Gönderen Konu: Yeni Honda Civic  (Okunma sayısı 77540 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic
« Yanıtla #580 : Ekim 21, 2017, 13:49:18 »
Bmw 1 den inip passat b8 e binen passattan keyif almıyor bu arada..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #580 : Ekim 21, 2017, 13:49:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #581 : Ekim 21, 2017, 13:53:00 »
Bmw 1 den inip passat b8 e binen passattan keyif almıyor bu arada..

Bu cümlede vurgulanan konu elbette motor. Toyota Diesel motoru bu sebeple BMW'den alıyor, Vw'den değil.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #582 : Ekim 21, 2017, 14:01:32 »
Bu cümlede vurgulanan konu elbette motor. Toyota Diesel motoru bu sebeple BMW'den alıyor, Vw'den değil.

Motor değil genel anlamda bmw 1 serisini aradığını duydum.Sonradan passata chip yaptırmış ama bmw ayrı bir olay diyordu.Ayrıca bmw psa motorları tamamen aynı değil anladığım kadarıyla. Toyota Bmw arasından bakarsak hiç bir bilgim yok

Ayrıca son videoda alttaki yazıda Toyotadaki motordan bahsediliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1500
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #583 : Ekim 21, 2017, 14:13:46 »
Mercedes C serisi tabiki corolladan daha iyi. Ama arkadaşın dediği şey.

150 bin tl farklık bir mükemmellik yok diyor. Doğru diyor. 150 bin etmez değil. Fark. Siz yani paranız olsa 200-250 bine c serisi mi alırsınız?

Mercedes = konfor= E serisi

Amg kullanıcıları aracın sert olduğundan şikayetçiler. Halbuki araç sport paket zaten. Standart olanlar da passatın yol tutuşunu daha çok beğeniyor.

Yani 150 bin tl fark verince yine memnun olmuyorsunuz. Eksiklik hala devam ediyor.

Ama E serisine geçince ifade genellikle: “Abi adamlar yapmış be” 🤣

Bu arada bu konu içinde çok farklı sohbetler oldu. 😁

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #584 : Ekim 21, 2017, 14:14:29 »
Eksiği olmayan araç yok, kendi içinde bile donanıma göre çok fark olan (his ve fiyat) araçlar var.
Yüksek güç + önden çekiş kombinasyonu her zaman çok efektif olamıyor. Yukarıda bahsedildiği gibi, önden çekişin hem mühendislik, hem standart kullsnıcı açısından çok faydası var. Sürücü için daha tölere eden sürüş sunar.
Bahsedilen araçlar arasında 50km/s e kadar bence de çok büyük fark hissetmezsiniz (prestij yaklaşımını gözardı edersek), ancak bundan sonra belirgin farklılıklar ortaya çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #585 : Ekim 21, 2017, 14:17:51 »
Çok büyük bir iddia bu, bir yanda D segment araç diğer yanda trim sesleri ile ünlü C segment araç. Fanatiklik yapmaya gerek yok. Yalıtım, yol sesi, rüzgar sesi, iç trim kalitesi, arkadan itiş farkı, motor farkı, performans farkı, direksiyon hissi farkı.... Araçtan beklenen tek arka mekan ferahlığı ve sorunsuzluksa evet corolla daha iyi.

BMW'nin de 1 serisi çok özenilmiş bir araç değil ama sürüş zevki yetiyor. Corollanın rakipleri olabilecekse eğer bmw 1, Mercedes B, Audi  A3. Mazda premiuma oynuyor ama onun bile bu premium markalardan farkı bariz belli oluyorken Corolla'nın farkı yok demek komik.
büyük iddaa asıl e den daha iyi deseydim olurdu :)
yalıtım C  has değil bütün alman arabalarında iyi ama yinede inanılmaz fark yok,asıl inanılmaz yalıtım,yol sesi farkını S class yada lexusun en alt sedanı is`e bindiğinizde hissediyorsunuz.kapıyı kapatır kapatmaz bir odada çıt yok içeride öylesine bir sessizlik.
arkadan itiş farkı neyde var?ben size söyliyim,katalog değerine biz 1 ekliyorsak onlar 2 ekliyor:) spor araba hariç tekin abi`nin de dediği gibi hiç bir artısı yok,aksine yer azıcık ıslak olsa ona uygun lastik olmasa her viraj çıkışlarında,girişlerinde başlıyorsunuz oynamaya,km olarak tecrübenizde yoksa daha sıkıcı.içi a serisi ile aynı hemen hemen,yine diyorum bana göre arada 150bin tl verip c almaya hiç gerek yok,ha derseniz E serisi eyvallah:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #586 : Ekim 21, 2017, 16:52:25 »
Hadiyin A6 Bmw 5 ve mercedes e serileri ile de avensisi kıyaslayalım. Pardon kıyaslamaya ne gerek avensis daha iyi tabi. :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #587 : Ekim 21, 2017, 17:35:24 »
Bu konu garip bir hal aldı.Herkes kendi aracına en iyi der gibi bir hal var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #588 : Ekim 21, 2017, 17:53:57 »
Bu konu garip bir hal aldı.Herkes kendi aracına en iyi der gibi bir hal var.

