic forda baktin mi. Abime bu sene basi Ford Curier almistik 1.5 dizel gayet memnun. Ama ben sokaktaki bakkalda var berlingo gayet albenili donanimli ve binek bir havasi var.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '07
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2016, 16:58:58 »
Fiat Doblo almayın kesinlikle.Şirkette kullanıyoruz arabaya sağ taraftan vurdular sol kapı açılmıyo :) .Sıfır alınan arabadan 5-6 bin km sonra gıcırtılar ,sesler geliyo.Pişman olursunuz.
Asrın Tarzına Uyan değil,Allah'ın farzına uyan kazanacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2016, 17:36:29 »
Abi hakkında hayırlısı olsun . Abi bence de acele etme gerekirse çevre illerdeki bayileri de arayıp fiyat ve kredi konusunda bilgi al.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 04, 2016, 18:04:08 »
Nefessiz okudum ve her seferinde "buda mı gol değil bee" dedim :)
Fordda durduğu yerde boyası dökülüyor çatlıyor. Sebepsizce hemde.
Valla berlingo güzel seçenek abi ama ticarilerden sonra Tuscon ,sonrasında yine ticari gelirse çok sarmaz abi. Bence Tusconu sevin :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2016, 20:21:29 »
Arkadaşlar yorumlarınızı tek tek okudum. Sağolun varolun hepiniz.
Yaşadığım sıkıntı kredinin ihtiyacım kadarının çıkmaması.
DOD'dan 2011 model Jetta 1.2 TSI Trendline 40 binde opsiyonlattım. Pazartesi başvuruda bulunacağız artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2016, 20:31:21 »
DOD'dan 2011 model Jetta 1.2 TSI Trendline 40 binde opsiyonlattım. Pazartesi başvuruda bulunacağız artık.
Abiii valla bence sen evde otur iyi bir kafayi dinle dusun tasin. A , B , C mi derken X nerden cikti.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 04, 2016, 20:36:41 »
Yengen geçen gittiğimizde ben bu Jetta'yı çok sevdim dediği için en son buna karar verdim :D
Babamın maaş aldığı bankanın Pazartesi vereceği habere göre Jetta'ya karar vereceğim. Dediğin gibi gerçekten kafamı dinlemeye ihtiyacım var. Galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 04, 2016, 20:40:45 »
Yengen geçen gittiğimizde ben bu Jetta'yı çok sevdim dediği için en son buna karar verdim :D
Babamın maaş aldığı bankanın Pazartesi vereceği habere göre Jetta'ya karar vereceğim. Dediğin gibi gerçekten kafamı dinlemeye ihtiyacım var. Galiba :)
Abi Dod a baktim sanirsam soyledigin araba siyah 1.2 tsi 41 binde olan. Araba resimlerde guzel duruyor. Sanirsam sag sol camurluk degisik on kaput boyali. Fiyat olarak site fiyatimi yoksa indirim yaptilar mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 04, 2016, 21:11:12 »

İyi ki doğdun ÖZCAN  iyi ki doğdun  :P

Hayırlı uğurlu olsun inşallah,  Allahu teala gönlüne göre nasip etsin  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 04, 2016, 21:27:46 »
Özcan bey merhaba:Öncelikle Tuscon aracınız için geçmiş olsun diyorum,Sonraki araştırma ve tercihleriniz içinden Fiat hariç hepsini düşünebilirsiniz bence.Hayırlısı olsun iyi günler
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 04, 2016, 21:45:34 »
Abi Dod a baktim sanirsam soyledigin araba siyah 1.2 tsi 41 binde olan. Araba resimlerde guzel duruyor. Sanirsam sag sol camurluk degisik on kaput boyali. Fiyat olarak site fiyatimi yoksa indirim yaptilar mi ?
Ön iki çamurluk değişmiş kaput boyalı. Satılan her aracın kuaförü yapılıp teslim ediliyor. Temizlenmemiş olmasına rağmen pırıl pırıl araba.
Fiyatta esneklik var indirim yapacaklar hatta ekstra indirim koparmaya da çalışacağım.

İyi ki doğdun ÖZCAN  iyi ki doğdun  :P

Hayırlı uğurlu olsun inşallah,  Allahu teala gönlüne göre nasip etsin  :tamam:
Teşekkür ederim de adımı söylerken neden bağırdın Murat bey :)

Özcan bey merhaba:Öncelikle Tuscon aracınız için geçmiş olsun diyorum,Sonraki araştırma ve tercihleriniz içinden Fiat hariç hepsini düşünebilirsiniz bence.Hayırlısı olsun iyi günler
Naci abi merhaba. İyi dileklerin için teşekkür ederim. İstenmeyen bir olay yaşadık maalesef :(
Fiat için neden olumsuz görüş bildirdin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 04, 2016, 22:06:31 »
Bencede Fiat hariç olmalı çünkü şahsi görüşüm Fiatlar kalitesiz üretiliyor. 10,000 km de kontağımız bozuldu, servisi aradık leb demeden leblebiyi anladılar, demek ki kronik arızalı.Havalar soğuduğu gün motor titremeye başladı, servis çözüm üretmiyor normal diyorlar yahu insan bahane üretir kötü mazot falan der bunlar uğraşmıyorlar, tek güzel tarafı yol yardımı ışık hızıyla yetişiyorlar.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2016, 22:09:32
Bunlara ilaveten birde güneşlikler yerinde durmuyor aşağı sarkıyor,araç 30.000 de 1.5 yaşında
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 04, 2016, 23:43:45 »
Yanlız değilsiniz Özcan bey.
2008 de günlerce megane 2 aradım Astra aldım.
2010 da 0 focusla pazarlık yaptım 0 Corolla aldım.
2015de Superb ile pazalığı yaptım bir baktım ki civic almışım. Kısaca şuana kadar hiç niyetlendiğim bir arabayı almadım. :)
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2016, 03:13:52 »
bence dacia yı deneyin. 1.5 dizel olsun ama.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 06, 2016, 21:46:03 »
Ön iki çamurluk değişmiş kaput boyalı. Satılan her aracın kuaförü yapılıp teslim ediliyor. Temizlenmemiş olmasına rağmen pırıl pırıl araba.
Fiyatta esneklik var indirim yapacaklar hatta ekstra indirim koparmaya da çalışacağım.
Teşekkür ederim de adımı söylerken neden bağırdın Murat bey :)
Naci abi merhaba. İyi dileklerin için teşekkür ederim. İstenmeyen bir olay yaşadık maalesef :(
Fiat için neden olumsuz görüş bildirdin?
Özcan bey Merhaba:Bana göre Türkiye yollarında en çabuk dökülen,her tarafından zırıl zırıl ses gelen araçlar olduğu için Fiat'tan uzak dur dedim.Tabii ki bu benim görüşüm,şüphesiz tercih sizin.İyi günler.Her şey dilediğinizce olsun.
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28