Gönderen Konu: Osmangazi Köprüsü bomboş  (Okunma sayısı 27436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Osmangazi Köprüsü bomboş
« Yanıtla #80 : Kasım 05, 2016, 22:34:20 »
Ülkemizde rant kavgası ve daha çok para kazanma hırsı oldukça,üstünden geçen arabada altından akan suda bitmez.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Kasım 05, 2016, 22:34:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Kasım 05, 2016, 22:47:02 »
Öyle bir şey istiyorsunuz ki hocam öyle bir yönetim dünyada hiçbir ülkede yok.
Şeffaf yönetim diyorsunuz dünyanın hangi ülkesi sizin anlattığınız kadar şeffaf, bilginizi bizimle paylaşın bizde nasiplenelim.

Tamam biz yaptık oldu demesinler, ne desinler hocam ?
1950'lerden beri doğru düzgün çivi çakılmayan ülkeye ne yatırımlar yapıldı son dönemde.
Atatürk'ün Demir ağlarla ördük Anadolu'yu tezini savunanlar 1 adım atamamışken, bu kadar yatırımı öylede böylede yapabilen yıllar sonra başaran insanlar ben yaptım diyebilmeli, çok görmeyin bence bu lafı.

Hızlı treni biz getirdik oldu, biz yaptık lafının 5 yıl sonra ne anlamı kalır ? hiç...
Önemli olan o hizmeti yapabilmektir, yıllar geçtikçe hizmet baki kalır insanlar ve rütbeler değil.

Hızlı trene karşı çık,
duble yollara karşı çık,
havalimanlarına karşı çık,
lojistik limanlara karşı çık,
sanayileşmeye karşı çık,
nükleer enerjiye karşı çık,
marmaraya karşı çık,
avrasya tüneline karşı çık,
kuzey-güney-otoyollarına karşı çık,
osmangazi- yavuz sultan selim köprüsüne karşı çık,
kentsel dönüşüme karşı çık,
çık oğlu çık......

Bu mudur doğru zihniyet...
@Hakan Öztürk (3676)  Devlet yıllarca vasatın üzerine çıkamadı derken hepsini kapsıyorum hocam.
Zaten ne yapıldıysa Cumhuriyetin ilk zamanı Atatürk döneminde ve bu son dönemde yapıldı ortası kocaman bir boşluk.
2.dünya savaşından 2000 li yıllara kadar ülke bomboş denilebilir.
Hastane yok ilaç yok su yok ekmek yok araba yok otobüs yok uçak yok traktör yok fabrika yok liman yok dolayısıyla para yok.
Kendi fabrikalarımız bizzat inönü olsun diğerleri olsun dış güçlerin maşalığını yapanlar tarafından kapatılmış.
Almanya 2.dünya savaşından sonra harıl harıl sanayileşirken
biz 1990 lı yıllarda köylerde yaşıyorduk.

@Kadir Güneş (29236)  Hocam elbetteki öyle olsun herkes ister fakat mutlaka ortada bir hesap var.
Devletin bu geçiş konusundaki görüşü, yükleniciyi firmayı tatmin etmese adamlar zaten girmezler bu işe.
Sen yüklenici firma olsan ne teklifle gidersin devlete ?

Otoyollardan geçen araç sayısı devlet kayıtlarında var.
İzmir yönüne her gün geçen araç sayısı aylık-yıllık ortalaması yıllara göre artış grafiğide var.

Şöyle bir şey var fiyatı 20 tl yapalım buradan günde 150 bin araç geçer mantığıda yanlış.İşi olmayan zaten gidip geçmez o köprüden.
Fiyatı 100 tl yapsan geçen araç sayısı 20 bin araç/gün ise,
fiyatı 50 tl yapsan geçen araş sayısı 40 bin araç/gün geçmez bence.
ortada sınırsız bir araç sayısı yok neticede, geçen ya da körfezi dolaşan araç ortalaması belli.
İDO'yla gidenler belli.
Bunların hepsinin ortalamasını alarak, yüklenici firmayada kar bırakarak bu işi verirsiniz, bu bir gerçek.

Bu projede bana göre düşünülmeyen ya da önemsenmeyen izmit-izmir hattıdır.
İzmit çıkışlı bir kamyon ile İstanbul çıkışlı rotaları İZMİR olan kamyonların köprüye aynı fiyatı ödemesi manidar.
İstanbul yönünden gelen kamyon körfezi dolaşarak harcayağı zaman/yakıt tasarrufu ile
İzmit yönünden çıkış yapıp köprüden geçmek isteyen kamyonun zaman/yakıt tasarrufu aynı değil ki köprü geçiş ücreti aynı olsun.
Bu yüzden İzmit-İzmir yönüne giden araçları köprüden siz geçmeyin körfezi dolaşın demektir bu.

@Mutlu Tekir (30216) Hocam cevap vermiyorum özellikle yazdığına tartışma çıkmasın diye, gerek yok böyle şeylere.Yok kahvehane muhabbeti falan, beğenmiyorsan yazmak zorunda değilsin.

Tek tek şeffaflık hususunu yazmak yerine Diğer devletlerin yapmış olduğu yatırımlari incelemenizi rica ederim. Bu hususta konu gercekten siyasete döner.

Yapılacak iş ve şartları belli olan bu projede teklifler yukleniciden gelir. Devlet derki 10 tl yüklenici az der işi vermez. Emin olalım ki mutlaka başka bir firma çıkacaktır yapacak. Ben bu hususta da şeffaf olduklarını düşünüyorum. Kaldı ki herşeyi kânun ile belirtilmiştir. Fiyat belirleme yetkisi devletin. Yüklenici ben olsam 100 usd isterim.
Kim istemez ki?
İş burada devlete düşüyor.
Fiyat 30 tl olunca ortalama 20 bin araç geçiyor ise bu ortalama 40 olmasa da 25-30 bini mutlaka bulacaktır. Buna tatil sezonu da eklersek yıllık geçiş sayısı hatırı sayılır bir seviyeye çıkacak, devlet Baba belki de hiç para ödemeyecek.  Güzel olmaz mı?

Firma elbetteki kar edecek ama bunu sadece köprüden değil, öncesinde ve sonrasında yapacağı tesis v.s yerler ile çıkaracak.

Doğru fiyat aynı oranda kârı etkileyecek. Su durumda yüklenicin kar için hiç bir şey yapması gerekmiyor.

Şahsen yılda o bölgeye 5-6 kez giden birisi olarak köprüyü kullanmak maliyetli geldiğinden kullanmıyorum.
Hoş kullanmasam da parasını benden alacaklar ayrı bir konu.

Butcemiz açık vermiş, nakit sıkıntısı cekiyoruz, ekonomimiz can çelişiyor iken bu durumdan kazanç elde etmeye çalışan kaç tane hükümet biliyoruz?
En basit örneği yıl başı ile maaslardan kesilecek BES adı altında ki haraç. Çıkmak için ise 2 ay bekleyeceksin. 100 tl den 2 ay x 20 milyon offf paraya bak be.

Nesye konuyu çok dağıttim.
Son olarak tatmin olması gereken tarafın vatandaş olmasi gerekmez mi?
Ya da işin veren tarafın tatmin olması daha doğru değil mi? Neyse yine siyasete dönecek konu burada noktalamak istiyorum. Harici bir konuda her hususta seve seve yazdiklariniza cevap veririm.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Kasım 06, 2016, 01:30:00 »
[quote author=Kadir Güneş (29236) link=topic=76237.msg1028639#msg1028639 date=1478375222

Butcemiz açık vermiş, nakit sıkıntısı cekiyoruz, ekonomimiz can çelişiyor iken bu durumdan kazanç elde etmeye çalışan kaç tane hükümet biliyoruz?
En basit örneği yıl başı ile maaslardan kesilecek BES adı altında ki haraç. Çıkmak için ise 2 ay bekleyeceksin. 100 tl den 2 ay x 20 milyon offf paraya bak be.

Dsp- mhp hhükümeti olabilirmi acaba...1999 da deprem yıkmış memleketi adamlar deprem yardım parasını harcadılar,depremzedelere değil tabi,kazanç elde etmekten bahsediyorsun,adamlar deprem olduğuna sevindiler neredeyse be..kaç hükümet diyorsun,daha 1 hükümet öncesinden söz ediyoruz,imf den alınan 35 milyar dolar uçtu gitti imzayı atan adam uçaktan inmeden,emekliye maaşları ödeyemediler hazine bomboştu,memur maaşı ödemek için imf den 1milyar dolarcık istedilerde avuçlarını yaladılar onu bile alamadılar ekonomi can çekişirken diye birde laf ediyorsun herhalde bizi aptalmı sanıyorsun ne...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Kasım 06, 2016, 06:49:43 »
bazi arkadaslar konuyu siyasi yonde dusunup tartisiyor. burada asil konusmamiz tartismamiz gereken konu kopru ucretinin neden yuksek oldugudur. bu yatirim vatandas kullansin diye yapildi ama yuksek fiyatindan dolayi vatandas ya korfezi dolaniyor yada yari parasina feribotu kullaniyor.  ozel sektor devlet bankalarindan aldigi kredi ile ve devletin belli bir arac gecisini garanti etmesiyle bu ise girisip bu yatirimi ulkeye sunmus. simdi arkadaslar  zaten gunluk ortalama 40bin arac gecsede gecmesede devletimiz bu parayi verecek ama fiyatlar biraz daha uygun olsaydi hem bu yapilan hizmetten vatandas faydalanirdi hemde hemde devletimizin kazanci daha fazla olurdu. garanti ettigi arac gecis sayisi daha kolay ulasilirdi kopruyu kullanmayip feribotu kullanan veya korfezi dolanan insanlar yuzunden ekonomimiz daha fazla zarar gormezdi. bu sekilde oldugu icin bu yatirim vatandasa hizmet etmiyor sadece ben yaptim oldu gibisinden bi proje olmaktan baska bir sey degil.

