Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 113630 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Hocam sonax bsd bu gun deneme uygulaması yaptım 1 kez fıslatıp hızlıca fiber bezle sildim lakin 40 cm2 yer ya kapladı ya kaplamadı. Galiba ben yanlış uyguladım.  Acemilik kötü sey yaa ;(

O kadarını bez emmiştir zaten :) bezin kendisinide sıkın bir miktar  :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Hocam sonax bsd bu gun deneme uygulaması yaptım 1 kez fıslatıp hızlıca fiber bezle sildim lakin 40 cm2 yer ya kapladı ya kaplamadı. Galiba ben yanlış uyguladım.  Acemilik kötü sey yaa ;(

Ürünü olabildiğince dağınık sıkmaya çalışın. Birde beze büyüklüğüne göre 1-2 fıs sıkıp bezin cila emmesini sağlayın. Bendede ilk uygulamada 40 cm2 kadar küçük olmasada küçük bir alan yaptı. Daha sonra diğer panellere geçtikçe ürünün daha fazla yer yaptığını gördüm. Bende ürünü uygulamadan önce beze 2 fıs sıkıyorum yalnız benim bez yanlış hatırlamıyorsam 70x40 cm idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Sormayı unuttum peki sonuç nasıl.

iPhone cihazımdan tapatalk ile gönderildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Malzemeleri alırken tutar tamamlama için, micrifiber eldiveni de eklemiştim. Kargo dahil 5 TL ☺ , fakat boyutu boy olarak küçük,giydiğimde parmaklarım kasiliyor, Çinliler kendilerine göre yapmış sanırım, birde iç tarafında suyun ele geçmemesi için bir yalıtım yok düz bez mantığında, kalitesi geldi bir hayli, zaten fiyatı ne kadar haliyle,yarın aracı yıkarken bir deneyeceğim bakalım.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Sormayı unuttum peki sonuç nasıl.

iPhone cihazımdan tapatalk ile gönderildi.
Ya eskisinden fark göremedim ben. Hava bulutluydu ve kullandıgım alan kucuktu. Bakalım detaylı uygulayınca gorus yazarım insallah
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Ya eskisinden fark göremedim ben. Hava bulutluydu ve kullandıgım alan kucuktu. Bakalım detaylı uygulayınca gorus yazarım insallah

Aracınız açık renkse farkı bir sonraki yıkamada fark edersiniz . Koyu renkler bakımı zor oluyor fakat yaptığınız en ufak bakımda sonucu daha net görüyorsunuz . Açık renklerde ise durum tam tersi .

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Bugun arabanin bagajindaki cantayi kurcalarken bsd buldum. Almisim ve unutmusum. Fukupuka kullaniyordum. Sevindim...:-) :-) :-) :-) :-)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Bugun arabanin bagajindaki cantayi kurcalarken bsd buldum. Almisim ve unutmusum. Fukupuka kullaniyordum. Sevindim...:-) :-) :-) :-) :-)

Vay be 😊😊

Bu arada ben uygulamayı yaptım fakat Bi fırsat bulup ayrıntıları yükleyemedim foruma 😊
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Aracınız açık renkse farkı bir sonraki yıkamada fark edersiniz . Koyu renkler bakımı zor oluyor fakat yaptığınız en ufak bakımda sonucu daha net görüyorsunuz . Açık renklerde ise durum tam tersi .
Metalik gri hocam. Ama dediğim gibi komple   uygulama ve ışıkta bakmak gerekli.  Onun dışında uyguladığım  yere su doktugımde boncuklanma oluşmuştu
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Metalik gri hocam. Ama dediğim gibi komple   uygulama ve ışıkta bakmak gerekli.  Onun dışında uyguladığım  yere su doktugımde boncuklanma oluşmuştu

Talat bey gümüş gri güzel bir renk kiri en az gösteren renklerden biridir .Sonax bsd nin sonucunu yıkamada mutlaka fark edeceksiniz . Gümüş gri gibi bir renkte parlaklığı fark etmek zordur daha doğrusu öncesi ve sonrası farkı gözle görmek zordur . Dikkat ederseniz nette 50/50 video veya resim çekenler genelde koyu renk araçlar tercih eder .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
Sonax BSD uygulaması sonrası.. Ürün bence boyaya bir hayli derinlik ve parlaklık verdi.. Büyük parçalara 2 fıs, küçük parçalara 1 fıs yeterli geldi. Ürünü beğendim, uygulaması oldukça kolay.
Bu arada @Mahmut M.Dalı (9008) teşekkürler.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Sonax BSD uygulaması sonrası.. Ürün bence boyaya bir hayli derinlik ve parlaklık verdi.. Büyük parçalara 2 fıs, küçük parçalara 1 fıs yeterli geldi. Ürünü beğendim, uygulaması oldukça kolay.
Bu arada @Mahmut M.Dalı (9008) teşekkürler.  :tamam:

