Gönderen Konu: Yeni Honda Civic  (Okunma sayısı 76394 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic
« Yanıtla #560 : Ekim 19, 2017, 19:48:05 »
Tekin abi,bazen basit çözümler en iyi çözümde olabilir.Mutlaka çözülecektir.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2017, 19:49:15
Yapma abi. :) Yağ eksilten dizellere ne oldu?
Sorunsuz marka mı var? En sorunsuzu bile en kötü direksiyon topuz soyulması var. :D
Bana ne benim dizel 2008 5 vites bende yok. :rofl:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #560 : Ekim 19, 2017, 19:48:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #561 : Ekim 19, 2017, 21:46:26 »
Demekki, kral diye lanse edilen markalar da hatalı ürün çıkartabiliyormuş.
Haklısınız Tekin Bey krallarda hatalı ürün çıkarabiliyor ama en azından krallığı gereği araçlarını geri çağırıp hatalarını düzeltiyorlar. Hemde kullanıcının farkında olmadığını bir hatadan dolayı geri çağırmışlar daha ne olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #562 : Ekim 19, 2017, 21:48:21 »
Başka bir olayda var Facebook fc5 mağdurları adı aldındaki  sayfaya üye oldum gelişmeleri takip etmek amacıyla Aziz Kancar'ın videosunun kaldırılması dışında Hondanın Facebook sayfasındaki gönderilere yapılan bu göçükle ilgili şikayetlerde Honda kullanıcıları sayfadan engelliyormuş bizzat engellenen kişiler grupta paylaşıyor bunu.Sen koskoca Honda'sın bu kadarı da ayıptır adamlar şikayetlerini bile dile getiremiyolar yazık valla.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #563 : Ekim 19, 2017, 22:09:57 »
Haklısınız Tekin Bey krallarda hatalı ürün çıkarabiliyor ama en azından krallığı gereği araçlarını geri çağırıp hatalarını düzeltiyorlar. Hemde kullanıcının farkında olmadığını bir hatadan dolayı geri çağırmışlar daha ne olsun.

Bağımsız bir dergi tarafından okuyucularını bilgilendirmek için yapılan geyik testi sonucunda, Mercedes ürettiği A serilerinin takla attığını öğrenmişti.

Kendi mühendislerini dinlemeyerek arkaya spolier taktırmayan Audi, bir TT sahibinin yüksek süratle kaza sonucu hayatını kaybetmesinden sonra, gerekli düzeltmeyi yapmıştı.

Dünyada tek sorunsuz, güvenilir ve müşteri memnuniyeti odaklı araç ürettiği iddiası ile dünya çapında en üst sıralara yerleşen Toyotanın abd'de Cruise Controlünün takılması sonunda feci şekilde parçalanarak ölen 2 kişiden sonra, o modeller geri çağrılmıştı.

Umarım gelecekte de, kullanıcıları farkına varamadan, hayatlarını kaybetmeden bu Krallar hatalı araçlarını geri çağırmaya devam ederler. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #564 : Ekim 20, 2017, 06:47:14 »
Bağımsız bir dergi tarafından okuyucularını bilgilendirmek için yapılan geyik testi sonucunda, Mercedes ürettiği A serilerinin takla attığını öğrenmişti.

Kendi mühendislerini dinlemeyerek arkaya spolier taktırmayan Audi, bir TT sahibinin yüksek süratle kaza sonucu hayatını kaybetmesinden sonra, gerekli düzeltmeyi yapmıştı.

Dünyada tek sorunsuz, güvenilir ve müşteri memnuniyeti odaklı araç ürettiği iddiası ile dünya çapında en üst sıralara yerleşen Toyotanın abd'de Cruise Controlünün takılması sonunda feci şekilde parçalanarak ölen 2 kişiden sonra, o modeller geri çağrılmıştı.

