0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Estağfurullah Mutlu ne kusuru Ben bu işinde üstesinden gelirim evvel Allah. Ama gaz ayarını nasıl yapacağız Genelde ayarı bozulmaz diyorlar ama benim aracıma hiç hareket halinde ayar yapılmadı. Konyada bu işi kim yapar acaba. Birde sadece ayar kaç lira bilginiz var mı?
Eğer atiker, brc, lovato ise al kablo kendin deneye yanıla öğrenirsin illaki abi. Ama prins ise ya da yapamayacağını düşünüyorsan Ankara'ya yolun düştüğünde işinin ehli bir yere gidersin. Filtre değişimiyle genelde ayar değişmez.
LPG sistemim BRC Mutlu. Nasıl bir kablo almam gerekiyor. Bu konuda hiç araştırma yapmadım, seni yine rahatsız ederim
LPG kablo ve ayar konularına Talat ve Murat abi bakıyor
Benim sorunum hala devam ediyor. Enjeksiyon tetikleme avansli durumunu isaretleyince rolantide gaza basinca devir dusup geri cikiyor.altta bulunan rolantide calismada benzinleyi isaretliyince sorun yok. Ama benzinleyi isaretleyince yukaridaki avansli yi tik yapinca otomatik gazla secenegine geciyor. Cumartesi gunu ilker beyde sagolsun uzaktan yardim etti . ama sorun devam ediyor isiklarda onden gaz verip rolantiyi yukseltip kalkmam gerekiyor. Bu gidisle araci satacam galiba. Benden baska yokmu avensis te bu sorunu yasayan
benzinde gaza basınca rolantı kesintisiz yukseliyor. gazda 1000 devire gelmeden saniyelik düşüp tekrar yukseliyor suradaki sorun benzeeri bir durumhttps://www.youtube.com/watch?v=dLTV13Zt4swMesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2016, 20:36:37az önce forumda gezerken birisi REGÜLATÖR ÇIKIŞ BASINCI NORMALDE 1200 MB İKEN ONU 1000 MB YE DÜŞÜRÜNCE BU SORUN ORTADAN KALKTI yazmıs acaba sorun burda mı
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı belki sayfalar arasında konuşulmuştur ancak ben bulamadım arama yapmama rağmen.Aracımda BRC sıralı sistem LPG kiti mevcut. LPG filtresini değiştirmeyi düşünüyorum. İnternetten parça sorgularken birde gaz kesici iç filtrenin olduğunu gördüm. Bu bütün lpgli araçlar için mi geçerli yoksa sadece düz sistem lpgli araçlar için mi geçerli. Eğer hepsinde varsa değişimi nasıl yapılıyor. Ona göre sipariş geçeceğim. Bilgisi olan ilgisini esirgemesin lütfen.
Ilker bey Lpg de arac isinmis vaziyette regulator sicakligi 80 civarinda iken yola cikinca 50 lere 45 lere dusuyor. Bu bir sorun teskil edermi? Benim aracimin lpg de rolanti ye tepkisizligi bundan olabilir mi?
Selam arkadaşlar sırf merakımdan soruyorum . Brc kit var aracımda yakıtından çekişinde her şeyinden son derece memnunum 9 aydır kullanıyorum 9 bin km kadar yol yaptım . Arkadaşlar söyleyeceğim şey sorun mudur bilmiyorum . Şimdi aracımla km sıfırlayarak yakıt alıyorum .En son Cumartesi akşam aldım sabah akşam sıkışık trafik gidip geliyorum 268 km de 72,50 tl lik litre fiyatı 2,45 tl den Shell den aldım - litre olarak 29,50 litre yakıt . Şimdi kış ayı olması münasebeti ile yaklaşık 500 metre - 1 km özellikle sabahları geçiş süresi oluyor .Yaptığım yolun 13 km sini ilk benzine geçiş süresi için kabul ediyor LPG de 255 km yaptığımı kabul ediyorum 29,50 lt / 255 km = 11,55 litre çıkıyor kullanım şekli , trafik , hava durumu göz önüne alındığında ortalama bir yakıt olması gerektiği gibi . Geleyim benim takıldığım yere her yakıt aldığımda aracın yol bilgisayarı verilerini de sıfırlıyorum ve yakıt aldıktan sonra gerekli hesaplamaları yapıyorum . Benim ortalama yakıt göstergem de 11,5 litre gösteriyor .Yani LPG tüketimimi birebir ölçüyor ve ayda 3 defa depo dolduruyorum hepsinde de durum aynı .Şimdi bazı forum sitelerinde vede burada okuduğum bazı yorumlarda lpg ayarının iyi olduğu yol bilgisayarı verisinin üzerine ½ 15 -20 eklendiğinde çıkan değer litre bazında tükettiğiniz değerle aynı ise ayarınız iyi demek anlamına geliyormuş buna göre benim aracımın yol bilgisayar 9,7-10 litre gibi değer göstermesi lazım ki 11.50 litre tüketimim normal olsun şu an ki göstergeye göre 13.2 litre yakması lazım ki bu tanıyı doğrulasın . Bu duruma karşın benim aracım zengin karışım mı çalışıyor yoksa fakir karışım mı çalışıyor . Bir taraftan da şunu düşünüyorum şimdi benim aracım 11.5 litre lpg tüketiyor bu tüketimden ½ 15 düşüldüğü zaman 9.7 çıkıyor ki sıkışık trafikte benim aracım benzinde bu değeri yakar zaten bu mantığa göre ayarım çok iyi denebilir mi .Yorumlarınızı bekliyorum
Mehmet bey ½15 fakir diyorsunuz ama fakir karışımlı bir araç 11,5 litre yakar mı .Hani şöyle bir durum olsa aracın 10 litre falan lpg tüketse araç fakir karışım da az yakması normal derim de 11,5 -12 litre tüketiyor 1.6 lpg bir motor için normal değer değil mi .Ki kışlık lastikleri yeni takıldı bu muhtemelen 12,5-13 litreye çıkacak
Bursa-İstanbul arasını körfez üzerinde dolanarak gidiyorum genelde.220 km lik bir mesafem oluyor.Benim ortalama 6,6-6,9 lt arası oynuyor.Şehir içi kışın çok sıkışık trafikte 8.5-9.0 litre arası geziyor.Yüksek hızları görmeme rağmen fena değil gibi.Şu an taktıralı 6300 km oldu.Yağlama sistemindeki yağda hemen hemen yarılanmış gibi.Şu anda tek bir sorun var,sabahları soğuk ilk çalıştırmadan sonra gaza ilk geçişte ufak bir silkeleme yapıyor.@Murat Köse (28015),ufak bir ince ayar gerekiyor galiba!
Yakıt değerleri birazda 0w-20 yağ kullanmamızdan dolayı birazda Lpg ayarlarından dolayı bu şekilde bence.