0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg de ayar problemi var. Rölanti ve yol ayarı yapılması gerekiyor. Araçta yüklenince gaz yetmediği için benzine geçiyor diye anladım ben. Bu yüzden ötüyor olabilir. Bi ihtimal tuş bozulmuş olabilir Ayardan sonra aracı seveceksiniz bence
yolda ayarı her servis yapar herhalde yanılıyor muyum?
Arkadaşlar herkese selamlar. her sıkıştığımda burada soluğu alıyorum ve yardım ediyorsunuz. Öncelikle teşekkür ederim.Gelemi bu seferki sıkıntıma.aracımda daha öncede konu açmıştım. araç stop ederken lpg aparatı ötüyordu. neyse lovato yetkili servislerinden bir tanesine gittim ve gaz filtresini değiştirmem gerektiğini söyledi. tamam değiştirdik. ardından lpg tankı dolu iken araç zaman zaman gaz bitti uyarısı alıyordum. bir süre sonra tekrar filtre takan yere gidip gösterdim. herhangi bir hata kaydı oluşmadığını söyledi. gaz basıncını artırdım artık bişi olmaz dedi. geri gönderdi beni ve tabiki devam etti.aslında araçta bazı sıkıntılar yaşıyordum bir süredir. aracı kaldırırken tekleme yaşıyordum. yani teklemeyi hissetmemek için debriyajı aşırı kullanmaya başladım. yani bu durum son zamanlarada artmaya başlamıştı. araç tekliyordu ve rahatsızlık veriyordu. neyse ben arabayı kullanmaya devam ediyorum. arac zorlandığı zaman lpg bitti uyarısı verdiğini keşfettim. yani çok gaz veriyorum araç güçlü tekliyor ve lpg ötüyor bitti diye. sıkıntının neyden kaynaklandığını bulmak için lpgden benzine geçtim ve depoya benzin aldım bir haftadır benzinle kullanıyorum. herhangi bir tekleme veya rahatsız edici bişi yok. sorunun lpgden kaynaklandığını anladım.bir diğer husus dikkatimi çekiyordu. 2.5 yıldır bu aracı kullanıyorum. araç rolantide çalışırken gazda , sanki araç stop edecekken tekrar kendini çalıştırıyor gibi bir rolantisi vardı. hani durdu duracak gibi oluyor tekrar gazlanıyor:)asıl merak ettiğim durumlardan biri de araba benzinde gerçekten çok iyi çalışıyor. yani tatlı bir kullanımı var. acaba benzinde mi kullansam. maliyeti ne kadar artar gaza göre?1)20 kuruş yakıyor şehir içinde gazda iken. benzindeki kaybım ne kadar olur ?2)LPG de nasıl bir sorun var ?3) Benzinde kullanmaya karar verirsem lpg takılı olduğundan dolayı araçta herhangi bir sıknıtı yaşatır mı?cevaplarınız için çok teşekkürler şimdider.
artık malatyadayım. malatyada yaptıran usta var mı bilen ?
benzinde gaza basınca rolantı kesintisiz yukseliyor. gazda 1000 devire gelmeden saniyelik düşüp tekrar yukseliyor suradaki sorun benzeeri bir durumhttps://www.youtube.com/watch?v=dLTV13Zt4swMesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2016, 20:36:37az önce forumda gezerken birisi REGÜLATÖR ÇIKIŞ BASINCI NORMALDE 1200 MB İKEN ONU 1000 MB YE DÜŞÜRÜNCE BU SORUN ORTADAN KALKTI yazmıs acaba sorun burda mı
Merhaba imzadaki arac Brc seg 32 lpg kiti takılan aracımızı 10bin.km bakımı filtre değişimi için lpg servisine götüreceğim, doğru karışım oranı nedir acaba, bir değerle belirtmek gerekirse nedir? Zengin - Fakir karışım oranı? Bu orana göre ayar yaptırayımşimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı belki sayfalar arasında konuşulmuştur ancak ben bulamadım arama yapmama rağmen.Aracımda BRC sıralı sistem LPG kiti mevcut. LPG filtresini değiştirmeyi düşünüyorum. İnternetten parça sorgularken birde gaz kesici iç filtrenin olduğunu gördüm. Bu bütün lpgli araçlar için mi geçerli yoksa sadece düz sistem lpgli araçlar için mi geçerli. Eğer hepsinde varsa değişimi nasıl yapılıyor. Ona göre sipariş geçeceğim. Bilgisi olan ilgisini esirgemesin lütfen.
Yol ayarı yaptırmanız gerekiyor. Gerek yok deyip sizi yollarsa ustanız bir daha oraya gitmeyin.
bu iç filitre dediğiniz sanırım şu ufak olan 2 tane filitre oluyor biri ana diyafram filtresi (büyük olan) bide ufak olan var kı oda sizin dediğinize tekabul ediyor sanırım bütün araçlar mı biliyorum ama sanırım sıralı sistemlerin hepsinde vardır diye düşünüyorum
bu konuda kimsenin bilgisi ya yok yada bilgisi olanlar mesajımı görmediler sanıyorum. En azından @Mutlu Tekir (30216) görürse cevap verir diye düşünüyorum. Ama dediğiniz gibi bu iç filtre bütün sıralı sistemlerde de mevcut sanırım. Ve bu filtrenin 50bin kmde değiştiği söyleniyor ne derece doğru bilmiyorum. Yakın zamanda sipariş vereceğim ama nasıl değişim olacak o konuda bilgim yok.
Görmemiştim abi kusura bakmayın.İç filtre gaz kesicinin oradadır. Normal filtre değişimiyle değişse faydası olur tabiki de, genellikle 50bin km. civarında değişir deniyor. Youtube da gaz kesici filtre diye aratırsanız bir sürü video çıkar. En anlaşılabilir olanı bu bence. Kaput altına baktığınızda alttaki videodaki gibi bir parçayı illaki görürsünüz. Eğer rahat ulaşılabilir ve çalışabilir bir yere monte edildiyyse hiç çıkarmaya gerek kalmaz. Monteli yerdeyken vidası sökülüp dikkat edilerek filtre değişimi yapılabilir.https://www.youtube.com/watch?v=EffGC_RIm5A