0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abilerim kardeşlerim önerileriniz ve iyi dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim sizlere.2013 model Jetta 1.2 TSI 105hp Comfortline DSG 90 bin km 56.500TL hatasız. Sadece 90 bin bakımı yapılması gerekiyor ve servis bakımlı. Eski sahibi şahıs... (DOD Esenyurt)2012 model Passat Variant 1.6 TDI 105hp Comfortline manuel 144 bin km 58.750 TL bir kapı ve iki tampon boyalı. Bakımına 6 bin km var. Eski sahibi şahıs... (DOD Avea AŞ)Araçların sınıfını karşılaştırmanıza gerek yok. Esas istediğim vagon bir araba. Ama hangisi mantıklı olursa onu almayı planlıyorum. Siz olsanız hangisini neden alırdınız?Görüşlerinizi bekliyorum
Herkese merhabalar.Bildiğiniz üzere bilinçsizce bir müdahale sonucu Tuscon aracımın motorunda sıkıntı olmuştu. Motoru bozan atölye motoru tekrar yaptıysa da randıman vermedi. Daha sonra işinin ehli bir ustaya motoru tekrardan toplattık. Motor şimdi eskisinden daha iyi. Lakin 12 günlük süreçt ailece yaşadığımız sıkıntılar bizi istemeden de olsa araçtan soğuttu.Geçen hafta Cuma günü Birmot'a gidip Doblo 1.6 Mjet Premio Plus Grey donanımlı araba için anlaştık ve babamın adına kredi başvurusunda bulundum. Ama Koç Fiat finans aracın %47,10'na kredi çıkardı yani 30 bin lira. İhtiyacım olan tutarsa 42 bin. Danışman tutarın artırılması için bir kaç yazışmada bulunduysa da değişen birşey olmadı.Doblo'dan vazgeçip Fiorino 1.3 Mjet Emotion'a yöneldik. Bunda da 36 bin lira ihtiyacımız oldu. Bu seferde 27.500 lira kredi çıktı. bu sefer de 8.500 açığımız çıktı.Fiat'tan istediğimizi alamayınca Vdf kolay kredi verdiği için Doğuş Otoya gittim. İbreyi Cady'e çevirdim.Trendline 66.900Comfortline 76.000Exlusive ise 82.000 bin liraFar tipi, panjur farkı, ön göğüs kaplaması ve karartılmış arka camlar (özetle) dışında donanımlarında koltuklarda da dahil olmak üzere fazla bir farklılığı olmayan arabaya yukarıda ki fyatları vermek açıkçası işime gelmedi. Motorun üstünde VW TDI yazan kapak yok. Enjektör boruları öyle baldırı çıplak gibi duruyor. Sorduğumda o kapak ile motor daha çok ısınıyormuş!!! Danışmana bu cevapla insanlarla dalga geçtiğiklerinin farkında olup olmadığını sordum. Merkezin öyle bildirdiğini söyledi Bizde salaktık yedik o cevabı Üç donanımdan hangisini alırsanız alın 5 ileri şanzıman var.Sadece 2.0 motor seçeneği var 1.6 motor yok artık. Ticari araçlarda mtv 1901 cc'den sonra neredeyse iki katı artıyor. Her hangi bir avantajı yok bir de 5 ileri şanzıman olması da ayrı bir olumsuzluk. Ama Doblo hem 1.6 105 beygir mtv avantajı var hem de 6 ileri şanzımana sahip daha az yakıyor.Üç donanımda da sağ sürgülü kapıda sürgülü pencere var ama sol kapıda pencere yok Doblo'da Safeline donanımından itibaren bütün camlar elektrikli.Koltuklarda yine üç donanımda aynı kumaşa sahip. Donanıma göre değişkenlik göstermiyor. Doblo Easy, Safeline, Premio Plus ve Trekking donanımlarının dördünde de farklı koltuk ve kumaş farklılığı var.Aux, USB, Navigasyon, hız sabitleyici ve birçok özelliği de Cady'e göre avantajlıCady 15 binde Doblo 1.6 20 binde (1,3 olanlar 10 binde bir) bakıma giriyor.Neyse bu farklar nedeniyle sıfır Cady'den vazgeçip ikinci el DOD'a yöneldim. VW grup arabaları dışında ki arabalara Vdf kredi vermiyormuş. DSG şanzımanlı Şahin'in Cady hali versiyonunda 56 bin istediler bende vazgeçip çıktım.Dacia Logy geldi aklıma. Hemen Dacia bayisine geçtim.Logy hem geniş ve uzun hem de otomobil ruhsatlı olunca işime yarar diye düşündüm. Tuhaf bir danışmana denk geldim. 5 dakikada bayiden kaçtım. Dacia'dan uzuk dur dedim kendime.Peugeot bayisine geçtim. Partner'lara baktım. Donanıma göre fiyatı fazla geldi bana. Kampanyalı vade oranlarını duyunca arkama bakmadan kaçtım.Tekrar Fiat'a gittim bir gelişme var mı diye. Fiat Finans 42 bin veya 36 bin vermeye yanaşmıyor bir türlü Madem sıfır alamıyorum o zaman düşük kilometreli garantisi devam eden Doblo baktım. 