0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayırdır Tekin Abi Honda cı mı oldun? Toyotayı nasıl bıraktın abi sen? Gerçekten şaşırdım.
- D sınıfı kalite- Donanım zengini- Mercedes kadar sessiz- Motor, alt üst devir farketmeksizin canlı, 3 modu var, ECON'da bile atak- İstanbul trafiği tarzında şehir içinde 8.2L/100km - Hızlı yol 100km/h sabit 5.6L/100km- Tork Konvertör kavrama, CVT vites kutusu, vites değişimleri hissedilmiyor.- Corolladan daha geniş kasasıyla Sınıfında 1 numara diyebilirim, Merc C, BMW 5 bile alt sınıf kalıyor.- Lift Back tasarımıyla yakın geleceğin otomobil dizaynını yakaladı- Arkada konfor üreten bağımsız salıncak- 519L bagaj - Otomatik yükseklik ayarlı Far aydınlatma çok iyi, beyaz ışık- 1.6 AT Executive 95.950-TL fiyatıyla sınıfının en ucuzu.- Vs Vs Vs VsYerli üretim olması avantaj
- D sınıfı kalite- Mercedes kadar sessiz
Gerçekten mi Tekin abi? Nedense Japonların Almanları yakalayabileceğine ihtimal veremiyorum.
Tekin Bey hayırlı olsun güle güle kullanın ama ben olsaydım o paraya 2012 en fazla 40-60 bin bandında mercedes c kasa alırdım. Hatta 80-90bin TL arasına alınabiliyor. Konfor, malzeme kalitesi, güven...Üzülerek belirtmeliyim ki yakında civicin boyasının kalitesizliğinden şikayetçi olmaya başlayabilirsiniz. Kağıt gibi kaportası da cabası.
1-Yarisin iç mekanı Mercedes C'den daha ferah, hem yukarı doğru hem kişi başı yanal mesafesi, sadece bacak mesafesinde Yarise göre iyi2-Yeni Civic özellikle Mercedes C'den her anlamda ileride3-Kalitesiz boyaya sahip olduğunu düşünmüyorum sadece Beyazda Opak kullanılmış4-Günümüzde tüm otomobillerin kaportaları kağıt gibi ama Yeni Civicte kaporta altı çok iyi izole edilmiş5-Small Overlap Çarpışma testlerinde Mercedes kadar güvenli 5 Yıldız + Superiorhttp://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan
1-Kıyasladığımız araç Yaris değil sanırım Civic yerine yaris yazdınız ama mercedes c sınıf hakikaten iç mekan olarak dar...2-Buna katılamıyorum...Bence malzeme kalitesi c ile kıyaslanamaz, civicte hala atmosferik motor kullanıyor turbo motor sanırım gelmedi, zaten gelse de fiyatı uçacak.. Mercedes turbo motor..her anlamda demek biraz haksızlık olur.3-Bir önceki kasanın boyası çok çok kötüydü kendimden biliyorum. Şimdikinin boyası öncekinden de kötü diyor kullanıcıları. Civic forumlarını da takip ederim bunlar bizzat kullanıcıların yorumlarıdır..4-Yeni civicte yol testi yapmadım ama japon araçlarının o kronik yol sesi probleminin aşılabildiğini hiç sanmıyorum. Eski aracımı satma nedenlerimden birisi de aşırı yol sesiydi. Mesela yeni astranın kaportası çok sağlam geldi bana ama genelde incelttikleri doğrudur.5- Small Overlap testinden başarılı çıkmak her babayiğidin harcı değil bu noktada civic takdire şayan . Aslında ben güven derken sürerken verdiği his bakımından söylemiştim eski aracım beni çok korkutuyordu sürerken Gerçi siz incelemişsiniz, beğenmişsiniz severekte bindiğinize göre bize fazla laf söylemek düşmez..Güle güle binin Allah kaza bela vermesin..
1- Yaris Hybride binerken birkaç defa x 1000km menzilli Mercedes C sürüşü yapmıştım, kıyaslamam doğrudur.2- Şimdiki Mercedes C'de Turbo varmı bilmiyorum ama kastınız Kompresör ise, çok kötü. Honda motorları da iyidir, F1'de yarış kazanmışlıkları vardır.3- Toyotayada çok kötü diyenler var, 4- Dediğiniz gibi, Yeni Civic ile test sürüşü yapmalısınız, öncekilerle hiç alakası yok.
cgi motorlar turbo 7 ileri, eskileri kompresor 5 ileri tam otomatik. Evet Toyotanın boyasınında çok iyi olduğu söylenemez ama en azından tazyikli suyla yıkarken Civicte olduğu gibi boya atması problemi yaşamadım henüz.
Yeni Civicte de 1.5 180 beygirlik Turbo motor mevcut.Tazikli su ile araç ve lastik yıkama prosedürü vardır, gereğinden daha yakın tutmak hiç bir boya ve lastik için sağlıklı değildir, unutmayın ki çelik sanayiinde bazı cihazlar tazikli su ile çeliği keser.
Selam arkadaşlar, geçen hafta 3 yıldır kullandığım corollamı sattım. Şimdi yeni bir araç almayı düşünüyorum. Yeni civic hakkında tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlarım yorum yazarsa çok sevinirim.
Babamda 2014 Toyota Corolla Advance 1.6 CVT İnci Beyazı devam ediyoruz, çok kaliteli bir araç.Sonuçta hiç bir markanın bağımlısı değilim, kim bana daha iyisini daha uygun fiyata verirse benim için doğru araç odur.
- D sınıfı kalite- Donanım zengini- Mercedes kadar sessiz- Motor, alt üst devir farketmeksizin canlı, 3 modu var, ECON'da bile atak- İstanbul trafiği tarzında şehir içinde 8.2L/100km - Hızlı yol 100km/h sabit 5.6L/100km- Tork Konvertör kavrama, CVT vites kutusu, vites değişimleri hissedilmiyor.- Corolladan daha geniş kasasıyla Sınıfında 1 numara diyebilirim, Merc C, BMW 5 bile alt sınıf kalıyor.- Lift Back tasarımıyla yakın geleceğin otomobil dizaynını yakaladı- Arkada konfor üreten bağımsız salıncak- 519L bagaj - Otomatik yükseklik ayarlı Far aydınlatma çok iyi, beyaz ışık- 1.6 AT Executive 95.950-TL fiyatıyla sınıfının en ucuzu.- Vs Vs Vs VsYerli üretim olması avantajAksesuar olarak, bagaj spoiler, krom kapı eşikleri ve bagaj havuzu aldım, 730-TLhttp://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan
...Bakın buda yeni kasadan şikayetçi olan bir kullanıcıdan
...1.6 lt lpg uyumlu civic
Tekin Bey yeni aracınız hayırlı olsun ,güle güle kullanın.Bende corolla 1.3 ve elantra 1.6 benzinli arasında tercih yapmak durumunda kaldım dizayn ve güvenlik özeliikleri yönünden yeni elantrayı tercih ettim,çok memnunum şimdilik...