Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 113596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Hocalarım suanda an ıtıbarı ıle kıl yapıyorum kılden sonra c2v3 yapıcam c2v3 den hemen sonra bsd yapayım mı bı kac gun sonramı yapayım

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Hocalarım suanda an ıtıbarı ıle kıl yapıyorum kılden sonra c2v3 yapıcam c2v3 den hemen sonra bsd yapayım mı bı kac gun sonramı yapayım
Oğuz bey kolay gelsin.  Bsd yi yapmanıza şimdilik gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
oguz bey bu saatte kil valla helal olsun.Kilden sonra bir yikama ve sonra c2v3
bsd yi 3 4 yikama sonra uygularsiniz.
ama suda var gercekten virus gibi aldikca almak istiyorsunuz.Iyi bir araba sampuani almalisiniz.Valet pro nun yikama şampuanlarını beğeniyorlar.
Hayirli olsun
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Hocam daha simdi oturdum yerime:) kil uyguladim sert bi nalzeme arabaya surttukce genisliyo duzlesiyo:) onu bez gibi surdum aracin her yerine ilk etapta daha sonra yikadim kuruladim mis gibi aldim cvv3 u siktim cila beziyle yedirip yedirip temiz bezle sildim:) o degilde aracin ustune bez koyuyorum kayiyo dusuyo cok kaygan mi oldu bilemedim:) velhasil anca dinleniyorum canimdan can gitti acemiligi attim gibi ama cok saolun yardimlariniz icin yarin foto aticam insallah guzel olmustur:) bu arada ben araci dalinle yikiyorum dediginiz urunu alayim ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Hocam daha simdi oturdum yerime:) kil uyguladim sert bi nalzeme arabaya surttukce genisliyo duzlesiyo:) onu bez gibi surdum aracin her yerine ilk etapta daha sonra yikadim kuruladim mis gibi aldim cvv3 u siktim cila beziyle yedirip yedirip temiz bezle sildim:) o degilde aracin ustune bez koyuyorum kayiyo dusuyo cok kaygan mi oldu bilemedim:) velhasil anca dinleniyorum canimdan can gitti acemiligi attim gibi ama cok saolun yardimlariniz icin yarin foto aticam insallah guzel olmustur:) bu arada ben araci dalinle yikiyorum dediginiz urunu alayim ben

Oğuz bey ellerinize sağlık . Fotoları sabırsızlıkla bekliyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
inşallah güzel olmuştur hocam uygulama dogru değil mi dediklerinizi iyi anlamışım heralde:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
inşallah güzel olmuştur hocam uygulama dogru değil mi dediklerinizi iyi anlamışım heralde:)

Güzel olduğuna inanıyorum .

Uygulama bana göre eksik . Daha öncede belirttim normal şartlarda aşındırıcı kullanmadan boya koruma yapılmaz . Gerçi bu birazda aracın durumuna bağlı araç sıfır olur üzerinde hare olmaz direk boya korumada yapılabilir .

Başlangıç için yaptığınız uygulama yerinde bir uygulama . Zamanla aşındırıcı kullanarakta uygulamalar yapıp daha iyi sonuçlar elde etmek sizin elinizde . Siz benim böyle yazdığıma bakmayın yaptığınız uygulama yeni başlayan biri için ideal bana bakarsanız uygulamanızı bir günde bitiremezsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
doğrudur hocam benım acemilik dönemım bu aşındırıcı dedıgınız pasta gıbı bırsey oluyo heralde hocam ? bu aşındırıcılar eger pasta gıbı bırsey ıse zaten boyayı ınceltmıyomu hocam? birde gecenlerde yagmurla bırlıkte camur yagmıs hocam bende aracı cesmeyle yıkadım bahcedekı cok bastırmadan kopukle parça parça yıkadım daha sonma tekrar yıkadım camurunu akıttıktan sonra bi zarar vermez degıl mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
doğrudur hocam benım acemilik dönemım bu aşındırıcı dedıgınız pasta gıbı bırsey oluyo heralde hocam ? bu aşındırıcılar eger pasta gıbı bırsey ıse zaten boyayı ınceltmıyomu hocam? birde gecenlerde yagmurla bırlıkte camur yagmıs hocam bende aracı cesmeyle yıkadım bahcedekı cok bastırmadan kopukle parça parça yıkadım daha sonma tekrar yıkadım camurunu akıttıktan sonra bi zarar vermez degıl mı?

Oğuz bey dediğiniz gibi aşındırıcı dediğim pasta türevi ürünler . Araç yıkama konusunda ise fırça kullanmadıysanız sıkıntı olmaz . Aracınızı yıkarken uygun ph nötr şampuan ve yıkama eldiveni ile yıkamaya dikkat edin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
polisaj makinasi alicam konuya cok yazmiyorumda sürekli okuyorum :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
polisaj makinasi alicam konuya cok yazmiyorumda sürekli okuyorum :)

Okan amatör düşünüyorsan max-extra . Pro düşünüyorsan ne alırsan al memnun kalırsın bende dewalt var daha 2 uygulama yaptım ve memnunum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Hocam bu asindirici dediklerinizi pasta turevlerinden boyayi inceltmeden kullanilan bi urun var mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Hocam bu asindirici dediklerinizi pasta turevlerinden boyayi inceltmeden kullanilan bi urun var mi?

Aşındırıcı değilde dolgu özelliği olan ürünler var . AG SRP dolgu özelliği olan bir ürün eğer aşındırıcı kullanmak istemiyorsanız tavsiye ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Asindiricinjn gorevini gorur mu hocam bide bunlara makinami lazim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Asindiricinjn gorevini gorur mu hocam bide bunlara makinami lazim

Dolgu özelliği ürünlerle aşındırıcılar farklıdır . Dolgu özelliği olan ürünler çiziklerin içini doldururlar avantajı boyanız incelmemiş olur dezavantajı ise çizikler belli bir süre sonra tekrar çıkmaya başlar . Aşındırma özelliği olan ürünlerde ise durum tam tersidir . Boya incelmesine o kadar takılmayın boyanız kullandığınız ürüne göre 3-5 mikron incelir buda bir sıkıntı yaratmaz .

Bunlar hem makine ile hem elle uygulanabilir fakat özellikle aşındırıcılarda iyi bir sonuç elde etmek için makine ile uygulama şarttır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Hocalarım nasıl

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2016, 12:50:23
Arkadaslar bı acemıye gore fena olmamıs aracım guzel gıbı:) bırazdan bı test yapayım mı su dokup acaba:) mahmut hocam bu benım yaptıgım uygulama ne kadar boya korumaa ozellıgı gosterır sızce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Ellerinize sağlık bundan daha iyi olmaz. Uygun şampuanlarla 6 ay civarı kalacaktır. Bu arada jantlar orjinal mı araca cuk oturmuş. Kazasız belasız güzel günlerde kullanın.

iPhone cihazımdan tapatalk ile gönderildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Mahmut hocam allah razı olsun emegınız buyuk. Jantlar cms 18 ınc bıde spor yay var  3.5 saolun tesekkur ederım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Okan amatör düşünüyorsan max-extra . Pro düşünüyorsan ne alırsan al memnun kalırsın bende dewalt var daha 2 uygulama yaptım ve memnunum .
amatör var zaten bu koctasta satilan yuvarlak makinalardan  bu sefer pro dusunuyorum :)

E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Bu gün

Tazyikli su
Sonax sampuan sünger ile geçtim
Tekrar Tazyikli su aracı yıkadım
Fısfıs ile kil yaptım. Kollar koptu 80gr yakın kil harcadım arac berbatmıs Özellikle yolcu ve sürücü kapısı simsiyah yapıstı kile
Daha sonra tekrar sonax sampuan
En son Tazyikli su.

Kurlayamadım bile eller koptu kil yapmaktan üstüne bsd yapacaktım ama yemedi. Bir dahakine sampuan artı bsd yaparım kil zırt pırt yapılmaz artık.
Tavsiyem aracınıza kesinlikle kil alın nokta nokta bir cok pislik temizledi arac üzerinden
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah