Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 115959 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Hocam bsd aldım zaten bu c2v3 wax degıl mı zaten hocam

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Cila dan önce iyi hir temizlik oguz bey.Keske bölünmüş c2v3  yerine iyi bir wax  alsaydiniz.soft 99 un ürünlerini cok beğeniyorlar bu arada.
Üstüne  2 3 yikamada bir bsd atardiniz.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tuncay abi Oğuz beye kullanım kolaylığı açısından c2v3 ü ben tavsiye ettim . Dediğiniz ürünlerde güzel ve kullanımı kolay fakat c2v3 te sonuçta başarılı bir ürün ve waxlar içinde kullanımı en kolay ürün . Bunun üzerine de dediğiniz gibi 2-3 yıkamada bir bsd uygulanabilir .

Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2016, 21:51:11
Hocam bsd aldım zaten bu c2v3 wax degıl mı zaten hocam

Oğuz bey c2v3 te wax . Tuncay abinin dediği ürünlerde en az c2v3 kadar başarılı fakat kullanım kolaylığı açısından c2v3 çok daha pratik ve koruma süresi de başarılı bir ürün .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
anladım ustadlarım zaten bsd de aldım duruyo kutuda kargom geldıgınde cok keyıflendım kullanmaya kıyamıyorum hala:D korkum 120 ml bır araca yeter mı artarmı nasıl olur c2v3 ıcın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
anladım ustadlarım zaten bsd de aldım duruyo kutuda kargom geldıgınde cok keyıflendım kullanmaya kıyamıyorum hala:D korkum 120 ml bır araca yeter mı artarmı nasıl olur c2v3 ıcın

Oğuz bey fazlası ile yetecektir . Uygulama sonrası foto bekliyoruz şimdiden kolay gelsin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
mutlaka atıcam hocam bende sabırsızlanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Doğrudur mahmut.C2v3 genellikle nano koruma üzerine uyguluyorlar yanlis değilsem.Bende bir arkadastan sonax pns almistim.Ama suan demir sökücü eksik diye bende daha uygulama yapmadim.
Yikama demir sökücü kil yikama ipa s3 s30 ipa sonra sonax pns yapmayi düşünüyorum.Yapinca bende resim eklerim.
s3 s30 yapmadan once babamin ix35 ine polisajla radiant wax uzerine collinite 915 yapacagim.sonax bsd de var onuda 2 3 yikamadaa bir uygularim herhalde
ayrica elimde atas hydrorep hizli cilada var yarim litre onu nasil kullanacagim bilmiyorum.
Ayrica mahmut benim dış trimler solmuş onlara g technic mi alsam yoksa baska birseymi alsam hala kararsizim.
elimde iç plastikler icin meg.ultra shine var guzel bir ürün ama dışa uygulanirmi bilmiyorum.icerde bayagi parlaklik sagliyor toz da tutmuyor

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
seçkin kardeşime bir soru sormuştum ama asıl buraya yazmak lazımmış  :D neyse linki vereyim arkadaşlar sizinde bilginize danışmış olayım.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67024.msg997922#msg997922
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Doğrudur mahmut.C2v3 genellikle nano koruma üzerine uyguluyorlar yanlis değilsem.Bende bir arkadastan sonax pns almistim.Ama suan demir sökücü eksik diye bende daha uygulama yapmadim.
Yikama demir sökücü kil yikama ipa s3 s30 ipa sonra sonax pns yapmayi düşünüyorum.Yapinca bende resim eklerim.
s3 s30 yapmadan once babamin ix35 ine polisajla radiant wax uzerine collinite 915 yapacagim.sonax bsd de var onuda 2 3 yikamadaa bir uygularim herhalde
ayrica elimde atas hydrorep hizli cilada var yarim litre onu nasil kullanacagim bilmiyorum.
Ayrica mahmut benim dış trimler solmuş onlara g technic mi alsam yoksa baska birseymi alsam hala kararsizim.
elimde iç plastikler icin meg.ultra shine var guzel bir ürün ama dışa uygulanirmi bilmiyorum.icerde bayagi parlaklik sagliyor toz da tutmuyor

Abi sen işi çözmüşsün . Senin bana değil benim sana danışmam lazım .