Aynen Hakan abi. Benim Mazda da çok premium hava var vallahi, iç dış tasarımı premiumlardan iyi. 0-100 desen of, spor araba gibi hissettiriyor. Süspansiyonlar da spor araba olduğu için serte yönelik azıcık. İç hacim desen A4 den daha iyi. Almanlar ne ki, bilmiyorlar araba yapmayı. Ancak fazla fiyata satıyorlar. İç kalite falan da hikaye zaten. Bizim japonlardaki iç mekan kalitesi, yalıtım başka hangi araçlarda var.  :rofl:

Neyse şu bombayı bırakayım ve sonrasında da konu takibini bırakayım. Corolla bir Leon kadar bile olamaz, tek avantajı var o da arkadaki hacim. 1 çocuklu aileler bile yarise sığarken arka hacim niye bu kadar dert edilir onu anlayabilmiş değilim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #589 : Ekim 21, 2017, 18:02:41 »
Bu konudan ben de kaçıyorum, gidişat kesin kavga :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #590 : Ekim 21, 2017, 19:28:33 »
Hadiyin A6 Bmw 5 ve mercedes e serileri ile de avensisi kıyaslayalım. Pardon kıyaslamaya ne gerek avensis daha iyi tabi. :)
alakasız araçlar,ben sadece o 2 araç için,hatta aynı şeyi jetta için de söyleyebilirim.benim aracım daha iyi demiyorum zaten.sadece aradaki paraya değecek bir lüx yada artısı yok.sizin için mercedes en yüksek olabilir ben dolaylı yoldan sahibi olduğumuz 2 aracı karşılaştırarak bir yorum yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1500
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #591 : Ekim 21, 2017, 22:50:34 »
Kimse corolla c serisinden iyi demedi.
Kimse avensis e serisinden iyi demedi.

Daha bazıları c serisini sürmeden lütfen hayalindeki aracı abartmasın.
Bahsedilen konu. Arkadaşın belirttiği 150 bin liralık farktı. 

Arkadaşa katılıyorum ve Tekrarlıyorum. Corollanızı satıp üstüne 150 bin verip (paranız olsa)c serisi bu fiyata alır mısınız?
 Çoğu kişi gider E serisi alır.

Kusura bakmayın ama amg olmayan c serisinin yol tutuşu ve yalıtımı passattan kötü.

Lütfen okurken dikkat edelim. Yukarıyı okumayan arkadaşlar için tekrar söyleyelim.
Kimse corolla C serisinden iyi demedi.konuyu saptırmayalım.

Civic konusu ne hale geldi. Civic arada kaynadı gitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #592 : Ekim 22, 2017, 13:42:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #593 : Ekim 22, 2017, 14:42:29 »
http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/c-serisi-

Linkteki fiyatlara bakın yeter.Param olsa gider alırım.Sıfır araç C serisi de olsa mercedes.2. el e serisi yerine sıfır araç c serisi alınır.Mercedesi küçültmeye çalışmakla kendinizi yormayın.Konuyu bu hale mercedesle karşılaştırarak sizler getirdiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #594 : Ekim 22, 2017, 15:12:27 »
Arkadaşım geçen hafta C180 Amg aldı 235000 TL. Adamlar araba yapmış eyvallah. Tasarım, malzeme kalitesi, koltuklar çok iyi. 1.6 156 hp 9 ileri. Sport + modda dehset gidiyor. Sevmedigim 2 şey oldu. İçerdeki motor sesi benim 2010 Hyundai i30dan az değil. Bir de ön göğüs yolcu hava yastığının olduğu yerde dalgalanma var. Yeri belli yani. Mercedesten beklemezdim en azından. 235000 cok fazla o araca. Ah şu vergiler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #595 : Ekim 22, 2017, 15:28:01 »
Kusura bakmayın ama amg olmayan c serisinin yol tutuşu ve yalıtımı passattan kötü.
Bu tespiti binerekte gözlemledim, çok kişiden duydum.Artık bilinen bir gerçek, önde Amblem var diye Cserisi gibi kaliteden ödün veren Mercedese 100bin lira fazladan para vermeyi mantıklı bulmuyorum... İsteyen bilsin lafımız yok
Servis ücretlerine, parça pahalılığına çok söz eden bir milletiz, 2.el belki 100bin lira mercedes alırsınız... Ama bakımlarına, kazalarda çıkan  yüksek hasar masraflarını servise mahkum olmalarını göz ardı etmemelisiniz...
Zaten çok gereksiz bir tartışma olmuş. Forumda 2 tane Civici olan üyemiz var.Konu nerelere gelmiş Corolla çıktığında da aynı tartışmalar  çıkmıştı. Üstünden yıllar geçti . Şu 2.ele mercedes bmw alırım diyen bir Allahın kullunu bu sitede göremedik;). Üstelik mercedesin C180ini satıp Auris alan üyemiz bile oldu. Sitedekilerin gelir düzeyi belli zengin olanlarda bu işlerle uğraşmıyor. Son Ötv zammı kımıldamayalım 2-3 yıl dedirtti bizlere...Rabbim Dermansız dert vermesin arkadaşlar.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 132 kere teşekkür etti
« Yanıtla #596 : Ekim 22, 2017, 15:55:49 »
Herkesin fikrine saygı duyarım.Zaten benim 250.000 liraya araç alma imkanım bile yok.100.000 liralık aracı bile almak için kırk kez düşündüm.Vazgeçtim.Aracıma bakım yaptım devam ediyorum.Konu mercedes örneği ile dağıldı.Konu Honda Cicic. Zaten bu konuya artık yazmama kararı aldım.Her şeyde bölündüğümüz gibi burada da bölündük.2 parça olduk.
1-Her firma da bu hatalar var diyen savunan grup.(Ben kaporta göçen araba hiç duymadım.)
2-Honda Cıvıc aracımız olmadığı halde bu hatayı Hondaya yakıştıramayan grup.(Büyük ve çözümü zor olabilecek bir hata diyenler)
Diyor konudan çekiliyorum.Saygılar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #597 : Ekim 22, 2017, 17:30:20 »
http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/c-serisi-

