0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Son aşamada Dell 7568 modelini çok beğenmiş olmama rağmen ekran kartının paylaşımlı olmasından ötürü Asus Flip'e daha yakınım. Bu da beni yeni bir soruya sevkediyor. http://www.hepsiburada.com/asus-flip-tp501ub-cj051t-intel-core-i5-6200u-2-3ghz-2-8ghz-8gb-1tb-15-6-hd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD602117Asusun bu modeli için hangi SSD'yi almam gerekecek? Ufuk Bey M2'den sözetmişti. Bu ürün mü Asus Flip için uygun oluyor:http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-850-evo-m2-mini-msata-ssd-okuma-hizi-540mb-yazma-hizi-500mb.htmlSSD konusuna çok yabancıyım, M2 yerine normal hdd çıkarılıp onun yerine sata ssd de mi takılabiliyor?Ayrıca windows yüklü olarak gelen bilgisayara ssd alıp takınca işletim sistemini ssd'ye taşıma işi nasıl yapılıyor?Kafamda deli sorular...
M2 arayüzlere normal HDD bağlanmaz.M2 girişi ya boştur yada üzerinde zaten bir SSD vardır.Normal Hard disk ile şekilleri farklıdır.Yalnız dikkat etmeniz gereken bir şey var.Asus'un kendi sitesinde bu bilgisayar için bir kaç çeşit bağlantı çeşidinden bahsedilmiş.Bazı modellerde M2 bağlantı olmayabilir.Direkt mekanik hard diski söküp oraya sata III arayüzlü SSD takmak gerekir.O yüzden Bilgisayarı almadan SSD almayın sakın.Bu şekilde olsa bile işinizi çok çok iyi görür.Eski Hard diskten SSD ye veri taşıma işi için genelde SSD firmalarının bunun için ürettiği ve ürünle birlikte verilen yada üreticinin sitesinden indirdiğiniz yazılımlar var.Tabi bunun için bir adet HDD bağlantı kablosu gerekecektir bunu firmalar vermez.Ama benim tavsiyem üzerinde gelen hdd ile bilgisayarı açıp kurun ve lisansı etkinleştirin.Sonra SSd değişimi yapın ve temiz kurulum ile windows'u kurun.Klonlama ve üzerine yükseltme gibi seçenekler çokta sağlıklı sonuç vermiyor.En sağlamı Temiz kurulum.
Bir küçük ekleme yapayım. Kendi hdd si ile lisans etkileştirdikten sonra programlar aracılığıyla lisans kodunu öğrenin ki ssd ye temiz kurulum yaptıktan sonra lisans kodu girip orijinal bir halde kullanabilin. Aslında en garantisi, hdd deki recovery dosyasını kopyalayıp ssd ye bu recovery den kurulum yapılması.
Aslında Windows 8 ve üstü için lisans dosyasını almaya yada kopyalamaya gerek yok.Lisansları Bios yazılımına gömüyordu windows 8 ve 8.1 de Microsoft.Windows 10 ile bunu da değiştirdi.Artık 9 adet donanım bileşeninin donanım kimliklerini alıp kendi serverinde tutuyor.Siz kurulum yapıp internete bağlanınca bilgisayarın donanım kimliklerinin numarasını kaydedip o bilgisayara daha önce lisans verilip verilmediğine bakıyor.Kimlikler uyuşursa Lisans etkinleşiyor.Bu donanım kimliği alınması nedeni ile Microsoft 3 adet parça değişimine müsade ediyor.Mesela HDD Wi-Fi kart ve DVD sürücüyü değiştirseniz lisan yine etkinleşiyor ama tutupta birde işlemci değiştirdiğiniz zaman lisansı kabul etmiyor.O yüzden anakart değişimlerinde Lisansı etkinleştirmek için Microsoft ile iletişime geçmek zorunda kalıyor insanlar.Onlarda sizden Windows'u oem olarak yada satın aldığınızı ispatlamanızı istiyor.Eğer yeni aldığınız bilgisayarın üzerinde Windows 10 varsa ve bir defa etkinleştirme yapıldıysa bir daha lisans numarası falan girmek gerekmiyor. SSD taktıktan sonra bile kurulum aşamasında lisans numaram yok deyip atlamak kafi.Kurulum tamamlanıp bilgisayar nete bağlanınca gidip kendisi lisansı sorgulayıp lisansı etkinleştiriyor.Tabi bunun için değişimden önce bir defa üzerindeki hard disk ile kurulum yapıp lisansı mutlaka etkinleştirmek gerekiyor.
Vay be neler öğreniyoruz, sağolasın Hamza abi.
O öğrenme işinde ben senin yanına çırak olarak girmeyi düşünüyorum gelecek yaz
@Bülent Sertkol (1829)Bilgisayar işini uzun süredir yapıyorsunuz anladığım kadarıyla, dükkanınız hangi ilde? Ayrıca internet satış siteniz mevcut mu?25 senedir bu işi yapıyoruz,ofis'imiz istanbul'da.. İnternet satış sitemiz yok maalesef,kurumsal iş ile uğraştığımız için e-ticaret'e çok fazla vakit ayıramıyoruz..Dediğim markalara bakarsanız sizin işinizi görecektir..Dell Latitude, Lenovo Thinkpad veya Asus..
Teşekkürler. Büyük ihtimalle tercihim Asus Flip olacak. Ssd konusunda net bilgi arıyorum henüz.Asus'un sitesinde cevabı bulamadım. Bu bilgisayarı alırsam daha sonra hangi tip ssd takabileceğim ve yaklaşık ne kadar masrafım olacak?http://www.hepsiburada.com/asus-flip-tp501ub-cj051t-intel-core-i5-6200u-2-3ghz-2-8ghz-8gb-1tb-15-6-hd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD602117
Makineyi eğer büyük bilişim firmalarından alırsanız, aldığınız gibi teknik servisinden ssd ile değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Uzun da sürmez. Tavsiyem boşa çıkan hdd yi de sıfır fiyatına satmanız. 250 gb lık ssd işinizi görecektir bence. Bilgisayarın batarya süresini de uzatacaktır bu. Kendi hdd sinin yerine takacaksanız sadece ssd parası çıkacak. Eğer hdd yi de dvd yerine takmak isterseniz caddy denilen aparatlar gerekli, bu da 30 tl.
Ben bugün hepsiburadadan sipariş ettim bilgisayarı. Ssd işini ayrıca yapmam gerekecek bu durumda ama o zaman da garanti kapsamı dışına mı çıkacak?
"Bugün kargoda" yazıyordu Pazartesi sipariş ettim Çarşamba kargoya verdiler ve 2 günde yetiştiremeyeceklerini hesaplayarak araya bayram tatili de gireceğinden, tahmini teslim tarihi 16 Eylül demişler.
En guzeli urunu bu olay karsisin da kullanmadan yasal sure zarfinda iade etmek. Keske 50 100 verip gidip normal magazadan alsaydiniz.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kargo takip edip kendiniz gidin alın dağıtım yerinden ben öyle yapıyorum. Kargocular biraz dandik eve gelmedikleri halde ulaşılamadı yazıp yatıyorlar. Telefon falanda açmıyorlar arayınca
Bilgisayarı aldık ama dert bitmedi maalesef. Henüz ikinci günde bilmediğim bir sebepten ötürü kilitlendi, güç düğmesiyle yeniden başlattığımda "otomatik onarım hazırlanıyor" ibaresi göründü bir süre ve daha sonra da koyu bir ekranda kaldı. Birkaç defa denedim sonuç aynı. Acaba yeterince beklemiyor muyum deyip gece o şekilde bırakıp sabah baktım, yine sonuç değişmedi; bilgisayar açılmıyor. Fare imleci ekranda hareket ettirilebiliyor ama herhangi birşey açılmıyor. Ayrıca sağda şarj girişine yakın bir yerden sürekli cızırtı geliyor, harddiskten olabilir mi?Üretim hatası olduğunu düşünüyorum. Bayram tatili nedeniyle Asus servise ulaşamıyorum şu an. Servise mi göndereyim iade ya da değişim mi isteyeyim, servisle görüştükten sonra karar vereceğim. Bir yandan da içindeki birkaç dosyamla bilgisayarı göndermesem diyorum. Bu noktada windows kurulumuyla ilgili bir sorum var. @Hamza Bingöl (34347) Abi, ben bu bilgisayara usbden win7 kurup açsam recovery silinir mi? Bilgisayarı ilk haline getirebilir miyim tekrar?