0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir tavsiye daha, kesinlikle ssd olsun.Çok şey değiştiriyor.
Mutlu bu seçenekleri denedin mi?2 seçenek var
video veya benzeri ağır yük gerektiren işle uğraşmayacaksanız i5 yeterli aradaki farkı zor hissedersiniz diğer kullanımlarda...ssd hd büyük dosya açılımları sırasında beklemek rahatsız olmuyorsanız gereksizram konusu 8 gb şu anda türkiyenin özel amaçlar harici tüm kullanıcıların %90 nı için yeterekran çözünürlüğüne takılmayın 15 inçte sadece fotoğraflar gözünüze güzel gelir o kadartavsiyelerim bunlar marka olarak tamamen zevk meselesiben kendim DELL kullanıyorum,bugün yeni alacak olsam yine DELL alırım.laptopun toyota sı gibi geliyor bana
Çok şey değiştirdiği kesin; 800 lira kadar bir değişiklik var
800TL civarındaki farkı sadece SSd için düşünmeyin belki sizin ihtiyacınız olmayabilir ama ekran çözünürlüğü ve panel kalitesi fiyatı en çok değiştiren etkendir.Benim için ekran çözünürlüğü 1366x768 yeterli diyorsanız Asus Flip alın, 400TL'ye 256gb M2 ssd taktırırsınız, 256GB Ssd+ 1TB harddiskli bir 2in1 makineniz olur Asus Flip'in bana göre en büyük artısı USB Type C barındırması, geleceğin standartı ne de olsa
Acer casper uzak durun derim. F/p olarak Lenovo Asus Dell
Yukarıda Ssd konusunu konuşurken Dvd bölümüne takıldığı yazılmıştı. Ben de asus flipte dvd olmadığı için ssdye uygun olmadığını düşünerek hayal kırıklığı yaşamıştım. Bu M2 Ssd nereye takılıyor?Böyle düşününce Asus flip makul geldi. En azından şimdilik bütçeme uygun bir bişgisayar almış ve işk fırsatta Ssdye terfi etme imkanını temin etmiş olurum. Mesaj Birleştirildi: Eylül 02, 2016, 21:07:35Acer ve Casper bana da çok uzak geliyor. Hiç seçeneklerim arasına koymadım.
Eğer 250 gb alan yeterse sadece ssd ile de kullanılabilir.
Yukarıda Ssd konusunu konuşurken Dvd bölümüne takıldığı yazılmıştı ya da ben öyle anladım. Ben de asus flipte dvd olmadığı için ssdye uygun olmadığını düşünerek hayal kırıklığı yaşamıştım. Bu M2 Ssd nereye takılıyor?Böyle düşününce Asus flip makul geldi. En azından şimdilik bütçeme uygun bir bilgisayar almış ve ilk fırsatta Ssdye terfi etme imkanını temin etmiş olurum. Mesaj Birleştirildi: Eylül 02, 2016, 21:07:35Acer ve Casper bana da çok uzak geliyor. Hiç seçeneklerim arasına koymadım.
Aynen. Ben 256 lık ssd aldım Windows ve sık kullandığım programları buna kurdum. Dvd yerine de hdd ye uygun kızak alıp 750 gb lık orjinal hdd yi taktım. Şuan laptopumda 1 tb lık yer var. O zamandan bu zamana da dvd ye bir kere ihtiyacım oldu onda da bir vida ile çıkıyor zaten kızak 2 dk lık işlemle halledip geri taktım.
DVD bölümüne SSD takmak mantıklı değildir. DVD sürücüleri Bilgisayara bağlayan Arayüz Sata II arayüzdür ve hızı düşüktür. SSD'nin normal performansını alamazsınız.Mekanik Hard diski söküp oraya takmak gerek.Mekanik Hard disklerin arayüzü sata III tür ve işte o zaman SSD lerden tam performans alırsınız.M2 bağlantı ise her bilgisayarda yok. Hatta MSata bile yok çoğunda.Eğer donanım yükseltmeyi düşünüyorsanız M2 bağlantılı bilgisayar almak mantıklı ama M2 arayüzlü SSD ler oldukça pahalıdır.Bunu gözden kaçırmayın.Mesaj Birleştirildi: Eylül 02, 2016, 21:32:38Abi uğraşmak istemezsen aşağıdaki seti al.DVd sürücü yuvasına HDD yi takarsın.Çıkan DVD'yide kutusuna takarak harici olarak istediğin zaman USB ile bilgisayara bağlayıp kullanırsın.
Hamza abi Sata 1 mi, 2 mi, 3 mü olduğuna anakart karar verir. Anakart hangi sata protokolünü destekliyorsa dvd tarafı da, hdd tarafı da o hızda çalışır. Bir tarafın daha düşük hızda çalışması gibi bir durum olmaz. Benim 2010 model laptopum Sata 2 destekliyor mesela.
Mutlu kardeşim;DVD'lerin okuma yazma hızları limitli olduğu için (saniyede 15 MB civarı) anakarrtın desteğinden bağımsız kullanılan arayüz genelde sata II oluyor.Çünkü yeterli hatta fazla bile geliyor (saniyede 280 MB civarı). Sata III ise 550 MB okuma hızına sahiptir malum.Şirketler o yüzden anakart desteklese bile (ki HDD için mecburen destekliyorlar) DVD sürücü arayüz portunu Sata II yapıyorlar.Şahsen elimden bir sürü bilgisayar geçmedine rağmen daha DVD arayüzünde Sata III bulunduranı görmedim. (Bluray sürücüler takılanlar hariç)
Hocam haklısınız Sata II arayüzüne ssd bağlamak Corolla'ya V12 motor koymak gibi ancak bildiğim kadarıyla ivy bridge'de sata II portları 3Gbps ve sonrasında ki çipsetlerde (haswell, broadwell, skylake...) ise bütün sata portları sata III 6Gbps, yanlış mı biliyorum?SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ufuk Bey;Masaüstü Anakartları için tek tek kontrol etmek lazım ama dediğiniz gibi istediğiniz porta bağlantı yapabilme opsiyonu olduğu için genelde sata III hepsi. Masaüstü anakartların bu avantajı var.Genişleme opsiyonları çok fazla.Ayrıca dizayn sıkıntılarıda yok.Tek tip port koyup işin içinden sıyrılmak zaten dahada mantıklı.İş Dizüstüne gelince biraz karışıyor.Yukarıda yazdıklarım hep dizüstü için geçerliydi.Onlarda ise genelde sata II oluyor.Gerçi MSata ve M2 bağlantı seçenekleri çoğaldı dizüstülerde.Artık Sata III bile yeni nesil SSD lere yetmez oldu. Masaüstünde PCI Expres Düzüstülerde ise M2 bağlantı gerekiyor.