Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 113623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Sampuan olarak sonax şu sampuan kullanıyorum.

http://www.sonax.com.tr/urunler/%C5%9Fampuanlar/item/1-sonax-xtreme-sampuan-215300.html

Ben cilalı sanıyordum ama değil galiba. Aracı bir miktar parlatiyir ve en güzel ozelligi: su +kopuk+ su uygulanırca silmeye bile gerek kalmıyor. Ayrıca o kadar çok bereketli ki kendi kapağınin yarısını 5l kovaya koyuyorum köpükten suyu göremiyorum ve avensise fazlasıyla yetiyor (2 kova yıkama sekliyle)  kesinlikle tavsiyedir

Zaten extreme serisi en üst serisinden. Pahalı da değil. Bu arada resim ekleyeyim. Üzerinde bezle kurutmaya gerek yok yazıyormus zaten[emoji28]

Ben kendim bezle kurutmazsam içime sinmez. :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Soft 99 gold sampuan nasildir? Ph uygun mudur, kullanilabilinir mi? Alttaki cilayi bozar mi?

Birde gogusluk icin uv korumali MAT renkli koruyucu ne tavsiye edersiniz?
Ben soft 99 trizex kullanıyorum. Ph değeri beni kullandığım boya korumaya uygun ve golddan daha ucuz fiyatı
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi

Soft99 Gold şampuanın cilayı destekleyici bi ürün cilayı zarar vermez
İç plastik aksam için Auto Finesse Spritz kullanıyorum ve çok memnunum mat görüntüsü uv koruması ve hoş kokusu var
Daha önce sonax matt effect kullanıyordum onuda önerebilirim
Auto finesse nin 5 lt lik bidonu 120 küsüre nette var. Elimdeki solution bitince almayı planlıyorum. 3 sene götürür herhalde :)
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Yunus bey yumuşak kil kullanmanızı tavsiye ederim .

Almış olduğum kil yumuşak değil mi ?
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Almış olduğum kil yumuşak değil mi ?
Yunus bey mavi no name kil almadıysanız büyük ihtimal yumuşaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 3000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Mahmut hocam bi onceki sayfada bisey yazmistim yardimci olabilirmisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Merhaba
Corolla 2014 bronz renk aracimin uzerinde haftaiçi yağan kısa süreli yağmur dan kalan su izleri vardi beyaza yakin renkte. Araci yikattiktan sonra bagaj kapağı üzerinde dikkatli bakinca su damla birikintilerinin izleri görünüyor.

Asitli bir yağmur serpintisine mi denk geldimde bu şekilde oluştu acaba?

Kendim uygulayabileceğim cila veya kil gibi bir yöntemle bu izlerden kurtulabilir miyim? Pasta cilami yaptirmak mi gerekli?

Öneri ve çözümleriniz nedir acaba?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut hocam bi onceki sayfada bisey yazmistim yardimci olabilirmisiniz

Oğuz bey memnuniyetle . Bir şekilde gözümden kaçmış mesajınız yoksa her soruya elimden geldiğince cevap yazıyorum . :)

hocalarım meraba ben aracıma 1 yıl önce boya koruma yaptırmıstım fakat ılk bişey sürdüler daha sonra cila attılar. fakat aracta öyle su kaydırma falan olmadı. sımdı bu boya koruma dedıklerı wax üzerine cila mı oluyo? ben el ile wax atsam sonra sonax bsd kullansam boya koruma yapmıs olur muyum? yada kendmce her yıkamada sonax bsd yapsam  boya koruma sağlarmıyım?

Oğuz bey boya koruma dediğiniz uygulamayı nerede yaptırdığınızı bilmiyorum hiç bir firmayı da kötülemek istemem fakat pasta ve cila yapıp boya koruma yaptık diyen firmalar maalesef sürüsüne bereket . Gerçek bir boya koruma uygulandığında araç üzerinde suyun akıp gitmesi gerekir . Diğer yandan normal waxın 1 yıl gibi bir süre araç üzerinde kalması imkansız . Wax boya korumanın kendisidir cila ap ayrı bir şeydir cilanın tek faydası parlaklığı arttırır boya üzerinde koruyucu bir etkisi yoktur . Siz anladığım kadarıyla fazla uğraşmadan boya koruma yapmak istiyorsunuz bunun cevabı konuda mevcut onlardan farklı olarak hem size hem sizin gibi en az uğraşla boyasına koruma yapmak isteyenlere farklı bir tavsiyede daha bulunayim .

