Gönderen Konu: Bir araba ALAMAMA hikayesi (ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİME ALDIK)  (Okunma sayısı 20778 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir araba alma hikayesi
« Yanıtla #20 : Kasım 07, 2016, 01:14:52 »
Yaşınız benden büyüktür illaki benden tecrübelisiniz ama yinede siz kafanızı dinleyin sonra iyi bir iki hafta  araştırın.Sıfır alın fiat almayın .
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 07, 2016, 01:14:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 07, 2016, 13:41:55 »
Abilerim kardeşlerim önerileriniz ve iyi dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim sizlere.
2013 model Jetta 1.2 TSI 105hp Comfortline DSG 90 bin km 56.500TL hatasız. Sadece 90 bin bakımı yapılması gerekiyor ve servis bakımlı. Eski sahibi şahıs... (DOD Esenyurt)
2012 model Passat Variant 1.6 TDI 105hp Comfortline manuel 144 bin km 58.750 TL bir kapı ve iki tampon boyalı. Bakımına 6 bin km var. Eski sahibi şahıs... (DOD Avea AŞ)

Araçların sınıfını karşılaştırmanıza gerek yok. Esas istediğim vagon bir araba. Ama hangisi mantıklı olursa onu almayı planlıyorum. Siz olsanız hangisini neden alırdınız?
Görüşlerinizi bekliyorum
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 07, 2016, 14:33:45 »
Abilerim kardeşlerim önerileriniz ve iyi dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim sizlere.
2013 model Jetta 1.2 TSI 105hp Comfortline DSG 90 bin km 56.500TL hatasız. Sadece 90 bin bakımı yapılması gerekiyor ve servis bakımlı. Eski sahibi şahıs... (DOD Esenyurt)
2012 model Passat Variant 1.6 TDI 105hp Comfortline manuel 144 bin km 58.750 TL bir kapı ve iki tampon boyalı. Bakımına 6 bin km var. Eski sahibi şahıs... (DOD Avea AŞ)

Araçların sınıfını karşılaştırmanıza gerek yok. Esas istediğim vagon bir araba. Ama hangisi mantıklı olursa onu almayı planlıyorum. Siz olsanız hangisini neden alırdınız?
Görüşlerinizi bekliyorum

Abi kendimi senin yerine koyduğumda;

1-) Jettayı alırdım çünkü; Vergisi düşük ve DSG şanzıman olduğu için.
2-) Passatı alırdım çünkü ; D segment olmasının dışında dizel olması ve Vagon bir araç düşündüğün için ihtiyacını fazlasıyla karşılayacaktır.

AbBirinin ağır bakımı gelmiş bir diğerinin bakımına henüz var. Boya takıntının olmadığını düşünerek, otomatik şanzıman zorunlu değil ve passatın motoruyla alakalı sıkıntısı yoksa Passatı tercih etmen senin işini daha çok görecek gibi.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 14:47:34
abi bu arada aklını bulandırmak gibi olmasın ama madem vagon bir araç düşünüyorsun Volvolarada bakmanı tavsiye ederim. :) Misal;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-ilk-sahibinden-2009-model-volvo-v50-357777018/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2.sahibinden-hatasiz-kazasiz-volvo-v50-dizel-356374920/detay

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 07, 2016, 15:10:06 »
Selman önerilerin için teşekkür ederim. Biliyorsun iflas ettiğimiz için sicilimiz bozuk maalesef. Babama 2011'de sıfır Corolla aldığımızda emekli maaşı 900 taksitleri de 650 liraydı. Biz taksitleri ödeyemeyince babam taksit tutarı kadar maaşla ödemede çok zorlandı. Gecikmeler olduğu için babama ya kredi vermiyorlar ya da az veriyorlar. Kredi konusunda VDF fazla sıkboğaz etmiyor. DOD'dan grup markalarından birini alırsan Vdf'den kredi kullanabiliyorsun. Diğer markalar için Garanti bankası ve başka bankalara yönlendiriyorlar. Bu nedenle Vdf doğrultusunda hareket ediyorum. Ayrıca Jetta ve Passat 6 ay Doğuş garantisine sahip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 07, 2016, 15:43:51 »
Herkese merhabalar.
Bildiğiniz üzere bilinçsizce bir müdahale sonucu Tuscon aracımın motorunda sıkıntı olmuştu. Motoru bozan atölye motoru tekrar yaptıysa da randıman vermedi. Daha sonra işinin ehli bir ustaya motoru tekrardan toplattık. Motor şimdi eskisinden daha iyi. Lakin 12 günlük süreçt ailece yaşadığımız sıkıntılar bizi istemeden de olsa araçtan soğuttu.
Geçen hafta Cuma günü Birmot'a gidip Doblo 1.6 Mjet Premio Plus Grey donanımlı araba için anlaştık ve babamın adına kredi başvurusunda bulundum. Ama Koç Fiat finans aracın  %47,10'na kredi çıkardı yani 30 bin lira. İhtiyacım olan tutarsa 42 bin. Danışman tutarın artırılması için bir kaç yazışmada bulunduysa da değişen birşey olmadı.
Doblo'dan vazgeçip Fiorino 1.3 Mjet Emotion'a yöneldik. Bunda da 36 bin lira ihtiyacımız oldu. Bu seferde 27.500 lira kredi çıktı. bu sefer de 8.500 açığımız çıktı.

