Gönderen Konu: Philips Diamond Vision 5000k  (Okunma sayısı 16706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Philips Diamond Vision 5000k
« Yanıtla #40 : Haziran 23, 2016, 03:33:18 »
Arkadaslar bu phılıps dıamond vısıon muayeneden gecer mı yoksa bekleyım mı ılla.
Bir de sisler icin gene en ıyı beyaz ampul dıamond vısıon mıdır ? hb4 sisler hb3 kısalar
2007 COROLLA SOL HB D4D *

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 23, 2016, 03:33:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 23, 2016, 15:09:41 »
Bu ampuller geçer sıkıntı olmaz ama kör gezersiniz bence
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 24, 2016, 00:36:52 »
Arkadaslar bu phılıps dıamond vısıon muayeneden gecer mı yoksa bekleyım mı ılla.
Bir de sisler icin gene en ıyı beyaz ampul dıamond vısıon mıdır ? hb4 sisler hb3 kısalar

Muayeneden geçer bu ampüller.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 24, 2016, 00:37:49
arkadaslar bende ampul alayim diyordumda karar veremedim.Osram kisa omurlu philips lee aydinlatmiyor .mtec ampuller var hepsi burada onlar nasıldır ondan mi alsam

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mtec markasının bahsi geçen OEM markalardan daha kaliteli olmayacağı ve aynı lümen değerlerine ulaşamayacağı bi gerçek.OEM üreticilerden başka markalara yönelmemenizi tavsiye ederim.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 24, 2016, 03:13:22 »
Benim kısalarda osram night breaker var. O zaman unlimited bulamamıştım. Takalı bir yıla yakın oldu hala sorun yok. Unlimited normal nb den çok daha uzun ömürlü ve biraz daha iyi aydınlatıyor. Osram nb unlimited tavsiye ederim. Renk olarak beyaz ve uv filtresi olduğu için merceklerde kararma yapmıyor. Uv filtresi olmayan markalardan uzak durun derim.
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 25, 2016, 19:50:05 »
Bi iyi diyolar bi kötü diyorlar napcagımı sasırdım arkadas.
Benım anlamadıgım nokta şu normal sarı halojen kuru havada gece vakti 5x aydınlatsın. Mesela dıamond vısıon aynı sartlarda 5x aydınlatmıyor mu ? Gozle gorur bı dusus mu var ? Yoksa bu dusus sadece yagmurlu havada mı ?
2007 COROLLA SOL HB D4D *

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 26, 2016, 01:36:29 »
ge mega ultra 120 ile yorumlar iyi.philip extreme vision aydunlatma daha iyi diyorlsr.ama piyasada sahte cokmus.bir ampul bile alamiyoruz valla

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Haziran 28, 2016, 00:24:45 »
ge mega ultra 120 ile yorumlar iyi.philip extreme vision aydunlatma daha iyi diyorlsr.ama piyasada sahte cokmus.bir ampul bile alamiyoruz valla

Bilindik yerlerden almakta fayda var.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 28, 2016, 00:25:18
Bi iyi diyolar bi kötü diyorlar napcagımı sasırdım arkadas.
Benım anlamadıgım nokta şu normal sarı halojen kuru havada gece vakti 5x aydınlatsın. Mesela dıamond vısıon aynı sartlarda 5x aydınlatmıyor mu ? Gozle gorur bı dusus mu var ? Yoksa bu dusus sadece yagmurlu havada mı ?

Öyle sizin düşündüğünüz kadar büyük bir fark oluşacağını sanmıyorum.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 28, 2016, 18:03:00 »
Turkiye'deki internet sitelerinde philips dimond vision h16 bulamadim. Acaba siz nereden aldiniz?
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 28, 2016, 18:22:21 »
Alintilarda fotograflari almamaya calisalim.

Sadece lumen degerine de bakmamak lazim, aydinlatma verimi karsilastirilacaksa Lux degeri onemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Haziran 29, 2016, 02:59:07 »
buraya yaziyoruz onu mu alalim bunu mu alalim diye ama hb4 secenegi cok yok.diamond vision beya ge mega ultra 120 var.muhtemelen  ge alacam.
xtreme vision veya bosch plus  serisinde olsa onlarida düşünürdüm .
internette bosch ampulleri ile yorumlar olumlu.h7 serisi olan arkadaslar baksinlar

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Haziran 29, 2016, 03:11:39 »
Tuncay abi bence xenon al rahatla :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Haziran 29, 2016, 03:52:56 »
muayanede sıkıntı olmasa alacsmda kardes birde mercek yok.Kaş yapalim derken göz çıkarmayalım.Neyse ben hala hb4 hangi ampulu alacagima karar veremedim.Çeşit yok la.cesit olsa xtreme vision sonra bosch plus 90 120 hatta suan gigalight 120 serisi de beğeniliyor.
yada bosver ampulu devam et :)

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Haziran 29, 2016, 20:15:50 »
Tuncay bey dediğiniz gibi xenon almamak doğru tercih.

Ayrıca HB4 genel olarak uzak doğu araçların kullandığı bir ampül serisi olduğu için philips,osram gibi markalarda üretimi ve satışıda oldukça az.Avrupa araçların bir çoğunda özellikle alman yapımı araçlarda H4-H7-H1 serisi kullanılıyor.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Haziran 29, 2016, 21:04:50 »
Evet yunus bey görüş alanini kimseye zarar vermeden biraz artırmak.Bosch plus 90 ve 120 ler bunun icin güzel ampül.Internette cogu araba formunda kullanicilar bosch tan cok memnun.Philips diamond vision ve diger serileri osram nb unlimited in görüş alani ve kullanim ömru begenilmiyor.philips eextreme vision 130 begeniliyor.Ve boshc plus 90 120 serileri.
ama onlarinda dediginiz gibi h1 h4 h7 serileri var.hb4 hb3 serisi hiç yok.Bu yüzden bende kararsiz kaldim.Herhalde diamond vision alacagim gibi.Ama ge mega ultra 120 de seçenekler arasinda var.bakalim karar verirsem alacagim birtanesi
Xenon larida  farların merceksiz olusu ve diger kullanicilari rahatsiz etmemek icin tercih etmiyorum.Zaten yuksek kelvin degerlerini almazdim maksimum 4300 5000 kelvin.Yüksek kelvin merceksiz farlarda karsiyi anlik da olsa görüşü sifira indiriryor.Tehlike arz ediyor
Forumda philips diamond visionhb4 kullanan varsa yorumu cok iyi olurdu.
Sanki bir yeni kasa corolla kullanixisi arkadas almis cok begenmemistir.ustundeki halojen sari ampuller daha güçlü idi.
Benim gösteriş olarak bir beklentim yok.benim ve karsi tarafin sürüş emniyetini tehlikeye dusurmeyecek ayni zamanda görüş mesafesine olumlu katkı yapacak bir ampul bakıyorum.Fiyatı cokta onemli degil

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Haziran 29, 2016, 21:40:29 »
Evet yunus bey görüş alanini kimseye zarar vermeden biraz artırmak.Bosch plus 90 ve 120 ler bunun icin güzel ampül.Internette cogu araba formunda kullanicilar bosch tan cok memnun.Philips diamond vision ve diger serileri osram nb unlimited in görüş alani ve kullanim ömru begenilmiyor.philips eextreme vision 130 begeniliyor.Ve boshc plus 90 120 serileri.
ama onlarinda dediginiz gibi h1 h4 h7 serileri var.hb4 hb3 serisi hiç yok.Bu yüzden bende kararsiz kaldim.Herhalde diamond vision alacagim gibi.Ama ge mega ultra 120 de seçenekler arasinda var.bakalim karar verirsem alacagim birtanesi
Xenon larida  farların merceksiz olusu ve diger kullanicilari rahatsiz etmemek icin tercih etmiyorum.Zaten yuksek kelvin degerlerini almazdim maksimum 4300 5000 kelvin.Yüksek kelvin merceksiz farlarda karsiyi anlik da olsa görüşü sifira indiriryor.Tehlike arz ediyor
Sanki bir yeni kasa corolla kullanixisi arkadas almis cok begenmemistir.ustundeki halojen sari ampuller daha güçlü idi.
Benim gösteriş olarak bir beklentim yok.benim ve karsi tarafin sürüş emniyetini tehlikeye dusurmeyecek ayni zamanda görüş mesafesine olumlu katkı yapacak bir ampul bakıyorum.Fiyatı cokta onemli degil

Diamond vision xenon efect ampülüdür.

Bahsettiğiniz gibi görüş mesafesini artırmak için Night breaker,Extreme vision,Bosh Plus90,GE mega ultra serileri klasik halojenlerden daha iyi performans gösterirler.

Ayrıca ampüllerin aydınlatması far tasının yansıtıcılarının temizliği far camının temizliği ilede ilgilidir.Ampüllerden başlanarak hepsine bakılabilir.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32500
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Temmuz 01, 2016, 10:10:18 »

Hocam ampulun birtek renginden ve karşıdan göründüğünde araba hoplayınca mavimsi-beyazımsı renk değiştirmesinden yani xenon gibi gorunumunden memnun kaldım. Aydınlatma standart holojenlere göre tabiki az ama yolda gidebiliyorsunuz ondan korkmayın :). Bazı arkadaşlar sadece arkadaşının arabasına binip ''aç bakayım ışıkları ampuller nasıl aydınlatıyor'' diyip 5-10 dakika tura cıktıktan sonra kararını verip ampulü iyice yere gömmüş. Hiç kullanmayan-görmeyen biride sanacak ki sisler daha fazla aydınlatıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Temmuz 01, 2016, 22:30:20 »
Valla hocam ben facebook ta photon yusuf calik arkadastan photon hb4 diamond vision aldim.Arkadas zaten dedi.Görüş mesafesi artsin diyorsan xtreme vision var sari yanar dedi.beyaz renge yakin diamond serisi dedi.
Philips leein sahtesi çokmuş bende  photon aldim.
boschun plus serisiinin hb4 serisi cikarsa onlardan alacam.photonu deneyeyim resmini atarim.dün sipariş verdim bugun elime gecti

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Temmuz 02, 2016, 00:17:44 »
İnşallah pişman olmazsın abi
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Temmuz 02, 2016, 02:41:59 »
kaan biraz manidar olmus bu cevap.

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Eylül 11, 2016, 23:00:30 »
http://www.photonturkey.com/toyota-corolla-2012-2015-lux-seri-led-paket

Photon Led ampul seti. Ben şuan gözümü bunlara diktim ve kullananlardan olumlu yorumlar alıyorum. Led Xenon yazdığına bakmayın, güçlü led ampuldür bunlar xenon değil.