Rica ederim abi . Fotolar için ben teşekkür ederim . Aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanın . Sonuç çok güzel bir sonraki yıkama ürünün bir faydasını daha göreceksiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Derinliği çok güzel olmuş boyanın bsd iyi iş çıkartıyor  :tamam:
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
Rica ederim abi . Fotolar için ben teşekkür ederim . Aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanın . Sonuç çok güzel bir sonraki yıkama ürünün bir faydasını daha göreceksiniz .

Çok teşekkür ederim Mahmut, senin önerin sayesinde oldu.  :alkis:

Derinliği çok güzel olmuş boyanın bsd iyi iş çıkartıyor  :tamam:

Evet Seçkin bence extra bir derinlik ve yumuşaklık hissi verdi boyaya, teşekkür ederim kardeşim.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Çok teşekkür ederim Mahmut, senin önerin sayesinde oldu.  :alkis:

Abi faydam olduysa ne mutlu bana .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Çin malı Çakma 3m kil geldi 35 gün sonunda. Araca uygularken kulağından koparıp kullandık diyelim daha sonra kalan kili poşeti acık tutsak bozulur mu?  Suyun içinde ya da hava almayan bir poşette mi saklamamız gerekecek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 3000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Mahmut hocam bırazdan sıparıslerı verıyorum bsd kıl ve wax alıcam dedıgınızurunerı bunlardan bırer tane yeter mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut hocam bırazdan sıparıslerı verıyorum bsd kıl ve wax alıcam dedıgınızurunerı bunlardan bırer tane yeter mı

Yeter Oğuz bey .

30-40 gr kil bir araba için yeterli . Fazla alırsanız açmadan önce temiz bir bıçakla göz kararı bölebilirsiniz . 100 gr kili ben üçe bölüp üç arabada kullanıyorum . Geri kalan kilide bir buzdolabı poşetine katıp saklayabilirsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 3000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Hocam yeter yqzinca bi an korktum biktirdim artik en sonunda dedim :) hocam aldigim urunler bunlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 28, 2016, 16:05:01
Kil 50 gram wax 120 ml imis hocam waxi dogru almisim degil mi? Sivi olunca korktum ama:) hocam bide bu kili bir kez kullanabiliyoruz heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Çin malı Çakma 3m kil geldi 35 gün sonunda. Araca uygularken kulağından koparıp kullandık diyelim daha sonra kalan kili poşeti acık tutsak bozulur mu?  Suyun içinde ya da hava almayan bir poşette mi saklamamız gerekecek?

Talat bey . Aldığınız kilden kilin ambalajını açmadan göz kararı 30-40 gr temiz bir bıçakla kesin . 30-40 gr olan tarafın ambalajını ayırıp kullanın . Geri kalanı da kendi ambalajından çıkarmadan açık kalan tarafın kirlenmemesi için buzdolabı poşeti veya ona benzer bir ambalajın içine koyup ağzını kapatmanız yeterli .

Hocam yeter yqzinca bi an korktum biktirdim artik en sonunda dedim :) hocam aldigim urunler bunlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 28, 2016, 16:05:01
Kil 50 gram wax 120 ml imis hocam waxi dogru almisim degil mi? Sivi olunca korktum ama:) hocam bide bu kili bir kez kullanabiliyoruz heralde

Oğuz bey sıkıntı yok . :)

Wax doğru sıvı olması kullanım açısından kolaylık .

Kil 50 gr ise bölmeden kullanın ve dediğiniz gibi bir kere kullanın . Boyalı yüzeyde işiniz bitti mi kili cam yüzeydede kullanabilirsiniz cam üzerinde yapışmış yabancı maddeleride temizlemiş olursunuz .

Bu arada bazen kil şart mı diye soranlar oluyor aşağıda 2004 model bir fiestaya uyguladığım kilin öncesi ve sonrası fotoları var kilin önemi açısından paylaşmak istedim .