9 bin km'de 2015 model Doblo 1.6 Premio Plus Black buldum. Bagaj kapağı değişmiş ve solön çamurluk ve tampon birleşim yerinde boya küçük bir hasar almış. Rötuşdan ziyade boyanmaya ihtiyacı var. Dün gidip arabaya baktım. Biraz kirli kullanılmış 9 binde ki bir arabaya hiç benzemiyorhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-fiat-bayii-gurses-oto-dan-2015-doblo-premio-plus-1.6-m.jet-359623703/detayOradan diğer bir Fiat bayisine geçtim. Doblo 1.6 Trekking 2015 model 35 bin km'de. Sağ ön çamurluk değişmiş, sağ ön ve sürgülü kapıda da boya var.Arabanın eski sahibi balıkçıymış. Kapıyı açtığımda beni hamsi kokusu karşıladı. Bu arabada çok ilginç birşeye denk geldim. Sağ tekerleklerde sola göre fazlası ile aşınma olmuş. Mutlaka değişim gerekiyor. Sol tarafta ki tekerlekler olması gerektiği gibi duruyor. Ufak tefek minik birkaç çizik var. Polisajla geçeceği için fazla önemsemedim. En son 49 bine bıraktılar ama arabaya lastik almak gerek. Üzerinde ki orjinal lastikleri 4 mevsim kullanıla bilen Michelin Cross Climate tipi Goodyear var. 4 tanesi 1.880 TL tutuyor. Neyse kredi başvurusunda bulunduk. Dünden bu yana halaaa cevap verecekler bana. İnternette sıkıntı yaşıyormuş finans kuruluşu. İlgili ilanhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-fiat-ana-bayi-firat-oto-dan-2015-fiat-doblo-1.6-trekking-360027115/detayDaha sonra Citroen'e geçtim. Berlingo'yu inceledim. Baz donanımı Active'de bile karartılmış arka camlar, bağımsız açılan arka bagaj camı, dönüşe duyarlı sisler gibi birçok özellik vardı. 54.500 liraya alaşım jantlı, dijital klimalı, ön koltuklar arasında konsollu, arka sürgülü kapılarda perde bulunan Active Plus donanımlı Berlingo'ya karar verdim dün itibariyle. Babamın maaşını aldığı İş bankasına kredi başvurusunda bulunmaya karar verdik. Babam şuan Antalya'da. Şubesi Ankara'da. Antalya şubesi buradan başvuru yapamazsınız kendi şubenize başvurun demiş. Şubeler arası iletişimsizliğe tepem attı 9 bin km'de ki Doblo'yu satan bayiyi aradım. Yüksek vade oranına rağmen yapın başvuruyu çıkartın krediyi arabayı alacağım dedim. Şimdi yine beklemedeyim. Bakalım ne olacak. Şimdi de kayınpederim arıyor. Damat müsaitsen Fiat bayisine gidelim bana da araba bakalım diye Biriniz bana yardım edin lütfen, uyandırın beni araba, kredi ve belirsizlik dolu bu kabustan
Selman önerilerin için teşekkür ederim. Biliyorsun iflas ettiğimiz için sicilimiz bozuk maalesef. Babama 2011'de sıfır Corolla aldığımızda emekli maaşı 900 taksitleri de 650 liraydı. Biz taksitleri ödeyemeyince babam taksit tutarı kadar maaşla ödemede çok zorlandı. Gecikmeler olduğu için babama ya kredi vermiyorlar ya da az veriyorlar. Kredi konusunda VDF fazla sıkboğaz etmiyor. DOD'dan grup markalarından birini alırsan Vdf'den kredi kullanabiliyorsun. Diğer markalar için Garanti bankası ve başka bankalara yönlendiriyorlar. Bu nedenle Vdf doğrultusunda hareket ediyorum. Ayrıca Jetta ve Passat 6 ay Doğuş garantisine sahip.
Skoda Roomster 1.6 tdi aslında uygun bir tercih olabilir.
Arkadaşlar bir araç alamama hikayesinin sonuna gelmiş bulunmaktayız.Koç Fiat kredi verdiyse esnekliği bol olan Vdf'den maalesef kredi çıkmadı.Bu arada 2014 model 23.391 km'de hatasız Seat Leon Style donanım+Led far 1.2 TSI+DSG için kredi başvurusunda bulundum Passat'tan girdim Jetta'dan geçtim Leon'da durdum
Hayirlisi neyse o olsun.[emoji4]
Tabiiki hayırlısı ne ise o olsun. Gönül isterdi ki bunca koşuşturmanın sonunda kayda değer birşey olsaydı daha güzel olurdu ama olmadı maalesefMehmet Leon için Doğuş otodan Vdf'ye başvuruda bulunduk ama olmadı. Dün aldığım bir habere göre babam KKB'sin de 8.900.000 liralık bir borca istinaden takibat olduğu bu borcun 172 bin liralık ödeme ile kapatıldığı görünüyor. Böyle saçma sapan bir işin içine düştük. Nasıl düzeltileceği hususunda ne bir bilgim var ne de araştırdım.Hakkımızda artık hayırlısı ne ise öyle olsun inşaallah
Teşekkürler arkadaşlar ama araba alamıyorum maaleeef