Hakan abi beraber uyguladığımız ürün bu, parlaklık veriyor ama kalıcılık düşük.
Aynen
Kalıcılığı iyi olan soft99 fusso coat .
Soft99'un bazı waxları arasındaki farklılıklar ile ilgili ufak bir bilgi ;
Aspirinin hangi formunu kullaniyorsunuz?
Sprey olan mi, sisedekini mi?
Belli oranda sulandirma yapiyor musunuz?
Uygulamayi tam nasil yapiyotsunuz? Bekleme, silme vs.
Agartma yapiyor mu?
Hangi yuzeylerde kullaniyorsunuz?
Mesaj Birleştirildi: 05 Haz, 2016 21:30
Bu arada fusso pahalilanmis. Bir araya gelip alma organizasyonu vardi, ne oldu?
Oto cila ve bakım sektörü kafayı yedi. Neyse ki ben 3-4 sene önce herhalde 10 yıl yetecek kadar ürün stokladım
Pazar günü, Dalyan İztuzu Plajına misafirlerimi götürmek için yola çıktık (2 arabamla) , Karayolları sanki bana tuzak kurmuş gibi zifti 5 dk önce dökmüş ve malesef geçmek zorunda kaldım, dolayısıyla hem corollamın hem de Broadway zift banyosu yapmak zorunda kaldı, corolla yı ertesi sabah yıkamacıya verdim daha fazla kurumasın diye, boya da ki, Zift leri çıkarmış, gazlamış tüm arabayı, boya daki ler gitmiş, fakat teker içleri davlumbazın tekerin attığı her yer zift, oraları temizleyememiş, koku yapıyor, bunları en kolay ve uğraşmadan nasıl temizleyebilirim?
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mesaj Birleştirildi: 07 Haz, 2016 08:02
Bir de yıkamacı gaz uyguladığı için bunun uzun vade de boya ya zararı olurmu? Bir de üzerinde en son bsd vardı sanırım gaz bunu da akıtmıştır?
Abi gazın boyaya zararı olmaz zaten durulamışta .
Davlumbaz içleri konusunda abi zift sökücüler hep kokar en azından ben daha önce atas decabit kullandım kokuyordu .
Abi gazın boyaya zararı olmaz zaten durulamışta .
Davlumbaz içleri konusunda abi zift sökücüler hep kokar en azından ben daha önce atas decabit kullandım kokuyordu .
Mahmutcum, davlumbazın içi zift olarak duruyor dolayısıyla bu da koku yapıyor, bunu en kolay nasıl temizleyebilirim?
Mahmutcum, davlumbazın içi zift olarak duruyor dolayısıyla bu da koku yapıyor, bunu en kolay nasıl temizleyebilirim?
Anladım abi . Ben gaz kokuyor diye yapılmadı sandım . Abi gaz yağını sıkıp basınçlı su ile duruluyarak çıkar . Fakat arka davlumbazlarda halıfleks gibi bir kaplama varsa zararı olur mu bilmiyorum . Birde bu işlemleri tekerleri söküp yaparsanız sonuç daha iyi olur . Eğer arka davlumbazlarda halıfleks varsa gaz yağı sıkılıp durulandıktan sonra ıslak süpürge ile vakumlama da yapılabilir .
Anladım abi . Ben gaz kokuyor diye yapılmadı sandım . Abi gaz yağını sıkıp basınçlı su ile duruluyarak çıkar . Fakat arka davlumbazlarda halıfleks gibi bir kaplama varsa zararı olur mu bilmiyorum . Birde bu işlemleri tekerleri söküp yaparsanız sonuç daha iyi olur . Eğer arka davlumbazlarda halıfleks varsa gaz yağı sıkılıp durulandıktan sonra ıslak süpürge ile vakumlama da yapılabilir .
Valla bu zift çok pis bir şey, oda bana denk geldi. Bakalım gaz yağını sıkarım davlumbazlara belli bir süre bekletir basınçlı su tutarım.
Valla bu zift çok pis bir şey, oda bana denk geldi. Bakalım gaz yağını sıkarım davlumbazlara belli bir süre bekletir basınçlı su tutarım.
Abi en iyi çözüm bu gözüküyor . Yalnız abi gaz yağının plastiğe zararı olup olmadığını bilmiyorum önce küçük bir alana sıkıp denemen de fayda var .