Linkteki fiyatlara bakın yeter.Param olsa gider alırım.Sıfır araç C serisi de olsa mercedes.2. el e serisi yerine sıfır araç c serisi alınır.Mercedesi küçültmeye çalışmakla kendinizi yormayın.Konuyu bu hale mercedesle karşılaştırarak sizler getirdiniz.
yahu mercedes benim lafımla küçülecek değil zaten ki küçültmeye de çalışmıyorum,her 2 araca da sahibiz,kullanıp izlenimlerden bahsettim.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2017, 17:32:28
Arkadaşım geçen hafta C180 Amg aldı 235000 TL. Adamlar araba yapmış eyvallah. Tasarım, malzeme kalitesi, koltuklar çok iyi. 1.6 156 hp 9 ileri. Sport + modda dehset gidiyor. Sevmedigim 2 şey oldu. İçerdeki motor sesi benim 2010 Hyundai i30dan az değil. Bir de ön göğüs yolcu hava yastığının olduğu yerde dalgalanma var. Yeri belli yani. Mercedesten beklemezdim en azından. 235000 cok fazla o araca. Ah şu vergiler...
bizdeki de amg,bak onu unutmuşum sport artı yapmadan gaz tepkileri de çok hantal :)biz aynı aracı daha şubatta 176 ya aldık,malesef vergiler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #598 : Ekim 22, 2017, 18:23:45 »
Sınıflama konusunda bazı yorumlara katılmıyorum. Şöyleki; ben kendi içinde karşılaştırdığımda, C serisi ile Corollayı aynı sınıfta görürüm.
Eskiden sıralarsak, Corolla, Corona ve Cressida vardı. Bugünkü Corolla nerede ise Cressida boyutlarında ama bence hala kompak sınıf. Keza Avensis Corolla ebat olarak mı farklı sınıf, konfor olarak mı derseniz, bunun cavabı daha rahat ortaya konur.
Civic bugün, eskinin Integrasından büyük herhalde, bu da benzer durum. Yine 323 varken bir zamanlar 626 ve onun üstü 929 vardı. E sınıf ya da 5 serisi 626 dengiydi. Roverdaki 6 serisi gibi. Zaten Avrupa pazarında da rekabetleri bu şekilde oluyordu.
Bugün bir çok ara sınıf da araç var tabi.
Bu arada denk geldiklerimden bazı Civiclerde hiç burulma yok, bazılarında hafif, bazılarında aşırı belirgin var. İstatistiki açıdan da değerlendirilmeli bu durum.
Stalin'in bir sözü aklıma geldi, "1 kişi hayatını kaybederse trajedi olur, 1 milyon kişi kaybederse istatistik."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #599 : Ekim 22, 2017, 19:45:45 »
Üstelik mercedesin C180ini satıp Auris alan üyemiz bile oldu. Sitedekilerin gelir düzeyi belli zengin olanlarda bu işlerle uğraşmıyor.

Evet o kişi benim :D Önceleri Auris kullanırken satıp hevesle c180 aldım.. Baktım auris her konuda mercedesten daha iyi ,sattım tekrar Auris'e döndüm  :nija:

Şaka bir yana ; 100binTL'ye corolla almak yerine 200binTL'ye c180 alsanız 2 katı fiyatı hakedecek fark yok diyebilirsiniz, buna katılırım. Ama bu aradaki şeye "lüks" ya da "zevk" diyoruz işte.. Fiyat/ performans ölçümü yaparsanız bir çok araba, diğer başka arabaya göre parasının hakkını vermeyebilir. C180'e 200binTL'yi verebilecek adam eğer fiyatının arabası olmadığını düşünüyorsa gider bmw 3.20 alır, e serisi alır vs vs.. Maddi durumu elveriyorsa c180yerine corolla tercih etmez..Ben ihtiyacım olduğu için sattım aracı, hala da imrenerek bakıyorum, inşallah birgün yine nasip olur...

Herkesin fikrine saygım var ama C180 ile corolla/auris kıyaslamak biraz abes olmuş bence..
2017 C-HR Hybrid Diamond