@Ufuk Sönmez (16363) çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için. Evde 4-5 gb harici harddiskim var zaten, belki Ssd'yi düşünebilirim.
Bir de bu işlemcilerin sonundaki 5200, 5500, 6200 gibi sayılar ile "U" veya "HQ" harfleri neyi ifade ediyor, biri diğerinden daha iyi diyebilir miyiz?
Rica ederim,
Sonu "U" olan seriler genellikle "Ultrabook" ürünler için tasarlanmış, enerji yönetim kabiliyeti yüksek ancak işlem gücü (2 çekirdek / 4 izlek) nispeten düşük ürünlerdir, pil süresi ve adaptör boyutu sizin için önemli ise "U" serisi işlemcili ürün tercih edebilirsiniz ancak 5. nesil "U" serisi "5500U gibi" pek verimli ve fiyat/performans ürünü değiller, 6. Nesil'i hiç denemedim bu konuda yorum yapamıyorum.
"HQ" seri işlemciler ise çoğunlukla iş ve oyun gibi yüksek performans gerekliliği için üretilmiştir, 4 çekirdek / 8 izlek, yüksek ön bellek ve daha yüksek saat hızında çalışırlar, enerji tüketimi 2 plandadır, genellikle kullandıkları adaptör minimum 90W civarı büyük ve ağırdır.
Aşağıda, i5 6200U ve i7 6700HQ test sonuçlarını orantılayabilirsiniz,

Öncelikle, bir laptop, masaüstü uzun süre kullanılabilir. İhtiyaçlarınıza göre şekillenir. 2010 yılında aldığım laptopumun anakartını, ekran kartı çipi sıkıntısı çıktığından ekrankartsız entegre ekrankartlı bir anakartla yeniledim ve yeni gibi oldu. SSD upgrade i yaptım caddy ile açılışı 25 sn, kapanma 5 sn.
Eşimin ihtiyacı olduğu için de Asus'un metal kasalı ultrabooklarından aldık. Taşıma kolaylığı, uzun batarya süresi vs sağlıyor. Ultrabook almamın sebebi de 2-3 ayda 1 laptopun içini açıp fanını temizlemekten kurtulmak istemem. Zaten kendi bilgisayarım için uğraşıyorum, bir de 2. bilgisayar için uğraşmayım dedim.
Ürün kalitesine gelirsek Asus'un metal kasası Dell'in plastik kasasından sonra çok premium hissi verdi. Isıyı daha geniş alana dağıtması ve belli bölgede ısınma probleminin ortaya çıkmasını da engelliyor. Bu nedenle alacağınız laptopun metal kasasının olmasını tavsiye ederim. Arkadaşlarımda kaç Acer gördüysem hepsinde ısınma sorunu vardı. O nedenle çok önyargılıyımdır Acer'e. Toshiba da kalitesiyle kendisini ispatlamış bir firmadır. Toshiba veya Asus güzel seçim olacaktır. Ufuk bey de baya tavsiye vermiş zaten. İyi seçimler.
Mutlu hocam, Acer'a bu kadar ön yargılı olmayın bence

Toshiba P50 B116 ile birlikte Acer V17 Black Edition kullanıyorum, Balck Edition kasası biraz özel ama diğer V17'ler de P50 gibi metal alaşım kasaya sahip, her ikisinde de hiç bir sorun yaşamadım.
Dizüstü bilgisayarlarda kullanılan ısınma sorunu genellikle aynı kasa/soğutma sistemi üzerinde kullanılan işlemci ile alakalı, kasanın soğutmaya etkisi ile birlikte soğutma sistemi iyi tasarlanmış ise kasanın malzemesi sadece görüntü ve hissiyata dair oluyor.
Bu yüzden Dell markasını da yabana atmayın, kasayı plastik hissiyatlı polikarbon'dan üretiyor olabilirler, ancak genellikle sağlamlık gereken yerlerde diğer bir çok üretici gibi alüminyum yerine, alu/mg alaşım kullanırlar, bu işin dibini arayanlar için bence tek tercih ise "Dell Precision M" serisidir.