Aracınızı güzelce yıkadıktan sonra yumuşak bir kille temizleyin .
Daha sonra Gtechniq C2v3 uygulayın . Bu aracınızı en az 6 ay koruyacaktır . Tabi ph nötr şampuan kullanmanız durumunda .

Bu uygulama sonrası aracınıza 2 yıkamada bir sonax bsd uygulayarak aracınızın daima parlak kalmasını sağlayabilirsiniz .

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2016, 13:23:32
Merhaba
Corolla 2014 bronz renk aracimin uzerinde haftaiçi yağan kısa süreli yağmur dan kalan su izleri vardi beyaza yakin renkte. Araci yikattiktan sonra bagaj kapağı üzerinde dikkatli bakinca su damla birikintilerinin izleri görünüyor.

Kendim uygulayabileceğim cila veya kil gibi bir yöntemle bu izlerden kurtulabilir miyim? Pasta cilami yaptirmak mi gerekli?

Tayfun bey lekeler kireç lekesi ise elma sirkesini 5/1 oranında sulandırarak lekeleri silmeyi deneyin muhtemelen çıkacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Mahmut hocam supersiniz. Ben affiniza siginarak bu islerden hic ablamayan biri olarak anladigim su wax yaparsam aracima boya koruma yapmis oluyorum degil mi waxin ustunede cila atsam yada dediginiz gibi iki yikamada bir bsd kullansam benim aracimda cilali bir boya koruma olacak degil mi?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2016, 13:55:30
Hocam bide bna boya koruma yapan arkadas aracim 0 iken yapmisti iki uygulama yaptik biri cila idi ve bana petrollerde asitli kopuk kullanma ve uzerine cila yapma anlami yok dedi cnku bu boya koruma cilayi bir yil korucak dedi cila yapman boya korumayi inceltir dedi. Ama sizin dediginize gore hizli cila daha destekler notelikte boya korumayi. Kafanizi sisirdim bilgisizligimle saygilar:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut hocam supersiniz. Ben affiniza siginarak bu islerden hic ablamayan biri olarak anladigim su wax yaparsam aracima boya koruma yapmis oluyorum degil mi waxin ustunede cila atsam yada dediginiz gibi iki yikamada bir bsd kullansam benim aracimda cilali bir boya koruma olacak degil mi?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2016, 13:55:30
Hocam bide bna boya koruma yapan arkadas aracim 0 iken yapmisti iki uygulama yaptik biri cila idi ve bana petrollerde asitli kopuk kullanma ve uzerine cila yapma anlami yok dedi cnku bu boya koruma cilayi bir yil korucak dedi cila yapman boya korumayi inceltir dedi. Ama sizin dediginize gore hizli cila daha destekler notelikte boya korumayi. Kafanizi sisirdim bilgisizligimle saygilar:)

Oğuz bey estağfurullah . Arkadışınızın dedikleri kısmen doğru . Petrolleri geçtim bir çok oto yıkamacının kullandıkları köpükler bile boya korumayı alır . Dediğiniz gibi aracınıza wax yaparsanız boya koruma yapmış oluyorsunuz . Sonax bsd ise zaten ciladır aracınıza uygularsanız bahsettiğim boya koruma ürününe zararı olmaz yararı aracınızın parlaklığını korumuş olursunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Hocam normal sivi cila yada bsd fark ediyomu cila knusunda bsd ile normal sivi cila ayni islevi gorur mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Hocam normal sivi cila yada bsd fark ediyomu cila knusunda bsd ile normal sivi cila ayni islevi gorur mu

Oğuz bey sıvı cilalar hızlı cila diye geçer . Benim şu ana kadar kullandığım hızlı cilalar sonax hızlı cila ve sonax bsd . Sonax bsd nin avantajı araç daha geç tozlanıyor . Sonaxın eski hızlı cilasında araç parlıyordu fakat aracın fazla toz çekmesine sebep oluyordu . Diğer firmalarında hızlı cilaları var detailing forumlarını araştırırsanız cilalar hakkında daha doğru bilgilere ulaşabilirsiniz .