arkadaslar tartisirken seviyeyi lutfen dusurmeyelim.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Kasım 06, 2016, 10:34:17 »
Tartışmalar siyasete döndüğü sürece fayda değil, zarar verecektir.

Hep söylerim, çok inanmak mı, çok bilmek mi? Önce bilecek, sonra inanacaksın.

Mustafa, yine aynı yaklaşımı sergiliyorsun, "demir ağlar ile ördük tezi" bir sav değil gerçektir, bunu bilmek gerek.
Hızlı tren'e şu ana kadar karşı olan birisine denk gelmedim, karşı olan var ise de bir durup dinlemek gerekir, belki bizim görmediğimiz bir noktayı görüyordur, Demokrasi bunu gerektirir. Diğer yamdan Hızlı Tren sadece iki kelimeden oluşmaz fiziki anlamda, bunun çevre, güzergahta yaşayanlar, kuşlar, şehirin neresine ulaştığına kadar bir sürü etkileri vardır. Bunlar tek tek tartışılmalı ve olası sorunlara çözüm üretilmeli ki gerçek rayına otursun işler.
Bunu, farklı şeyleri savunanlar duvat örsün ve şikayet ettikleri tarzda muhalefeti kendileri yapsın diye söylemiyorum, toplumun geneli için azami fayda ilkesine dayanarak söylüyorum.

Bu arada örneğin ilk boğaz geçiş köprüsü ulaşım anlamında çok faydalı, önemli r gereklilikmiş bana göre. Keşke şehir planlaması makro düzeyde doğru yapılsa ve en önemlisi buna herkes tam uysaymış, umarım buhatalar tekrarlanmaz. Ayrıca köprü estetik açıdan İstanbul'u yansıtmıyor, hatta güzel değil. Fikri hür olan ne demek istediğimi anlamıştır, olmayan köprüye karşı diye yorumlayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Kasım 06, 2016, 21:28:22 »
[quote author=Kadir Güneş (29236) link=topic=76237.msg1028639#msg1028639 date=1478375222

Dsp- mhp hhükümeti olabilirmi acaba...1999 da deprem yıkmış memleketi adamlar deprem yardım parasını harcadılar,depremzedelere değil tabi,kazanç elde etmekten bahsediyorsun,adamlar deprem olduğuna sevindiler neredeyse be..kaç hükümet diyorsun,daha 1 hükümet öncesinden söz ediyoruz,imf den alınan 35 milyar dolar uçtu gitti imzayı atan adam uçaktan inmeden,emekliye maaşları ödeyemediler hazine bomboştu,memur maaşı ödemek için imf den 1milyar dolarcık istedilerde avuçlarını yaladılar onu bile alamadılar ekonomi can çekişirken diye birde laf ediyorsun herhalde bizi aptalmı sanıyorsun ne...
Hakan Bey öncelikle saygı sınırlarını aşmadığımi düşünüyor sizinde aynı şekilde yaklaşmanizi Rica ediyorum
Uzun zamandır bu sitedeyim ve kimseyi rahatsız edici veya kırıcı yada ihtar eder şekilde hiç bir kelime kullanmadim.
Bilmediğim, görmediğim, emin olmadığım hiç bir şeyi idda etmedim!
Eski adı deprem vergisi yeni adı damga vergisi olan haracin mevcut erkan tarafından kaldırılacağı taahhüdünü hatirlatirim.
Bir finansci olarak ülkemizin durumunu yakından takip eden bizzat bazı konuların içinde yer almaya çalışan objektif birisi oldum ve olmaya devam edeceğim.
Fırça atar gibi yazınızı tasvip etmiyorum.
Görünen köy kılavuz istemez der büyüklerimiz, yazacak, anlatacak çok şey var işi siyasete döker isek.
Konumuz bu olmadığı için girmeyecegim.
Konumuz yapılan yatırımlar ve Osmangazi köprüsü.
Benim düşüncemi sayfalarca yazabilirim ki yazdım. Sizin düşünceniz de aynı ise paylaşmanızı Rica ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Kasım 07, 2016, 11:26:02 »
Hakan Bey öncelikle saygı sınırlarını aşmadığımi düşünüyor sizinde aynı şekilde yaklaşmanizi Rica ediyorum
Uzun zamandır bu sitedeyim ve kimseyi rahatsız edici veya kırıcı yada ihtar eder şekilde hiç bir kelime kullanmadim.
Eski adı deprem vergisi yeni adı damga vergisi olan haracin mevcut erkan tarafından kaldırılacağı taahhüdünü hatirlatirim.
Bir finansci olarak ülkemizin durumunu yakından takip eden bizzat bazı konuların içinde yer almaya çalışan objektif birisi oldum ve olmaya devam edeceğim.
Görünen köy kılavuz istemez der büyüklerimiz, yazacak, anlatacak çok şey var işi siyasete döker isek.
Benim düşüncemi sayfalarca yazabilirim ki yazdım. Sizin düşünceniz de aynı ise paylaşmanızı Rica ederim.

