Gönderen Konu: Yeni Honda Civic  (Okunma sayısı 76342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Honda Civic
« Yanıtla #100 : Ekim 16, 2016, 14:11:25 »
 Ekstra donanımlar ile o fiyatlar oldu gerçekten, Megane 4 Hb dolu modeli ilk çıktığında 106 bin gibi rakamlarda idi, cam tavan yokken. Diğer araçlar için de durum aynı.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ekim 16, 2016, 14:11:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Ekim 16, 2016, 17:02:52 »
Honda yeni motorununda lansmanını yapmış,
1.0 Lt 122 Hp 180 Nm 3 silindir.

1.5 Turboda haber yok mu? Millet yana yakıla 1.5 Turbo bekliyor :)

Edit: Lansman nerde yapılmış ? sitesinde bir şey yazmıyor.Bilgi alabileceğimiz bir kaynak linki var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Ekim 16, 2016, 17:03:07 »
Civic ve meganada yakından baktım..evet güzel araçlar ama Corolla satip bbir dünya uste para verip ben almam.
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Ekim 16, 2016, 21:50:11 »
Özkan bey zaten ne marka ve model olursa olsun şu dönemde en iyi araba sahip olduğumuz araba. Biz bir arkadaş araba arıyor. O nedenle birkaç haftadır bayi geziyoruz. İnanın hiçbir araca yaklaşılacak gibi değil.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ekim 16, 2016, 22:06:27 »
şunu çok merak ediyorum arkadaşlar.  bir örgütlenme olsa kimse 6 ay araç almassa bu fiyatlara araç almasa ve bu fiyatlara araç almamaya devam edeceğiz dese sizce bu araçların değeri nereye kadar düşer. 
   Bana göre altı ay sonra devlet aldığı araç vergisini neredeyse yarıya düşürür. diğer yorumlarda sizden olsun.
   32 yıllık öğretmenim 3200 tl maaşım var c sınıfı bir araç 100 bin tl olduğunda karnıma sancılar giriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ekim 16, 2016, 22:19:44 »
şunu çok merak ediyorum arkadaşlar.  bir örgütlenme olsa kimse 6 ay araç almassa bu fiyatlara araç almasa ve bu fiyatlara araç almamaya devam edeceğiz dese sizce bu araçların değeri nereye kadar düşer. 
   Bana göre altı ay sonra devlet aldığı araç vergisini neredeyse yarıya düşürür. diğer yorumlarda sizden olsun.
   32 yıllık öğretmenim 3200 tl maaşım var c sınıfı bir araç 100 bin tl olduğunda karnıma sancılar giriyor.

Devletin vergiyi düşüreceğini ummak beyhude bir bekleyiş olur.
Meşhur cari açık nedeni  ile Özellikle dışarıdan ithal gelecek arabaların satışının artması ülke açısından hoş bir şey değil.Devlet olaya vergileri indirirsem herkes ithal arabalara hücum eder O zamanda cari açık baş edilemez seviyeye gelir diye bakıyor.Yoksa çok araba satılsın bende vergi toplayayım gibi bir derdi yok.

Yani sizin dediğiniz gibi 6 ay araba satılmasa içeride bu devletin direkt işine gelir.Onun ötesinde vatandaş arabaya binsin diye vergiler inse sokaklar ithal arabadan geçilmez.

Yukarıda yazdığım nedenden dolayı vergi indirimi beklemek hayal ama yıllık vergileri silindir hacmine göre değilde emisyon baz alarak ödemeye zorlamak daha mantıklı devleti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ekim 16, 2016, 22:29:13 »
İmkansız. Bizler böyle örgütlenebilecek kapasitede halk olsak bu firmalar bu kadar tepemize binmezdi. Hoş beni alakadar eden durum yok ben hep 45bin (!) lik oto alıyorum.

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Ekim 16, 2016, 22:36:21 »
egea çıktığında herkes yerden yere vurdu ama yine en insaflı marka çıktı fiat :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Ekim 16, 2016, 22:46:05 »
egea çıktığında herkes yerden yere vurdu ama yine en insaflı marka çıktı fiat :)
Emrah Hocam, Haziranda Test  sürüşüne gittiğimde 67 bin liraydı. Şimdi 75 bin lira olmuş aynı Paket. 5 ayda 8bin lira zamlanmış
Doviz kuru 10 krş oynamış. Bu neyin zammı ve hangi vicdan?
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ekim 16, 2016, 22:46:43 »
2007 den beri civic aynı motoru kullanıyor benim düşüncem bu motor bu aracı kaldırmakta eski civic lere  göre daha fazla zorlanıp yakıt tüketimi yüksek olacağı düşüncesindeyim. Hondanın tek arabası alınır ve tartışılmaz o da ACCORD.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Ekim 16, 2016, 23:16:14 »
Artistan haberim yoktu. En iyisi sahibi olunan cidden yaa. Evi olmayip kirada gezen adam kufreder. Ev fiyatina yakin c sinifi arac mi olur
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Ekim 17, 2016, 00:31:27 »
İlk mesaj düzenlenmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Ekim 17, 2016, 08:03:40 »
Devletin vergiyi düşüneceğin ummak beyhude bir bekleyiş olur.

Meşhur cari açık nedeni  ile Özellikle dışarıdan ithal gelecek arabaların satışının artması ülke açısından hoş bir şey değil.Devlet olaya vergileri indirirsem herkes ithal arabalara hücum eder.O zamanda cari açık baş edilemez seviyeye gelir diye bakıyor.Yoksa çok araba satılsın bende vergi toplayayım gibi bir derdi yok.

Yani sizin dediğiniz gibi 6 ay araba satılmasa içeride bu devletin direkt işine gelir.Onun ötesinde vatandaş arabaya binsin diye vergiler inse sokaklar ithal arabadan geçilmez.

Yukarıda yazdığım nedenden dolayı vergi indirimi beklemek hayal ama yıllık vergileri silindir hacmine göre değilde emisyon baz alarak ödemeye zorlamak daha mantıklı devleti.

o zaman yerli uretim araclar icin tesvik amaciyla vergi indirimi yapsinlar tipki chr ye yaptiklari gibi. ama yapmazlar neden derseniz zaten bu fahis vergilendirmeye ragmen araclar satiliyor hemde o kadar orgutlu bi sekilde toplanip hakkimizi arayacak kadar akkilli bir toplum degiliz. zira oyle olsaydik burnumuzun dibinden alinan ithal edilen petrolu dunyanin en pahali fiyatina kullanmazdik.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Ekim 17, 2016, 10:36:29 »
herkes aracını kullansın güzelce, 2-3 yeni özellik için bukadar para verilmez..
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Ekim 17, 2016, 11:00:43 »
Şimdi Küçükçekmece'de sıkışık trafikte garip renkli yeni Civic gördüm. Acayip birşey olmuş. Onca araba içinde kendini belli etti
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Ekim 18, 2016, 00:56:07 »
Dünyanın en boktan vergi sistemini kullanıyoruz herşeyde bu böyle zamanında dolar düşükken dışarda 130dolar olan bi ayakkabı türkiyede 150tl'di ama 2016da üretici ayakkabıyı hala 130dolardan dış ülkeye satıyorken bizde o ayakkabının fiyatı 300küsür tl'yi aştı paramızın değer kaybına dikkat çekiyorum araba konusundada bugun mercedesin sitesine baktığımızda yüksek cc'den devlet aracın kendi üreticisinden çok kar yapıyo bir araçtan %150 kar alan cebinden kuruş harcamadan üreticiden fazla kazanan bi devlet yerli araba üretirmi gerçi her seçim zamanı bi araba çıkıyo yerli üretim diye neyse daha fazla uzatmıyorum ama dünyadaki en dandik vergi sistemini kullanan ülke konumundayız sanırım.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Ekim 20, 2016, 19:04:42 »
Ben geçtiğimiz günlerde orta donanımlısını test ettim. Araç gerçekten güzel olmuş. İç kısımda ve bagajda bayağı genişleme olmuş. Araca oturduğumuzda sizi saran bir yapısı var aracın. Malzeme kalitesini eleştirenlerin daha objektif olmasını dilerim. Araba duruşuyla iç görünüşüyle mükemmel olmuş. Hoşuma gitmeyen kısımlardan biri ön panjurun nikelaj kısmını çok büyük tutmuşlar onu yerine petek panjur daha şık olur diye düşünüyorum, bir diğer hoşuma gitmeyen durum ise kolçaklığın açık durması ve bataklık kısmının pek rahat kullanışlı olmaması oldu.

Onun dışında lpgli modelinde fabrikasyon olduğu için motor garantisi devam ediyormuş. 6yıl garantisi var. Aracın en çok çaprazdan spor görünümü çok hoşuma gitti. Civicin FD6 modelinden sonra 2. Efsanesi olmaya aday
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Mart 06, 2017, 20:56:48 »
Selam arkadaşlar, geçen hafta 3 yıldır kullandığım corollamı sattım. Şimdi yeni bir araç almayı düşünüyorum. Yeni civic hakkında tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlarım yorum yazarsa çok sevinirim.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Mart 06, 2017, 22:22:52 »
En son kasayı bilemeyeceğim ancak bir önceki kasayı (fb7) kasayı kullanmış birisi olarak araca ancak 8 ay katlanabildim. Herkes Hondanın şanzımanı yok şöyle yok böyle, yok motoru şöyle iyi vtec mitec, kadına etek erkeğe vtec diye uydurulmuş cümleler bile kurulmuş... :rofl:bana göre hepsi hikaye...Aracın bir çok kronik problemi var, şanzımanı 5 ileri tam otomatik ama toyatanın 4 ileri otomatiğinin eline su dökemez, motoru alt devirlerde ölü, toyotanın motorunun alt devirleri canlı.. Basarsın araç yırtınır gitmez...Aracı sattığım gün satıldı diye çok sevinmiştim...İyi olan iki tarafı vardı : 1-Alıcısı çok, almak için sıra giriyorlar desem yeridir..2-Tipi corollaya göre daha güzel..
Yeni civic? Bana göre cvt şanzıman, nokta...Cvt mi ben yokum...Malzeme kalitesi berbat incelemiştim, yine güzel olan bir tarafı var oda tipi. Bakan bir daha bakıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Mart 06, 2017, 22:58:05 »
- D sınıfı kalite
- Donanım zengini
- Mercedes kadar sessiz
- Motor, alt üst devir farketmeksizin canlı, 3 modu var, ECON'da bile atak
- İstanbul trafiği tarzında şehir içinde 8.2L/100km - Hızlı yol 100km/h sabit 5.6L/100km
- Tork Konvertör kavrama, 7 ileri CVT vites kutusu, vites değişimleri hissedilmiyor.
- Corolladan daha geniş kasasıyla Sınıfında 1 numara diyebilirim, Merc C, BMW 5 bile alt sınıf kalıyor.
- Fast Back tasarımıyla yakın geleceğin otomobil dizaynını yakaladı
- Arkada konfor üreten bağımsız salıncak
- 519L bagaj
- Otomatik yükseklik ayarlı Far aydınlatma çok iyi, beyaz ışık
- 1.6 AT Executive 95.950-TL fiyatıyla sınıfının en ucuzu.
- Vs Vs Vs Vs

Yerli üretim olması avantaj

Aksesuar olarak, bagaj spoiler, krom kapı eşikleri ve bagaj havuzu aldım, 730-TL

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)