Fiat'tan istediğimizi alamayınca Vdf kolay kredi verdiği için Doğuş Otoya gittim. İbreyi Cady'e çevirdim.
Trendline 66.900
Comfortline 76.000
Exlusive ise 82.000 bin lira
Far tipi, panjur farkı, ön göğüs kaplaması ve karartılmış arka camlar (özetle) dışında donanımlarında koltuklarda da dahil olmak üzere fazla bir farklılığı olmayan arabaya yukarıda ki fyatları vermek açıkçası işime gelmedi.
Motorun üstünde VW TDI yazan kapak yok. Enjektör boruları öyle baldırı çıplak gibi duruyor. Sorduğumda o kapak ile motor daha çok ısınıyormuş!!! Danışmana bu cevapla insanlarla dalga geçtiğiklerinin farkında olup olmadığını sordum. Merkezin öyle bildirdiğini söyledi :rofl: Bizde salaktık yedik o cevabı >:(
Üç donanımdan hangisini alırsanız alın 5 ileri şanzıman var.
Sadece 2.0 motor seçeneği var 1.6 motor yok artık. Ticari araçlarda mtv 1901 cc'den sonra neredeyse iki katı artıyor. Her hangi bir avantajı yok bir de 5 ileri şanzıman olması da ayrı bir olumsuzluk. Ama Doblo hem 1.6 105 beygir mtv avantajı var hem de 6 ileri şanzımana sahip daha az yakıyor.
Üç donanımda da sağ sürgülü kapıda sürgülü pencere var ama sol kapıda pencere yok :wacko: Doblo'da Safeline donanımından itibaren bütün camlar elektrikli.
Koltuklarda yine üç donanımda aynı kumaşa sahip. Donanıma göre değişkenlik göstermiyor. Doblo Easy, Safeline, Premio Plus ve Trekking donanımlarının dördünde de farklı koltuk ve kumaş farklılığı var.
Aux, USB, Navigasyon, hız sabitleyici ve birçok özelliği de Cady'e göre avantajlı
Cady 15 binde Doblo 1.6 20 binde (1,3 olanlar 10 binde bir) bakıma giriyor.

Neyse bu farklar nedeniyle sıfır Cady'den vazgeçip ikinci el DOD'a yöneldim. VW grup arabaları dışında ki arabalara Vdf kredi vermiyormuş. DSG şanzımanlı  Şahin'in Cady hali versiyonunda 56 bin istediler bende vazgeçip çıktım.

Dacia Logy geldi aklıma. Hemen Dacia bayisine geçtim.
Logy hem geniş ve uzun hem de otomobil ruhsatlı olunca işime yarar diye düşündüm. Tuhaf bir danışmana denk geldim. 5 dakikada bayiden kaçtım. Dacia'dan uzuk dur dedim kendime.

Peugeot bayisine geçtim. Partner'lara baktım. Donanıma göre fiyatı fazla geldi bana. Kampanyalı vade oranlarını duyunca arkama bakmadan kaçtım.

Tekrar Fiat'a gittim bir gelişme var mı diye. Fiat Finans 42 bin veya 36 bin vermeye yanaşmıyor bir türlü >:(

Madem sıfır alamıyorum o zaman düşük kilometreli garantisi devam eden Doblo baktım. 9 bin km'de 2015 model Doblo 1.6 Premio Plus Black buldum. Bagaj kapağı değişmiş ve solön çamurluk ve tampon birleşim yerinde boya küçük bir hasar almış. Rötuşdan ziyade boyanmaya ihtiyacı var. Dün gidip arabaya baktım. Biraz kirli kullanılmış 9 binde ki bir arabaya hiç benzemiyor