Gaz yağı sonrası Tazyikli su benim jantlardakini bile bir miktar çıkardı elle ve mf bezle bastıra bastıra silince çıktı. Davlumbaz için teker sökülüp gaz yağı 5 6 dakika sonra fırça ile dalmak kesin çözüm bence
Ayna mahruti dişlisinden SwiftKey marifetiyle sevk edildi.
Turizm konusunda islenen seyler.
Bazi araclar ilk satista bile ustu gazli oluyor, sadece toz nispeten kolay yapisir.Davlumbazda belki margarin denenebilir, sonra yikamak lazim tabi.
Asprin kullanan kalmadi sanirim?
Arkadaşlar arabamda martı pisliğinden dolayı lekeler var bunları nasıl çıkartabilirim.
arkadaşlar yeni arabam için kendim koruma uygulaması alıp yapm ak istiyorum daha önce böyle bir çalışmam olmadı,
önce yıkama ekipmanları edinmem gerek sanırım,
ph nötr şampuan
yıkama eldiveni
silme fiber bez
sonrası koruma uygulaması için gerekli ekipmanlar nelerdir? fp marka ve ürün tavsiyelerini bekliyorum.
teşekkürler..
Arkadaşlar, cuma günü aracımı 80.000 bakımı için servise verdim. Bu arada da bayağı kirlenmiş olan koltuklarımı kaça temizlersiniz diye sordum.
Servis elemanı da bana bir paket sunarak; koltuklar, döşemeler, taban, tavan, torpido, bagaj, boya temizliği, pasta-cila, motor, jant, klima dezenfeksiyon, antibakteriyel temizlik hepsini 500'tl ye yapabileceğini söyledi ve kokusu dahil arabanın sıfır araba gibi olacağını söyledi. Anlattıkları oranında fiyatı da makul bularak kabul ettim. Arac 2 gün onlarda kalacağı için bana da 1,33 Corolla verdiler. Aracı bugün alacağım. Bakalım sonuç ne olacak.
fiyat gayet makul. ama insanın aklına ucuz etin yahnisi durumu geliyor. umarım hakkını verirler ve pişman olmazsınız.
karamsar bir tablo çizdim değil mi
Bugün yıkamacı da, eski yıkamacınım becereksizliğini, düzeltme ye çalıştık. Ayrıca da araçta olan hareleri temizlemek için, Meg 205 ile pasta yapıp, üzerine meg cila geçtik. Sorun şu ki davlumbaz içlerini jant içlerini temizledi pırıl pırıl oldu.
Fakat ne yaptıysak çözüme ulaştıramadığımız bir sorun var, ön tekerlerin, marspiyele attığı ziftlerden kalan sarı renkte değişik bir madde. Çıkarmak için denediklerimiz; Gazyağı, tiner, sirke, kireç beton çözücü, polisaj ile meg 105-kalın pasta. Tüm bunları o kadar denedik ki artık marspiyel puturlerinden boyalar çıkmaya başladı. Bu sarı lekeler çıkmak bilmedi. Bunu nasıl çıkarabiliriz, bir bilgisi olan varmı?

o kadar şeyi yapıp çıkaramadıysanız artık siktinsene çıkmaz demekki boyancak mecbur ama zift olduğunu düşünmüyorum çünkü 2 kere ziftli yola girdim araba simsiyah oldu gazyağıyla silince pırıl pırıl oldu bu sarı kir başka bişey demekki o kadar şeye çıkmaması şaşırtıcı açıkcası
o kadar şeyi yapıp çıkaramadıysanız artık siktinsene çıkmaz demekki boyancak mecbur ama zift olduğunu düşünmüyorum çünkü 2 kere ziftli yola girdim araba simsiyah oldu gazyağıyla silince pırıl pırıl oldu bu sarı kir başka bişey demekki o kadar şeye çıkmaması şaşırtıcı açıkcası
Arabayı her gün inceleyen biri olarak, ziftten sonra oldu, ziftin içinde ki bir madde olabilir. Bu akşam turtle^ın pastası ve asprin ile de denedim hiç etkilemedi.
Biraz önce benzin, margarin, yağ çözücü de denedim, bana mısın demiyor, sanırım boya nın içine nüfuz etmiş.