Deprem vergisi ÖTV değil miydi? Damga vergisi hep vardı zaten..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Kasım 07, 2016, 11:35:16 »
Deprem vergisi ÖTV değil miydi? Damga vergisi hep vardı zaten..

Özür dileyerek düzeltmek isterim;
Özel İletişim Vegisi (ÖİV) olması gerekir di.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Kasım 07, 2016, 12:28:37 »
Siz zaten dolaylı yoldan siyaset yapıyorsunuz.kaç tane hükümet tanıyorsunuz derken hemde doğru olmadığını bile bile,bende size en yakın geçmişi yazdım.
Ayrıca biz bu damga pulu adında zaten vergi veriyorduk.damga pulu satıyorlardı ki normal posta pulunun 10 katı fiyatına.bu vergi yeni değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Aralık 31, 2016, 12:15:26 »
Indirim geldi,

Osman gazi koprusu 65tl,

Yavuz sultan selim koprusu 15.90 gibi( kusuratini hatirlayamadim)
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Aralık 31, 2016, 12:42:58 »
http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/osman-gazi-koprusunde-indirim/126262/
Haberin detayları burada.
Demek ki neymiş;
Vatandaş isterse her şey olur, tabi anlayabilene!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Aralık 31, 2016, 12:56:51 »
Çok büyük lütuf etmişler sağolsunlar 90 tl yi 65 tl ye indirmişler. Helal olsun valla çok büyük indirim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '08
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Aralık 31, 2016, 13:55:45 »
feribottada indirm olması gerekli, yoksa işleri zor :)  65 lira bence yine pahalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Aralık 31, 2016, 13:59:27 »
Çok büyük lütuf etmişler sağolsunlar 90 tl yi 65 tl ye indirmişler. Helal olsun valla çok büyük indirim.

Mutlu bey bu da bence fena bi indirim değil. Yüzde 25 civarı bi indirim yapar fakat 65 lira ucuz mu derseniz evet ucuz değil.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Aralık 31, 2016, 15:15:40 »
Ne indirim mi ? Osmangazida indirime gidilmis ama tam aksina bagazici koprusu 4 tl den 7 tl olmus.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Aralık 31, 2016, 15:32:31 »
Kaşıkla verip kepçe ile almak dedikleri;
http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bogaz-kopruleri-yuzde-48-zamlandi/126263/
bu olsa gerek! Emeği geçenler sağolsun!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Aralık 31, 2016, 15:37:53 »
Ne indirim mi ? Osmangazida indirime gidilmis ama tam aksina bagazici koprusu 4 tl den 7 tl olmus.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben zaten hep FSM yi kullanıyorum :islik:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Aralık 31, 2016, 15:45:32 »

Yakında Onu da kullanamayacaksın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '21
  • 25 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Aralık 31, 2016, 15:52:06 »
"yeni köprüler pahalı değil eskileri ucuz" dedikleri bu olsa gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Aralık 31, 2016, 17:24:08 »

Osmangazi Köprüsü’nde geçiş ücretlerinde yüzde 26 oranında indirime gidildi.Buna göre Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti 65.65 TL olarak belirlendi.

Bu konuyu açtığımda tespitim; belirtilen günlük araç sayısının bu köprüde tutturulamayacağı ve aradaki ücretin milletin cebinden gideceği yönündeydi.
Rakamlar bunu doğruluyor ve indirim yapılmasındaki amaç ise araç geçiş sayısını arttırarak belirtilen hedeflere ulaşmak.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 31, 2016, 17:27:55

Orada günlük araç sayısı tutuyor, ondan zam yapıyorlar. Aaç sayısı tutmasa zam yaparlarmı? Örnek: Osmangazi Köprüsü
Buna insanların aklıyla dalga geçmek derim.