Umarım gelecekte de, kullanıcıları farkına varamadan, hayatlarını kaybetmeden bu Krallar hatalı araçlarını geri çağırmaya devam ederler.
Sonuç: Geri çağırdılar ve düzeltmeleri yaptılar. Kötü durumların oluşması tabiki üzücü ancak sonucta düzeltme yapmışlar hemde kullanıcıların şikayetleri sonucu değil! Honda da şikayetler ayyuka çıktı adamlar hala kullanıcı hatası diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #565 : Ekim 20, 2017, 08:31:01 »
ya herşeyi geçtimde arkadaş bütün millet yazmış orda burda heryerde c sütunu bukadar parmakla esneyebilirmi hiçmi bakmıyorsunuz be kardeşim bu nası kalite kontrol bu nası denetleme bu araç heryerde var ben kendi aracımla deniyorum parmağım kırılıyordu çözemedim gitti hala daha savunanlar var enteresan geliyor honda araştırıyormuş neyi araştırıyosun abicim marsa adammı gönderiyorsun sorun belli görende uranyum bombası yapacaklar sanar bence sorun çoktan tespit edilmiştir çözümün içinden çıkamadıkları için işte böyle milletin videolarını kaldırıp insanları saçma sapan suçlamalarla daha çok çıldırdıp markanın prestijini koruma çabası içerisinde bilinmez bir kaosa doğru sürüklüyorlar durumu sorun var belli nerede olduğu belli ürettiğin bir üründe halen bu sorunu göremiyorsan yada görmek istemiyorsan diyecek hiç birşey yok he gördük kabulümüz ne yapabiliyoruzu araştırıyoruz deyinde şu insanlarda rahat etsin artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1900
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #566 : Ekim 20, 2017, 08:50:08 »
Araç alımı sırasında birinci tercihim civic 1.6 elegance otomatikti. Bu sorunları öğrendiğimde direk vazgeçtim, zaten takıntılı biriyim, orası burası göçer geceleri uykum kaçar tadım tuzum bozulur diye. Gözlemlediğim kadarıyla sadece c sütunundaki göçük sorunu yok. Kapı ayarsızlıkları, boya kalitesizliği, çok ince ve yumuşak sac kullanımı vs birsürü sorun var. Anladığım kadarıyla maliyet kısmak için hertürlü malzemeden çalmışlar. 2003 model kia shuma aracımızda bile c sütununu parmakla esnetemezsin, ama civicde maşallah ne esnetmek ne esnetmek. Sonuç olarak gittim sıfır corolla 1.6 advance mds aldım.
Ayrıca bazı insanların hala yok şöyleydi, yok biz bilemeyiz, yok bu her markada olabilir demeside gerçekten çok ilginç!
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #567 : Ekim 20, 2017, 09:46:29 »
Herhangi bir aracı geri alıp otopsi yapmadıklarına göre, "sorunu teşhis etmişler" olarak yorumlayabiliriz.

Sessizlik niye?

Belkide arkada hummalı bir çalışma vardır.

Fakat bu arada, madurların 1 yıldır "mahkeme açmak" gibi herhangi bir şey yapmadıklarıda ilginç..!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1900
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #568 : Ekim 20, 2017, 10:19:14 »
Takip ettiğim kadarıyla dava açan birçok kullanıcı var. Facebook fc5 mağdurları grubunda çokça var.
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #569 : Ekim 20, 2017, 10:36:00 »
Ne konuymuş :) sürekli trendtopic :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1500
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #570 : Ekim 20, 2017, 15:41:59 »
Anlamadım gitti. Konu çok hareketli.

Ancak burada Tekin beyi pek anlayamıyorum maalesef.Aracını sevdiği belli. Burda sorun yok.

Ancak diyelim ki sorunu yeni üretimlerde düzelttiler. Bu spoyler veya cruise control değil ki. Var olanlar umarım düzeltilir. Acaba Firma servise çağırır mı zaman gösterecek. Yakında firmadan açıklama gelecektir.

Ama krallar da hata yapardan ziyade bu olay bataryası patlayan telefonları aklıma getirdi. Arka cepte eğilen telefonlar aklıma geldi. Tabi bu sorunları firmalar bir şekilde çözdü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #571 : Ekim 20, 2017, 16:16:56 »
Zafer Bey bir de kral var kral var. :)

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2017, 16:22:47
Mercedes örnekleri falan. Kalitenin tanımı elit araçla sıradan araçları karşılaştırmak gereksiz.Konu niye trend oldu.Hondanin bu hatası çok büyük çok.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2017, 16:24:38
Mercedes geri çağırmış.Konu kaporta mı?Çağırınca firma kötü mü oldu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #572 : Ekim 20, 2017, 19:20:57 »
Mercedes geri çağırmış.Konu kaporta mı?Çağırınca firma kötü mü oldu?

Arkadaşımızın "Kral markalar müşterinin haberi olmadan geri çağırıyormuş" demesine gerçeklerden örnekler vererek "o kral firmaların yaptıkları bazı hataları müşterileri canıyla ödeyince haberi olduğunu" açıklamış oldum. Sonuç: Elbette geri çağıracaklardır ve Hondanında önceden geri çağırım yada araç değişikliği yaptığı gerçeğini değiştirmez.

Söylemek istenen şeylerle yazılan şeylerin birbirini tutması gerekiyor ki sonradan bu boş yazışmalar olmasın.

Yoksa x firmasının hatasını düzeltmesi için geri çağırdığına her hangi bir yorumum olmadı, olamaz.

Anlatmak istediklerimizi doğru kelimeler kullanarak yazmalıyız, benim söylemediğim/yazmadığım bir şeyi söylemişim gibi şeklinde sohbet olmaz.

