0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün uzun kısa icin fiyat aldim 570 tl tuttu led xenonlar acaba daha uyguna bulabilirmiyiz çok hoşuma gitti ayrıca garantiside var.LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anlaşılan biraz Philips-Photon markası arasında karmaşa doğmuş.Yazacağım bilgiler hem benim kendi araştırmam hemde Philips Elektronik Türkiye Distr.Firmasının satış müdürü olan kişiden telefondan aldığım bilgilerdir.1-Esas üretici ve teknoloji patenti sahibi Philipstir.2-Philips dünya üzerinde otomotiv elektroniği pazarını Avrupa-Orta Doğu-Uzak Doğu-Asya-Afrika Pazarı olarak 5'e ayırıyor.Ayrıca bizlerin sandığı gibi Philips markası artık otomotiv sektöründe çokda fazla ürünü bulunmuyor.3-Photon diye bir marka yok aslında,tamamen ticari isim değişikliği.Philips kendi teknoloji patentlerini(örneğin araç içi ledlerinde vibrasyon önleyici led teknolojisi ile ledlerin ömrünü uzatıyor) özellikle Çin gibi taklit yeteneğinin çok yüksek olduğu pazarlara sokmak istemiyor.Bu nedenle başka bir şirket adı altında fason olarak ürettiriyor,tabiki kaliteyi düşürüyor burdaki üretimlerde.4-Photon markası en başta Uzak Doğu-Afrika-Orta doğu ülkelerine hitap etmesi için kurulmuşken sonrasında,ucuz üretim ve düşük kar marjıyla hareket edince Avrupa ve Asya pazarınada girmek durumunda kalmış.5-Bildiğim kadarıyla şu anda philipsin nerdeyse tüm otomotiv ürünlerinin karşılığı hatta dahada fazlası Photonda mevcut.6-Ucuz üretim ve düşük kalite politikasından dolayı Philips markası artık bir çok ürününü Çin üzerinden daha düşük kalitede Photon markası adı altında ürettiriyor.Malesef bunlarında birçoğunun doğru düzgün kalite kontrolü bile yapılmıyor.ucuzmuydu evet ucuzdu ancak şu anda bu avantajını yitirmiş malesef.Philips ise halen orjinal ürünlerini Japonya,bir kısmını Almanya,Hollanda ve İngiltere üzerinden üretim yapıyor.Peki Philips ne mi üretiyor sorusunun cevabı burada yatıyor!http://www.philips.co.uk/c-m/consumer-productsPhilipsin kalitesinden bir kaç örnek vereyim!-Kendi aracımdaki Almanya'dan alıp @Ahmet Güve (8047) ve @Kaan Kara (29002)'nın montajını yaptığı Philips Daylight Ledlerin ağırlıkları ve soğutma plakalarının kalınlığı.(Aynı ürün Photonda bildiğim kadarıyla Türkiye'ye gelmeye başladı ve ürünü kendimde Yalaz Oto'da baktım,ağırlık malesef çok daha hafif ve soğutma plakaları daha önce)-Kendi evimin salonunda 5 yıldır kullandığım 46' Philips 9607 modeli Amblight modeli LED Tv'nin televizyonu çepeçevre saran LED lambaları.-Kendi aracıma Japonya üzerinden aldığım Philips Ön Led Sinyaller(Made İn Japon)-Kendi aracıma Yalaz Otodan aldığım Philips Arka Led Sİnyaller(Made İn Germany)Orjinal ürün her zaman belli ediyor kendisini.Pahalımı evet biraz daha pahalı.Kendi aracıma arak plakalıklara led almıştım Photon marka.Osram led o zaman çifti 45 tl iken Photon marka led çifti 20 tl idi.Ucuz olanı aldım 4 ay sonra patladı.Gittim bir daha para verip Osram aldım.Sonuç-->1,5 sene oldu halen devam ediyor maşallah.Birazda şans işi tabiki,eminim 3 yıldır sorunsuzca Photon kullanan üyelerde vardır forumda Ancak ben bu saatten sonra kimseye ne Photon öneririm ne de kendim alırım Şuda bir gerçekki bizlerin üzerinde Philips Logolu aldığım ürünlerin kaçı acaba gerçek Philips?orasıda ayrı bir muamma!
Öneriniz için teşekkür ederim.Peki bana tavsiye edebileceğiniz kısa ve uzunlar için aydinlatmasi güzel sellektor se simsek etkisi yaratacak kaliteli f/p ürünü varmı?LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İbrahim bey unuttum zannetmeyin cevap atayım size akşam linklerle paylaşırım Hasan bey Photonu satmaya başladıklarında kliksa sitesinde 20 tl ye satılıyordu. Hepsi burada 25 tl ye satıyordu. O zamanlar Photon Türkiye yoktu onuda belirteyim. Ne zaman bir fayans kaplı bol ışıklı bir dükkan açıp Türkiye dediler. Fiyatlar uçtu.
İbrahim bey unuttum zannetmeyin cevap atayım size akşam linklerle paylaşırım
İlginiz için teşekkür ederim.İlk araba olunca yavas yavas araştırıyorum öğreniyorum birşeyler merakla bekliyorum youtube dan sizin uygulamalarinizi izledim çok başarılı olmuş tecrübeli birisiniz karşılaştığım iyi oldu LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kısalara Xenon düşünebilirsiniz ama 4300k olmak şartıyla. geceler aydınlık oluyor ve far ayarını unutunca selektör yedim sadece. mesela 4-5 kişi binince kısmam gerekiyor çünkü karşı tarafın gözüne vuruyor
Niken ledleri uzunlarda kullanıpta memnun olmayan çok var. Bence kısalara kullanmayın derim
Benim taktığım xtreme değil Philips diamond vision Ibrahim Bey, esik aydinlatmalarini nerede taktirdiniz?Sent from my iPhone using Tapatalk
Mesaj Birleştirildi: Kasım 26, 2016, 22:24:30Arkadaslar bir turlu philips diamond vision 5000k h16 farlari bulamiyorum. Alanlar acaba link verebilirler mi?
@mutlutekir bu farlar philips degil ama, philips olarak var mi acaba?
Mutlu Bey ben ayni markanin sisler icin h11 xenon effect 19w modelini aldim. Acikcasi cok memnun kalmadim aydinlatma performansindan. Linkteki urunu inceledigimde onunda 19watt gucunde oldugunu gordum. Aydinlatma gucu dusuk olabilir. Cunku bizim h16 kisa farlar 55watt gucunde.