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-fiat-bayii-gurses-oto-dan-2015-doblo-premio-plus-1.6-m.jet-359623703/detay

Oradan diğer bir Fiat bayisine geçtim. Doblo 1.6 Trekking 2015 model 35 bin km'de. Sağ ön çamurluk değişmiş, sağ ön ve sürgülü kapıda da boya var.
Arabanın eski sahibi balıkçıymış. Kapıyı açtığımda beni hamsi kokusu karşıladı. Bu arabada çok ilginç birşeye denk geldim. Sağ tekerleklerde sola göre fazlası ile aşınma olmuş. Mutlaka değişim gerekiyor. Sol tarafta ki tekerlekler olması gerektiği gibi duruyor. Ufak tefek minik birkaç çizik var. Polisajla geçeceği için fazla önemsemedim. En son 49 bine bıraktılar ama arabaya lastik almak gerek. Üzerinde ki orjinal lastikleri 4 mevsim kullanıla bilen Michelin Cross Climate tipi Goodyear var. 4 tanesi 1.880 TL tutuyor. Neyse kredi başvurusunda bulunduk. Dünden bu yana halaaa cevap verecekler bana. İnternette sıkıntı yaşıyormuş finans kuruluşu. İlgili ilan
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-fiat-ana-bayi-firat-oto-dan-2015-fiat-doblo-1.6-trekking-360027115/detay

Daha sonra Citroen'e geçtim. Berlingo'yu inceledim. Baz donanımı Active'de bile karartılmış arka camlar, bağımsız açılan arka bagaj camı, dönüşe duyarlı sisler gibi birçok özellik vardı. 54.500 liraya alaşım jantlı, dijital klimalı, ön koltuklar arasında konsollu, arka sürgülü kapılarda perde bulunan Active Plus donanımlı Berlingo'ya karar verdim dün itibariyle. Babamın maaşını aldığı İş bankasına kredi başvurusunda bulunmaya karar verdik. Babam şuan Antalya'da. Şubesi Ankara'da. Antalya şubesi buradan başvuru yapamazsınız kendi şubenize başvurun demiş. Şubeler arası iletişimsizliğe tepem attı 9 bin km'de ki Doblo'yu satan bayiyi aradım. Yüksek vade oranına rağmen yapın başvuruyu çıkartın krediyi arabayı alacağım dedim. Şimdi yine beklemedeyim. Bakalım ne olacak.

Şimdi de kayınpederim arıyor. Damat müsaitsen Fiat bayisine gidelim bana da araba bakalım diye :wacko: :wacko:
Biriniz bana yardım edin lütfen, uyandırın beni araba, kredi ve belirsizlik dolu bu kabustan :D :D

Skoda Roomster 1.6 tdi aslında uygun bir tercih olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 07, 2016, 15:49:35 »
Selman önerilerin için teşekkür ederim. Biliyorsun iflas ettiğimiz için sicilimiz bozuk maalesef. Babama 2011'de sıfır Corolla aldığımızda emekli maaşı 900 taksitleri de 650 liraydı. Biz taksitleri ödeyemeyince babam taksit tutarı kadar maaşla ödemede çok zorlandı. Gecikmeler olduğu için babama ya kredi vermiyorlar ya da az veriyorlar. Kredi konusunda VDF fazla sıkboğaz etmiyor. DOD'dan grup markalarından birini alırsan Vdf'den kredi kullanabiliyorsun. Diğer markalar için Garanti bankası ve başka bankalara yönlendiriyorlar. Bu nedenle Vdf doğrultusunda hareket ediyorum. Ayrıca Jetta ve Passat 6 ay Doğuş garantisine sahip.

O kısım karışıkmış abi hakkında hayırlısı olsun. Madem garantide var şansımı passatta kullanırdım.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 07, 2016, 19:32:45 »
Skoda Roomster 1.6 tdi aslında uygun bir tercih olabilir.
Mustafa bey öneriniz için teşekkür ederim. Ama Romster hem çok tipsiz hemde küçük benim için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Ynt: Bir araba ALAMAMA hikayesi
« Yanıtla #27 : Kasım 08, 2016, 21:11:54 »
Arkadaşlar bir araç alamama hikayesinin sonuna gelmiş bulunmaktayız.
Koç Fiat kredi verdiyse esnekliği bol olan Vdf'den maalesef kredi çıkmadı.
Bu arada 2014 model 23.391 km'de hatasız Seat Leon Style donanım+Led far 1.2 TSI+DSG için kredi başvurusunda bulundum :D Passat'tan girdim Jetta'dan geçtim Leon'da durdum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 08, 2016, 22:31:36 »
Hayirlisi neyse o olsun.[emoji4]