1- Hondanın yaşadığı bu sorun ile diğer markaları karşılaştırırken, onların donanım yada mekanik sorunlarına nasıl hızlı çare buldukları karşılaştırması üzerinden tartışma yanlış.
2- Elbette bu konuda da Honda tarafından bir an evvel geri çağırma yapılmalı ve yapılacağına inanıyorum/inanmak isterim.
3- Honda geri çağırımı geciktirdiği sürece, müşterideki güven travması ağırlaşır ve sorun giderilsede kötü anılar kolay unutulmaz.
4- Aracımı elbette seviyorum ve burada otomobilini değiştirmek isteyen kişilerden de sevenler var. Onlarca yıl kullandığım Toyota markasına şimdi binmiyorum ama Toyotayı sevmiyorum diye bir şey de söz konusu değil. Ben otomobil konusuna football takımı gibi bakmam ve hiç bir markaya karşıda ön yargım yoktur.
5- Bu konuda fikir beyan ederken bazen cevap vermiyorum çünkü benim elimde bu sorunun kaynağı yada sorumlusu ile ilgili yeterli veri yok ama bazı insanlar o verilere sahipmiş kadar kesin konuşup bugün Hondayı yarın başka bir markayı kötüleyebiliyorlar ki benim üşenmeden cevap vermeme sebep olan şeyde bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #573 : Ekim 20, 2017, 19:57:12 »
Size göre boş bize göre dolu yazışma olabilir.Tekin abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #574 : Ekim 20, 2017, 21:32:24 »
Honda neyi bekliyorsun  :islik: Büyük konuşmak gibi olmasın herhangi bir x firması arabasının arkasında durmayacaksa kimse satın alıp bile bile lades demez.Opel de durmasa almam vw de Toyota da....Kemal aksüyek abi vardı eskiler hatırlar.Sat bunu HONDA al sen derdi, o aklıma geldi :D Bu konuyu negatiflikten çıkaralım Honda ne yapabilir,yapmalı onu tartışalım bence..Böyle bir kriz nasıl yönetilmelidir diye sorabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #575 : Ekim 20, 2017, 21:34:25 »
mercedes C serilerinin çarpışma testlerinden tam puan alamadığını okumuştum. mercedes tüm gücünü E serisine harcıyor. C serilerde pek öyle çoook yüksek kalite yok.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #576 : Ekim 21, 2017, 11:01:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #577 : Ekim 21, 2017, 12:56:35 »
mercedes C serilerinin çarpışma testlerinden tam puan alamadığını okumuştum. mercedes tüm gücünü E serisine harcıyor. C serilerde pek öyle çoook yüksek kalite yok.
C serisi 5 yıldız almış Ncapten..Bu arada daha öncede yazmıştım C serisi hikaye Mercedes E `den başlar:)
C serisi ile corolla arasında aradaki 150bin liraya değecek bir fark kesinlikle yok.(uzun süre her 2sini de kullandım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #578 : Ekim 21, 2017, 13:29:54 »
C serisi 5 yıldız almış Ncapten..Bu arada daha öncede yazmıştım C serisi hikaye Mercedes E `den başlar:)
C serisi ile corolla arasında aradaki 150bin liraya değecek bir fark kesinlikle yok.(uzun süre her 2sini de kullandım)

Çok büyük bir iddia bu, bir yanda D segment araç diğer yanda trim sesleri ile ünlü C segment araç. Fanatiklik yapmaya gerek yok. Yalıtım, yol sesi, rüzgar sesi, iç trim kalitesi, arkadan itiş farkı, motor farkı, performans farkı, direksiyon hissi farkı.... Araçtan beklenen tek arka mekan ferahlığı ve sorunsuzluksa evet corolla daha iyi.

BMW'nin de 1 serisi çok özenilmiş bir araç değil ama sürüş zevki yetiyor. Corollanın rakipleri olabilecekse eğer bmw 1, Mercedes B, Audi  A3. Mazda premiuma oynuyor ama onun bile bu premium markalardan farkı bariz belli oluyorken Corolla'nın farkı yok demek komik.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #579 : Ekim 21, 2017, 13:44:20 »
Mercedes C ile Corolla karşılaştırmasında,

Elbette kalite konusunda C bir adım önde olabilir ama sınıf olarak C ile Corolla arasındaki fark Corolla lehine. BMW 1, Audi 3 veya Merc B karşılaştırması yanlış olur.

Arkadan itiş yarış otomobilleri haricinde hiç bir koşulda avantaj değil. Bu sebeple dünya markalarının tamamı önden çekişe geçtiği gibi bazı Mercedes serileride önden çekişlidir.

Mercedes Mercedestir ama ilave fiyat farkının karşılığı yok.