0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MerhabaDaha önce toshiba kullandıysanız asus sizi malzeme kalitesi olarak biraz üzer en azından beni üzüyor.Daha önce toshiba kullandım uzun yıllar şimdilerde asus var i7,win10 , 8 ram vs performans fena değil ancak daha 1 yıl olmadan kapak açılırken çatırdamalar başladı Alırken mutlaka inceleyin toshiba genelinde tüm usb ler usb 3,3 iken diğer markalarda bir iki tanesi haricinde hep usb 2.0 hız olarak çok fark ediyor:(Birde mali durum el verirse alırken yada aldıktan sonra hdd yi ssd ile değiştirmenizi öneririm çok memnun kalırsınız performanstan.Yeni makina şimdiden hayırlı olsun.Selamlar
Hangi amaç ile kullanacaksınız? grafik kartı, ekran boyutu ve ekran çözünürlüğü sizin için önemli mi?Nümerik klavye (Sağdaki Numara tuşları) olması gerekli mi? yedek disk yada disk kapasitesinin boyutu önemli mi?
Ekran boyutu 14" altını düşünmüyorum pek. O boyutlarda alacak olsam tablet düşünürdüm muhtemelen. 15,6 dan memnundum, çantası da duruyor, yine öyle olabilir. Ekran çözünürlüğü çok mühim değil, pikseller görünmesin yeter. 😀Hdd 1 tb iyi olur. Nümerik klavye de 15,6" lerde oluyor sanırım?Mesaj Birleştirildi: Eylül 02, 2016, 12:56:03Toshiba benim de ilk sıramda ama sanırım Asus'un ürün çeşitliliği daha fazla.Ssd konusunda teknik bilgiye sahip değilim, araştıracağım.
@Ufuk Sönmez (16363) çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için. Evde 4-5 gb harici harddiskim var zaten, belki Ssd'yi düşünebilirim.Bir de bu işlemcilerin sonundaki 5200, 5500, 6200 gibi sayılar ile "U" veya "HQ" harfleri neyi ifade ediyor, biri diğerinden daha iyi diyebilir miyiz?
Öncelikle, bir laptop, masaüstü uzun süre kullanılabilir. İhtiyaçlarınıza göre şekillenir. 2010 yılında aldığım laptopumun anakartını, ekran kartı çipi sıkıntısı çıktığından ekrankartsız entegre ekrankartlı bir anakartla yeniledim ve yeni gibi oldu. SSD upgrade i yaptım caddy ile açılışı 25 sn, kapanma 5 sn. Eşimin ihtiyacı olduğu için de Asus'un metal kasalı ultrabooklarından aldık. Taşıma kolaylığı, uzun batarya süresi vs sağlıyor. Ultrabook almamın sebebi de 2-3 ayda 1 laptopun içini açıp fanını temizlemekten kurtulmak istemem. Zaten kendi bilgisayarım için uğraşıyorum, bir de 2. bilgisayar için uğraşmayım dedim. Ürün kalitesine gelirsek Asus'un metal kasası Dell'in plastik kasasından sonra çok premium hissi verdi. Isıyı daha geniş alana dağıtması ve belli bölgede ısınma probleminin ortaya çıkmasını da engelliyor. Bu nedenle alacağınız laptopun metal kasasının olmasını tavsiye ederim. Arkadaşlarımda kaç Acer gördüysem hepsinde ısınma sorunu vardı. O nedenle çok önyargılıyımdır Acer'e. Toshiba da kalitesiyle kendisini ispatlamış bir firmadır. Toshiba veya Asus güzel seçim olacaktır. Ufuk bey de baya tavsiye vermiş zaten. İyi seçimler.
@Bülent Sertkol (1829) abi işin içinde olduğun için görüşlerin önemli, benim en sorunsuz makinem Toshiba oldu hiç servis yüzü görmedi ama bu son yıllarda sorunluymuş servisi dediğin gibi.Doğru mudur bilmem ama duyumlarıma göre Toshiba satış ağı Vestel'e geçmesi ile birlikte servisleri de değişecekmiş
Asus dokunmatik ekran al keyfine bak devir dokunmatik devri, mouse touchpad falan uğraşma hocam
Abi ikisi bir arada bilgisayarları kastediyorsun sanırım.Şunlar var radarıma giren:http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_dell-por-%C4%B1ns-15-7568-15-6-in%C3%A7-dokunmatik-ekran-core-i5-6200u-8-gb-256-gb-ssd-windows-10-ikisi-bir-arada-1161560.htmlhttp://www.hepsiburada.com/asus-flip-tp501ub-cj051t-intel-core-i5-6200u-2-3ghz-2-8ghz-8gb-1tb-15-6-hd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD602117Şimdilik araştırma sürecindeyim.