Abi iç dış trimlerde ben bugüne kadar hep atas plak2r kullandım ondan dediğin ürünler hakkında yorum yapamam ama şu var iç trimler de kullandığım ürünü korkmadan dış trimler de kullanırdım .

Solmuş trimler konusunda abi gtechnic kaliteli ürünleri olan bir marka birde auto finesse var onuda övüyorlar fakat ikisi ile bir tecrübem yok . Bende bu iki markadan birinin ürünlerinden alıp deneyeceğim fakat ikisi arasında kararsızım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
G technic cok iyide pahali.Ayni zamande gyeon da var oda cok pahali.Bende auto fitness deneyecem herhalde o biraz daha uygun gibi.Ama bende senin gibi meg.uygulayabilirim.
Gtechnic ve gyeon un ürünleri koruma anlaminda uzun süre vaad ediyor.
detailing  cok derin detayli bir deniz.

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
ersan bey schollda numara düştükçe agir asindirici.s 0 en agir asindiricisi.Detailing turkeyde genellikle cizikler icin s3 polisajdan sonra kalan hareler icin genellikle s30 daha az ise s40 kullaniliyor.
menzerna  scholl ve auto fitness in pastalari silikonsuz.
s3 e cutting cizik alma s30 a polish  hare alma finishing icin parlatma  s40 falan kullaniyorlar.menzerna kullanan daha az ama kullananlarda cok memnun.Scholl da a9 tarzi ürünleri glaze diyorlar.oda waxin bir çeşidi anladigim kadarıyla.
Bende cok az s3   s17 ve s30 var 100 ml kadarda s0.
ama kesinlikle s0 cok agir asindirici oldugu icin benim gibi acemilere kesinlikle önermiyorlar.
buradan pasta nasil yapilir bakabilirsiniz.Ama kullandigi makine cok iyi dual action makine kullaniyor.

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
G technic cok iyide pahali.Ayni zamande gyeon da var oda cok pahali.Bende auto fitness deneyecem herhalde o biraz daha uygun gibi.Ama bende senin gibi meg.uygulayabilirim.

Abi dediğin gibi detailing de son yok . En iyisi f/p olarak değerlendirip ürün seçimini öyle yapmak .

Meg konusunda abi dediğim gibi ben memnunum tavsiyede ederim fakat hem dediğiniz şu çizik örtücü özelliğinden dolayı hemde tecrübe edinmek açısından bir daha ki sefere menzerna veya scholl deniceğim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
tuncay hocam mahmut hocam oyle bı konusuyosunuz kı sankı yabancı bir lisan gibi o kadar uzagım bu terimlere ama kapıyorum sizden bişeyler :) boynuz kulağı geçmesede fransız gibi izlemicem sizi haberiniz olsun:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
tuncay hocam mahmut hocam oyle bı konusuyosunuz kı sankı yabancı bir lisan gibi o kadar uzagım bu terimlere ama kapıyorum sizden bişeyler :) boynuz kulağı geçmesede fransız gibi izlemicem sizi haberiniz olsun:)

Oğuz bey çok geçmiş olsun . Muhtemelen bunu da anlamayacaksınız . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
İki kere yeni konu açmak için ileti oluşturdum ikisinide açmadı anlamadım neden uygulamayı yaptım paylaşımını yapamadım bir türlü
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
İki kere yeni konu açmak için ileti oluşturdum ikisinide açmadı anlamadım neden uygulamayı yaptım paylaşımını yapamadım bir türlü

Yunus yöneticilere özel mesajla ulaş mutlaka yardımcı olacaklardır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
120 ml ile ben çok rahat 3 araba çıkartıyorum

seçkin kardeşime bir soru sormuştum ama asıl buraya yazmak lazımmış  :D neyse linki vereyim arkadaşlar sizinde bilginize danışmış olayım.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67024.msg997922#msg997922

Abicim kusura bakma dün gece geç de olsa cevap verdim. Geçen Mahmut abiylede konuştum okuldan dolayı geç de olsa girebiliyorum foruma.

Ben soft 99 fusso coat mirror shine kullanıyorum. 3 ayı geçti uygulama yapalı ve parlaklık ilk uyguladığım günki gibi duruyor ve uygulaması sıvı olduğu için çok kolay. En güzel yanı ise 9 aya kadar koruma sunuyor
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Seckin kardes bu miror shine beyaz a raclara kullanabiliriz demi.O kadar çeşit varki autehenic kiwami bilmem ne kafa karışıyor

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Seckin kardes bu miror shine beyaz a raclara kullanabiliriz demi.O kadar çeşit varki autehenic kiwami bilmem ne kafa karışıyor

Abi soft 99 ürünleri benimde kafamı karıştırıyor. Sırf bu yüzden geçen sipariş almaktan vazgeçtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
ersan bey schollda numara düştükçe agir asindirici.s 0 en agir asindiricisi.Detailing turkeyde genellikle cizikler icin s3 polisajdan sonra kalan hareler icin genellikle s30 daha az ise s40 kullaniliyor.
menzerna  scholl ve auto fitness in pastalari silikonsuz.
s3 e cutting cizik alma s30 a polish  hare alma finishing icin parlatma  s40 falan kullaniyorlar.menzerna kullanan daha az ama kullananlarda cok memnun.Scholl da a9 tarzi ürünleri glaze diyorlar.oda waxin bir çeşidi anladigim kadarıyla.
Bende cok az s3   s17 ve s30 var 100 ml kadarda s0.
ama kesinlikle s0 cok agir asindirici oldugu icin benim gibi acemilere kesinlikle önermiyorlar.
buradan pasta nasil yapilir bakabilirsiniz.Ama kullandigi makine cok iyi dual action makine kullaniyor.

teşekkürler @tuncay sahin (6765)  bey  :saygi: ozaman öğrendiklerimde yanlışlık yok. scholl ve menzerna aynı oranda numara azaldıkça sertlik artıyor. yani daha aşındırıcı oluyor ciddi çizik işlemleri için kullanılıyor harelerde değil.
peki şöyle sorsam, aracımda ön kaputta düğün çiçekleri ve telalardan kalma çizgiler var, bunlar hareden daha belirgin ama genel olarak hare mevcut. sıralama yapacak olsak şu açıdan soruyorum, bir ürünle sonuç elde edilebilirmi? video da hemşerim demişki prof. uygulamalarda iki işlemle aynı ürün ve farklı sertlikte pedlerle sonuç alınır. yani pg4000 ürünle orta sert yada yumuşak ped kullanılsa harelerden kurtulabilirmiyiz yoksa sonrasında pf yada ff2500/3000 gibi yüksek numara ürün kullanmakmı gerekir? hepsinin sonunda da aracım opak beyaz olduğundan fusso coat 12wax kullanırsam heralde son nokta olur diye düşündüm. doğru anlamışmıyım acaba?  ::)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 30, 2016, 16:25:04
Abicim kusura bakma dün gece geç de olsa cevap verdim. Geçen Mahmut abiylede konuştum okuldan dolayı geç de olsa girebiliyorum foruma.

önemli değil sen başlamışsın işe ben daha teoride öğreniyorum  :rofl:
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi

Soft 99 benim özel ilgi alanım oldu :)
Mirror shine'nin beyaz ve siyah araçlar için olanı var. Authentic parlaklık iyi ama 1 ay anca dayanıyor. Kiwami kullanmadım onunda fazla dayanacağını sanmıyorum ama değerleri authentictwn daha iyi. Ben olsam waz için fusso sıvı waz için fusso mirror shine alırım.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma