Anlaşılan biraz Philips-Photon markası arasında karmaşa doğmuş.
Yazacağım bilgiler hem benim kendi araştırmam hemde Philips Elektronik Türkiye Distr.Firmasının satış müdürü olan kişiden telefondan aldığım bilgilerdir.
1-Esas üretici ve teknoloji patenti sahibi Philipstir.
2-Philips dünya üzerinde otomotiv elektroniği pazarını Avrupa-Orta Doğu-Uzak Doğu-Asya-Afrika Pazarı olarak 5'e ayırıyor.
Ayrıca bizlerin sandığı gibi Philips markası artık otomotiv sektöründe çokda fazla ürünü bulunmuyor.
3-Photon diye bir marka yok aslında,tamamen ticari isim değişikliği.Philips kendi teknoloji patentlerini(örneğin araç içi ledlerinde vibrasyon önleyici led teknolojisi ile ledlerin ömrünü uzatıyor) özellikle Çin gibi taklit yeteneğinin çok yüksek olduğu pazarlara sokmak istemiyor.Bu nedenle başka bir şirket adı altında fason olarak ürettiriyor,tabiki kaliteyi düşürüyor burdaki üretimlerde.
4-Photon markası en başta Uzak Doğu-Afrika-Orta doğu ülkelerine hitap etmesi için kurulmuşken sonrasında,ucuz üretim ve düşük kar marjıyla hareket edince Avrupa ve Asya pazarınada girmek durumunda kalmış.
5-Bildiğim kadarıyla şu anda philipsin nerdeyse tüm otomotiv ürünlerinin karşılığı hatta dahada fazlası Photonda mevcut.
6-Ucuz üretim ve düşük kalite politikasından dolayı Philips markası artık bir çok ürününü Çin üzerinden daha düşük kalitede Photon markası adı altında ürettiriyor.
Malesef bunlarında birçoğunun doğru düzgün kalite kontrolü bile yapılmıyor.
ucuzmuydu evet ucuzdu ancak şu anda bu avantajını yitirmiş malesef.
Philips ise halen orjinal ürünlerini Japonya,bir kısmını Almanya,Hollanda ve İngiltere üzerinden üretim yapıyor.
Peki Philips ne mi üretiyor sorusunun cevabı burada yatıyor!
http://www.philips.co.uk/c-m/consumer-productsPhilipsin kalitesinden bir kaç örnek vereyim!
-Kendi aracımdaki Almanya'dan alıp
@Ahmet Güve (8047) ve
@Kaan Kara (29002)'nın montajını yaptığı Philips Daylight Ledlerin ağırlıkları ve soğutma plakalarının kalınlığı.(Aynı ürün Photonda bildiğim kadarıyla Türkiye'ye gelmeye başladı ve ürünü kendimde Yalaz Oto'da baktım,ağırlık malesef çok daha hafif ve soğutma plakaları daha önce)
-Kendi evimin salonunda 5 yıldır kullandığım 46' Philips 9607 modeli Amblight modeli LED Tv'nin televizyonu çepeçevre saran LED lambaları.
-Kendi aracıma Japonya üzerinden aldığım Philips Ön Led Sinyaller(Made İn Japon)
-Kendi aracıma Yalaz Otodan aldığım Philips Arka Led Sİnyaller(Made İn Germany)
Orjinal ürün her zaman belli ediyor kendisini.Pahalımı evet biraz daha pahalı.
Kendi aracıma arak plakalıklara led almıştım Photon marka.Osram led o zaman çifti 45 tl iken Photon marka led çifti 20 tl idi.
Ucuz olanı aldım 4 ay sonra patladı.
Gittim bir daha para verip Osram aldım.Sonuç-->1,5 sene oldu halen devam ediyor maşallah.
Birazda şans işi tabiki,eminim 3 yıldır sorunsuzca Photon kullanan üyelerde vardır forumda

Ancak ben bu saatten sonra kimseye ne Photon öneririm ne de kendim alırım

Şuda bir gerçekki bizlerin üzerinde Philips Logolu aldığım ürünlerin kaçı acaba gerçek Philips?
orasıda ayrı bir muamma!