0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu ayar işi insana kafayı yedirtir ona kanaat ettim vesselam . Abi yeri geliyor 10 dakikalık yolu 2 saatte gidiyoruz bunu yol bilgisayarı nasıl ölçecek . elm 327 alıp bende ltft - stft değerlerini kontrol edeceğim .Sanırım bu şekilde net sonuç elde edebiliriz
2 gündür şöyle bir deneme yaptım her gün işe gidip geldiğim güzergah trafik hemen hemen aynı iş yerimin önünde yol bilgisayarını sırfırladım aracı benzine aldım akşam gittim sabah geldim park ettiğim de yol bilgisayarım 11.9 gösteriyordu .Tekrar akşam yol bilgisayarımı sıfırladım lpg ile akşam gittim sabah geldim aracı park ettiğimde yol bilgisayarım 14.3 gösteriyordu hesapladım ½ 20 benzine göre fazla buna göre lpg ayarım gayet iyi tabi bu yöntem ne kadar başarılı sonuç verir oda aşikar bir durum
Bir dahaki hafta öyle yapayım o zaman haritada bir bozukluk varsa zaten mecburen kutup başından stft yi sıfırlayıp 150-200 km benzinde kullanıp ilk önce haritayı ve ltft değerini normale çevirip daha sonra buna göre ayar yaptırmak gerek . Bozulmuş harita üzerinden gitmeyle bir sonuç elde etmek mantıksız olacak .Birde en kısa sürede bir elm327 temin etmem lazım
https://tr.aliexpress.com/item/New-Mini-ELM327-Interface-V1-5-OBD2-II-Bluetooth-Car-Auto-Diagnostic-Scanner-Tool-Mini-ELM327/803181107.html?spm=2114.13010608.0.0.lTVQhZ&detailNewVersion=&categoryId=200003406benim spariş ettiğim ürün buydu sorunsuz çalışıyor @Kaan Kara (29002) da teşekkürü borç bilirim ürnün yanında cd geliyor ama bakmadım ben sitedeki toque konusunda Türkçe yazılım linkide mevcut ..bence benim gibi yapın ürünü spraiş edin ve unutun geldikten sonra torque konusunu inceleyin programın kurulumunu vs yaparsınız log okumayı vs çözemezseniz ki benim de çok bi malumatım yok ama sürüş esnasında kayıt alırsınız aldığınız log u burada paylaşırsınız lift shft değerlerini vs inceleyip yardımcı olurlar
Hani Ramazan paylaşmadın ki daha
O noktada sıkıntı yok alırım fakat 4-5 farklı markanın farklı ürünü var . Birde birçoğu İngilizce . Türkçe yazılım desteği olanı var mı mevcutta genel olarak kullanılan ürün hangisi elm 327 wrıless veya blutooth olanı olacak v1.5 olacak marka herhangi bir marka olabilir mi ?
iyi akşamlar bir sorum olacaktı aracın hem benzin hem LPG yakma ihtimali nedir son 1-2 aydır sürekli benzin azalıyor sebebi nedir acaba not:soğuklar gelmeden önce de durum böyledi not2:daha önceden bu konuyla ilgili ustaya gitiştim "aslında benzin harcamıyor ama sistem öyle gösteriyor" demişti şimdi internette de baya araştırma yaptım genel kanı fiziksel olarak bi tüketimin olmadığı araç beynin benzinde gidiyormuş gibi yakıt düşürdüğü, hoş genel olarak bu fransız araçlarında daha çok görünen bi durumuş PSA modülü diye birşey gördüm (düşünün artık konu nerelere gelmiş 1-2 saate arifin mençısıtra attığı gole kadar giderim ben e şimdi benzin ışığı yanıyor bazen "alsan olmaz alamasan gönül razı değil" durumu ortaya çıkıyor
Ben 4000 devirden sonra ½ 8 benzin verecek şekilde ayarlattım mesela zaten bu devirleri görmemde nadiren de olsa görürsem supap ların yüksek devirde yağlanmasını sağlamak için olurda yüksek devire çıkarsam benzinde veriyor ki otobanda bu durumu denedim belirttiğim devirden sonra araba turbo açmış gibi ekstra güç geldiğini hissettiriyor .Tabi buda her iki, yakıtında düşmesine neden oluyor . Bunu kontrol ettirin birde aracın lpg ye geçme süresi çok uzun ise bu olması gereken 37-40 dereceler arasıdır bunu kontrol ettirin . Bu durumların hiçbir değil ise aracın benzin deposunu full doldurun depodaki yakıt durduğu halde benzin göstergesi düşüyor ise muhtemelen aracın beyninde yaşanan karışıklıktan kaynaklı bir durum