Gönderen Konu: Yeni Honda Civic  (Okunma sayısı 76341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic
« Yanıtla #120 : Mart 06, 2017, 23:04:18 »
Hayırdır Tekin Abi Honda cı mı oldun? Toyotayı nasıl bıraktın abi sen?  Gerçekten şaşırdım.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mart 06, 2017, 23:04:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mart 06, 2017, 23:09:13 »
Hayırdır Tekin Abi Honda cı mı oldun? Toyotayı nasıl bıraktın abi sen?  Gerçekten şaşırdım.

Babamda 2014 Toyota Corolla Advance 1.6 CVT İnci Beyazı devam ediyoruz, çok kaliteli bir araç.

Sonuçta hiç bir markanın bağımlısı değilim, kim bana daha iyisini daha uygun fiyata verirse benim için doğru araç odur.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Mart 06, 2017, 23:15:28 »
- D sınıfı kalite
- Donanım zengini
- Mercedes kadar sessiz
- Motor, alt üst devir farketmeksizin canlı, 3 modu var, ECON'da bile atak
- İstanbul trafiği tarzında şehir içinde 8.2L/100km - Hızlı yol 100km/h sabit 5.6L/100km
- Tork Konvertör kavrama, CVT vites kutusu, vites değişimleri hissedilmiyor.
- Corolladan daha geniş kasasıyla Sınıfında 1 numara diyebilirim, Merc C, BMW 5 bile alt sınıf kalıyor.
- Lift Back tasarımıyla yakın geleceğin otomobil dizaynını yakaladı
- Arkada konfor üreten bağımsız salıncak
- 519L bagaj
- Otomatik yükseklik ayarlı Far aydınlatma çok iyi, beyaz ışık
- 1.6 AT Executive 95.950-TL fiyatıyla sınıfının en ucuzu.
- Vs Vs Vs Vs

Yerli üretim olması avantaj

Tekin Bey hayırlı olsun güle güle kullanın ama ben olsaydım o paraya 2012 en fazla 40-60 bin bandında mercedes c kasa alırdım. Hatta 80-90bin TL arasına alınabiliyor. Konfor, malzeme kalitesi, güven...Üzülerek belirtmeliyim ki yakında civicin boyasının kalitesizliğinden şikayetçi olmaya başlayabilirsiniz. Kağıt gibi kaportası da cabası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Mart 06, 2017, 23:16:34 »
- D sınıfı kalite
- Mercedes kadar sessiz

Gerçekten mi Tekin abi? Nedense Japonların Almanları yakalayabileceğine ihtimal veremiyorum.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #124 : Mart 06, 2017, 23:22:16 »
Gerçekten mi Tekin abi? Nedense Japonların Almanları yakalayabileceğine ihtimal veremiyorum.

Avrupada işler kötü, kalite ve donanım artışı eskiye oranla yavaş, Türkiyede ithal ürünlere ÖTV daha farklı sonuç çıkartıyor, "Yakalayamamak değil, şirket politikaları"...

Almadan önce internetten o kadar çok veri edindim ki, test sürüşü dahi yapmadım.

Bu model dünya çapında sansasyon yarattı.   

Mesaj Birleştirildi: Mart 06, 2017, 23:31:39
Tekin Bey hayırlı olsun güle güle kullanın ama ben olsaydım o paraya 2012 en fazla 40-60 bin bandında mercedes c kasa alırdım. Hatta 80-90bin TL arasına alınabiliyor. Konfor, malzeme kalitesi, güven...Üzülerek belirtmeliyim ki yakında civicin boyasının kalitesizliğinden şikayetçi olmaya başlayabilirsiniz. Kağıt gibi kaportası da cabası.

Teşekkür ederim,

- Yarisin iç mekanı Mercedes C'den daha ferah, hem yukarı doğru hem kişi başı yanal mesafesi, sadece bacak mesafesinde Yarise göre iyi
- Yeni Civic özellikle Mercedes C'den her anlamda ileride
- Kalitesiz boyaya sahip olduğunu düşünmüyorum sadece Beyazda Opak kullanılmış
- Günümüzde tüm otomobillerin kaportaları kağıt gibi ama Yeni Civicte kaporta altı çok iyi izole edilmiş
- Small Overlap, Yandan çarpışma ve Direğe çarpma testlerinde Mercedes kadar güvenli 5 Yıldız + Superior

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #125 : Mart 07, 2017, 00:00:40 »

1-Yarisin iç mekanı Mercedes C'den daha ferah, hem yukarı doğru hem kişi başı yanal mesafesi, sadece bacak mesafesinde Yarise göre iyi
2-Yeni Civic özellikle Mercedes C'den her anlamda ileride
3-Kalitesiz boyaya sahip olduğunu düşünmüyorum sadece Beyazda Opak kullanılmış
4-Günümüzde tüm otomobillerin kaportaları kağıt gibi ama Yeni Civicte kaporta altı çok iyi izole edilmiş
5-Small Overlap Çarpışma testlerinde Mercedes kadar güvenli 5 Yıldız + Superior

1-Kıyasladığımız araç Yaris değil sanırım Civic yerine yaris yazdınız ama mercedes c sınıf hakikaten iç mekan olarak dar...
2-Buna katılamıyorum...Bence malzeme kalitesi c ile kıyaslanamaz, civicte hala atmosferik motor kullanıyor turbo motor sanırım gelmedi, zaten gelse de fiyatı uçacak.. Mercedes turbo motor..her anlamda demek biraz haksızlık olur.
3-Bir önceki kasanın boyası çok çok kötüydü kendimden biliyorum. Şimdikinin boyası öncekinden de kötü diyor kullanıcıları. Civic forumlarını da takip ederim bunlar bizzat kullanıcıların yorumlarıdır..
4-Yeni civicte yol testi yapmadım ama japon araçlarının o kronik yol sesi probleminin aşılabildiğini hiç sanmıyorum. Eski aracımı satma nedenlerimden birisi de aşırı yol sesiydi. Mesela  yeni astranın kaportası çok sağlam geldi bana ama genelde incelttikleri doğrudur.
5- Small Overlap testinden başarılı çıkmak her babayiğidin harcı değil bu noktada civic takdire şayan :alkis:. Aslında ben güven derken sürerken verdiği his bakımından söylemiştim eski aracım beni çok korkutuyordu sürerken :)

Gerçi siz incelemişsiniz, beğenmişsiniz severekte bindiğinize göre bize fazla laf söylemek düşmez..Güle güle binin Allah kaza bela vermesin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #126 : Mart 07, 2017, 00:14:03 »
1-Kıyasladığımız araç Yaris değil sanırım Civic yerine yaris yazdınız ama mercedes c sınıf hakikaten iç mekan olarak dar...
2-Buna katılamıyorum...Bence malzeme kalitesi c ile kıyaslanamaz, civicte hala atmosferik motor kullanıyor turbo motor sanırım gelmedi, zaten gelse de fiyatı uçacak.. Mercedes turbo motor..her anlamda demek biraz haksızlık olur.
3-Bir önceki kasanın boyası çok çok kötüydü kendimden biliyorum. Şimdikinin boyası öncekinden de kötü diyor kullanıcıları. Civic forumlarını da takip ederim bunlar bizzat kullanıcıların yorumlarıdır..
4-Yeni civicte yol testi yapmadım ama japon araçlarının o kronik yol sesi probleminin aşılabildiğini hiç sanmıyorum. Eski aracımı satma nedenlerimden birisi de aşırı yol sesiydi. Mesela  yeni astranın kaportası çok sağlam geldi bana ama genelde incelttikleri doğrudur.
5- Small Overlap testinden başarılı çıkmak her babayiğidin harcı değil bu noktada civic takdire şayan :alkis:. Aslında ben güven derken sürerken verdiği his bakımından söylemiştim eski aracım beni çok korkutuyordu sürerken :)

Gerçi siz incelemişsiniz, beğenmişsiniz severekte bindiğinize göre bize fazla laf söylemek düşmez..Güle güle binin Allah kaza bela vermesin..

1- Yaris Hybride binerken birkaç defa x 1000km menzilli Mercedes C sürüşü yapmıştım, kıyaslamam doğrudur.
2- Şimdiki Mercedes C'de Turbo varmı bilmiyorum ama kastınız Kompresör ise, çok kötü. Honda motorları da iyidir, F1'de yarış kazanmışlıkları vardır.
3- Toyotayada çok kötü diyenler var,
4- Dediğiniz gibi, Yeni Civic ile test sürüşü yapmalısınız, öncekilerle hiç alakası yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #127 : Mart 07, 2017, 00:36:32 »
1- Yaris Hybride binerken birkaç defa x 1000km menzilli Mercedes C sürüşü yapmıştım, kıyaslamam doğrudur.
2- Şimdiki Mercedes C'de Turbo varmı bilmiyorum ama kastınız Kompresör ise, çok kötü. Honda motorları da iyidir, F1'de yarış kazanmışlıkları vardır.
3- Toyotayada çok kötü diyenler var,
4- Dediğiniz gibi, Yeni Civic ile test sürüşü yapmalısınız, öncekilerle hiç alakası yok.
cgi motorlar turbo 7 ileri, eskileri kompresor 5 ileri tam otomatik. Evet Toyotanın boyasınında çok iyi olduğu söylenemez ama en azından tazyikli suyla yıkarken Civicte olduğu gibi boya atması problemi yaşamadım henüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #128 : Mart 07, 2017, 00:41:14 »
cgi motorlar turbo 7 ileri, eskileri kompresor 5 ileri tam otomatik. Evet Toyotanın boyasınında çok iyi olduğu söylenemez ama en azından tazyikli suyla yıkarken Civicte olduğu gibi boya atması problemi yaşamadım henüz.

Yeni Civicte de 1.5 180 beygirlik Turbo motor mevcut.

Tazikli su ile araç ve lastik yıkama prosedürü vardır, gereğinden daha yakın tutmak hiç bir boya ve lastik için sağlıklı değildir, unutmayın ki çelik sanayiinde bazı cihazlar tazikli su ile çeliği keser.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Mart 07, 2017, 03:05:15 »
180lik denilen civic'i bizzat test ettim malzeme kalitesi felaket arttırılmış virajlarda kasanın ve şasinin tepkisi gerçekten çok iyi fakat frenler ve lastik yüzünden tutuş malesef rezalet. (Bridgestone turanza) motor fazlasıyla canlı ama malesef japonlar güçlü bir motor yapıpta üstüne cvt koymaktan vazgeçsin 180lik araba 140 hp hissiyatına mevcut sürekli yarım debriyaj gazlıyorsunuz gibi birşey. Arkası ciddi geniş ve sürekli insanın arkada seyahat edesi geliyor. Yol sesi var trim sesi yok ama mercedes kalitesi yok onu geçtim seat tokluğu bile yok araçta ama eskisine göre iyileştirilmiş kesinlikle. Motor sesi yok deniyorsa orda oturup bi düşünmek lazım hala yaşam alanıyla motoru ayıramıyor japonlar belkide en iyi budur benim hoşuma gidiyor araçla bu sayede ve bu ses sayesinde bütünleşik olabiliyorsunuz. Yalnız o frenler ve üstünde gelen lastikler ayrıca o güzelim motora konulan cvt şanzıman yüzünden malesef benim gözümde 110.000 tl edecek araç değil heleki atmosferiği en fazla 70 civarı eder. Ayrıca 1.5ten 180 hp çıkartıp 220 nm torkta bırakmak ayrıca bir eksidir cvt şanzıman yüzünden. Manueli (180 hp 240 nm tork ) gelirse 100.000 şu anda içinden bulunduğumuz ve diğer markaların fiyatlarınıda kıyaslayacak olursak belki düşünülebilinir ama 100.000 tllik bir araç kesinlikle değil heleki bmw mercedes kalitesi abartılması da çok çok fazla bir durum. Açık konuşmak gerekirse toyotadan daha üst kaliteye ulaşmışlar ama hala bmw audi mercedesin 3 4 adım gerisi vw nin 2 adım skodanın ve seatın 1-1.5 adım gerisinde bu şanzımanla bu işler malesef yürümez.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Mart 07, 2017, 06:55:53 »
Yeni Civicte de 1.5 180 beygirlik Turbo motor mevcut.

Tazikli su ile araç ve lastik yıkama prosedürü vardır, gereğinden daha yakın tutmak hiç bir boya ve lastik için sağlıklı değildir, unutmayın ki çelik sanayiinde bazı cihazlar tazikli su ile çeliği keser.
Haklısınız ama ilk kez araç yıkamış olsam çok yakın tuttuğum için oldu diyeceğim. Civicten önce bir çok aracım oldu...Çok yakın tutarsanız elbette boya kalkar bunun bilincindeyim ve bu sebeple tazyikli suyu çok yaklaştırmam ama buna rağmen boya atmıştı. Civic forumlarına bir göz atın boyasından şikayet edenlerin fazlalığını görebilirsiniz zaten. Bunu satıcılar bile kabul ediyor. Bakın buda yeni kasadan şikayetçi olan bir kullanıcıdan : https://www.civictr.com/showthread.php/5230-Ara%C3%A7taki-boyalar%C4%B1n-kalitesizli%C4%9Fi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Mart 07, 2017, 07:44:01 »
Tekin abi hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

2008 model civicle 4 yıl geçirdim. Galaksi gri aracımız vardı. Sıfır otomatik almıştık.

Ilk olarak boya ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım. (Kapalı garajda durmadı araç.)

Şu an a3 sportback ve yaris hibritimiz var. Yeni civic RS versiyonunu lansmanda kısa mesafelı kullandım. Güzel bir araç. Bir kere araç sizi sarıyor. Ben sedan sevmediğim için tercih etmem. Test videolarında hatchback versiyonu gördüyseniz zaten farkı anlarsınız. Yine de zevk meselesi tabi. 110.000 tl eder mi derseniz. Bu piyasada normal bir fiyat. Biz honda civici 49.000 tlye satmıştık 2012 senesinde. Hemde 54.000 km de idi araç. Audi kasa değiştirecek diye 2012 sonuna doğru makyajlı kasa almıştik. 36.000 euro civarı yaklaşık 72.000 tl ye mal olmuştu. Şimdi audi a3 sportback 1.6 tdi alabilmeniz için çok ciddi bir bütçe ayırmanız lazım. Yeni civic ile a3 arasında 70.000 tl lik fark var mı derseniz (biri benzin digeri dizel versiyon, donanım farkı, malzeme kalitesi vs) tartışılır. Yeni civic RS turboda kararan dikiz aynası bile yok ve tek donanım seçeneği sunuluyor, ancak araç çok rahat, yalıtım eskiye göre iyileştirilmiş. Hatta plazada kaputun altına yapıştırdıkları bir yalıtım malzemesinden bahsetti satış danışmanı bayan.  Amaaaaa son hız 207 km/saat ile sınırlandırılmış. Bir rezalet daha. Cvt ye alışkınım da turbo olup da böyle enteresanlıklar neden bilemedim. Bilen varsa da aydınlatabilir.

1.6 lt lpg uyumlu civic e ise 98.000 tl hayatta vermem. Cansız ve eski bir motor. Daha önceden kullandığım civic ile arasında çok büyük bir fark göremediğim için tercih etmem. Bu araç sadece ekonomisi için alınır. Başka benim dikkatimi çeken bir özelliği yok açıkçası. Yeni civic 1.5 RS turbonun hatchback versiyonu gelmezse Honda Türkiye kendi ayağına yine sıkacak demektir. Ortada çift egzozu olan versiyon harika bu arada.

Tüketimden de bahsedeyim. Normal kullanim da RS 7-8 lt arası şehir içi. Basarsanız veya gazlarsanız rahatlikla 8-10 lt civarı tüketiyormuş. Lpg takılamıyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Mart 07, 2017, 08:38:11 »
Corolla 1.6 Premium 50.Yıl Multidrive S (17'' jant ile)116.800
Civic Sedan Executive95.950
Civic RS 109.900
Yeni Golf 1.4 TSI BMT 125 PS DSG   Highline 111.300
Octavia 1.4 TSI DSG Green Tec / 150 PS 102.400

fiyatlar böyle
ne diyelim seç beğen al  :-\ 
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Mart 07, 2017, 08:56:14 »
@Tekin Bozbey (21136) Tekin bey hayırlı olsun yeni aracınız.. güzel günlerde kullanın..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Mart 07, 2017, 09:21:47 »
Selam arkadaşlar, geçen hafta 3 yıldır kullandığım corollamı sattım. Şimdi yeni bir araç almayı düşünüyorum. Yeni civic hakkında tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlarım yorum yazarsa çok sevinirim.
Ben bu arabanın bir kaç ay evvel test sürüşünü yaptım. Alma niyetiyle test sürüşü yapsam eminim daha farklı bir bakış açım olurdu. İzlenimlerim gayet olumlu. Yol hakimiyeti, frenleri,  fd6 kasa Civiclere göre (2007-2012) çok daha önde. Ön göğüs tasarımı güzel. Cvt şanzıman ki Honda Jazz aracımdan biliyorum sarsıntısız ve ileri derecede konforlu. Abarttığımı düşünenler olabilir ama hakikaten öyle. Uçar kaçar anlamında değil 0 sarsıntı anlamında. Bildiğin mobilet gibi. Boşluk yok. 

Kendi aracımda sürücü koltuğuna oturduğumda iki kolumu iki yana koyunca kapı ve kolçağa rahat bir şekilde dayananan kollarım aynı rahatlığı yevi civic de bulamadı :) Yeni kasa civicde biraz daha aşağıda kalıyor. Birde direksiyondaki tuşların kaplaması iyi olmamış. Aklımda bunlar kaldı.

Bende tercih edilebilir bir araç. Ben test ederken Lpg li elegance otomatik fiyatı 86600' dü.

Sonuç olarak civic değil kısmet olursa 2012 model crv almayı tercih ediyorum. Aracım satışta ve crv sahibiyle anlaştım. Bugün yarın olacak gibi. Kısmet... 
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Mart 07, 2017, 10:38:50 »
Babamda 2014 Toyota Corolla Advance 1.6 CVT İnci Beyazı devam ediyoruz, çok kaliteli bir araç.

Sonuçta hiç bir markanın bağımlısı değilim, kim bana daha iyisini daha uygun fiyata verirse benim için doğru araç odur.
güle güle kullan Tekin abi,Allah kaza bela vermesin
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Mart 07, 2017, 10:54:37 »
- D sınıfı kalite
- Donanım zengini
- Mercedes kadar sessiz
- Motor, alt üst devir farketmeksizin canlı, 3 modu var, ECON'da bile atak
- İstanbul trafiği tarzında şehir içinde 8.2L/100km - Hızlı yol 100km/h sabit 5.6L/100km
- Tork Konvertör kavrama, CVT vites kutusu, vites değişimleri hissedilmiyor.
- Corolladan daha geniş kasasıyla Sınıfında 1 numara diyebilirim, Merc C, BMW 5 bile alt sınıf kalıyor.
- Lift Back tasarımıyla yakın geleceğin otomobil dizaynını yakaladı
- Arkada konfor üreten bağımsız salıncak
- 519L bagaj
- Otomatik yükseklik ayarlı Far aydınlatma çok iyi, beyaz ışık
- 1.6 AT Executive 95.950-TL fiyatıyla sınıfının en ucuzu.
- Vs Vs Vs Vs

Yerli üretim olması avantaj

Aksesuar olarak, bagaj spoiler, krom kapı eşikleri ve bagaj havuzu aldım, 730-TL

Hayırlı olsun Tekin bey kazasız belasız sürüşler.

Şu aracı aldıktan sonraki çamur atmalar yok mu beni öldürüyor, yok ben olsam bunu alırdım ben olsam o parayı vermezdim vb. arkadaşlar göreceli kavramlar üzerine neden tartışıyorsunuz, ha diyeceksiniz ki ama teknik olarak daha konforlu daha ucuzları var, bazen insan beğenir alır o kadar, zaten tekin bey forumdan tanıdığım kadarıyla yeterince teknik bilgiye sahip emin olun o söylediklerinizi düşünmüştür...
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #137 : Mart 07, 2017, 10:56:42 »
...Bakın buda yeni kasadan şikayetçi olan bir kullanıcıdan

Sattığım araç Toyota Metalik İnci Beyazı, boyanın üzerinde her metalik boyada olduğu gibi mükemmel kalınlıkta vernik vardı, Toyotanın boyası için kötü diyebilirmiyiz? Eğer bu ülkede uzun yol çok sık yapıyorsanız, Mercedes BMW dahil hiç bir aracın burnu, ön tamponu ve yan aynaları deliksiz kalmaz.

Diğer taraftan, markaya ve modele bakmaksızın, bir araçta Opak boya varsa, o boyadan Metalik gücü beklemeyin, Opak renklerde üst yüzeyde extra kalın vernik olmaz.

Boyamız eskirse, Toyotaya gider Metalik İnci Beyazı yaparız, hiç sorun değil.

...1.6 lt lpg uyumlu civic

Arkadaşlar, dünyada LPG'ye uyumlu bir motor henüz üretilmedi. Civicte yapılan şey, sadece satışı artırmak için, fabrikasyon LPG ön hazırlıktır, servislerde LPG arızaları yine devam ediyor.

Bu arada Civicte Stepne ve Kriko yok, stepne çukurunu dolduran ve düzleştiren köpüğün içinde gerekli malzemeler var.
Hayatımda 2 - 3 sefer stepne takmışımdır, onlarda şambrelli lastiklerdi. Tubeless lastikli araçlarımın hiç birinde lastik yarılmadığı için hiç değiştirmedim, boşa taşınan bir yük olduğunu düşünüyorum.

Benzin dış kapağı bas bırak şeklinde çalışıyor, deliğin girişinde yaylı tabanca kapağı var, biraz içerde sızdırmaz 2. yaylı kapak var. Eğer yakıt katkısı koyacaksanız, muhakkak avadanlıktaki huniyi kullanmanız gerekmektedir, aksi halde katkınız dışarı tahliye edilir.

Otomatik far yükseklik ayarı lüks değildir, güvenlik, karşıdan gelene saygı ve kullanım rahatlığıdır. Sis farı yada Sunroof ülkenin heryerinde ihtiyaç değildir ama bu donanımın küçük büyük her markada ve her donanım seviyesinde Civic Executive'deki gibi standart olması gerekir.

Ön koltukların altında, arka yolcular için sıcak hava kanalları mevcut. Tüm camlar tek dokunuş, arka yolcular için tavan lambası ve anten arka cama entegre şeklinde bile düşünecek kadar uzay vari ileri teknoloji düşünmüşler..! Toyotanın bu konularda geri gidişini kınıyorum.

Not: Volkwagen seneye Arteon diye bir model piyasaya sürecekmiş, Civic ile kasa benzerliği dikkatimi çekti..!? Toyotaya taş atan Vw'ciler çakma Civic mi binecekler? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '16
  • 25 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Mart 07, 2017, 11:25:44 »
Tekin Bey yeni aracınız hayırlı olsun ,güle güle kullanın.Bende corolla 1.3 ve elantra 1.6 benzinli arasında tercih yapmak durumunda kaldım dizayn ve güvenlik  özeliikleri yönünden yeni elantrayı tercih ettim,çok memnunum şimdilik...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #139 : Mart 07, 2017, 11:30:28 »
Tekin Bey yeni aracınız hayırlı olsun ,güle güle kullanın.Bende corolla 1.3 ve elantra 1.6 benzinli arasında tercih yapmak durumunda kaldım dizayn ve güvenlik  özeliikleri yönünden yeni elantrayı tercih ettim,çok memnunum şimdilik...

Hayırlı Uğurlu olsun, hep güzel günlerde binmeniz dileğiyle.. :) Elantra yeni kasayı beğeniyorum.