Cevabınıza gelecek olursak bsd de sıvı ciladır normal sıvı cilalarda bsd nin işini görür burada fark aralarındaki kalite farkıdır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Anladim hocam o zaman ben bi tane kil bi tane wax bitane bsd aliyorum ilk kili sonra waxi sonra cilayi uyguluyorum tesekkur ederim ayni gun arka arkaya yapsam olur demi bunlari bide kil ve wax icin model soylermisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Anladim hocam o zaman ben bi tane kil bi tane wax bitane bsd aliyorum ilk kili sonra waxi sonra cilayi uyguluyorum tesekkur ederim ayni gun arka arkaya yapsam olur demi bunlari bide kil ve wax icin model soylermisiniz

Oğuz bey uygulama olarak kil+wax yapmanız yeterli bsd yi daha sonraki yıkamalardan sonra parlaklığı korumanız için uygulamanız yeterli hatta uygulamasanız da olur bu size kalmış ben aracımın parlaklığını korumak için sürekli kullanacağım .  Uygulamanın yapılışı ise kil+wax olarak ve arka arkaya yapmalısınız waxı gölgede ve boya yüzeyi soğuk ken yapmalısınız . Birde kil uygulamasından sonra aracı tekrar yıkarsanız wax için daha iyi olur . 

Kil olarak bilt hamber , meguiars gibi markalı bir kil + wax olarak soft 99 olabilir veya demin önerdiğim gtechniq c2v3 olabilir . Soft 99 un çeşitli ürünleri var bunun için Seçkin kardeşimden tavsiye alırsanız o daha iyi tavsiyede bulunacaktır .

Birde sık sık yazdım fakat yine yazayim normalde aşındırıcı kullanmadan boya koruma yapılmaz araç sıfır olsa bir şey diyemem fakat kullanılmış araçlarda aşındırıcı kullanılmasını ve makine ile uygulanmasını tavsiye ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Cok saolun hocam bitanesiniz. Hocam kil arabayi cizer mi asindir mi nasil birsey o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 50900
  • Model Yılı: '20
  • 94 kere teşekkür etti
  • 95 kere teşekkür edildi
Merhaba

Sirke çıkarmazsa eğer 3d eraser water spot remover işe yarayabilir.Bizim araçtaki lekeleri sirke çıkartmamıştı.Eraser ile hepsini yok ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi

Soft99 Gold şampuanın cilayı destekleyici bi ürün cilayı zarar vermez
İç plastik aksam için Auto Finesse Spritz kullanıyorum ve çok memnunum mat görüntüsü uv koruması ve hoş kokusu var
Daha önce sonax matt effect kullanıyordum onuda önerebilirim

Dediginiz auto finesse satista yok. Atasr2 kullaniyorum. (Uv) var mi bilmiyorum. Simdilik idare eder mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Cok saolun hocam bitanesiniz. Hocam kil arabayi cizer mi asindir mi nasil birsey o

Sizde sağ olun . Kil boyayı aşındırmaz . Kalitesiz killer boya yüzeyinde çizikler oluşturabilir kaliteli yumuşak killer nispeten boyaya daha az zarar verir . Kilin hamur gibi bir yapısı var . Yumuşak kil ve kil kaydırıcı bir ürün kullanırsanız boyaya herhangi bir zararı olmaz .

Bu çizik oluşturma olayı da korkulacak boyutta değildir ama polisaj uygulanmayacaksa kaliteli kil kullanmakta fayda var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
hocam ben kile elimi sürmedim simdiye kadar kil yapmadan guzelce ovalay7a ovalaya yıkasam arabayı nasıl olur acaba kullanamsını bılşmıyorum bı sıkıntı olmasından korkuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
hocam ben kile elimi sürmedim simdiye kadar kil yapmadan guzelce ovalay7a ovalaya yıkasam arabayı nasıl olur acaba kullanamsını bılşmıyorum bı sıkıntı olmasından korkuyorum

Oğuz bey istediğiniz kadar ovalayın yüzeyin tam anlamı ile temizlenmesi için kil uygulanması gerekir .

Uygulaması zor bir şey değil . 40 gr kadar kil ile bezle siler gibi aracı sileceksiniz . Silmeden önce yüzeye kil kaydırıcı veya suya bir miktar oto şampuanı katıp hazırladığınız karışımı sıkarak kilin kolay kaymasını sağlamalısınız . Birde bir panelde işiniz bitti mi diğer panele başlamadan önce kili hamur gibi yoğurmanız yeterli .

Sıkıntı konusunda korkmanıza gerek yok kil araca zarar vermez yeter ki olası yere düşürmeden sonra araca sürmeyin yere düştükten sonra kili kesinlikle araç üzerinde kullanmayın yerden kile yapışan yabancı maddeler aracınızı çizebilir .