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 08, 2016, 22:38:44 »

Bu arada 2014 model 23.391 km'de hatasız Seat Leon Style donanım+Led far 1.2 TSI+DSG için kredi başvurusunda bulundum :D Passat'tan girdim Jetta'dan geçtim Leon'da durdum :D

Saglik olsun abi. Fr da su aralar cok sik gordugum bir araba epey seveni var. Ben bile az once sokakda gorduk param olsa alirdim dedim hanima, oda cok guzel diyerek onayladi.
Abi Vdf den kredi cikmadi dedin peki bu araca krediye nerden basvurdun. Diger araclara yas ve km den oturumu cikmadi ?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 08, 2016, 23:29:31 »
Güzel araba Özcan Abi. Leon vagonlar da çok güzel ama ikinci elde azdır tabi sanırım senin niyetlendiğin araba hatchback. Allah işinde kolaylıklar versin
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 08, 2016, 23:51:12 »
Hayirlisi neyse o olsun.[emoji4] 
Tabiiki hayırlısı ne ise o olsun. Gönül isterdi ki bunca koşuşturmanın sonunda kayda değer birşey olsaydı daha güzel olurdu ama olmadı maalesef

Mehmet Leon için Doğuş otodan Vdf'ye başvuruda bulunduk ama olmadı. Dün aldığım bir habere göre babam KKB'sin de 8.900.000 liralık bir borca :wacko: :wacko: istinaden takibat olduğu bu borcun 172 bin liralık ödeme ile kapatıldığı görünüyor. Böyle saçma sapan bir işin içine düştük. Nasıl düzeltileceği hususunda ne bir bilgim var ne de araştırdım.
Hakkımızda artık hayırlısı ne ise öyle olsun inşaallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 09, 2016, 00:48:07 »
Tabiiki hayırlısı ne ise o olsun. Gönül isterdi ki bunca koşuşturmanın sonunda kayda değer birşey olsaydı daha güzel olurdu ama olmadı maalesef

Mehmet Leon için Doğuş otodan Vdf'ye başvuruda bulunduk ama olmadı. Dün aldığım bir habere göre babam KKB'sin de 8.900.000 liralık bir borca :wacko: :wacko: istinaden takibat olduğu bu borcun 172 bin liralık ödeme ile kapatıldığı görünüyor. Böyle saçma sapan bir işin içine düştük. Nasıl düzeltileceği hususunda ne bir bilgim var ne de araştırdım.
Hakkımızda artık hayırlısı ne ise öyle olsun inşaallah

Abi bir arkadaşım 0 km seat ibiza siparişi verdi. Ancak düz vites. 1.2 tsi fiyat da 50 küsur sanırım. Büyüklüğünü bilmiyorum o da kredi usülü aldı diye biliyorum. Bu piyasada fiyatı iyi bence ama dizel değil belki bakarsın. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 09, 2016, 06:27:17 »
Hayırlısı olsun abi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 09, 2016, 08:27:20 »

Özcan abi hayırlı olsun. Güzel bir seçim inşallah dilediğin gibi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Kasım 09, 2016, 09:29:14 »
Teşekkürler arkadaşlar ama araba alamıyorum maaleeef :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 09, 2016, 09:53:22 »
Özcan Bey,canınız sağ olsun.Nasip olunca alırsınız.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 09, 2016, 10:38:14 »
Hayırlısı olsun Özcan bey, canınızı sıkmamaya çalışın. Her  şeyde bir hayır vardır derler bilirsiniz, inşallah gönlünüze göre güzel kapılar açılır hayatınızda.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 09, 2016, 10:45:38 »
Teşekkürler arkadaşlar ama araba alamıyorum maaleeef :( :(

Canın sağolsun Özcan abi. Mali durumunu bilemiyorum ancak Tucsonun fiyatına eş değer başka bir araç bulma imkanın yok mu? Hem borcada girmemiş olursun ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 09, 2016, 11:01:10 »
Bizim şirkette doblo kullanıyor  1.6  6 ileri şanzıman olandan bu kadar berbat bir araç olamaz 4-5 farklı kişi hepsi aynı yorumu yapıyor bence kesinlikle doblo tercih etmeyin . Bunun yerine renoult kango - fort connect  - dacia ın lodgy aracı var bu araçları tercih edin hem motorları kendini kanıtlamış hem de kullanıcılardan şikayet duymadım ama doblo kesinlikle rezil bir araç .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "