Gönderen Konu: Lpg Guru ile Lpg Çözümleri  (Okunma sayısı 48567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Guru ile Lpg Çözümleri
« Yanıtla #120 : Kasım 16, 2016, 17:33:31 »
Estağfurullah Mutlu ne kusuru :)

Ben bu işinde üstesinden gelirim evvel Allah. Ama gaz ayarını nasıl yapacağız :) Genelde ayarı bozulmaz diyorlar ama benim aracıma hiç hareket halinde ayar yapılmadı. Konyada bu işi kim yapar acaba. Birde sadece ayar kaç lira bilginiz var mı?

Eğer atiker, brc, lovato ise al kablo kendin deneye yanıla öğrenirsin illaki abi. Ama prins ise ya da yapamayacağını düşünüyorsan Ankara'ya yolun düştüğünde işinin ehli bir yere gidersin. Filtre değişimiyle genelde ayar değişmez.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Kasım 16, 2016, 17:33:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Kasım 17, 2016, 08:16:19 »
Eğer atiker, brc, lovato ise al kablo kendin deneye yanıla öğrenirsin illaki abi. Ama prins ise ya da yapamayacağını düşünüyorsan Ankara'ya yolun düştüğünde işinin ehli bir yere gidersin. Filtre değişimiyle genelde ayar değişmez.

LPG sistemim BRC Mutlu. Nasıl bir kablo almam gerekiyor. Bu konuda hiç araştırma yapmadım, seni yine rahatsız ederim :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Kasım 17, 2016, 09:46:02 »
LPG sistemim BRC Mutlu. Nasıl bir kablo almam gerekiyor. Bu konuda hiç araştırma yapmadım, seni yine rahatsız ederim :)

LPG kablo ve ayar konularına Talat ve Murat abi bakıyor :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Kasım 17, 2016, 09:50:35 »
LPG kablo ve ayar konularına Talat ve Murat abi bakıyor :)

The person you have called can not..........

Brc bilgim yok  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '12
  • 47 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Kasım 17, 2016, 20:24:55 »
Benim sorunum hala devam ediyor. Enjeksiyon tetikleme avansli durumunu isaretleyince rolantide gaza basinca devir dusup geri cikiyor.altta bulunan rolantide calismada benzinleyi isaretliyince sorun yok. Ama benzinleyi isaretleyince yukaridaki avansli yi tik yapinca otomatik gazla secenegine geciyor. Cumartesi gunu ilker beyde sagolsun uzaktan yardim etti . ama sorun devam ediyor isiklarda onden gaz verip rolantiyi yukseltip kalkmam gerekiyor. Bu gidisle araci satacam galiba. Benden baska yokmu avensis te bu sorunu yasayan

Firmamızda Bu araçtan yaklaşık 100 tane montaj gerçekleştirdik. Yapılan ayarı direk ben yaptım değersel olarak hiç bir problem yok. Sorun yaşayan başka kimse var mı ben de merak içerisindeyim..

Mesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2016, 20:25:58
benzinde gaza basınca rolantı kesintisiz yukseliyor. gazda 1000 devire gelmeden saniyelik düşüp tekrar yukseliyor suradaki sorun benzeeri bir durum
https://www.youtube.com/watch?v=dLTV13Zt4sw

Mesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2016, 20:36:37
az önce forumda gezerken birisi REGÜLATÖR ÇIKIŞ BASINCI NORMALDE 1200 MB İKEN ONU 1000 MB YE DÜŞÜRÜNCE BU SORUN ORTADAN KALKTI yazmıs acaba sorun burda mı

Sizin aracınızda gaz basıncı kaçtı hatırlıyor musunuz? OBDII sistem basıncı maksimum 1,05 olması gerekiyor.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2016, 20:29:11
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı belki sayfalar arasında konuşulmuştur ancak ben bulamadım arama yapmama rağmen.

Aracımda BRC sıralı sistem LPG kiti mevcut. LPG filtresini değiştirmeyi düşünüyorum. İnternetten parça sorgularken birde gaz kesici iç filtrenin olduğunu gördüm. Bu bütün lpgli araçlar için mi geçerli yoksa sadece düz sistem lpgli araçlar için mi geçerli. Eğer hepsinde varsa değişimi nasıl yapılıyor. Ona göre sipariş geçeceğim. Bilgisi olan ilgisini esirgemesin lütfen. :)

Gaz kesici içindeki filtre normal şartlar altında 100000 km civarında değiştirilir. Ancak Brc bayileri bu filtreyi her bakımda değiştirmeye yönlendirmeye çalışır. Aynı maliyetle bu filtrede değiştiriliyorsa güzel ancak ekstra bir bedel talep ediliyorsa dur denilmesi gereken bir durum. Kendiniz değiştirecekseniz çok bir önemi olmadığını ilerleyen kilometrelerde değişimini öneririm.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2016, 20:31:31

Brc ayarı tam bir muamma, yolda Brc ayarı yapan usta bulmak ayrı bir muamma. Deneye yanıla yapabilmek çok mümkün değil, en azından bir kitapçığını bulup bir ön bilgiden sonra programı açmanızı tavsiye ederim.
When a man lies, he murders some part of the world...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 88000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Kasım 24, 2016, 13:23:11 »
Ilker bey Lpg de arac isinmis vaziyette regulator sicakligi 80 civarinda iken yola cikinca 50 lere 45 lere dusuyor. Bu bir sorun teskil edermi? Benim aracimin lpg de rolanti ye tepkisizligi bundan olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 160000
  • 47 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Kasım 28, 2016, 10:53:52 »
Ilker bey Lpg de arac isinmis vaziyette regulator sicakligi 80 civarinda iken yola cikinca 50 lere 45 lere dusuyor. Bu bir sorun teskil edermi? Benim aracimin lpg de rolanti ye tepkisizligi bundan olabilir mi?

Uğur abim Murat abi ile bu konuyu konuştuk geçen hafta. 50 dereceler çok düşük sıcaklıklar değil, kalkışta yaşadığın problemle bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Eğer regülatör sıcaklığı özellikle daha fazla hız yaptığında 30-25 gibi değerlere düşüyorsa burada bir problemden bahsedilebilir. Senin aracında regülatör su bağlantıları nasıl yapıldı bunu bir incelemek gerekir. İkinci olarak da enjektör delik yerleri alimunyum da mı yoksa plastikte mi değerlendirmemiz gereken konular.
When a man lies, he murders some part of the world...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Kasım 28, 2016, 12:34:45 »
Selam arkadaşlar sırf merakımdan soruyorum . Brc kit var aracımda yakıtından çekişinde her şeyinden son derece memnunum 9 aydır kullanıyorum  9 bin km kadar yol yaptım . Arkadaşlar söyleyeceğim şey sorun mudur bilmiyorum . Şimdi aracımla km sıfırlayarak yakıt alıyorum .En son Cumartesi akşam aldım sabah akşam sıkışık trafik gidip geliyorum 268 km de  72,50 tl lik  litre fiyatı 2,45 tl den Shell den aldım - litre olarak  29,50 litre yakıt . Şimdi kış ayı olması münasebeti ile yaklaşık  500 metre - 1 km özellikle sabahları geçiş süresi oluyor .Yaptığım yolun  13 km sini ilk benzine geçiş süresi için kabul ediyor LPG de  255 km yaptığımı kabul ediyorum 29,50 lt / 255 km  = 11,55 litre çıkıyor kullanım şekli , trafik  , hava durumu göz önüne alındığında ortalama bir yakıt olması gerektiği gibi . Geleyim benim takıldığım yere her yakıt aldığımda aracın yol bilgisayarı verilerini de sıfırlıyorum ve yakıt aldıktan sonra gerekli hesaplamaları yapıyorum . Benim ortalama yakıt göstergem de  11,5 litre gösteriyor .Yani LPG tüketimimi birebir ölçüyor ve ayda 3 defa depo dolduruyorum hepsinde de durum aynı .Şimdi bazı forum sitelerinde vede burada okuduğum bazı yorumlarda lpg ayarının iyi olduğu yol bilgisayarı verisinin üzerine  ½ 15 -20 eklendiğinde çıkan değer litre bazında tükettiğiniz değerle aynı ise ayarınız iyi demek anlamına geliyormuş buna göre  benim aracımın yol bilgisayar 9,7-10 litre gibi değer göstermesi lazım ki 11.50 litre tüketimim normal olsun şu an ki göstergeye göre 13.2 litre yakması lazım ki bu tanıyı doğrulasın . Bu duruma karşın benim aracım zengin karışım mı çalışıyor yoksa fakir karışım mı çalışıyor .

Bir taraftan da şunu düşünüyorum şimdi benim aracım 11.5 litre lpg tüketiyor bu tüketimden ½ 15 düşüldüğü zaman 9.7 çıkıyor ki sıkışık trafikte benim aracım benzinde bu değeri yakar zaten bu mantığa  göre ayarım çok iyi denebilir mi  .Yorumlarınızı bekliyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Kasım 28, 2016, 13:16:53 »
Selam arkadaşlar sırf merakımdan soruyorum . Brc kit var aracımda yakıtından çekişinde her şeyinden son derece memnunum 9 aydır kullanıyorum  9 bin km kadar yol yaptım . Arkadaşlar söyleyeceğim şey sorun mudur bilmiyorum . Şimdi aracımla km sıfırlayarak yakıt alıyorum .En son Cumartesi akşam aldım sabah akşam sıkışık trafik gidip geliyorum 268 km de  72,50 tl lik  litre fiyatı 2,45 tl den Shell den aldım - litre olarak  29,50 litre yakıt . Şimdi kış ayı olması münasebeti ile yaklaşık  500 metre - 1 km özellikle sabahları geçiş süresi oluyor .Yaptığım yolun  13 km sini ilk benzine geçiş süresi için kabul ediyor LPG de  255 km yaptığımı kabul ediyorum 29,50 lt / 255 km  = 11,55 litre çıkıyor kullanım şekli , trafik  , hava durumu göz önüne alındığında ortalama bir yakıt olması gerektiği gibi . Geleyim benim takıldığım yere her yakıt aldığımda aracın yol bilgisayarı verilerini de sıfırlıyorum ve yakıt aldıktan sonra gerekli hesaplamaları yapıyorum . Benim ortalama yakıt göstergem de  11,5 litre gösteriyor .Yani LPG tüketimimi birebir ölçüyor ve ayda 3 defa depo dolduruyorum hepsinde de durum aynı .Şimdi bazı forum sitelerinde vede burada okuduğum bazı yorumlarda lpg ayarının iyi olduğu yol bilgisayarı verisinin üzerine  ½ 15 -20 eklendiğinde çıkan değer litre bazında tükettiğiniz değerle aynı ise ayarınız iyi demek anlamına geliyormuş buna göre  benim aracımın yol bilgisayar 9,7-10 litre gibi değer göstermesi lazım ki 11.50 litre tüketimim normal olsun şu an ki göstergeye göre 13.2 litre yakması lazım ki bu tanıyı doğrulasın . Bu duruma karşın benim aracım zengin karışım mı çalışıyor yoksa fakir karışım mı çalışıyor .

Bir taraftan da şunu düşünüyorum şimdi benim aracım 11.5 litre lpg tüketiyor bu tüketimden ½ 15 düşüldüğü zaman 9.7 çıkıyor ki sıkışık trafikte benim aracım benzinde bu değeri yakar zaten bu mantığa  göre ayarım çok iyi denebilir mi  .Yorumlarınızı bekliyorum

Yücel Bey, anlattıklarınızdan aracın LPG'de %15 fakirde çalıştığı anlaşılıyor. Net şekilde görmek isterseniz bir ELM cihazı edinip kolayca kayıt alabilirsiniz. İlgili konu,

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70632.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Kasım 28, 2016, 13:47:24 »
Benim aracımda yol bilgisayarında şehir içi 10 ila 10.5 litre arasında seyrediyor.lpg.yi fullediğimde 11 ila 12 litre civarı yaktığını görüyorum. telefonumdanda takip ettiğimdede rolantide +5.5 (fakir) yüktede -3 (zenğin) karışımda seyrediyor.

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Kasım 28, 2016, 14:53:37 »
Mehmet bey ½15 fakir diyorsunuz ama fakir karışımlı bir araç 11,5 litre yakar mı .Hani şöyle bir durum olsa aracın 10 litre falan lpg tüketse araç fakir karışım da az yakması normal derim de 11,5 -12 litre tüketiyor 1.6 lpg bir motor için normal değer değil mi .Ki kışlık lastikleri yeni takıldı bu muhtemelen  12,5-13 litreye çıkacak 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Kasım 28, 2016, 14:58:31 »
Mehmet bey ½15 fakir diyorsunuz ama fakir karışımlı bir araç 11,5 litre yakar mı .Hani şöyle bir durum olsa aracın 10 litre falan lpg tüketse araç fakir karışım da az yakması normal derim de 11,5 -12 litre tüketiyor 1.6 lpg bir motor için normal değer değil mi .Ki kışlık lastikleri yeni takıldı bu muhtemelen  12,5-13 litreye çıkacak

Yücel Bey, karışım araç yakıt miktarını sandığınız ölçüde etkilemez. Ayrıca fakir karışım demek aracın motora giden yakıt miktarını arttırmaya çalışması demek. Cavit Bey bir önceki mesajda vermiş değerlerini, göz atarsanız kıyaslayabilirsiniz kendi aracınızla.  Siz de bir ELM cihazı alıp kayıt tutarsanız net şekilde görürüz aracın ne durumda olduğunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Kasım 28, 2016, 15:06:45 »
Cavit abi benim tüketimimde senle aynı ama gel gelelim  benim yol bilgisayarı  11,5 litre gösteriyor . Lpg de de 11,50 litre yakıyorum

Mesaj Birleştirildi: Kasım 28, 2016, 15:14:13
Mehmet bey şimdi bu duruma göre bizim yakıt haritası bozulmuştur diye düşünüyorum . Şu an yapılacak ayar gene manasız olur ki  ayarı ustamla beraber yapıyoruz ben kullanıyorum o ayar yapıyor harita çıkarıyoruz her devirde benzin -lpg verisi üst üste gelecek şekilde hatta lpg hafif zengin bırakıyor zengin karışım iyidir diye Map bağlantısı yapıp map verilerine de bakılıyor . Aracın çekişi gidişi gayet iyi bir sıkıntı yaşamıyorum .Benim burda endişe ettiğim şey fakir karışımdan kaynaklı motora zarar vermek  veya ekzoz sistemine zarar vermek 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Kasım 28, 2016, 17:00:01 »
Bursa-İstanbul arasını körfez üzerinde dolanarak gidiyorum genelde.220 km lik bir mesafem oluyor.
Benim ortalama 6,6-6,9 lt arası oynuyor.
Şehir içi kışın çok sıkışık trafikte 8.5-9.0 litre arası geziyor.
Yüksek hızları görmeme rağmen fena değil gibi.
Şu an taktıralı 6300 km oldu.
Yağlama sistemindeki yağda hemen hemen yarılanmış gibi.
Şu anda tek bir sorun var,sabahları soğuk ilk çalıştırmadan sonra gaza ilk geçişte ufak bir silkeleme yapıyor.

@Murat Köse (28015),ufak bir ince ayar gerekiyor galiba!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Kasım 28, 2016, 19:01:42 »
Bursa-İstanbul arasını körfez üzerinde dolanarak gidiyorum genelde.220 km lik bir mesafem oluyor.
Şu anda tek bir sorun var,sabahları soğuk ilk çalıştırmadan sonra gaza ilk geçişte ufak bir silkeleme yapıyor.

Geçiş ısı derecesi yükseltilince düzelir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Kasım 28, 2016, 19:21:28 »

aynı aracın 2011 ni kullanıyorum yakıt değerleriniz oldukça makul bence :)
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Kasım 28, 2016, 19:30:54 »
Yakıt değerleri birazda 0w-20 yağ kullanmamızdan dolayı birazda Lpg ayarlarından dolayı bu şekilde bence.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Kasım 28, 2016, 19:32:56 »
Yakıt değerleri birazda 0w-20 yağ kullanmamızdan dolayı birazda Lpg ayarlarından dolayı bu şekilde bence.
İnşallah müsait zamanda bakalım  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Kasım 29, 2016, 11:02:39 »
Arkadaşlar buğün sabah benim aracımın aynısı olan otomatik olan arkadaşımın aracının değerlerine baktık yaklaşık  10 gün önce değerlerini kendim sıfırlamıştım .MTM marka obd li kit var aracından lpg sistemlerini aynı zamanda taktırdık  ben yaygın servis agı var diye BRC taktırdım oda kehin enjektör var obd var diye onu tercih etti her neyse onun  100 km ortalama yakıtı  5,9 litre gösteriyor . Hatta sıfırlamadan  önce  7,9 falan gösteriyordu .Şimdi obd sistemli bu araç fakir karışım mı yakıyor zengin karışım mı yakıyor performans olarak arkadaşım çok memnunum çok iyi gidiyor aracım diyor .Hem otomatik hem dur kalk trafikte geliyor oda lpg de  12-13 litrenin altını görmesi bence imkansız ki kendisi deparlı kullanır aracını .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Kasım 29, 2016, 16:55:50 »
bu yol bilgisayarı ve LPG tüketim değeri arasındaki orantı konusunda haklısınız bence de yol bilgisayarındaki değerin 1-1.5 litre fazla yakması lazım ama bu yol bilgisayarının da şöyle bi handikapı var araç rölentide beklerken sürekli artıyor (araç giderken bu kadar çabuk artmıyor  :D) ben bi ara trafikte beklerken sırf rölentide 2 litreye yakın arttığını gördüm ...aracınızın 11,5 litre yaktığını söylemişsiniz ki sizin de belirttiğiniz üzere mevsim itibariyle artış normal önceden de aracınız 11-11.5 lt bandında yaktıysa yol bilgisayarına itibar etmeyin derim :)
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra