0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öyle bir şey istiyorsunuz ki hocam öyle bir yönetim dünyada hiçbir ülkede yok.Şeffaf yönetim diyorsunuz dünyanın hangi ülkesi sizin anlattığınız kadar şeffaf, bilginizi bizimle paylaşın bizde nasiplenelim.Tamam biz yaptık oldu demesinler, ne desinler hocam ?1950'lerden beri doğru düzgün çivi çakılmayan ülkeye ne yatırımlar yapıldı son dönemde.Atatürk'ün Demir ağlarla ördük Anadolu'yu tezini savunanlar 1 adım atamamışken, bu kadar yatırımı öylede böylede yapabilen yıllar sonra başaran insanlar ben yaptım diyebilmeli, çok görmeyin bence bu lafı.Hızlı treni biz getirdik oldu, biz yaptık lafının 5 yıl sonra ne anlamı kalır ? hiç...Önemli olan o hizmeti yapabilmektir, yıllar geçtikçe hizmet baki kalır insanlar ve rütbeler değil.Hızlı trene karşı çık, duble yollara karşı çık,havalimanlarına karşı çık,lojistik limanlara karşı çık,sanayileşmeye karşı çık,nükleer enerjiye karşı çık,marmaraya karşı çık,avrasya tüneline karşı çık,kuzey-güney-otoyollarına karşı çık,osmangazi- yavuz sultan selim köprüsüne karşı çık,kentsel dönüşüme karşı çık,çık oğlu çık......Bu mudur doğru zihniyet...@Hakan Öztürk (3676) Devlet yıllarca vasatın üzerine çıkamadı derken hepsini kapsıyorum hocam.Zaten ne yapıldıysa Cumhuriyetin ilk zamanı Atatürk döneminde ve bu son dönemde yapıldı ortası kocaman bir boşluk.2.dünya savaşından 2000 li yıllara kadar ülke bomboş denilebilir.Hastane yok ilaç yok su yok ekmek yok araba yok otobüs yok uçak yok traktör yok fabrika yok liman yok dolayısıyla para yok.Kendi fabrikalarımız bizzat inönü olsun diğerleri olsun dış güçlerin maşalığını yapanlar tarafından kapatılmış.Almanya 2.dünya savaşından sonra harıl harıl sanayileşirken biz 1990 lı yıllarda köylerde yaşıyorduk.@Kadir Güneş (29236) Hocam elbetteki öyle olsun herkes ister fakat mutlaka ortada bir hesap var.Devletin bu geçiş konusundaki görüşü, yükleniciyi firmayı tatmin etmese adamlar zaten girmezler bu işe.Sen yüklenici firma olsan ne teklifle gidersin devlete ?Otoyollardan geçen araç sayısı devlet kayıtlarında var.İzmir yönüne her gün geçen araç sayısı aylık-yıllık ortalaması yıllara göre artış grafiğide var.Şöyle bir şey var fiyatı 20 tl yapalım buradan günde 150 bin araç geçer mantığıda yanlış.İşi olmayan zaten gidip geçmez o köprüden.Fiyatı 100 tl yapsan geçen araç sayısı 20 bin araç/gün ise,fiyatı 50 tl yapsan geçen araş sayısı 40 bin araç/gün geçmez bence.ortada sınırsız bir araç sayısı yok neticede, geçen ya da körfezi dolaşan araç ortalaması belli.İDO'yla gidenler belli.Bunların hepsinin ortalamasını alarak, yüklenici firmayada kar bırakarak bu işi verirsiniz, bu bir gerçek.Bu projede bana göre düşünülmeyen ya da önemsenmeyen izmit-izmir hattıdır.İzmit çıkışlı bir kamyon ile İstanbul çıkışlı rotaları İZMİR olan kamyonların köprüye aynı fiyatı ödemesi manidar.İstanbul yönünden gelen kamyon körfezi dolaşarak harcayağı zaman/yakıt tasarrufu ileİzmit yönünden çıkış yapıp köprüden geçmek isteyen kamyonun zaman/yakıt tasarrufu aynı değil ki köprü geçiş ücreti aynı olsun.Bu yüzden İzmit-İzmir yönüne giden araçları köprüden siz geçmeyin körfezi dolaşın demektir bu.@Mutlu Tekir (30216) Hocam cevap vermiyorum özellikle yazdığına tartışma çıkmasın diye, gerek yok böyle şeylere.Yok kahvehane muhabbeti falan, beğenmiyorsan yazmak zorunda değilsin.
[quote author=Kadir Güneş (29236) link=topic=76237.msg1028639#msg1028639 date=1478375222Butcemiz açık vermiş, nakit sıkıntısı cekiyoruz, ekonomimiz can çelişiyor iken bu durumdan kazanç elde etmeye çalışan kaç tane hükümet biliyoruz?En basit örneği yıl başı ile maaslardan kesilecek BES adı altında ki haraç. Çıkmak için ise 2 ay bekleyeceksin. 100 tl den 2 ay x 20 milyon offf paraya bak be.Dsp- mhp hhükümeti olabilirmi acaba...1999 da deprem yıkmış memleketi adamlar deprem yardım parasını harcadılar,depremzedelere değil tabi,kazanç elde etmekten bahsediyorsun,adamlar deprem olduğuna sevindiler neredeyse be..kaç hükümet diyorsun,daha 1 hükümet öncesinden söz ediyoruz,imf den alınan 35 milyar dolar uçtu gitti imzayı atan adam uçaktan inmeden,emekliye maaşları ödeyemediler hazine bomboştu,memur maaşı ödemek için imf den 1milyar dolarcık istedilerde avuçlarını yaladılar onu bile alamadılar ekonomi can çekişirken diye birde laf ediyorsun herhalde bizi aptalmı sanıyorsun ne...
Hakan Bey öncelikle saygı sınırlarını aşmadığımi düşünüyor sizinde aynı şekilde yaklaşmanizi Rica ediyorumUzun zamandır bu sitedeyim ve kimseyi rahatsız edici veya kırıcı yada ihtar eder şekilde hiç bir kelime kullanmadim.Bilmediğim, görmediğim, emin olmadığım hiç bir şeyi idda etmedim!Eski adı deprem vergisi yeni adı damga vergisi olan haracin mevcut erkan tarafından kaldırılacağı taahhüdünü hatirlatirim.Bir finansci olarak ülkemizin durumunu yakından takip eden bizzat bazı konuların içinde yer almaya çalışan objektif birisi oldum ve olmaya devam edeceğim. Fırça atar gibi yazınızı tasvip etmiyorum.Görünen köy kılavuz istemez der büyüklerimiz, yazacak, anlatacak çok şey var işi siyasete döker isek. Konumuz bu olmadığı için girmeyecegim.Konumuz yapılan yatırımlar ve Osmangazi köprüsü.Benim düşüncemi sayfalarca yazabilirim ki yazdım. Sizin düşünceniz de aynı ise paylaşmanızı Rica ederim.
Deprem vergisi ÖTV değil miydi? Damga vergisi hep vardı zaten..
Çok büyük lütuf etmişler sağolsunlar 90 tl yi 65 tl ye indirmişler. Helal olsun valla çok büyük indirim.
Ne indirim mi ? Osmangazida indirime gidilmis ama tam aksina bagazici koprusu 4 tl den 7 tl olmus.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben zaten hep FSM yi kullanıyorum